G20 приема препоръката на Съвета за финансова стабилност относно крипто активи

реклама Phemex

Министри на финансите на Г-20 & Срещата на гуверньорите на Централната банка, която се проведе през уикенда на 22 юли 2018 г. в Аржентина, повтори предложението на Съвета за финансова стабилност, че макар криптоактивите в този момент да не представляват риск за глобална финансова стабилност, глобалното тяло все още остава нащрек. Същото беше съобщено в официално съобщение на срещата, която се срещна, за да обсъди „бъдещето на работата, инфраструктурата за развитие и устойчивото бъдеще на храните“.

Коментарите на G20 са важни за крипто активите

Коментарите на G20 за крипто са важни, тъй като форумът е платформа за финансово и икономическо сътрудничество и е представен от страни, чиито членове представляват 85% от световната икономическа продукция, две трети от населението и 75% от международната търговия. Тъй като повечето от страните членки все още обмислят разпоредбите и динамиката на крипто активите, решение за Форум на G20 може да остави пътна карта, която страните членки и други да следват.

Въпреки че стигат до заключението, че на крипто активите липсват ключови атрибути на суверенните валути, те не представляват риск за глобалната финансова стабилност, но искат да останат бдителни. Форумът също така заяви, че ще очаква работата на FSB за наблюдение на потенциалния риск от крипто активи. Той също така повтори своите коментари от март относно прилагането Работна група за финансови действия (FATF) стандарти за крипто активи и също така помоли FATF да изясни как нейните стандарти се прилагат за крипто активи. Официалното изявление от комюникето беше следното,

„Технологичните иновации, включително тези в основата на криптоактивите, могат да донесат значителни ползи за финансовата система и по-широката икономика. Крипто-активи повдигат обаче въпроси по отношение на защитата на потребителите и инвеститорите, целостта на пазара, укриването на данъци, прането на пари и финансирането на тероризма. Крипто-активите нямат ключовите атрибути на суверенните валути.

Въпреки че в този момент криптоактивите не представляват риск за глобална финансова стабилност, ние оставаме бдителни.

Приветстваме актуализации, предоставени от FSB и SSBS, и очакваме с нетърпение тяхната по-нататъшна работа за мониторинг на потенциалните рискове от криптоактиви и за оценка на многостранните отговори, ако е необходимо. Повтаряме ангажиментите си от март, свързани с прилагането на стандартите на FATF и молим FATF да изясни в Октомври 2018 г. как нейните стандарти се прилагат за крипто-активите. “

Също така прочетете: Регулаторите на G20 създават рамка, докато наблюдават банките за крипто участие

Ролята на FATF е важна като глобални регулатори, бдителни и предпазливи към криптоактивите

През юни 2018 г. източници на японското правителство Работната група за финансови действия (FATF) обмисля „обвързващи правила“ за обмен на криптовалути. Това ще отбележи стъпка към по-строго регулиране на платформите, които се ръководят от стандартите на FATF от юни 2015 г..

В пленарната си среща, проведена между 27 и 29 юни 2018 г. в Париж, FATF заяви, че те активно наблюдават и разбират как престъпниците и терористите могат да използват виртуални валути / крипто активи за пране на приходите от престъпление или преместване на средства в подкрепа терор.

FATF се съгласи да инициира проект за най-добри практики за разследване, свързани с виртуални валути / крипто-активи, за да подпомогне правоприлагането в светлината на нарастващите рискове. FATF също започна преглед на насоките и стандартите, за да определи дали са необходими промени, за да се изясни тяхното прилагане към виртуални валути / криптоактиви и да насърчи по-последователен регулаторен подход, като вземе предвид резултатите от извършването на FATF от инвентаризацията на различните национални подходи.


FATF също планира да проведе междусесийна среща през септември за това как стандартите на FATF се прилагат към виртуални валути / крипто-активи.

Докато FATF се подготвя за септемврийската си среща за това как стандартите на FATF се прилагат към виртуални валути / крипто-активи, резултатът от нея става по-важен, тъй като и G20 ще го търси през октомври. Би било интересно как FATF прилага своите стандарти за крипто активи и заключенията си, тъй като това може да се превърне в пътна карта за страните по света, за да определят своите разпоредби.

Ще може ли FATF да прилага положително своите стандарти за крипто активи? Споделете с нас вашите виждания за същото.

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map