Forex сигнализира кратко изложение на американската сесия, 6 август – настроението се подобрява след положителни икономически цифри днес

Настроението стана доста негативно миналия четвъртък, след като Доналд Тръмп написа в Twitter за допълнителни мита върху вноса от Китай. Китай твърди, че е спазил обещания за закупуване на американски селскостопански продукти, но знаем, че миналата седмица в Китай имаше търговски преговори, така че търговската война отново започва. Настроението на финансовите пазари се влоши след тези туитове, което доведе до понижаване на рисковите активи, докато през последните няколко дни сигурните убежища нарастваха абсолютно. Златото направи 6-годишни върхове докато USD / JPY се срина с 400 пипса по-ниско.

Въпреки че днес настроението изглежда се е подобрило донякъде, тъй като стоковите долари продължават връщането по-високо, което са започнали вчера, докато безопасни убежища се оттеглят, с USD / JPY проследяване с повече от 150 пипса по-високо тази сутрин по време на азиатската сесия. Причината за това са икономическите данни, идващи от Азия и Германия рано днес. Ддоклад за заетостта от Нова Зеландия беше впечатляващ, като нивото на безработица загуби 3 пункта, докато индексът на доходите нарасна с 0,8% през второто тримесечие. Германските фабрични поръчки отчитат хубав скок за юни, но основните данни идват от Япония със средни печалби и разходите на домакинствата излизат много по-добре от очакваното. Това подобри настроението и пазарите се опитват да решат в момента дали да останат в положителен режим или отново да станат отрицателни.

Европейската сесия

 • PMI на европейските услуги – Докато производството в Европа е в наистина трудно положение, услугите се държат по-добре. Днешният доклад на PMI за услугите от еврозоната показва, че този сектор остава непроменен през юли горе-долу. В Германия и Испания, където услугите бяха най-силни, отслабнаха малко миналия месец, но във Франция и Италия този сектор се подобри, оставяйки числото от еврозоната, където беше миналия месец, на 53,2 точки.
 • PBOC се кълне, че не манипулира юана – Китайската народна банка, която е централната банка, заяви в коментар рано тази сутрин, че се противопоставя на обвиненията на САЩ, че манипулира валутата. Обвинението е свързано с едностранчивост и протекционизъм, които сериозно увреждат глобалните правила. Обменният курс на юана се определя от пазарното търсене и предлагане и Китай няма да участва в конкурентна девалвация. В Китай няма проблем с манипулирането на валута и няма да използваме юана като инструмент за справяне с търговски спорове. USD / CNY скочи над 7 вчера. Заместник-губернаторът на PBOC Чен Юлу добави, че Китай никога не е използвал своята валута като инструмент за конкуренция. Той се надява, че САЩ ще разрешат рационалните търговски конфликти по рационален начин.
 • FED’s Daly е срещу агресивни съкращения – Президентът на Сан Франциско Фед, Мери Дейли коментира тази сутрин, казвайки, че агресивното намаляване на лихвите не е оправдано без доказателства за по-силен икономически спад. Срещнатият глобален растеж оправда намалението на лихвените проценти от миналата седмица. Търговската несигурност се засили, което може да охлади бизнес инвестициите. Тя не вижда икономиката да върви към рецесия, но вижда продължаващи противоположни ветрове от търговията, по-ниските лихвени проценти от други централни банки могат да оправдаят по-ниските лихви.
 • Някои положителни коментари за Brexit формират ЕС – Европейската комисия направи някои коментари относно Brexit днес. Те заявиха, че ЕС е отворен за разговори, ако Великобритания иска да изясни позицията си по Брекзит. Комисията остава на разположение за дискусии за Брекзит през следващите седмици, докато ЕС е готов за Брекзит без сделка, но казва, че това не е предпочитаният вариант
 • Великобритания отговаря на ЕС – Обединеното кралство Майкъл Гоув заяви по-рано днес, че остават готови и желаят да преговарят за сделката за Брекзит. Можем да договорим нова сделка, но той е натъжен от отказа на ЕС да договори такава.

Американската сесия

 • Тръмп в Twitter за търговията – Американският президент Доналд Тръмп преди малко написа в Twitter за търговията и американските фермери:

  „Както научиха през последните две години, нашите велики американски фермери знаят, че Китай няма да може да ги нарани, тъй като техният президент е застанал до тях и е направил това, което никой друг президент не би направил – И аз ще го направя отново следващия година, ако е необходимо! “

  „Огромни суми пари от Китай и други части на света се вливат в САЩ от съображения за безопасност, инвестиции и лихвени проценти! Ние сме в много силна позиция. Компаниите също идват в САЩ в голям брой. Красиво нещо за гледане! “ 

 • FED’s Bullard Speaking – Bullard на Федералния резерв каза пред AFP, че лихвените проценти в САЩ са „в правилния квартал“ и ние ще следим данните. Той добави, че FED не трябва да реагира на „търговска война„ тит за тат “. Някои положителни коментари формират най-отвратителния член на FED.
 • JOLTS Обяви за работа – Отварянето на работни места JOLTS е през 7.30M-7.40M през последните няколко месеца. През юни новите работни места достигнаха 7,45 милиона, но бяха ревизирани по-ниски до 7,37 милиона. Миналия месец те достигнаха 7,32 милиона, липсвайки очакванията от 7,50 милиона. Днес се очаква те да дойдат в 7.34M.

Търгува в Sight

Бичи AUD / USD Отново

 • Тенденцията все още е доста мечи
 • Оттеглянето е завършено
 • 20 SMA отново оказва съпротива
 • Основите са мечи за австралийците

 

20-те SMA отново обръщат тази двойка надолу

AUD / USD се превърна в мечи преди две седмици, след като купувачите в щатски долари се завърнаха и оттогава тенденцията беше доста силна. тенденцията набра по-нататъшни темпове миналата седмица и вчера направи нови минимуми. Но през последните няколко сесии спадът спря и видяхме да се извърши по-висок темп, тъй като щатският долар отслабва в резултат на ескалиращата търговска война. Но връщането е завършено сега със стохастична почти свръхзакупеност и 20 SMA (сиво), които отново осигуряват съпротива. Предишният свещник H4 се затвори като доджи, което е сигнал за обръщане. Вече ни липсва тази двойка от по-рано, но ако сте пропуснали тази сделка, това е чудесна възможност да преминете.

В заключение

Фабричните поръчки направиха скок в Германия през юни и това е положителен знак за производствения сектор в Германия и Еврозоната, тъй като този сектор има големи проблеми. Може би това ще е точката на обръщане, но все още е рано да се каже, тъй като е само един добър месец. Трябва да изчакаме данните за производството да излязат този месец от Европа.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector