Forex сигнализира кратко изложение на американската сесия, 7 октомври – USD възстановява някои от загубите от миналата седмица

USD е единствената валута, към която търговецът на валута може да се обърне от повече от година, тъй като големите икономики в света непрекъснато отслабваха, което понижи валутите им. Американската икономика се държеше добре до преди няколко месеца, което остави щатския долар като единствената основна валута за закупуване. Но американската икономика отслабна през последните месеци и Отчет за производството на ISM миналия вторник показа, че този сектор е намалял по-дълбоко в свиването, увеличавайки опасенията, че производството в САЩ може да завърши като германското производство, което е в дълбока рецесия.

Забавянето на американския ISM непроизводствени PMI в петък добави още повече към страховете и щатският долар имаше една от най-лошите седмици от доста време насам. Въпреки това, днес щатският долар изглежда малко по-добре. Бакът спечели спрямо повечето основни валути по време на азиатската сесия и ранната европейска сесия, освен безопасни убежища. В началото на азиатската сесия чухме слухове, че Китай не желае да обсъжда всички въпроси, които САЩ са изтъкнали, и иска по-тясна сделка, която вреди на настроенията и изпраща по-ниски рискови валути, помагайки на Бак да постигне някои печалби.

Европейската сесия

  • Германски фабрични поръчки – Фабричните поръчки са предимно отрицателни в Германия повече от година. Докладът за фабричните поръчки, публикуван миналия месец от Германия, показа голям спад от 2,7% за юли. Днес това беше ревизирано по-високо до -2,1%, но това все още е голям спад в поръчките. Очакваше се днешният доклад отново да бъде отрицателен за миналия месец и го направи, но спадът от 0,6% за август беше по-голям от очакванията от -0,4%, което означава, че хлъзгавият склон продължава за Германия.
  • Доверие на инвеститорите от Еврозоната Sentix – Доверието на инвеститорите от Еврозоната Sentix беше освободено преди малко тази сутрин. Очакваше се да се влоши малко до -12,0 точки, но пропусна очакванията, достигайки -16,8 точки. Този показател се подобри през септември, от -13,7 пункта до -11,0, което беше положителен знак след няколко месеца с тенденция на спад. Така че тенденцията на отслабване продължава за икономиката на Euroxone.
  • Говорителят на британския премиер Джонсън в разговор за Brexit – Говорителят на Борис Джонсън се появи по-рано днес, казвайки, че първата стъпка е да седнете с ЕС за подробно обсъждане. На въпрос дали петъкът е крайният срок, тя каза, че премиерът е бил наясно с натиска върху времето. Те не търсят ограничена във времето спирка.
  • Наблюдение на продажбите на дребно в Обединеното кралство BRC – Мониторът на продажбите на дребно се отразява отрицателно през три от последните четири месеца. Очакваше се днешният доклад отново да бъде отрицателен, показвайки 0.8% спад на годишна база за септември. Но той пропусна очакванията, показвайки по-голям спад от 1,7%.

Американската сесия

  • Джонсън е ясен да изтегли Великобритания в края на месеца – Имаше петиция за принуждаване на Борис Джонсън да продължи Брекзит отново след 31 октомври, крайният срок е. Днес беше съдебното решение за тази петиция. Но съдът реши, че BoJo не е задължен по закон да търси ново удължаване на Brexit в края на месеца, ако дотогава не бъде постигната сделка.
  • Бележка на Белия дом с теми за дискусия относно търговските разговори между САЩ и Китай – Прессекретарят на Белия дом потвърди, че преговорите между САЩ и Китай ще бъдат възобновени в четвъртък с вицепремиера Лиу Хе, за да се срещнат с Lighthizer и Mnuchin. Те издадоха бележка с шест ключови точки за САЩ, които ще бъдат обсъдени на срещата; Принудителен трансфер на технологии, права на интелектуална собственост, услуги, нетарифни бариери, земеделие, правоприлагане.
  • Kashkari Happy FED намалява цените – Членът на FED Кашкари коментира преди време, казвайки, че икономиката е изправена пред повече рискове и е щастлив, че FED намалява лихвените проценти. Но той все още не знае колко повече Фед трябва да намали лихвите.

Търгува в Sight

Мечешки USD / JPY

  • Тенденцията се превърна в мечи миналата седмица
  • Настроението се обърна отрицателно за една нощ
  • 20 SMA оказва съпротива на H4 диаграмата

Днес 20-те SMA се превърнаха в съпротива

USD / JPY стана меча миналата седмица, след като производството на американски ISM падна по-дълбоко в рецесия. USD / JPY загуби около 200 пипса и все още е близо до минимумите. Но днес той се оттегли, след като снощи отвори с меча пропаст, тъй като Китай заяви, че иска по-тясна търговска сделка, която може да остави някои ключови проблеми за САЩ. Въпреки това, връщането изглежда почти завършено и 20 SMA (сиво) осигурява съпротива в горната част. Вече ни липсва тази двойка от миналата седмица.

В заключение

Щатският долар печелеше по време на европейската сесия днес, но нещата се обърнаха малко, откакто започнах да пиша това кратко форекс сигнали. USD сега се оттегля срещу валути с риск, както и срещу сигурни убежища. Така че USD все още не е излязъл от гората.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector