2 важни събития, за които трябва да знаете следващата седмица

Тази седмица не беше най-забележителната, която съм виждал от гледна точка на пазара летливост. Имаше възможности за търговия, разбира се, но големите ходове най-вече липсваха. Надявам се, че сте търгували със злато тази седмица. Това определено беше един от най-добрите инструменти за търговия и даде приличен отскок през последните няколко търговски дни. Преди да разгледаме златото, нека първо разгледаме някои валутни двойки.

 

USD / CAD – Накъсана търговия

2 важни събития, от които се нуждаете 1USD / CAD дневна графика

Какво да кажа за USD / CAD? Мммм … Това е сложно. Надявах се да видим убедително прекъсване на главата и раменете деколте в таблицата по-горе. Ако сте прочели статията ми, 2 причини, поради които канадският долар се забива точно сега, щяхте да видите тази диаграма:

2 важни събития, от които се нуждаете 2USD / CAD дневна графика (22 февруари)

Тази екранна снимка е направена в сряда преди FOMC бяха издадени протоколи от събранието. На този етап канадският долар се представи много лошо и изглеждаше по-нататъшно отслабване спрямо щатския долар.

Както видяхте в първата графика, техническите характеристики на USD / CAD се промениха рязко. Двойката вече търгува под своята 200-дневна пълзяща средна и 20-дневната експоненциална пълзяща средна. Едно от малкото положителни неща, които можем да кажем за тази двойка в момента, е, че днешната свещ показва някакво бичи отхвърляне на зоната на „силна подкрепа“, което е показано със синьо-жълтото поле в първата графика в тази статия.

Тук трябва да се обадим за помощ и по-голяма перспектива от седмичния период. Виждате ли, имаме малък проблем тук. Двойката все още се поддържа в момента, но се търгува под двете пълзящи средни, които току-що споменах, което показва слабост. Нека разгледаме седмичната диаграма:

2 важни събития, от които се нуждаете 3USD / CAD седмична диаграма

Тук виждаме седмична свещ, която не можем да си позволим да игнорираме – свещ, която отхвърля 20-седмичната експоненциална пълзяща средна. Откровен мечи сигнал. Това започва да изглежда все по-мечи, не би ли казал?

Нещо друго, което забелязах днес (петък), е, че канадският долар е относително силен в момента, когато сравняваме представянето му спрямо щатския долар с представянето на някои други основни валути спрямо американския долар. Например, паундът и австралийският долар бяха избити от американския долар днес, докато канадският долар всъщност спечели спрямо щатския долар, въпреки че не беше много. Еврото и швейцарският франк също спаднаха спрямо долара, макар и не толкова агресивно като лирата и австралийците.

Въпросът, който изтъквам, е следният: канадският долар обикновено е силен в момента и техническите характеристики претърпяха значителна промяна през последните два дни. Ако държите на дълга експозиция на USD / CAD, трябва да внимавате тук и може би ще има добра възможност да скъсите тази двойка през следващите седмици. Нека да разгледаме настройката на търговията на седмичната графика:

2 важни събития, от които се нуждаете 4USD / CAD седмична диаграма

Краткото влизане трябва да се извърши при 50% корекция на сигналната свещ (последната свещ на тази диаграма). Стоп загубата е на няколко пипса над върха на свещта, а тейк печалбата трябва да бъде определена на 1,28274, което ни дава цел малко повече от три пъти разстоянието на стоп загубата. Това е агресивна търговска настройка. Ако искате да търгувате с повече потвърждения, винаги можете да търгувате пробив на ниската на сигналната свещ със стоп загуба над горната част на свещта. Това обаче ще изисква по-голяма стоп загуба и ще ограничи потенциалната ви цел за печалба.


Първото важно събитие трябва да сте наясно през следващата седмица, е речта на новия президент на САЩ Доналд Тръмп във вторник от 21:00 GMT. Това е изключително важно, защото финансовите пазари са наистина чувствителни към това, което той казва.

Вторият риск от събитие на високо ниво идва под формата на решение за лихвения процент от Банката на Канада (BoC) в сряда в 15:00 GMT. Това има потенциал за принудително преместване на канадския долар. Трябва да има пресконференция или реч от управителя на BoC г-н Стивън Полоз, които да придружават решението за ставката, което лесно би могло да доведе до по-голяма нестабилност от самото решение. Очаква се BoC да запази лихвения си процент непроменен на 0,5%, но нека видим какво ще се случи в сряда.

 

Злато – впечатляващо изпълнение!

2 важни събития, от които се нуждаете 5Златна дневна графика

Цената на златото все още се покачва. След поредния впечатляващ търговски ден този благороден метал струва $ 1255,97 за финна унция. Както споменах по-рано, това беше отличен инструмент за търговия през последната седмица поради приличното му възходящо движение. Това има значение, тъй като много валутни двойки са търгували почти настрани през същия период. Наистина се радвам, че наскоро започнахме да предлагаме търговски сигнали върху златото, тъй като считам, че тази стока е важен финансов инструмент, който често дава добра волатилност и може да бъде чудесно допълнение към всяко портфолио.

Черната хоризонтална линия в диаграмата по-горе маркира важно ниво на люлеене, където можем да търсим сигнали за покупка през следващите дни и седмици. Не е гарантирано обаче, че цената ще преразгледа това ниво, но се надяваме, че ще го направи.

 

EUR / USD – Просто издърпах спусъка

2 важни събития, от които се нуждаете 6EUR / USD дневна графика

Днешната свещ, отхвърлена от 20-EMA, е наистина атрактивен сигнал за продажба според мен. Фактът, че тази свещ се затвори под цената си на отваряне, също добавя към силата на този сигнал. Преди няколко минути направих две пазарни поръчки с различни цели. Стоп загубите са с няколко пипса над днешния максимум. Също така поставих поръчка за лимит за продажба при ниво на корекция от 50% на днешната свещ, също със стоп загуба над днешния максимум. Ако искате да търгувате с тази двойка следващата седмица, все още може да има възможност да използвате тази конкретна настройка.

Успех в търговията!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector