Дългосрочна стратегия за хеджиране

Има два начина, по които можете да търгувате на валута и на всички други финансови пазари, можете да купувате или продавате. Обикновено го наричаме „дълъг или къс“. Дълго означава да се купува и кратко означава да се продава. Ако следвате нашите актуализации на пазара и анализ на пазара, тогава трябва да сте срещали тези две думи много често. Често вместо да казваме „купуваме това или продаваме това“, казваме, че скъсяваме EUR / USD или купуваме USD / JPY, например.

Така че по принцип, когато отворите сделка за покупка (или в нашия случай сигнал за покупка на форекс), вие сте продължили дълго с тази двойка. Ако например купите GBP / USD, това означава, че сте отишли ​​дълго на британската лира и късо на долара. Това е така, защото ако купите GBP / USD и цената се повиши, което се надявате, че прави, това означава, че GBP поскъпва спрямо USD, следователно USD се обезценява.

Стратегията за хеджиране е най-безопасният начин за търговия, ако я използвате по правилния начин

Един успешен пример за отваряне на дългосрочен форекс сигнал за покупка беше в началото на май 2016 г., когато USD / CAD направиха впечатляващо проследяване след епичния двугодишен възходящ тренд. Цената току-що докосна 100-те пълзящи средни (MA) в зелено, така че решихме да продължим дълго с тази двойка. И така, тръгнахме дълго на щатския долар срещу CAD с надеждата да изкара 300 пипса от него. Както виждате, цената се покачи с около 700 пипса, така че получихме това, за което влязохме, както и тези, които следват този форекс сигнал.  

Продължихме дълго на USD / CAD и цената докосна 100 MA

Един от най-добрите примери за това е, когато скъсихме двойка валута, когато продадохме EUR / USD в деня на Референдум за Брекзит. Не смятахме, че страната от Брекзит ще спечели, но тъй като тази двойка беше около нивото 1.14-15, което е силно ниво на съпротива повече от година, ние вярвахме, че какъвто и да е резултатът от референдума, цената в крайна сметка ще се върне обратно надолу. Знаем, че страната от Брекзит спечели и освен GBP, еврото също пострада. Това задейства печалбата в нашия кратък форекс сигнал в евро, като ни даде печалба от 280 пипа.  

Някои търговци или хедж фондове винаги отдават дълго време на финансови инструменти и никога не късват нищо. Почти всички централни банки в света – както и правителствата също, вече няколко години участват в програми за облекчаване на пари, за да стимулират икономиката. Много търговци вярват, че това ще продължи много години напред, докато световната икономика се стабилизира напълно. Следователно тяхната стратегия за търговия е винаги да се движи дълго, особено на акции, защото колкото повече пари се вливат в икономиката, толкова по-високи са цените на акциите. Досега са били прави и са спечелили немалка печалба.  

Други търговци се опитват да намерят слабите места на финансовите инструменти или да разберат негативния сценарий, при който нещата могат да се объркат, и да изпратят една или много валути и финансови инструменти надолу. Във филма „Големият късометражен“ с Крисчън Бейл, Брад Пит и Стив Карел – някои професионални търговци видяха, че през 2008 г. настъпва голяма финансова криза, която измина кратко време, което ги направи богатство. Джордж Сорос беше един от тези търговци; той продаде GBP през 1992 г. и скъси AUD през 2004 г., което доведе до над 1 милиард долара печалба. Невероятна търговия.

Но повечето от трейдърите отиват и в двете посоки с различни финансови инструменти, или в нашия случай, във форекс двойки – ние вървим както кратко, така и дълго. Така работят стратегиите за хеджиране. Всъщност повечето от институциите за финансово инвестиране използват тази стратегия, откъдето идва и името „хедж фондове“. За да използвате правилно форекс стратегията на заглавието, ще намерите две положително корелирани двойки форекс (да кажем AUD / USD и NZD / USD). Ако вашият форекс анализ ви каже, че щатският долар ще оцени, за да сведете до минимум риска, купувате единия чифт, а другия – продавате.

За повече информация относно хеджирането: Хеджиране – Форекс стратегии за търговия

Но кой трябва да купите и кой да продадете, за да реализирате печалба, независимо по какъв начин щатският долар реши да тръгне? Разглеждайки и двете графики, през последните 10-12 седмици USD / NZD очевидно е формирал възходящ тренд с нарастване на пазара на жилища в Нова Зеландия и Кралската банка на Нова Зеландия (RBNZ) да се откаже от намаленията.


AUD / USD е по-нисък от преди 12 седмици

NZD / USD е по-висока от преди 12 седмици

Докато AUD / USD се търгуваше странично през последните 12 седмици, той всъщност е по-нисък, отколкото преди 12 седмици. И така, купувате NZD / USD и продавате AUD / USD. Ако нещата тръгнат правилно и щатският долар оцени, тогава AUD / USD ще падне по-силно от NZD / USD. В този случай ще загубите 500 пипса в NZD / USD и ще спечелите 1000 пипса в AUD / USD. Ако нещата се объркат и щатският долар падне, NZD / USD е длъжен да отиде по-високо от AUD / USD – в този случай отново бихте спечелили повече от NZD / USD дълга сделка, отколкото бихте загубили при вашата AUD / USD къса сделка.

Man Group PLC е инвестиционна компания със седалище в Лондон, основана през 1783 г. от Джеймс Ман като посредник за захар. През 2015 г. той декларира приходите си на 1,135 млрд. Долара. Той има различни инвестиционни клонове, които използват различни инвестиционни техники и търговски стратегии. Някои от клоновете използват хеджирането като основна стратегия за търговия.

Те използват тази търговска стратегия за много финансови инструменти. Основните финансови инструменти, в които се концентрират хедж фондовете, са акциите. Анализаторите на хедж фондове в Man Group се опитват да намерят справедливата стойност на акциите и след това да ги сравнят с реалната цена. След това те отиват дълго на подценени акции и отиват кратко на надценени акции. Тази стратегия минимизира риска, който може да произтича от други фактори, като например настроението на пазара. Ако други пазарни сили преобладават, двете сделки, взети заедно, в крайна сметка ще получат равновесие. Ако не, тогава и двете сделки ще завършат с печалба.

За да прочетете повече за настроенията на пазара: Търговия с пазарните настроения – Форекс стратегии за търговия

Но те не използват само стратегии за хеджиране на акции. Те също използват тази стратегия за търговия върху стоки, фючърси и валута или комбинирани. В средата на януари 2016 г. хеджиращ клон на Man Group изпадна в недостиг на петрол от $ 33 / барел и продължи дълго на CAD, като продаде USD / CAD близо до 1,47, тъй като те имат положителна корелация. Те затвориха USD / CAD търговията на 1.25, което означаваше 2200 пипсови печалби, докато все още седят на ръце в търговията с петрол. Ако го затворят в момента на $ 1,45 / барел, те ще направят 1000 пипса, но все още чакат да излязат на по-добра цена.

Както можете да видите, стратегиите за хеджиране са много печеливша стратегия за валутна търговия, която минимизира риска и експозицията. Ето защо много от големите търговски фирми използват тази търговска стратегия и затова са наричани хедж фондове. Продължаването на двойка валута и късото на друга двойка валута, която има положителна корелация (както обяснихме в примера AUD / USD и NZD / USD), вероятно ще доведе до малка печалба в най-лошия сценарий. Ако нещата вървят според очакванията, тогава ще спечелите голяма печалба, ако използвате стратегии за хеджиране.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector