Forex сигнализира американска сесия, 11 ноември – Обединеното кралство разочарова икономическите данни, но GBP се обединява срещу коментарите на Farage

Днес ценовото действие на финансовите пазари беше доста тихо и очаквах, че ще стане още по-тихо и в крайна сметка ще изчезне, докато се насочваме към края на европейската сесия, тъй като пазарите на Северна Америка са затворени за Деня на възпоменанието. Въпреки това, видяхме някои прилични ценови действия в двойки GBP по време на европейската сесия. GBP / USD скочи около 120 пипса по-рано по-рано. Но това не идва от доклада за БВП, който показва, че икономиката на Обединеното кралство продължава да отслабва, тъй като всички компоненти пропуснаха очакванията и много от тях бяха отрицателни.

БВП на Обединеното кралство се сви през август и септември, но през Q3 като цяло БВП на Обединеното кралство се разшири с 0,3%, което означава, че Обединеното кралство избегна за кратко техническата рецесия след свиването с 0,2% през Q2. Но икономиката продължава да отслабва, както показват последните два месечни отчета за БВП. Освен това производството, промишленото производство и строителството отново се свиха през септември, докато бизнес инвестициите спаднаха през второто тримесечие.

Така че GBP не се движеше много по тези цифри, но коментарите на Nigel’s Farage за изборите в Обединеното кралство доведоха до нарастване на GBP. По-рано този месец чухме лидера на партията за Брекзит Фарадж да казва, че неговата партия за Брекзит ще се бие на всички фронтове на изборите в Обединеното кралство, които ще се проведат на 12 декември. Но днес той каза, че няма да оспорва местата в Консервативната партия и вместо това, ще се съсредоточи върху отнемането на места от труда. Това е в полза на торите и намалява шансовете за обесен парламент след изборите. Въпреки че ситуацията не е толкова ясна, GBP избяга с тези коментари.

Европейската сесия

  • Френско промишлено производство – Промишленото производство е нестабилно във Франция, отчитайки голям спад през два от последните три месеца. Докладът от миналия месец показа, че промишленото производство е намаляло с 0,9% през август, докато този месец се очаква производството да се увеличи с 0,4% за септември. Но пропусна очакванията да достигнат 0,3%. Частните ведомости за заплати достигнаха 0,3%, както се очакваше за същия месец, но август беше ревизиран по-нисък до 0,2% от 0,3%. Днес дефицитът на търговския баланс също се увеличи допълнително.
  • Помпео, говорещ в Берлин – Държавният секретар на САЩ Помпео говори в Берлин, казвайки на германската публика, че вашият шеф на разузнаването е казал, че на Huawei не може да се вярва. Позовавайки се на газопровода “Северен поток 2”, Помпео заяви, че не искаме енергийните доставки на Европа да зависят от капризите на Путин. Търсим помощ от всички държави за връщането на Техеран на масата за преговори. НАТО трябва да расте и да се променя, в противен случай рискува да остарее. Искаме повече търговия с Европа. Неразумно е да мислим за Русия като достоен партньор в Близкия изток. Американски офицери все още са на терена в Сирия, ние не се оттеглихме. Китай днес потиска хората с тактика.
  • RBNZ ще намали лихвените проценти на следващата среща? – Резервната банка на Нова Зеландия намали лихвените проценти два пъти през последните няколко срещи, като ги намали със 75 базисни точки. Те спряха да намаляват лихвените проценти, но шансовете клонят към ново намаление на лихвите през следващата среща. RBNZ
  • Шотландски премиер, говорещ за Брекзит – Първият министър на Шотландия Никола Стърджън направи коментари по-рано днес. Тя каза, че ако има обесен парламент, тогава нейната партия ще се стреми да сформира прогресивен алианс, за да заключи консерваторите от правителството. Ако SNP спечели изборите в Шотландия, въпросът към парламента на Обединеното кралство ще бъде: „Какво ви дава право да спрете гласуването за независимост?“ SNP ще се стреми да сформира съюзи в Парламента, за да спре Brexit. Би направил трудна сделка, за да даде подкрепа на партия за формиране на правителство.

Американската сесия

  • Канадски жилищен доклад – Разрешенията за строеж са намалели в Канада с повече от очакваното, достигайки -6,5% през септември срещу -2,0%, изчислени. Предходният месец също беше ревизиран по-нисък до 5,6% от 6,1%. Разрешенията за пребиваване също се понижиха при -10,7% през септември, при разрешенията за едно семейство -8,7% и многократните разрешителни при -12,1%.
  • Канадски доклад за заетостта – Докладът за заетостта на Canda публикува и нивото на безработица остана непроменено на 5,5%, както се очакваше. Но нетната промяна в заетостта достигна -1.8k срещу 15k изчислени. Предходният месец остана непроменен на 53,7 хиляди. Заетостта на пълен работен ден достигна -16.1k срещу + 2.5k очаквано. Това е отрицателен знак, но идва след силен месец, когато заетостта на пълен работен ден се е увеличила с около 70 000. Процентът на участие остана непроменен при 65,7% спрямо 65,7%, изчислен.
  • FED’s Bostic Speaking – Президентът на FED от Атланта Бостич говори преди време по телевизия Bloomberg, казвайки, че според него FED е леко приспособим. Нямаме толкова много място в спад и рисковете за икономиката все още са налице, много не са решени. Попълването на работни места от начално ниво е изключително конкурентно. Виждаме конкуренция и това се проявява в заплатите и скоковете на заплатите за хората, които сменят работата си. Вероятно щях да се противопоставя на намалението на лихвените проценти през октомври.

Търгува в Sight

Мечешки GBP / USD

  • Тенденцията беше мечи тази седмица
  • USD се превърна в бичи
  • УО натискат цената по-ниска

Днес 200 SMA има солидна устойчивост за GBP / USD

GBP / USD беше доста възходящ през последните седмици, тъй като перспективите за сценарий за Брекзит без сделка значително намаляха. Но тази тенденция се измести тази седмица, когато вниманието се насочи към щатския долар. Плъзгащите се средни стойности осигуряват съпротивление на тази двойка при изтегляния по-високо, като тласкат тенденцията надолу. Днес наблюдаваме малко проследяване по-високо, което прилича повече на консолидация. Но 200 MA (лилаво) се превърна в съпротива, което пречи на тази двойка да се изкачи по-нагоре. Така че, мисля, че консолидацията може да приключи скоро.

В заключение

Щатският долар беше бичи през цялата седмица и днес постига нови върхове, така че изглежда Buck ще завърши седмицата на правилната основа. Въпреки че през последните няколко часа сигурните убежища привлякоха и някои оферти. Така че изглежда пазарът се подготвя преди уикенда, тъй като търговците се позиционират само да бъдат предпазливи, тъй като всичко може да се случи през уикенда – може да започне война.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector