Френският регулатор поставя ICO регламент за списъка с приоритети за 2018 г.

реклама Phemex

За разлика от своите колеги в тежка категория като Китай, Русия или дори САЩ, френското правителство изглежда се движи към регулиране на ICO. The Френска хазна призна, че риск свързани с ICO но твърди, че тази ситуация оправдава необходимостта от регулаторна рамка, която да балансира иновациите и токсичните инвестиции.

Французите обсъждат ICO като част от годишния си доклад в парламента

Кога Робърт Офел, Председателят на Autorité des Marchés Financier (AMF), представи последния годишен доклад за 2017 г. на AMF пред Финансовата комисия на Народното събрание, той използва възможността да разгледа широк кръг от теми, включително Закон за PACT и ICO‘с. AMF обяви приоритет и за 2018 г .;

„… продължават да обмислят промените в регулаторната рамка в лицето на новите оферти, по-специално първоначалните предложения за монети (ICO), и да популяризират на европейско ниво подхода на френския регулатор към иновациите.“

Според Годишен доклад на AMF, агенцията е предприела „задълбочена“ работа по блокчейн и ICO;

„… Тази работа – която доведе по-специално до обществена консултация на AMF в края на 2017 г. относно различните възможности за управление на ICO – има за цел да промени френската регулаторна рамка и да нахрани европейски и международни работни групи по тези теми. ”

„Успоредно с това, като се има предвид, че определени форми на ICO в бъдеще биха могли да представляват алтернативен начин на финансиране за даден сегмент от икономиката във връзка с блокчейн технологията, AMF стартира програма за подкрепа и изследвания на ICO. Наречен ЕДНОРОГ (Универсален възел към ICO’s Research & Network), тази програма има за цел да предостави на собствениците на проекти рамка за развитие на техните операции и да осигури защитата на играчите и инвеститорите, желаещи да участват. “

„AMF също си е поставил за цел да насърчи академичните изследвания по този въпрос. В същото време, в сътрудничество с ACPR, той също така проведе кампании за повишаване на осведомеността за идентифициране на рискове свързани с този тип инвестиции или инвестиции в биткойни за нищо неподозиращи клиенти. “

Също така прочетете: Село Nishiawakura стартира първото общинско ICO в Япония

Френски годишен доклад, потвърждаващ отговорите на ICO на консултативния документ

Консултацията относно регулирането на ICO, стартирана от AMF миналата година през октомври 2017 г., изчисти програмата на това френско правителство, което публично заяви своя интерес да стане предпочитана юрисдикция на ICO. През март доклад във френските медии заяви, че Франция се стреми да стане „la Capitale des ICO.”

Консултативният документ имаше за цел да внесе повече яснота по начина, по който Франция може по-добре да регулира ICO. AMF изброи три възможности в консултативния документ. Първо, регулаторът предложи да се създадат някои най-добри практики, които да спазват участниците на пазара. Второ, AMF предложи да разшири обхвата на съществуващия регламент, за да третира ICO като публично предлагане на ценни книжа. Трето, AMF предложи да се разработи специфичен и съобразен регулаторен модел с пускането на лиценз.


AMF получи общо 82 отговора. По-голямата част от респондентите избраха специфична и съобразена регулаторна рамка и този нов регламент да стане незадължителен.

Респондентите единодушно считат, че е необходим информационен документ, за да се информират купувачите на жетони и че той трябва да включва най-малко, информация по: Проектът, свързан с ICO и неговото развитие; Правата, предоставени от жетоните и счетоводното третиране на средствата, събрани по време на ICO.

За почти всички респонденти този документ също означава, че той трябва да дава възможност за идентифициране на юридическото лице, отговорно за офертата, неговите мениджъри и основатели и техните компетенции. Освен това може да бъде предмет на одобрение, издадено от AMF или институция със специално предназначение.

Французите се движат в посоката, която може да я превърне в световната столица на ICO или както казват французите „la Capitale des ICO“. Ако френският е в състояние да регулира този пазар на ICO, това може да доведе до пример за останалия свят.  

Ще погледнат ли следващите символни проекти по света към Париж за следващото си ICO? НЕ ни кажете вашите виждания за същото.  

За да следите актуализациите на DeFi в реално време, разгледайте нашата емисия за новини на DeFi Тук.

PrimeXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector