Запознайте се с проектите, които работят за увеличаване на вашите добиви от DeFi

реклама Phemex

Децентрализираното финансиране или DeFi бързо се превърна в една от най-горещите тенденции в криптосферата днес.

С разпространението на децентрализирани борси, отворени платформи за отпускане на заеми, ферми за доходност, пазари за прогнозиране и широк спектър от други случаи на използване на DeFi, притежателите на криптовалута вече разполагат с широк спектър от опции, за да увеличат доходността на своите активи.

С толкова много налични опции постигането на максимално възможния добив може да бъде предизвикателство. Но за щастие има и много проекти, които се стремят да направят това възможно най-просто, някои от най-известните включват:

EasyFi (ЛЕСНО)

Кредити за изображения: EasyFi

EasyFi

EasyFi решава сериозно затруднение, пред което са изправени много инвеститори в криптовалута в даден момент – трябва ли да се продаде един актив, за да се купи друг? От една страна, първият актив може да е оценил по стойност, докато вторият може да не се представи толкова добре, колкото се очаква.

Чрез EasyFi инвестициите за криптовалута не е необходимо да бъдат сценарий ако / или този, може да са и двете. Това е така, защото EasyFi позволява на потребителите лесно да депозират текущите си активи като обезпечение, за да теглят заеми с ниска лихва. След това тази сума може да се използва за закупуване на други печеливши криптовалути – без да е необходимо да се продават активи за набиране на капитал за по-нататъшни инвестиции.

Както можете да си представите, това позволява на инвеститорите да се възползват от поскъпването на капитала на обезпечението си, като същевременно отключва ликвидността, за да прави допълнителни инвестиции – по същество това е като инвестиране върху ливъридж. Докато инвестицията се оценява по-бързо от дължимата лихва, се получава нетна печалба. Като се има предвид, че лихвените проценти обикновено са само няколко процента, докато много криптовалути са претърпели няколкостотин процента ръст през последната година, това би трябвало да е проста задача за тези с взискателно око за високо потенциални активи.

Базирайки се на Matic Network (платформа за мащабиране на слой Ethereum-2), EasyFi може да се справи и с друго голямо изтичане на печалба – такси за транзакции. С нарастващите такси на Ethereum, EasyFi намалява драстично таксите, като гарантира, че потребителите вече не трябва да се борят с прекомерни такси за транзакции при депозиране / теглене на обезпечение или изплащане на заеми.

YOP Финанси (YOP)


Обявен като „всичко в едно приложение за оптимизация yOptimization“, YOP Finance има за цел да използва уникалните свойства на Ethereum и Polkadot, за да помогне на потребителите лесно да максимизират доходността си.

Чрез yPlatform на YOP Finance потребителите получават достъп до огромна гама от DeFi пазари на едно място и се възползват от подбрани прозрения, които улесняват максимизирането на добивите, ребалансирането на портфолиото им и се възползват от някои от най-популярните земеделски продукти и децентрализирано платформи за обмен. Потребителите могат лесно да управляват инвестиционното си портфолио на DeFi в редица популярни платформи и протоколи DeFi чрез неговия прост и интуитивен потребителски интерфейс.

Освен това потребителите ще имат достъп до голямо разнообразие от пазарен анализ, благодарение на инструмента за интелигентен анализ на данни на YOP Finance, който използва силата на изкуствения интелект, за да генерира полезна информация за популярни токени и пазарни тенденции, преди да го дестилира в лесни за използване данни, които потребителите да използват в своите стратегии за оптимизиране на добива.

Платформата помага на потребителите да максимизират доходността си, като обобщава всичко, което им е необходимо, за да забележат и да се възползват от възможностите за инвестиции, които другите могат да пропуснат.

В момента YOP Finance поддържа DeFi приложения, изградени на базата на Ethereum и Polkadot. Но също така планира да интегрира поддръжка за водещи продукти в няколко други блокчейна в близко бъдеще, включително Binance Smart Chain, EOS, Solana, NEAR и NEO – в крайна сметка да даде на потребителите сила да управляват експозицията си в голяма част от пейзажа на DeFi.

SushiSwap

Кредити за изображения: SushiSwap

Ако някога сте използвали една от многобройните платформи за автоматизиран маркетинг мейкър (AMM) там, тогава ще знаете, че по същество има два начина да се превърне доходността от тях.

Първият е чрез извършване на печеливши сделки, напр. купувайте ниско и продавайте високо, точно както на всеки редовен обмен на криптовалути. Но втората опция бързо нараства популярността си с нарастващия интерес към тези платформи – говорим за осигуряване на ликвидност.

Предоставяйки ликвидност на ликвиден пул на AMM като Uniswap, JustSwap, SushiSwap и др., Потребителите печелят част от всички такси за търговия, генерирани, когато някой извлича ликвидност от пула. Тази част зависи от общия размер на предоставената ликвидност спрямо размера на пула – така че някой, който предоставя една десета от ликвидността, би спечелил една десета от таксите.

Въпреки това, докато повечето AMM плащат само част от таксите на настоящите доставчици на ликвидност, SushiSwap има малко по-различен модел. Това е така, защото на SushiSwap 0,05% от таксите за търговия се разпределят между притежателите на SUSHI токени, след като заложат своите токени за xSUSHI. Междувременно останалите 0,25% такса се разпределят на текущите доставчици на ликвидност.

Тези SUSHI токени се печелят чрез първоначално осигуряване на ликвидност и след това могат да бъдат заложени дългосрочно, за да печелят награди завинаги – дори след като първоначалната ликвидност е изтеглена от пула. Това го прави подходящ за тези, които благоприятстват дългосрочните печалби пред краткосрочните печалби.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector