Форекс сигнали Кратка сесия на САЩ, 2 август – Безопасните убежища са бенефициентите на новите тарифи за Китай

Вчера щатският долар беше в бичия старт, който започна в сряда вечерта, след срещата на FED, която не беше толкова глупава, колкото пазарите очакваха. The FED намали лихвените проценти с 25 bps, но пазарите се надяваха или на намаляване на лихвените проценти с 50 bps, или дори по-добро, FED остави вратата отворена за по-нататъшно намаляване. В резултат на това щатският долар стана доста възходящ след срещата, като се изкачи с близо 100 пипса по-високо, но доларът започна да се връща обратно след американските производствени отчети следобед. Окончателното производство PMI дойде малко по-добре от очакваното и се отдалечи от стагнацията, но производството на ISM омекна още повече и сега върви към свиване.

Това започна да обърне щатския долар надолу следобед, но големият ход дойде по-късно вечерта, след като Доналд Тръмп обяви повишаване на митата за Китай с 10% върху останалите 300 милиарда долара стоки внесени от САЩ. Това беше малко изненадващо, когато пазарите очакваха търговска сделка между двете гигантски държави. Неуспехът да се постигне положителен резултат в срещата тази седмица между двата търговски екипа в Китай беше знак, че преговорите може да са се разпаднали, но пазарите не очакваха нови мита, така че това беше изненада, която понижи щатския долар по-ниско първоначално, но след това се превърна в бягство за безопасни убежища. USD / JPY и EUR / CHF са се превърнали в наистина мечи сега, докато ЗЛАТО скочи около 60 долара по-високо вчера.

Европейската сесия

  • Италиански продажби на дребно и промишлено производство – Продажбите на дребно станаха отрицателни през последните три показания в Италия, като от март до май спаднаха с 1,0%. Продажбите на дребно обаче отбелязаха приличен скок от 1,9% през юни и след три отрицателни месеца преди това изглеждаха още по-добре. Напоследък промишленото производство също е много слабо, намалявайки с 1,8% през март и юни. Видяхме увеличение на производството през май, но днес се очаква спад от 0.4% за юни. Производството наистина е спаднало, но с 0,2%.
  • Продажби на дребно в Еврозоната – Икономическите данни от еврозоната отслабват през последните месеци, особено производството. Доверието на потребителите също се влошава, тъй като по-широките икономически прогнози изглеждат мрачни в Европа. Въпреки това, днес виждаме някои наистина положителни цифри от отчетите за продажбите на дребно. Публикувани продажби на дребно приличен скок от 1,1% през юни след спада, който видяхме през май. Скокът в продажбите на дребно е добър знак за идните седмици.
  • Китай отговаря на американските мита – Китайското външно министерство заяви тази сутрин, че топката е в американския корт сега. Китайското министерство на търговията също заяви, че Китай ще предприеме контрамерки, ако американските мита влязат в сила. Те са силно недоволни от последното обявяване на тарифите в САЩ и твърдо се противопоставят. Те се надяват, че САЩ могат да поправят грешките си възможно най-скоро. Ескалацията на САЩ в търговията не е в съответствие с глобалните интереси и се надяваме, че и двете страни могат да разрешат спора си на основата на равенство
  • PMI за строителството в Обединеното кралство – Различните сектори на икономиката на Обединеното кралство спаднаха напоследък, като строителството направи това през февруари. През юни спадът се задълбочи допълнително в строителната активност, като показателят PMI спадна до 43,1 пункта. Очакваше се този сектор да се подобри малко през юли и индикаторът PMI се очакваше на 46 пункта, но пропусна, достигайки 45,3 пункта, което все още означава дълбоко свиване.

Американската сесия

  • Безработица в САЩ и доходи – Очакваше се равнището на безработица да се понижи до 3,6% в САЩ, но остана непроменено на 3,7%. Неселскостопанските заплати за юли в САЩ се доближиха до очакванията при очакваните 164 000 срещу 165 000. Коефициентът на участие отбеляза по-високо ниво до 63,0% от 62,9% преди, което изглежда е причината, че този път равнището на безработица не спадна. Но средните почасови доходи MoM отбелязаха по-високи с 0,3% срещу + 0,2% очаквани. Средните почасови доходи на годишна база също отбелязаха по-високи показатели до 3,2% от 3,1%. Безработицата се е понижила до 7,0% от 7,2% по-рано, което е друг добър знак.
  • Американски фабрични поръчки – Фабричните поръчки бяха доста нестабилни през последните месеци в САЩ. През февруари видяхме спад от 0,5%, последван от скок от 1,9% през март. Но през април и май поръчките паднаха с общо 1,0%. Днешният доклад се очаква да покаже нов обрат и повишаване на фабричните поръчки с 0,6%.
  • Ревизиран от САЩ потребителски настроения – Потребителските настроения намаляха значително през първото тримесечие на тази година, тъй като този показател спадна до 93 пункта, но се подобри през второто тримесечие. Въпреки това, през юни настроението разочарова до 97,9 точки. Настроението се подобри малко през миналия месец, като достигна 98,4 точки и се очаква да бъде преразгледано с по-високо ниво днес до 98,5 точки.

Търгува в Sight

Бичи GBP / USD

  • Тенденцията е мечи
  • 50 MSA осигурява съпротивление
  • Оттеглянето е завършено

Стохастичният индикатор вече е свръхпродан на диаграмата H4

GBP / USD стана силно мечи, тъй като сега става все по-очевидно, че новият премиер Борис Джонсън не внася нищо ново на масата за преговори за Брекзит с ЕС. В резултат GBP се срина и вчера тази двойка се насочи към 1.20. Но по-слабите американски производствени данни, както и изненадващото съобщение за тарифите, понижиха щатския долар по-ниско и GBP / USD променят по-високо. Днес виждаме поредното слабо повторение, което прилича по-скоро на консолидация, а 50 SMA (жълто) оказва съпротива в горната част, така че това изглежда като добра възможност да се справим с тази двойка.

В заключение

Излиза докладът за заетостта в САЩ. Равнището на безработица пропусна очакванията и остана на ниво от 3,7%, което все още е много добро място, но се дължи главно на нарастването на процента на участие. Печалбите дойдоха по-добре от очакваното, което е положителен знак за американската икономика и щатския долар, който сега се покачва по-високо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector