Американският долар се придвижва по-надолу в последния търговски ден на 2016 г., Паунд запазва своя мечи наклон

Последните няколко дни се почувстваха като лош ден в дълбоките морета. Валутният пазар просто се наряза безсмислено, бутайки нагоре-надолу и напред-назад.

 

Днес също преживяхме доста суетен ден, като много валутни двойки се коригираха донякъде, което означава, че много търговци на тенденции не се радваха на страхотен ден за търговия. Може би някои от тях са получили страхотни записи за изтегляния, но съм сигурен, че много търговци са върнали някои печалби днес.

 

Лично аз не съм разочарован от последните няколко търговски дни. Очаквах тези бавни условия на търговия, което е нормално за това неликвидно време на годината. Бях готов за действие обаче, защото никога не се знае кога този пазар ще избухне в изключителна нестабилност. Нека видим дали можем да открием някои добри възможности да започнем новата година с …

 

„Чупливата“ лира – GBP / USD

 

Наричам го „чуплива лира“, защото тази валута е толкова крехка в момента и наистина се е разпаднала през последните две години и половина – през която е загубила огромните 28,7 процента срещу Бак. Ако погледнете тази седмична диаграма на GBP / USD, ще разберете какво имам предвид:

 

GBP / USD Седмична диаграма

Какъв огромен спад! Разбира се, цялата тема за Брекзит натежи тежко върху британския паунд и продължава да тормози тази валута.

 

Повечето от основните валути се представиха доста добре спрямо щатския долар днес. Докато лирата успя да отпечата бичи ден спрямо долара, авансът й беше наистина лош в сравнение с другите основни валути. Вижте тази дневна графика на GBP / USD:


 

GBP / USD дневна графика

Позволете ми да приближа малко …

 

GBP / USD дневна графика

Обичам да разглеждам относителната сила или слабост на дадена валута. Не е задължително да е измислено, сложно изчисление. Опитен търговец може лесно да определи относителната сила на дадена валута, като просто сканира няколко графики.

 

Слабостта, която виждаме в лирата, може да бъде нещо, от което можем да спечелим през новата година, ако продължи. Моля, не просто продавайте сляпо лирата. Винаги трябва да търгуваме с план и да търсим най-оптималните възможности за навлизане на пазара. Има изключения, разбира се – ако участвате в дългосрочна търговия (която се нарича още позиционна търговия), очевидно не ви е нужно време за влизане до последния пипс. Този тип търговия включва широка стоп загуба и цел, която може да отнеме месеци или дори години.

 

За мен би било важно да видя двойката да се счупи по-ниско и да отпечата свежи минимуми, например на 4-часова диаграма. Едва тогава бих погледнал отново да въвеждам късо. В момента двойката проследява някои от последните си загуби, така че трябва да видим мечките да поемат лидерството отново, преди да можем да наречем безопасно да играем късата страна. Особено харесвам този подход по това време на годината поради ненормалните условия на търговия и слабата ликвидност. Някои търговци биха искали да използват текущата корекция, за да влязат на по-добра цена, разбира се.

 

Швейцарски долар (USD / CHF)

 

Въпреки спада му днес, все още харесвам техническата структура на USD / CHF. Картината, която получавам от тази двойка, все още е преобладаващо възходяща и смятам, че все още имаме добър начин в тази бича тенденция. Ето дневна графика на тази основна валутна двойка:

 

Дневна графика USD / CHF

Много харесвам тази бивша зона на съпротива, която се превърна в зона на подкрепа. Вече имахме четири докосвания на тази зона през последните няколко търговски дни и при всеки повод пазарът се затваряше над нея. Не обичам днешното слабо затваряне, но нагоре все още ми изглежда много привлекателно. Ако тази синя опорна зона се задържи, има голям шанс за силен тласък нагоре през следващите дни и седмици.

 

Новини Събития в последния търговски ден за годината

 

Утре няма важни събития от икономически данни, които да бъдат споменати. Великобритания и Германия обаче затварят предсрочно, което ще източи голяма част от ликвидността от пазара. Това и общата липса на ликвидност може да ограничат движението на пазара утре. Това обаче не е гарантирано и е възможно да има значителна нестабилност, причинена от потоците в края на годината и корекциите на портфейла. Следва да се отчитат и възможните ефекти от външни фактори, тъй като това може да предизвика пазарни шокове дори в последния търговски ден на годината. Например големи природни бедствия, политическа несигурност, войни и др.

Ако търгувате утре, късмет! И всичко най-добро за 2017 г. – нека имате изключително благополучна година!!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector