Bancor завършва най-голямото единично ICO до момента

Предприятие за криптовалута, създадено от Тим ​​Дрейпър, известен инвеститор и рисков капиталист, наскоро стана част от историята като най-голямото ICO или първоначално предлагане на монети. ICO се провежда, когато нова алтернатива в домейна на цифровата валута се активира и тук блокчейн проектът на име Bancor успя да събере над 152 милиона долара в етер към този момент.

Това беше част от краудсейла, който се проведе в блокчейна на ethereum и данните показват, че той е събрал над 390 000 отделни етерни монети по времето, необходимо на краудсейла. В момента на затваряне цената на ETH показа, че точният размер на събраните средства е определен на 152,3 милиона долара.

Същият процес е бил обявен от някои като нова глава от масовото обжалване на дигитална валута, която скоро лесно ще надмине стотици милиони долари в тяхната ICO и най-вероятно ще достигне цифри в техните милиарди за относително кратък период от време. Но в същото време същото е неоткрита територия, така че има много въпроси, свързани с начина, по който тези мащабни инвестиционни двигатели могат да продължат да се развиват през следващите години.

Рекордна фигура

Парите, натрупани от блокчейна на Bancor, са толкова огромни, че лесно преодоляват фигурата, определена от ICO на DAO, която впоследствие стана известна поради разбивката, в резултат на която се получи. В този случай бяха създадени мрежовите токени на Bancor, наречени BNT, и те наброяваха малко под 80 милиона.

50% от общия брой символи бяха разпределени за тях, за да бъдат продадени на обществеността, докато другата половина беше заделена за бъдеща употреба. Докато се проведе ICO, имаше почти 11 000 купувачи и те извършиха над 15 000 различни транзакции.

По време на същия процес един-единствен купувач купи почти 7 милиона БНТ, които по това време бяха равни на инвестиция от 27 долара. Цифрите сами по себе си са впечатляващи, но има много повече в инициативата Bancor, поради което тя успя да привлече толкова голям капитал. Въпреки че инвестициите с използване на биткойн и в биткойн не са необичайни, никога не е имало подобно събитие за BTC мрежата.

Bancor Origins

Bancor стартира през 2017 г. под надзора на фондацията Bprotocol и основната стъпка беше фактът, че същата платформа беше създадена, за да позволи на потребителите да стартират своите блокчейн токени с по-голяма лекота. Сега, с изключително успешна ICO, блокчейн системата заяви, че останалата част от средствата в токените BNT ще бъдат използвани от компанията за партньорства, публични награди, безвъзмездни средства от общността и различни съветници по проекти.

Именно Тимъти Кук „Тим“ Дрейпър първоначално привлече вниманието на потенциалните купувачи на символи. Дрейпър е американски инвеститор за рисков капитал, който по време на кариерата си се включи в няколко компании, а също и образователни институции. Връзката му с цифровите валути също се връща назад от известно време, тъй като той е човекът, който през 2014 г. е закупил над 30 000 BTC, които са били иззети от американските власти от пазара на копринения път.

По това време обществеността все още не беше сигурна за оцеляването на биткойните след колапса на Mt. Гокс, но Дрейпър не споделяха същото недоволство. Всъщност, както много хора, които използват биткойн и се интересуват от тях BTC хазарт, Дрейпър заложи голяма сума през 2015 г., че биткойн мрежата бързо ще отскочи от спада си. Сега присъствието му успя да успокои инвеститорите, които се стекоха в мрежата на Bancor (меко казано).

Резултатна спекулация след ICO

Продажбата доведе до ниво на недоверие в общността на блокчейн, като някои нарекоха инвестицията напълно безумна. Мнозина заявиха, че събраните средства не съвпадат с действителния капацитет на мрежата да предоставя нови възможности и функции на потребителите.

Списъкът с оплакванията включва и факта, че самата компания Bancor поставя странен фокус върху нивата на инвестициите, сякаш се опитва да подмами основните медии, за да преодолее целия процес. За мнозина този шум беше подтикнат от ръководството на Bancor и част, дори експлоатирана, за да надцени ICO.

Но макар това определено да е от значение за цялото събитие, истината остава, че цифровата валута е успяла да привлече това ниво на инвестиция, дори ако е постигнала това, използвайки експлоататорски тактики. Също така много експерти предупреждават, че макар в този момент да изглежда повече от пържола, то мрежата все още разполага с всичко необходимо, за да изпълни наистина обещанията си за подобрения. Това би му осигурило значителната дългосрочна стойност, която може да заглъхне в настоящия супер-свръхдискурс.


Друг факт, който добавя към тази идея е присъствието на Draper. Въпреки че той може да е склонен да влезе в процеса на популяризиране на начинанието му, до степен да накара някои хора да се чувстват неудобно от разказа, предишната му яснота относно биткойна е безброй. Вярата, че Bancor не е нищо друго освен горещ въздух, в този момент е просто неоснователна.

Бумът на ICO

Тази невероятна продажба не е изолирано събитие. През предходните седмици имаше първоначални предложения за монети, които генерираха много активност, предоставяйки на ICO модела много внимание. Сега мнозина го виждат като основен курс, когато става въпрос за избор на методи, използвани за монетизиране и капитализиране на проекти.

В тази категория Brave, стартиращ блокчейн базиран браузър, успя да събере $ 35 в своята ICO, докато Ghosis, пазар за прогнози, базиран на ethereum, успя да достигне $ 12 през април тази година. Благодарение на всичко това, ICO моделът очевидно се превърна в алтернатива на традиционните кръгове за финансиране на рисков капитал, но мнозина не са сигурни дали същата ярост, която се случва в момента, е здравословно допълнение към процеса.

Но присъствието на Draper, подобно на други забележителни фигури от областта на финансите и политиката, все още е чудесен индикатор за успеха на блокчейн общността в разширяването на техния обхват. С видни хора като Дрейпър, проектите имат значително голям шанс да направят своя отпечатък върху домейна на блокчейн.

Източник: CoinDesk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector