Forex сигнализира американска сесия, 6 януари – настроението се подобрява донякъде, тъй като пазарите се концентрират върху европейските услуги за промяна

Финансовите пазари бяха доста трудни за търговия през последните няколко години. Политиката им се намесва през това време и имаше много проблеми, движещи пазарите нагоре и надолу, като търговска война между САЩ и Китай, Брекзит, протести в Хонг Конг, атаки срещу петролните съоръжения на Саудитска Арабия и др. се появи, че между САЩ и Иран, след убийството на висшия ирански военен лидер Солеймани. Това изпрати по-високи безопасни убежища и по-ниски рискови активи. И така, политиката продължаваше да се забърква с пазарите до последните дни на 2019 г..

Това ще продължи от доста време, но търговците се фокусират върху икономиката за промяна днес. Производственият и индустриалният сектор са най-засегнати и от месеци те са в свиване / рецесия във всички големи икономики. Те дърпаха и сектора на услугите, особено в Европа. Но, днес услуги PMI отчети от Европа публикува някои хубави печалби за декември, които премахнаха някои от опасенията, че икономиката на еврозоната може да изпадне в рецесия, което би трябвало, ако услугите паднат в рецесия. Изкачването в безопасни убежища засега спря и рисковите активи възстановяват част от загубите, но не мисля, че това ще продължи дълго.

Европейската сесия

PMI за услугите в еврозоната – Икономиката на еврозоната отслабва вече близо две години и в частност производственият и индустриалният сектор са в рецесия от доста време, тъй като търговската война им се отрази негативно. Тази слабост в крайна сметка се разпространи в други сектори като услугите, което принуди ЕЦБ да започне отново да облекчава паричната политика в края на миналата година.

Въпреки това, наскоро виждаме някои зелени снимки и днешните отчети на PMI за услугите предлагат някои надежди за бъдещето. По-долу са данните от големите европейски страни:

 • Испания предлага услуги за декември PMI 54,9 срещу 53,9
 • Предишна 53.2
 • Очаква се композитен PMI 52,7 срещу 52,0
 • Предишна 51.9
 • Очаква се услугата PMI на Италия през декември 51,1 срещу 50,9
 • Преди 50.4
 • Очаква се композитен PMI 49.3 срещу 49.7
 • Преди 49.6
 • Франция декември финални услуги PMI 52.4 срещу 52.4 предварителни
 • Композитен PMI 52.0 срещу 52.0 предварителни
 • PMI на UK Services – Услугите в Обединеното кралство отслабват през 2019 г. и те намаляват през ноември, както показва докладът, публикуван миналия месец. Въпреки това, този месец беше ревизиран по-висок в окончателното четене от 48,6 на 49,3 точки. Очакваше се днешният доклад да покаже ново отслабване в този сектор, но той достигна 50,0 пункта, което означава, че сега е в стагнация.

 • Доверие на инвеститорите от Еврозоната Sentix – Доверието на инвеститорите е отрицателно в еврозоната за дълго време, въпреки че се е подобрило през последните месеци и миналия месец отново се появи отново, достигайки 0.7 пункта. Очакваше се днешният доклад да покаже ново подобрение до 3.0 точки, но влезе по-добре със 7.6 точки.

Американската сесия

 • PMI на US Services – Услугите отслабват и в САЩ, тъй като производственият сектор намаля през свиването през септември и все още остава там. Въпреки това, услугите се подобриха малко през ноември до 51,6 пункта, след като се приближиха доста близо до свиването през предходния месец. Този месец се очакваше PMI на услугите да се подобри допълнително до 52,2 точки, но влезе по-добре на 52,8 точки.
 • САЩ все още се надяват на ядрен Dell с Иран – Американският въздушен удар по иранския Солеймани ескалира конфликта между САЩ и Иран. Преди няколко дни чухме коментари, че САЩ искат да деескалират ситуацията, но Тръмп също заплаши с нови атаки, ако Иран отмъсти. Днес чухме съветника на Тръмп Келиан Конуей да казва, че прес. Тръмп е уверен, че все още може да предоговори ядрена сделка с Иран. Тат би била голяма изненада, ако се случи.
 • Разходи за строителство в САЩ през ноември – Докладът от миналия месец показа, че разходите в строителния сектор са намалели с 0,8% през октомври, което е тревожно. Но днешният доклад показва, че ноемврийските разходи за строителство в САЩ са се увеличили с 0,6% срещу 0,4% очаквани. По-долу са редакциите от миналия месец и компонентите на този отчет:
 • Предишното беше -0,8% и ревизира рязко по-високо до 0,1%
 • Разходите за строителство са нараснали с 0,6% спрямо 0,4%
 • частното строителство е нараснало с 0,4%
 • публичните разходи са нараснали с 0,9%
 • частното домашно строителство се е увеличило с 1,9%
 • частни нежилищни структури, което включва производствени електроцентрали, отпаднали за трети пореден месец. Той е спаднал с -1,2% до най-ниското ниво от ноември 2018 г.
 • разходите за обществени строителни проекти са нараснали с 0,9%
 • разходите за строителни проекти на местната власт са нараснали с 0,8%
 • разходите за строителни проекти на федералното правителство (които представляват малка част от общото обществено строителство) се увеличават с 1,7%

Търгува в Sight

Мечи USD / JPY

 • Тенденцията се превърна в мечи
 • Повторното проследяване е завършено
 • Сантиментът остава отрицателен
Тенденцията се измести към мечи в USD / JPY

Както подчертах в една от по-ранните си публикации днес, USD / JPY се превърна в доста мечи. Тази двойка се търгуваше по възходящ тренд от септември, когато риториката на търговската война се охлади, но се превърна в мечи в последната седмица на миналата година, първоначално поради паричните потоци в края на годината и след това, убийството на иранския върховен военен лидер, изпратен тази двойка се гмурка по-ниско. Обръщането беше доста бързо и низходящият тренд беше доста силен през това време, както се вижда от по-малките пълзящи средни, които оказват съпротива и тласкат цената по-ниско. 20-те SMA (зелени) тласкаха USD / JPY надолу през последните няколко дни на 2019 г..

Тогава 50-те SMA (жълти) дойдоха на помощ в първите дни на 2020 г. 20-те SMA отново влязоха в игра след това, но днес видяхме по-голямо прибиране по-високо. USD / JPY обаче отново намира съпротива при 50 SMA на часовата графика. Възстановяването е завършено сега, затова решихме да се възползваме от този шанс и да отворим сигнал за продажба в тази двойка. Цената отново се обръща, така че изглежда това ще бъде добра сделка.

В заключение

Днес пазарите продължават да бъдат предпазливи и настроенията продължават да се опират на негативната страна, но се подобри малко в сравнение с миналата седмица, след като отчетите на PMI за услуги от Европа и САЩ показаха, че този сектор се отдалечава от свиването. Това е чудесен знак, защото ако услугите изпаднат в рецесия, тогава ще имаме нова глобална икономическа криза.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector