Форекс сигнали Кратка сесия на САЩ, 13 август – Днес смесени икономически данни, които водят до объркване на пазарите

Икономическите данни стават все по-слаби по целия свят, особено през последните месеци. Днес имахме публикувани немалко важни икономически доклади и те показаха засилена слабост, но днес видяхме и някои прилични цифри. Започна с Заетост във Великобритания и отчет за приходите. Равнището на безработица отбеляза по-високо, но въпреки това все още е на прилично ниво печалбите скочиха по-високо още веднъж с три точки през юни, след скока, който видяхме през май. Така че данните от Великобритания днес бяха доста положителни.

Но не можем да кажем това за еврозоната. The Икономически настроения на ZEW от Германия и Еврозоната има бен негатив за няколко месеца и днес се гмурка още повече в отрицателната територия. И двете цифри от Еврозоната и Германия показаха, че настроението е спаднало до най-ниското ниво от 2011 г. насам, което означава, че и двете икономики може да изпаднат в рецесия сега. Очаква се германският доклад за БВП да покаже свиване за второто тримесечие утре, но Q3 засега не изглежда твърде добре, така че рецесията е добре в картите. Докладът за инфлацията от САЩ беше впечатляващ, както и двете, заглавието и основният CPI се увеличиха с 0,3% миналия месец, но печалбите също отчетоха голямо забавяне, така че търговците останаха да си чешат главите след това.

Европейската сесия

 • Доклад за заетостта във Великобритания – Докладът за заетостта, публикуван тази сутрин, показва, че равнището на безработица е отбелязано по-високо до 3,9% от 3,8% преди. Промяната в заетостта също надхвърли очакванията при 115 000 срещу очакваните 60 000, докато промяната на исканията за безработица през юли достигна 28,0 000 срещу очакваните 42 000. Предишният брой беше 38.0k, но беше ревизиран по-нисък до 31.4k. И така, този доклад е по-скоро положителен, отколкото отрицателен.
 • Отчет за приходите в Обединеното кралство – Отчетът за доходите беше дори по-добър от отчета за заетостта. Печалбите се увеличиха до 3,7% 3MoY, както се очакваше през юни, спрямо 3,4% през май, докато май беше ревизиран по-висок до + 3,5% от 3,4% по-рано. Средните седмични доходи (без бонусите) също бяха впечатляващи. като се очаква да достигне 3,9% от очакваните 3,8% 3 милиона годишно, спрямо 3,6% по-рано. Това са някои наистина солидни цифри за приходите.
 • Икономическите настроения се обърнаха отрицателни преди няколко месеца. По-рано днес икономическите настроения за Германия и Еврозоната бяха освободени и настроението се влоши допълнително. Ето фигурите:
 • Германското икономическо настроение на ZEW Текущо -13,5 срещу -6,3 се очаква
 • Предишен -1.1
 • Очаквания за икономически настроения в Германия от ZEW -44,1 срещу -28,0
 • Предишна -24,5
 • Икономически настроения на ZEW от Еврозоната Очаквания -43.6
 • Предишна -20.3
 • Китай се кълне, че не е докосвал юана – Служител на PBOC направи някои коментари за юана чрез Ройтерс. Той каза, че в момента китайският юан е на подходящо ниво. Ходовете на юана не водят непременно до безредие в движението на капиталовите потоци. Шокирани сме, че САЩ определят Китай като „валутен манипулатор“.
 • Американската сесия

  • Доклад за инфлацията в САЩ – Американският доклад за инфлацията беше публикуван преди известно време и изглеждаше, че отново се е наклонил на положителната страна, след положителния доклад миналия месец. ИПЦ на заглавието се е увеличил с 0,3%, както се очаква през юли. Но основният CPI победи очакванията от 0,2% и вместо това се увеличи с 0,3% миналия месец. Индексът на потребителските цени на годишна база в САЩ се повиши до 1,8% срещу 1,7%, очакван от 1,6% през юни. Основният индекс на потребителските цени на годишна база, с изключение на храната и енергията, също отбеляза по-висок до 2,2% спрямо + 2,1% очакван.
  • Отчет за приходите в САЩ – Цифрите за инфлацията бяха доста големи, въпреки че печалбите не са толкова големи. Реалната средна почасова печалба се понижи до 1,3% на годишна база от 1,5% преди. Реалната средна седмична печалба е спаднала до едва 0.8% на годишна база от 1.2% преди това.
  • Тръмп чуруликане по тарифите – Доналд Тръмп пусна поредния туит за търговията и митата преди малко. „Чрез масивна девалвация на тяхната валута и изпомпване на огромни суми пари в тяхната система десетките милиарди долари, които САЩ получават, са подарък от Китай. Цените не се покачват, няма инфлация. Земеделските производители, които получават повече, отколкото Китай биха похарчили. Фалшивите новини няма да докладват! ”

  Търгува в Sight

  Мечи NZD / USD

  • Тенденцията е мечи
  • Изтеглянето по-високо изглежда свърши сега
  • УО оказват съпротива

  Тенденцията остава меча въпреки последния скок

  NZD / USD е мечешки от три седмици и низходящият тренд набира темп с течение на времето. През това време пълзящите средни вършат чудесна работа като съпротива, като тласкат цената по-ниско. Въпреки това, сега наблюдаваме скок след слуховете, че Китай и САЩ скоро може да имат друга среща / свикване, за да продължат търговските преговори. Цената се е повишила по-високо, но в момента намира съпротива при 50 и 100 SMA, което изглежда като добро място да се провали с потока.

  В заключение

  Днес икономическите данни бяха някак смесени и пазарите се търгуваха в тесни граници. Но синхронизираните коментари от САЩ и Китай точно сега за повече разговори през следващите седмици и забавяне на последните тарифи от САЩ. Това е положителна новина и незабавно подобри настроението на финансовите пазари.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector