Индия: Друга крипто борса Koinex обявява спиране; Ето защо!

реклама Phemex

Докато крипто общността все още обсъжда #CoinbaseDown, индийската крипто общност гласува за внезапното съобщение „Shutdown“ от Koinex, една от най-старите борси за криптовалути.

Изключване на Koinex

На 27 юни 2019 г. индийската крипто борса Koinex публикува ново съобщение, даващо право на „Съобщение за изключване на Koinex – Прекратяване на обменни услуги“, с основание, посочващо регулаторни закъснения & банков натиск върху банковата сметка на служителя. Koinex успя да бъде една от надеждните борси в рамките на кратък период след стартирането му през август 2017 г. – но истината трябва да се каже, страхът от затварянето на Koinex се появи в социалните медии, когато делистираха NEO, GAS и ACT Tokens скоро след обявяването на Coindelta за спиране през април 2019г.

U можете да намерите хиляди хора, които биха държали $ нео за цял живот. Жалко е, че нямате достатъчно обем.

– N Baramy (@ naseef36) 10 април 2019 г.

Всъщност през тези дни потребителите на Koinex крещяха в социалните мрежи за чакащата им заявка за оттегляне на борсата на Koinex. Свързахме се с Нишал Шети, Главен изпълнителен директор на индийската борса WazirX и попита каква би била възможната и основна причина, различна от банковата забрана. Според Mr.Shetty банковата забрана беше, разбира се, най-голямата причина за всички спирки на индийските борси досега, добавяйки, че той продължи;

Техните обеми са намалели драстично и това затруднява провеждането на борса, тъй като обемите движат приходите. Ако имаха добри обеми сега, сигурен съм, че нямаше да спрат.

След като каза това, борсата най-накрая обяви да закрие своята дейност на 27 юни и заяви, че търговията ще бъде спряна в 14:00 ч. IST в четвъртък, 27 юни 2019 г..

Съобщение за спиране на Koinex – Прекратяване на размяната Услугите за търговия с цифрови активи ще бъдат деактивирани за постоянно на всички наши платформи в 14:00 ч. IST в четвъртък, 27 юни 2019 г. Всички отворени поръчки след този краен срок ще бъдат автоматично анулирани и средствата ще бъдат върнати на съответните портфейли. От потребителите се изисква да планират внимателно търговската си дейност и да затворят търговските си позиции.

Но защо?

Досега има много индийски борси, приключили търговската си операция в Индия – включително Zebpay, Coindelta, Coinome – и най-честата причина, която всяка борса е описала подробно в своите блогове, е – регулаторна несигурност относно криптовалутата в страната. Впоследствие борсата Koinex написа публикация в блог, като добави причина за затварянето да е „Множествени закъснения от правителствените агенции при изясняване на регулаторната рамка за криптовалутите“. Освен това, регулаторният аспект, Koinex също спомена за трудността, пред която са изправени банките и платежните шлюзове. Той спомена, че;

Постоянно се сблъскваме с откази в платежните услуги от платежни шлюзове, добави Koinex. Едно от най-трудните неща, които трябва да се справят, е да се обясни на членовете на нашия екип защо се обаждат от банката си всеки месец по време на кредита за заплата.


Освен това попитахме основателите на други съществуващи борси за начина им на управление на заплатата на служителите, но въпросът остава без отговор до момента на докладване.

Сега какво?

Освен това, обръщайки се към своите потребители, Koinex добавя, че през следващите 5 седмици те са писали;

В рамките на следващите 5 седмици ще се опитаме да освободим всички депозити на потребители по техните регистрирани банкови сметки, след като съберем удобна такса (между 10 INR и 2000 INR, в зависимост от салдото на INR портфейла). Портфейлите за цифрови активи ще продължат да функционират и потребителите ще трябва да изтеглят всички средства от платформата преди 21:00 ч. IST на 15 юли 2019 г.

Съобщението на Koinex се оказа потенциалната възможност за обмен като WazirX, който бързо отбелязва, че „приветства добре дошли всички потребители на Koinex“. Г-н Shetty за по-нататъшен разговор с Coingape заяви;

Няма нужда да се паникьосвате. Koinex е дал достатъчно време за преместване на вашите крипто активи и WazirX приветства всички от Koinex.

Струва си да се отбележи, че борсата по-рано е получила финансиране от VC, което поставя ново запитване за това защо борсата не си позволява да регистрира офиса си извън Индия – Точно както други съществуващи борси обявиха своя разширен план – ако изобщо регулаторите налагат строг забрана.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector