Daily Brief, 25 февруари – Всичко, което трябва да знаете за златото!

Добро утро търговци,

ЗЛАТО затвори при 1 804,74, след като постави максимум от 1,813,77 и минимум от 1,783,52. The ЗЛАТО цените паднаха по време на първата сесия в сряда, оставайки по-ниски, но през късните часове благородният метал се възстанови, възстановявайки всички загуби и завършвайки деня на същото ниво, на което започна, което доведе до плавно движение за деня. Нарастващата доходност на Министерството на финансите на САЩ натежа ЗЛАТО, което се счита за хеджиране срещу инфлацията. Зелените пари бяха подложени на натиск в сряда след последните коментари на служители на Фед, които заявиха, че икономиката е далеч от целите за инфлация и заетост и че предстои дълъг път за възстановяване. Тези коментари натежаха на щатския долар, но нарастващата доходност на хазната в САЩ ограничи печалбите в жълтия метал в сряда.

По отношение на данните, в 20:00 GMT, новите продажби на жилища за януари дойдоха, което показва повишение до 923 000, спрямо очакваните 853 000, които подкрепиха щатския долар и увеличиха спада на цените на златото. В сряда губернаторът на Федералния резерв Лаел Брайнард заяви, че американската икономика е далеч от целите на Федералния резерв за заетост и инфлация, а паричната политика ще продължи да предоставя пълна подкрепа, докато бъде постигнат допълнителен напредък в повишаването на инфлацията и подобряването на пазара на труда за всички работници. Тя каза, че ще отнеме време, преди целите за инфлация и заетост, определени от Фед, да бъдат изпълнени. Тя също така добави, че политиците гледат отвъд основния процент на безработица, когато оценяват здравословното състояние на пазара на труда и че той се възстановява от пандемията неравномерно.

Според новата рамка, обявена миналия август, служителите на Фед вече няма да увеличават лихвените проценти, когато нивото на безработица е ниско, в прогнозата за по-висока инфлация, което ще позволи повече време за заздравяване на пазара на труда. Brainard каза, че когато оценяват пазара на труда, политиците ще разгледат заплатите, съотношението на заетостта към населението и степента на участие на работната сила, заедно с останалите показатели. Тя каза също, че подкрепата ще остане на място, докато инфлацията не се върне в релси, близо до 2% или над тази цел.

Освен това, в сряда заместник-председателят на Федералния резерв Ричард Кларида заяви, че въпреки много краткосрочните рискове за икономиката на САЩ, в резултат на пандемията на коронавируса и новите варианти на вируса, както фискалното облекчение пакет от миналата година и ефективните ваксини поставиха таблиците за по-силен растеж и по-добри перспективи за икономиката през 2021 г. и след това. Той каза, че подобрените перспективи са намалили отрицателните рискове за икономическите перспективи. Той също така потвърди, че Фед се е ангажирал да използва пълния набор от инструменти в подкрепа на икономиката и да помогне да се гарантира, че възстановяването от пандемията е възможно най-стабилно и бързо.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл започна двудневни показания във Конгреса във вторник. Във вторник той представи доклад пред банковата комисия на Сената и в сряда говори пред Комитета за финансови услуги на Камарата. Пауъл каза, че инфлацията е мека и че американската икономика е много далеч от целите за заетост и инфлация на Фед. Той също така омаловажи притесненията дали скорошните политически решения и повишаването на потребителските разходи след пандемията ще доведат до по-висока инфлация. Пауъл не очакваше, че ще възникне ситуация, при която инфлацията ще се увеличи до обезпокоителни нива.

След това доходността на Министерството на финансите на САЩ започна да нараства в сряда, като 10-годишният запис на Министерството на финансите достигна 1,4%, което е най-високото му ниво от февруари 2020 г. 30-годишните държавни облигации също поскъпнаха, достигайки 2,25%. Нарастващата доходност на хазната в сряда даде тласък на цените на жълтите метали.

Ежедневни технически нива:

Подкрепете съпротива

1,795,20 1,815,90

1,784,50 1,825,90

1,774,50 1,836,60

Точка на въртене: 1805,20 Поглеждайки към техническата страна, жълтият метал все още се търгува с мечи пристрастия. ЗЛАТО беше рязко мечи на ниво от 1785, поради по-силния долар. Жълтият метал вероятно ще се изправи на съпротива от 1800 и 1806 марки, а под това можем да видим пристрастие към продажбите в злато до 1,785 и 1,770. Изглежда, че има силно мече пристрастие, така че днес трябва да обмислим да вземем сделки за продажба под нивото от 1805. Късмет!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector