Форекс сигнали Кратка сесия на САЩ, 24 май – Отново вътрешна търговия с британски лири

Протоколите от заседанията на паричната политика на ЕЦБ са най-важните валутни събития днес. Тъй като обаче служителите на ЕЦБ бяха много гласни през последните няколко дни, ние вече знаем какво мислят те. Най-странното нещо се случи в двойки GBP днес. Тази валута скочи преди съобщението за новини. Този скок ми изглеждаше като търговия с вътрешна информация.

 

Някой печели големи пари в UK ONS

 

Ако сте проследили ценовото действие преди публикуването на отчета за продажбите в Обединеното кралство, трябва да сте забелязали скок от 60-70 пипа в двойки GBP. GBP / USD скочи от 20 SMA на H1 диаграмата, претендирайки за около 60 пипса за кратък период, достигайки 100 SMA.

Това не изглежда като нормално ценово действие. Обикновено не се предприемат много действия преди излизането на основните икономически новини. Времената, когато има бърза корекция или бързо позициониране на валутните търговци преди подобни новини, са много редки. Дори когато това се случи, обикновено не изглежда така. Обикновено цената не се покачва в една посока, ако има действия преди икономическите новини. Обикновено това е по-скоро разпръснато ценово действие с бързи движения нагоре и надолу заради паниката.

Този ход не беше такъв. GBP скочи, без да поглежда назад, сякаш знаеше, че продажбите на дребно този път ще бъдат страхотни. Продажбите на дребно в Обединеното кралство през миналия месец бяха наистина ужасни, тъй като намаляха с повече от 1%. Така че, ако имаше панически ход в последния момент, преди да бъдат пуснати днешните номера, той трябваше да е в посока надолу, предвид ужасните продажби на дребно миналия месец. Но ходът се случи в посока нагоре.

Така че, този вид ценова акция в GBP сочи към едно нещо, ВЪТРЕШНА ТЪРГОВИЯ. Вътрешната търговия се случва, когато някой, който е наясно с икономическите числа, се опитва да се възползва от това, като отваря големи позиции в посоката, която показват данните. Отчетът за продажбите на дребно във Великобритания днес беше наистина страхотен и тотален обрат от ужасното четене от миналия месец.

Някой знаеше за това без съмнение. Кой би бил този човек? Е, някой, който очевидно работи в Службата за национална статистика, или техните семейства. Не забравяйте, че съпругата на председателя на SNB (Швейцарската национална банка) беше разследвана за вътрешна търговия преди няколко години. Швейцарецът и SNB имат репутацията на много строги и водонепропускливи, когато става въпрос за такива неща, но въпреки това съпругата на председателя на SNB не можеше да държи ръцете си далеч от лесни пари.

Подобни неща се случват доста често при издаване на данни от ONS във Великобритания. Често имам предвид няколко пъти в годината, тези момчета не са глупави. Вътрешната търговия се наказва от закона. Но някои големи изстрели там смятат, че са над закона. Между другото това не са само моите думи; това нещо се появява отново и отново през последните няколко години във Великобритания.

 

 

Протокол от заседанието на ЕЦБ

Протоколите от заседанията на ЕЦБ бяха най-важното форекс събитие днес, но не очаквах много действия на пазарите. Това е така, защото наскоро чухме да говорят толкова много членове на ЕЦБ, така че елементът на изненада, който е основният двигател на пазара във форекс беше убит. Всички знаят какво ще направи краткосрочно ЕЦБ (Европейската централна банка). Както и да е, ето няколко насоки за протокола от заседанието на ЕЦБ:

  • ЕЦБ смята, че инфлацията се връща към целта от 2%, но напоследък тези очаквания намаляват – Последният доклад за инфлацията от Еврозоната не показва признаци на повишаване. Заседнало е на 1,3%
  • Забавянето на икономическата експанзия се основава широко – вчерашните данни за меко производство и услуги направиха това много ясно за всички
  • Рисковете от протекционизъм са станали по-очевидни – говорейки с Тръмп, но знаем, че той не слуша
  • Увеличението на заплатите беше утешително – поне някои положителни коментари, но къде се е случило, не сме виждали заплатите да бягат, нито в Европа, нито никъде другаде (съобщение до моя шеф)

Знаехме всичко това. Само днес имахме редица служители на ЕЦБ и ЕС. Представителят на ЕС Katainen заяви, че повишаването на митата на САЩ върху вносни автомобили противоречи на правилата на Световната търговска организация. Германската автомобилна индустрия ще бъде силно засегната от това. И така, много несигурности за еврозоната и останалия свят.


 

 

Търгува в Sight

Мечешки NZD / USD

 

  • По-голямата тенденция все още е мечи
  • 100 SMA осигурява съпротивление

 

Вчера изчезнахме с NZD / USD на текущите нива. Цената се понижи през нощта, но се върна обратно. Въпреки това, този ход на оттегляне по-високо изглежда сега изчерпан и 100 SMA не позволява на купувачите да натискат по-високо. Така че, изглежда, че връщането нагоре е завършено. Да се ​​надяваме, че низходящият тренд ще се поднови скоро.

 

В заключение

По-късно днес ще говорим за продажбите на жилища в САЩ и председателя на BOE Карни. Нека да видим какво ще каже той за страхотния отчет за продажбите на дребно. Той може да претендира за победа за пореден път, но данните няма да му позволят да се наслади. Сигурен съм, че ще има още разочароващи икономически данни от Обединеното кралство; както се казва, пролетта / лятото не идва само с цвете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map