EUR / USD нарушава модела на възходящ триъгълник – скоба за закупуване!

По време на азиатската търговска сесия в сряда, EUR / USD валутната двойка успя да запази овърнайт бичия си пристрастие и остана доста наддадена над нивото от 1,2150, главно поради настроенията на рисковия пазар. Това беше подкрепено от възобновения напредък към масивен законопроект за разходите на правителството на САЩ и мерки за облекчаване на COVID-19, които отслабиха щатския долар и допринесоха за печалбите в тази валутна двойка. Нещо повече, оптимистичният пазарен тон беше допълнително подсилен от надеждите във връзка с коронавируса (COVID-19), което допълнително отслаби валутната двойка и увеличи валутната двойка.

Напротив, засилващите се опасения за нарастващия брой смъртни случаи от COVID-19 и възможностите на икономически болезнените твърди блокировки продължават да поставят под въпрос инерционния импулс на двойката, който се превърна в ключов фактор, който държи капак върху всякакви допълнителни печалби във валутната двойка. По време на писането на валутната двойка EUR / USD се търгуваше на 1.2163 и се консолидира в диапазона между 1.2146 и 1.2167. Продължавайки напред, търговците изглеждат предпазливи да поставят някаква силна позиция пред стимулите за САЩ и PMI на Еврозоната.

По отношение на положителната страна на историята, подновеният оптимизъм за ваксините за силно инфекциозния коронавирус даде тласък на рисковия тон. Надеждите за ваксини се разпалиха, след като на 11 декември Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) даде разрешение за спешна употреба на BNT162b2, ваксината COVID-19, разработена съвместно от Pfizer (NYSE: PFE) и BioNTech SE (F: 22UAy ). Сега Moderna също се готви да се обърне към Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за одобрение на своята ваксина.

В същото време FDA наскоро одобри първия домашен тест за смъртоносния вирус. Като цяло положителните развития във връзка с ваксината COVID-19 продължават да благоприятстват пазарните рискови настроения и да подкопават щатския щатски долар.

Отвъд езерото причината за печалбите на фондовите пазари също може да се дължи на новия напредък към масивен законопроект за разходите на правителството на САЩ и мерки за облекчаване на COVID-19. Според последния доклад лидерите на Конгреса обещаха да преодолеят дългогодишната безизходица в пакета за облекчаване на коронавируса по време на азиатските часове за търговия, което незабавно отслаби зелената валута на безопасното убежище. След положителните коментари на лидера на мнозинството от американския сенат Мич Макконъл и лидера на малцинствата Маккарти, председателят на Камарата на парламентите Нанси Пелоси показа готовността си да приключи предстоящите преговори за пакет за помощ за коронавирус (COVID-19) утре.

В резултат на това широкообхватният щатски долар не успя да спре мечия си пристрастие от предходния ден, привличайки допълнителни оферти през деня, тъй като търсенето на активи в сигурно убежище намаля на фона на напредъка към постигане на съгласие по законопроекта за фискален стимул в САЩ. Освен това загубите в щатския долар също могат да бъдат свързани с продължаващи съмнения относно икономическото възстановяване от COVID-19 в САЩ. Загубите от зелените пари обаче помогнаха на валутната двойка да остане наддавана. Междувременно индексът на щатския долар, който измерва валутните курсове спрямо кофа с валути, последно достигна 90.477, след като в понеделник падна до 90.419.

Напротив, притесненията относно нарастващия брой смъртни случаи от COVID-19 и възможностите за икономически катастрофални твърди блокировки продължават да предизвикват оптимистичните пазарни резултати, които се превърнаха в ключов фактор, който запазва капацитета за допълнителни печалби във валутната двойка. Струва си да се припомни, че разпространението на вируса е довело до подновяване на локални блокировки в Обединеното кралство и САЩ, както стана ясно след като Ню Йорк реши да влезе във второ пълно блокиране поради нарастването на случаите на COVID-19. Освен това Германия също драстично разшири ограниченията върху дейностите в цялата страна.

Поглеждайки напред, пазарните търговци ще наблюдават финалната среща на Федералния резерв на САЩ (Fed) през 2020 г. Междувременно инфлацията във Великобритания и PMI, както и европейските PMI, да не забравяме и продажбите на дребно в САЩ, ще бъдат ключови за наблюдение . Като цяло актуализациите около Brexit, коронавируса и пакета за стимулиране на САЩ няма да загубят своето значение.

Ежедневна подкрепа и съпротива

S1 1.2012

S2 1.207

S3 1.2091

Точка на въртене 1.2127

R1 1.2149


R2 1.2185

R3 1,2242

На техническия фронт EUR / USD се търгуваше настрани, под нивото 1.2176, като наруши непосредствената съпротива около нивото 1.2176, и сега се насочва по-високо, към следващото целево ниво от 1.2250. Може да имаме отлична възможност за закупуване над 1.2175 и тя може да бъде насочена към марката 1.2250. По този начин сега отворихме сделка за покупка, за да се насочим към нивото 1,22250. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map