Bitcoin Tech и неговото влияние върху цената на BTC

За всеки нов инвеститор биткойнът може да бъде повече от плашещ като инвестиционна област. Достатъчно е да проверите новинарските емисии и да бъдете ужасени от безброй странни фрази и привличащи вниманието заглавия, всички от които предполагат, че тектонските промени са в ход – положителни или отрицателни, а понякога дори смесица от двете.

Поради това много инвеститори не успяват да схванат напълно риска, който поемат и какво биха могли да означават определени събития за възникващия им портфейл. Процесът на разклоняване на BTC за 2017 г. който се проведе в началото на август е идеален пример. Това начинание определено беше пълна загадка за много традиционни инвеститори, работещи във финанси, които неуспешно се опитаха да намерят аналогия, с която са запознати.

Като цифрово явление в сферата на криптовалутата, неговите ефекти и въздействия не са лесно разбираеми за много инвеститори, освен че са релевантна сила за цената на BTC. За да получите по-добро разбиране на процеса на разклоняване и неговото въздействие, ето преглед на събитието, последвалия процес и какво означава всичко това за тези, които просто искат да печелят пари, като инвестират в биткойн мрежата.

Софтуерно събитие

Най-лесният начин да възприемете биткойн е да го видите, както всяка друга цифрова валута, като софтуер. При същата настройка вилицата е промяна в софтуера, която засяга крайните потребители. Тук, с актив като BTC, мрежата, която я използва, се нуждае само от двойка ключове за парола, за да функционира. Те се възмущават от възможността за достъп до мрежа и тя, след като работи като разпределена P2P книга, следи кой колко притежава и на кого.

Но ако ключовете са модифицирани в техния софтуер от, същото въздейства върху мрежата и ги управлява драматично. Той може също да промени стойността на исканията на потребителя по драматичен начин – софтуерът е нещото, което дефинира актив и с него цената, която инвеститорите са готови да платят за него.

Предишни вилици

Съществуват много различни видове вилици и повечето са по същество прости в дизайна си. Hard fork обаче прави всяка транзакция, обработена от новата модификация на софтуера, напълно несъвместима със старата. Меката вилица включва функция за обратна съвместимост.

В началото на август биткойнът премина през процес на твърдо разклоняване, който беше високопоставен от гледна точка на широката общественост и медиите. Тази конкретна промяна в софтуера създаде разделение в мрежата и започна нова версия на мрежата, наречена биткойн кеш.

Пробивът се появи след години на разногласия между противоположни лагери в общността на биткойн. Несъгласието беше свързано с надграждането на мащаба, при което лагерът за биткойн пари не оказа доверие и подкрепа. Това води до конкурентни, а също и несъвместими биткойн блокчейн и биткойн кеш блокчейн, както по отношение на технологията, така и по отношение на активите.

Това събитие беше широко разглеждано като голям проблем за цената на BTC, като много анализатори твърдяха, че цената ще бъде намалена от всичко това. Всъщност обаче нищо подобно не се е случило.

Силна люлка нагоре

На 1 август, точно преди да се проведе хард форкинг, цената на BTC беше 2 759 долара. Около седмица след разделянето все пак, BTC се търгуваше на най-високата си цена за всички времена от над 4000 долара. Наскоро цената достигна близо 4500 долара, за първи път от пускането на мрежата в действие.

Това може да изглежда странно, но някои предложени теории, че разтегнатият дебат за мащабиране предоставя голяма точка на съпротива и сега, след като е уреден, резултатите водят до облекчение на ценовото нарастване. В същото време биткойн кешът е достигнал цена от около $ 280, която редовно се колебае в диапазона от $ 250 до $ 300.

И за двете криптовалути разклонението не доведе до катастрофални проблеми. Вместо това изглежда, че е довело BTC и BCC в стабилни води със значителен потенциал за растеж.


Добре известна история

Някои твърдят, че тази ситуация не е толкова уникална и че идеята за попътен вятър и противоположния му вятър е известна на всеки, който е активен в някакъв вид инвестиционен процес. Задният вятър представлява положителен момент за инвестиция – ореолни ефекти, породени от някаква скрита тенденция или благоприятни новини. Челен вятър е точно обратното – натиск, който се удължава върху цената като рисков фактор или някаква друга негативна тенденция (или поне тенденция, която се възприема като отрицателна).

За противоположните ветрове се говори подробно, когато за дадено начинание влезе в действие определена негативна тенденция или риск. Но когато преките ветрове стихнат, цената на начинанието започва да расте и това е приливът и отливите, които се наблюдават редовно на традиционния фондов пазар.

Например компания, която урежда съдебно дело срещу нея или приема да плати определена глоба, за да спре дадена регулация, е в края на цикъла на попътен вятър. След като това приключи, компанията обикновено наблюдава покачване на цената, тъй като пазарите избягват несигурността. Когато проблемът се реши, пазарите виждат най-вече това като шанс за покупка.

В случая с BTC анализаторите показват тенденция да виждат хард форка като попътен вятър, който крие ниво на опасност за криптовалутата. След като отмине, фазата на задния вятър започна и за двете цифрови валути, което доведе до настоящото покачване на цените.

Възниква нова тенденция

Стойността на BTC е нараснала от създаването на BCC. Ако тази настройка може да продължи, има ясен потенциал за бъдещи форкинг събития (които несъмнено ще дойдат) като нов шанс за повишаване стойността на криптовалута. След това може да се използва същото онлайн хазарт, доставки на стоки и услуги и много други, точно както цифровите валути днес.

В този случай разклонението може да се разглежда като събитие на задния вятър за цифрова валута. Това настроение може да позволи на търговците и инвеститорите да излязат от форкинг процедури с повече активи, които се търгуват на по-висока цена. Не е необходимо да се подчертава колко полезно би било това за всички включени.

Източник: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector