Tron срещу Cardano: Сравнение на криптовалутите през 2020 г.

Трон срещу Кардано

Tron и Cardano са два добре познати крипто проекта и днес ще сравним двете монети в нашето сравнение Tron срещу Cardano.

Какво е Кардано?

лого на карданоCardano (ADA) е блокчейн от трето поколение (като Bitcoin е блокчейн от първо поколение, а Ethereum е блок от второ поколение). Той е уникален в крипто пространството, тъй като е разработен с помощта на научна философия и рецензирани академични изследвания.

Cardano е създаден от Charles Hoskinson, an Ethereum съосновател и е разработена от японска компания – ЕМУРГО в партньорство с IOHK през 2015 г. Родната криптовалута на платформата, ADA, беше пусната през 2017 г., като първият слой имаше зададена капачка от 45 милиона монети.

Джеръми Ууд и Хоскинсън основават IOHK (Input Output Hong Kong), компания за научни изследвания и разработки, „ангажирана да използва иновациите на блок-веригата„ peer-to-peer “за изграждане на достъпни финансови услуги за всички.“

EMURGO е компания, която „разработва, подкрепя и инкубира търговски предприятия, които искат да революционизират своите индустрии, използвайки технологията на блокчейн“. Компанията осигурява по-голямата част от финансирането за изследванията на IOHK.

Криптовалутата ADA е разработена, за да поддържа бързи и сигурни транзакции, както и внедряването на интелигентни договори.

Какво е Tron?

лого на tron ​​pngTron е базиран на блокчейн децентрализиран протокол, който възнамерява да предостави платформа за безплатно публикуване на съдържание, както и технология за разпределено съхранение.

Проектът е създаден от Джъстин Сън, основателят на Peiwo, популярно китайско социално приложение с милиони потребители.

Протоколът позволява на потребителите свободно да публикуват, съхраняват и притежават данни и им се плаща за тяхното съдържание в TRX, родната крипто на тази платформа.

TRX стартира през 2017 г. като ERC-20 токен, но през юни 2018 г. блокчейнът стартира своя собствена мрежа и мигрира всички токени в собствената си верига.

Сън е добре свързан с Alibaba и Ripple и той е включен в “30 Under 30” на Forbes за Азия. Основателят на Tron е известен с постоянната си онлайн активност в Twitter и социалните медии, където публикува за всичко, свързано с Tron религиозно.

Дори ако неговата тактика на хайпа не е одобрена от мнозина от крипто индустрията и общността, той успява да създаде хайп за предстоящи проекти и съобщения.


Трон срещу Кардано: Статистика

Понастоящем Tron е класиран на 12-то място според пазарна капитализация от $ 951 226 769, а обемът на 24-те сделки е $ 1,151 241 784. Текущата цена на TRX е $ 0,014265. Циркулиращото захранване за TRX е 66.682.072.191 TRX от общо 99.281.283.754 TRX.

Понастоящем Cardano е класиран на 13-то място според пазарна капитализация от $ 935 401 060, с обем на търговия за 24 от $ 30,994,032. Текущата цена на ADA е $ 0,036078. Циркулиращото захранване за ADA е 25.927.070.538 ADA от общо 31.112.483.745 ADA.

По отношение на класирането, ADA и TRX са много близки, въпреки че можем да забележим, че по отношение на дневния обем на търговия, TRX се търгува повече.

Tron срещу Cardano: Технологии и консенсус

TVMБлокчейнът на Tron управлява TVM (Tron Virtual Machine), което всъщност е версията на Etron Virtual Machine (EVM) на Tron. TVM е лека машина, базирана на Turing complete, която също така прилага концепцията за честотна лента за предотвратяване на претоварване на мрежата. TRON използва механизма за консенсус на делегирано доказателство за залог или DPoS.

DPoS е децентрализиран консенсусен механизъм, който не изисква копаене, при който притежателите на собственици на TRX да залагат и гласуват за „Супер представител“, които са производители на блокове в блокчейн TRON, а представители, които не си вършат работата, губят позицията си.

Cardano се основава на вариация на протокола Delegated Proof of Stake, наречен Ouroboros, който се рекламира като единствения PoS протокол с математически доказана сигурност.

Ouroboros е разработен от учени от Университета в Единбург, Университета на Кънектикът, IOHK, и Токийския технологичен институт.

Заинтересованите страни от ADA също могат да „гласуват и избират“ представители, на които е възложено да изпълняват потвържденията на блоковете за тях.

Докато отвън Cardano и Tron изглежда работят и за DPoS консенсус, Cardano е положил повече усилия за постигане на свой уникален консенсус. Това прави ADA победител в сравнението на протокола Cardano срещу Tron.

Кардано срещу Трон: Прогнози за 2020 г.

лого на карданоОткакто Cardano излезе на пазара, неговият екип за разработка постигна значителен напредък. С много планове за своята пътна карта, инвеститорите вярват, че Cardano ще успее да достигне границата от $ 1 през 2020 г..

ADA е уникална криптовалута, тъй като нейният код е написан от нулата с помощта на програмния език Haskell, а също така има свой собствен алгоритъм Proof of Stake, Ouroboros. Тези функции го правят по-сигурен от другите PoS и DPoS крипто.

2020 очаква ADA да пусне своята актуализация Goguen, която ще даде възможност за функционалност на интелигентните договори. Carando също така възнамерява да проектира виртуална машина, наречена IELE, която ще промени структурата на бъдещите блокчейн проекти.

лого на tronTRON породи противоречия и скандал в крипто света по различни причини. Проектът беше обвинен в плагиатство както на тяхната бяла книга, така и на код (твърди се, че е от Ethereum), а наскоро съоснователят на TRON порица проекта, че е твърде централизиран.

Беше установено също така, че топ 27 представителни възли имат над 170 милиона TRX гласа, като повечето от тях са контролирани от TRON.

Разработчиците на TRON са планирали своята пътна карта 10 години предварително, което поражда някои притеснения относно това как екипът ще може да постигне целите си.

Tron измести фокуса си към превръщането в платформа dapp, като броят на разработчиците и приложенията в екосистемата продължават да наблюдават растеж.

Анализаторите направиха мечи прогнози за Tron през 2020 г., без да очакват тя да премине границата от 0,02 долара.

Трон срещу Кардано: Присъда

От техническа гледна точка Cardano има по-сглобен екип, който се състои от експерти в разработката и кодирането, които осигуряват бавен, но стабилен напредък в своя проект.

Tron е по-активен по отношение на присъствието си онлайн, като е по-ангажиран със своята общност.

Забележка: Тази публикация първоначално е публикувана на 3 ноември 2018 г. и е напълно актуализирана за пълнотата и достоверността на съдържанието на 7 януари 2020 г..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector