Trezor Модел T

Любопитен за модела Trezor T?

Чудите се дали е по-безопасно от Trezor One?

Тогава имате късмет …

В този изчерпателен преглед ще разгледаме всичко, което трябва да знаете за модела Trezor T!

Ние поставихме Trezor Model T на последния тест, за да видим дали вторият хардуерен портфейл на Satoshi Labs може да оправдае премията от 100 долара за Trezor One и конкурентните хардуерни портфейли от Ledger.

Contents

Професионалисти

 • Поддръжка на парола
 • Достъпни
 • Отворен код
 • Цветен сензорен екран
 • Бързо & Лесна настройка
 • Поддръжка на Multisig

Минуси

 • Multi-Sig се поддържа само чрез Electrum
 • Няма проверка на адреса за промяна

Професионалисти

Минуси

 • Поддръжка на парола
 • Multi-Sig се поддържа само чрез Electrum
 • Достъпни
 • Няма проверка на адреса за промяна
 • Отворен код
 • Цветен сензорен екран
 • Бързо & Лесна настройка
 • Поддръжка на Multisig

Кой трябва да купи модел Trezor T?

 • Крипто инвеститори, които ценят a добра репутация & сигурност
 • Крипто инвеститори, които искат мултивалутна поддръжка
 • Крипто инвеститори, които искат портфейл със сензорен екран

Защо да купувате хардуерен портфейл?

Златен биткойн и компютърен чип

За да запазите сигурността на личните си ключове, те трябва да се съхраняват в хладилно хранилище. Какво е хладилно съхранение? Това е метод, който позволява на вашите ключове да не влизат в контакт с интернет, където те могат лесно (и отдалечено) да бъдат компрометирани.

В миналото много хора са използвали хартиени портфейли да съхраняват средствата си на студено или по-лошо: с горещи портфейли, които са постоянно в риск.

С въвеждането на хардуерни портфейли, хладилното съхранение стана прост и ясен начин за използване на тази най-добра практика.

Заден план

Името Трезор идва от чешкия език и означава „безопасно“ или „силна кутия“.

Trezor е продуктовото предприятие, изградено върху работата на SatoshiLabs,изобретателите на обединеното копаене на биткойни и детерминираният метод за генериране на портфейли (BIP39).

Първият хардуерен портфейл на Trezor е прототипиран през 2012 г. и първият им продукт ( Trezor One) видя бял свят през 2014 г. Моделът T, устройство от по-висок клас, беше пуснато през 2019 г..

Основи на модел Т

Екранна снимка на trezor.io Поддържани монети и токени на Trezor.io


Използвайки Йерархично детерминистичен (HD) протокол за създаване и прехвърляне на ключове (BIP32), Model T поддържа съхранение на над 1000 криптовалути. Той е наследник на Trezor One и разширява набора от функции и интерфейса на това устройство за по-луксозно изживяване.

Разликите в цената и функционалността между Trezor One и Модел Т са доста наравно с тези между Книгата Nano S и Nano X.

Цена

The Модел Т в момента е $ 159 USD и включва безплатна доставка в рамките на Съединените щати. Цената е да се конкурира с Nano X в допълнение към набора от функции.

Погледнете как Модел Т натрупва се срещу други хардуерни портфейли:

СРАВНЕНИЕ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2019 г.
 • ЦЕНА: 119 долара
 • BLUETOOTH:

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2016 г.
 • ЦЕНА: $ 59

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Trezor Модел T

Trezor Модел T

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2018 г.
 • ЦЕНА: 159 долара
 • ТЪЧ СКРИЙН:

КУПИ СЕГА Trezor One

Trezor One

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2013
 • ЦЕНА: $ 59

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД

Сравнение с конкурентите

Въпреки че е подобна на функционалността на много хардуерни портфейли, функцията Модел Т се разграничава по три специфични начина.

Първо, има слот за SD карта, което го прави единственият конкурент на ColdCard за тази функция. Това е включено в подкрепа на предстоящо криптиране на данни и файлове, интересен ъгъл, за да сте сигурни.

Екранна снимка на trezor.io Trezor Модел T и MicroSD карта

На второ място, има способността му да използва Shamir’s Secret Sharing метод за разделяне на ключовете, за да бъдат защитени.

Екранна снимка на trezor.io Метод за архивиране на Shanir за модел Trezor t

Накрая е пълноцветният сензорен екран.

Екранна снимка на trezor.io Trezor Модел T – Технически спецификации

Моделът T е доста подобен на Ledger Nano X с това, че е едновременно добро уводно устройство както за новодошлите, така и за напредналите потребители. Изглежда обаче Трезор избягва да включва Bluetooth връзка, за да ограничи повърхността на атаката.

Bluetooth е казал от някои, че е a сигурност проблем. Въпреки Ledger’s отговор на тези коментари, зависи от вас да определите дали удобството си струва допълнителния риск.

Купете Trezor Model T

Отваряне на кутията

Преди да настроите и използвате хардуерен портфейл, е важно да отбележите възможните рискове, които някой би могъл да поеме, за да създаде задна врата, преди той да стигне до вас.

Кутия с хардуерен портфейл

Опаковката на Model T се състои от черна картонена кутия, която е магнитно затворена.

Какво има в кутията на Trezor Model T

Тази основна кутия е покрита с бял, частичен външен ръкав и има сериен номер и друга информация.

Всяка кутия и блок на Trezor Model T е сериализирана за сигурност

Също така вътре в кутията има удобен държач за магнитно устройство, който има подложка на стикер, така че можете да изберете да монтирате устройството някъде близо до вашия компютър или извън пътя, за да избегнете замяната му. Той също така поддържа Model T добре закрепен в опаковката, ако решите да го запазите, за да го съхранявате.

Много време и грижи са вложени в дизайна на опаковката и Trezor дори ви кани прегледайте историята му.

Стикер с холограма за сигурност Trezor Model T Стикер с холограма за сигурност Trezor Model T

За разлика от Trezor One, на външната опаковка няма стикер за сигурност.

Вместо това Model T има холограмен стикер за защита, покриващ USB-C входа на самото устройство.

Защитният стикер се отлепи от Trezor Model T

Варианти като този показват огромната мисъл, която е влязла в цялостната презентация и говори за ниво на качество и желание да служи на потребителя.

Създайте екранна снимка на резервно копие

Това гарантира, че устройството е пристигнало безопасно и е първото нещо, което срещате на уеб страницата за настройка: https://trezor.io/start/

Кутията съдържа:

Екранна снимка на trezor.io Съдържание на кутията на Trezor Model T

Устройство Trezor Model T

USB-C кабел (с марка Trezor)

Шнур, ключодържател & Стикери

Seed Backup карти и информация за устройството

Описание на устройството

The Модел Т е малко по-голям от Trezor One, липсват външни бутони и запазва същата ергономична форма. Ключовата разлика е размерът на екрана и неговият цветен дисплей.

Екранна снимка на trezor.io Началната страница на Trezor.io

Външният корпус е изцяло изработен от пластмаса и не е подходящ за използване извън вашата непосредствена компютърна среда у дома. Това се подсилва и от умишлената липса на Bluetooth функционалност.

Trezor Модел T

Trezor Модел T Цена $ 159 Съвместимост 64-битов настолен компютър (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) Екран 240 x 240 пиксела Съединител USB Type-C батерия Не се изисква батерия Размер 64 mm x 39 mm x 10 mm Тегло 22 g КУПИ СЕГА!

TREZOR ONE

TREZOR ONE Цена $ 59 Съвместимост 64-битов настолен компютър (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) Екран 128 x 64 пиксела Съединител USB тип Micro-B батерия Не се изисква батерия Размер 60 mm x 30 mm x 6 mm Тегло 12 g КУПИ СЕГА!

Моделът T също използва USB-C връзка, която е по-лесна за използване, въпреки че при първия опит е трудно да се постави и изглежда, че може да се счупи. След редица връзки обаче този проблем изчезна.

Сигурност & Дизайн

Трезор, и неговата майка SatoshiLabs са пионери в разработването на хладилни складове портфейли. След като разработи ключови BIP и първите прототипи за търговски хардуер, Модел Т се основава на наследство от безупречна репутация и умения.

Това е отразено и в техния уебсайт, който включва история на минали проблеми със сигурността и свързани с тях Github дейност.

Защита с ПИН

Първият слой на защита на портфейла ви е ПИН-кодът на устройството, който сте настроили първо.

Trezor T Power Up

Дисплеят показва разбъркана 9×9 мрежа от цифри 0-9 всеки път, когато бъдете подканени да отключите устройството. Това е силно препоръчваме да използвате пълните 9 цифри възможно заключване на устройството.

ПИН кодът се въвежда директно на сензорния екран Model T, който вероятно е предпочитан от повечето. От друга страна, може да се каже, че размерът на бутона е малко малък и вероятно е източник на разочарование за тези с по-големи върхове на пръстите.

Настройте ПИН код

Резултатът от въвеждането на неправилен ПИН е 2-секундно закъснение, което се удвоява при всеки опит да се предотврати принудителното принудително въвеждане на ПИН.

Имате 16 опита да влезете, когато е подаден неправилен номер, което е увеличение на метода, използван от Trezor One. След 16 опита устройството се избърсва.

Устройството любопитно остава отключено, докато не го изключите, но има и бутон „забрави устройството“ с едно щракване.

Думи за възстановяване на семената

Преди да се развие хардуерни портфейли, SatoshiLabs представи метод за архивиране на семена от 24 думи (BIP32 HD портфейл). Model T е втората итерация на тяхната работа върху хардуерни портфейли.

Екранна снимка на trezor.io Trezor Модел T – Думи за възстановяване на семената

След като сте осигурили самото физическо устройство с ПИН и сте нарекли устройството си, сега сте насочени или да създадете нов портфейл, или да импортирате такъв от резервно копие на начална фраза.

След като се създаде началната фраза, трябва да ги потвърдите директно на устройството.

Trezor T произволен щифт

Портфейлите станаха много по-лесни за използване след въвеждането на метода за архивиране на семенната фраза в BIP39. Вижте нашите запис в блога върху това развитие в дълбочина.

Използването на разпознаваеми думи е значително опростен метод за управление на информацията за архивиране, тъй като криптографските номера всъщност не са предназначени да бъдат директно обработвани от човешките очи. Това прави съхранението, архивирането и възстановяването на портфейлите много по-лесно, което е важно за успешното самозадържане.

Възстановяване на портфейла ви, след като загубите или унищожите своя Модел Т е лесно с използването на думите за възстановяване.

Как си осигурявате тези думи, е истинският тест за стойността на метода на семенната фраза.

Използване на a Билфодл еднократното архивиране на хартия е друга лесна стъпка за поддържане на безопасността на вашите биткойни.

Billfodl е идеалният спътник на Trezor Model T

Не бъдете този, който ще загуби $ 1 000 000 в биткойн, след като пожар или наводнение направи резервната ви фраза нечетлива. Запомнете: най-сигурният ви залог е да ги съхранявате върху метал, а не на хартия!

Купете Billfodl

Поддръжка на парола

Моделът T има способността да включва „25-тата семенна дума“. Известен официално като пропуск, потребителят може да го използва, за да добави допълнителна дума към 24-те резервни думи.

Ето няколко причини да го използвате:

1. Това ще добави допълнителна сигурност по отношение на фразата за възстановяване, в случай че някой намери резервното копие на вашата 24 семена.

Екранна снимка на trezor.io Trezor.io – Как да използвам пропуск TREZOR?

Важно е да знаете, че всеки с тези конкретни 24 думи ще има възможността да възстанови портфейла ви и да премести средствата. Добавянето на още една дума по ваш избор ефективно поставя парола върху началната фраза!

2. Да се ​​приложи „фиктивна сметка“ на устройството, която съхранява по-малко количество средства. Използването на това създава правдоподобно отрицание срещу „$ 5 Wrench Attack“.

Как работи атака с гаечен ключ за 5 долара

$ 5 атака с гаечен ключ

Нападателите са по-склонни да напуснат, само ако откраднат вашата фиктивна сметка. Завършването на атаката възможно най-бързо, като същевременно държите по-голямата част от средствата си във ваше разположение, целта тук.

Защита с много подписи

За да издигнете сигурността си на ново ниво, Model T ви позволява да настроите сценарий с множество подписи, при който подписването ви е разделено между устройства.

Това позволява на портфейла да се възползва от географското разпределение, което прави умишлената кражба много по-малко достъпна. Средствата просто не могат да бъдат премествани без притежаването на всички необходими устройства.

Добавяне на функционалност, за да направите това изключително с Трезор понастоящем се разработва портфейл / хардуер.

Shamir’s Sharing Secret Backup

Една изключително уникална функция, която само Модел Т може да претендира е да създайте тайните архиви на Shamir за семенната фраза на портфейла ви.

Чрез този метод резервната фраза може да бъде разделена на „споделяния“, които след това са защитени на различни места. Това е подобно на функцията за мулти-подпис, тъй като декласифицира резервната ви фраза като „меден съд“, който може да бъде откраднат.

Мениджър на пароли & SD карта

Друга характеристика, изключителна за Model T, е слотът за SD карта.

Въпреки че понастоящем това не поддържа никаква функционалност, в крайна сметка ще ви позволи да съхранявате и шифровате пароли с вашето устройство Trezor, използвайки техните приставка за браузър.

Trezor Model T включва и мениджър на пароли

Картата ще замени текущата интеграция с Google Drive и DropBox, позволявайки архивирането ви да се съхранява самостоятелно вместо централизиран сървър.

The Трезор уебсайт отбелязва „картата няма да съхранява вашето семе за възстановяване или някакви частни ключове, получени от него.“

Настройка на устройството & Активиране

Генерирайте нов портфейл Генерирайте нов портфейл – Блог Trezor

Използване на поддомейн на основното Трезор уебсайт, Трезор Достъпът до портфейлите става чрез сдвояване на браузъра ви с Трезор-мост.

Това е добър компромис между Ledger’s специално софтуерно приложение (Ledger Live) и KeepKeyМетод само за разширение (или интегриране с акаунт на уебсайта Shapeshift).

Фърмуер само за биткойни за устройствата Trezor също беше обявен наскоро.

Независимо дали настройвате нов портфейл или възстановявате от резервно копиеБилфодл ще защити вашите отделения за семена срещу всички възможни форми на катастрофа. Не забравяйте, че неръждаемата стомана запазва безспорни предимства пред хартията, каквато е предназначени да издържат.

Купете Billfodl

Основен интерфейс на портфейла

Сигурността и функционалността са от ключово значение, но това не изключва никаква причина да се предоставят допълнителни персонализации за дадено устройство. Тъй като хардуерните портфейли отиват, Трезор очевидно е начело, когато става въпрос за оптимизации и настройки.

Опции за изображение на началния екран на Trezor Model T

Акаунтите могат да бъдат преименувани, бележките и етикетите са запазени с интеграцията на DropBox и потребителските начални екрани са или дори проектиране на собствен имидж наличните опции са изображението на началния екран.

Също така има полезни връзки над портфейла, които ви водят до зашеметяващото количество информация на Трезор уебсайт и блог. Тук можете да поискате и услуга за поддръжка.

Дори за тези, които не притежават устройства Trezor, образователният ресурс тук е полезен и лесен за навигация.

Обмен

Интерфейсът на портфейла включва раздел за директна търговия с биткойни за други криптовалути от борса.

Търговията е под формата на интерфейс със стил „суап“ повече от пълноценна търговска среда с графики на цените, лимитирани поръчки и т.н..

на устройство за крипто обмен

Докато сделките могат да бъдат до известна степен прецизирани по размер и такса за транзакция те са повече или по-малко зависими от това, което наличните борси са готови да предложат.

Във всеки случай по време на оценката им Changelly и CoinSwitch бяха единствените трети страни, които имаха налични оферти, така че тази функция изглежда доста ограничена по обхват.

Портфейли & Сметки

Информация за портфейла на Trezor Презентация на раздели на портфейла на Trezor.io

The Трезор портфейлът е организиран по устройство, акаунт и адрес. Визуалното оформление е привлекателно и изключително функционално.

Потребителите могат да създават нови или да импортират профили преди Segwit тук или да избират персонализиран сървър. Портфейлът може да показва притежания във всяка от 32 поддържани понастоящем фиатни противооценки.

Транзакции

Екранна снимка на trezor.io Началната страница на Trezor.io

За разлика от други конкурентни устройства, Модел Т с радост ще генерира нови адреси за получаване, колкото искате. Това е важно, за да сте сигурни, че не използвате повторно адрес, което е вредно за вашата поверителност и за мрежата като цяло.

Нов адрес за получаване се потвърждава визуално на устройството, след като го създадете в портфейла. Също така имате възможност да генерирате QR код, който се показва както на самото устройство, така и на изгледа на портфейла във вашия браузър.

Предлага се и групиране на транзакции.

Екранна снимка на trezor.io Началната страница на Trezor.io

Гъвкавостта по отношение на начина на изграждане на вашата транзакция също е доста забележителна. Не само е възможно да избирате от набор от приоритети, специфичните съотношения sat / byte могат да бъдат определени от потребителя.

Всеки избор дава приблизително време за потвърждение въз основа на състоянието на мемпула по това време.

Изберете приоритет на транзакцията на Trezor Model T

И накрая, подписването и потвърждаването на съобщения е възможно в портфейла на Trezor. Моделът T се откроява в това отношение като изключително способен продукт в сравнение с Книга и KeepKey устройства.

Подписване на съобщения на Trezor Model T

Салдо по сметка & История

Екранна снимка на trezor.io Ръководство на потребителя: подробности за транзакциите

Историята на всеки акаунт може да се експортира в CSV или PDF формати и да посочва датата, часа, идентификатора и типа на транзакцията, адреса, стойността, общата сума на транзакцията и салдото.

Те са специфични за акаунта, вместо да комбинират всеки акаунт в един отчет.

Купете Trezor Model T

Поддържани монети

Екранна снимка на trezor.io shop.trezor.io

Моделът T изначално поддържа шеметен набор от монети, всъщност над 1000. Докато лесно се справя с KeepKey, ще трябва да разгледате внимателно тази страница за да видите колко добре се подрежда в сравнение с портфейлите на Ledger и контрастира с Trezor One.

Тук са намерени и кои портфейли на трети страни могат да бъдат свързани. Оформлението и лекотата на използване на тази страница са несравними.

В допълнение към Bitcoin, Модел Т също поддържа:

 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Тетър (USDT)
 • Звезден
 • ЧЕТКА
 • Още над 1000

Хардуер & Съвместимост на операционната система

Trezor’s Модел Т може да се използва с най-популярните операционни системи, а именно Linux, OSX и Windows.

 • Android

 • OS X

 • Windows

 • Linux

Екранът

Trezor Модел T Trezor Модел T

Без екран хардуерният портфейл е напълно безполезен. Това е така, защото за да управлявате правилно ключовете и да подписвате транзакции офлайн, имате допълнителен интерфейс (екран), който е не е свързан с интернет се изисква.

Потвърждаването на адреса ви по този начин е чудесен начин да се уверите, че транзакцията ви е завършена, както възнамерявате.

Моделът T печели над KeepKeyЕ, Nano S и Nano X поради своя размер, цветния дисплей и възможностите на сензорния екран.

Използване на модела Trezor T Частно

Друга опция с висока сигурност, която Model T позволява, е като устройство за строго подписване. Когато се използва в комбинация със собствения ви възел (където е създадена транзакцията ви), можете да контролирате по-фино параметрите, за да оптимизирате анонимността.

Въпреки че можете също да подписвате транзакции, създадени с Личен сървър Electrum,има потенциални изтичания на сигурност по този начин.

СРАВНЕНИЕ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2019 г.
 • ЦЕНА: 119 долара
 • BLUETOOTH:

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2016 г.
 • ЦЕНА: $ 59

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Trezor Модел T

Trezor Модел T

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2018 г.
 • ЦЕНА: 159 долара
 • ТЪЧ СКРИЙН:

КУПИ СЕГА Trezor One

Trezor One

 • ЕКРАН:
 • ИЗПУСКАН: 2013
 • ЦЕНА: $ 59

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД

Обобщение

Моделът Trezor T е забележителна стъпка към вече отличния Trezor One. Въпреки че цената е значително по-висока, включването на няколко други типа функционалност и предстоящи функции оправдава увеличението и прави този избор безпроблемен за междинни и напреднали биткойн.

С голямата репутация на SatoshiLabs зад Трезор марка, техният невероятно богат на информация уебсайт и wiki (които канят потребителите да се отдадат на самообразование) и добре проектиран интерфейс на портфейла, просто няма по-добро устройство.

Като добавите Billfodl, за да направите комплимент за Модел Т, ще надминете мили от тези, които съхраняват средствата си на борса. Както с вашите начални думи за възстановяване, така и с права за подписване при заключване, ще спите спокойно през нощта и HODL мирно през деня.

Професионалисти

 • Поддръжка на парола
 • Достъпни
 • Отворен код
 • Цветен сензорен екран
 • Бързо & Лесна настройка
 • Поддръжка на Multisig

Минуси

 • Multi-Sig се поддържа само чрез Electrum
 • Няма проверка на адреса за промяна

Професионалисти

Минуси

 • Поддръжка на парола
 • Multi-Sig се поддържа само чрез Electrum
 • Достъпни
 • Няма проверка на адреса за промяна
 • Отворен код
 • Цветен сензорен екран
 • Бързо & Лесна настройка
 • Поддръжка на Multisig

Оценка: 8,8 / 10

Окончателна присъда

Нашият рейтинг

8.8

Купи сега

Trezor Model T е масивен ъпгрейд спрямо своя предшественик, Trezor One. Независимо дали е подобреният цветен сензорен екран или звездната навигация, не можем да препоръчаме този портфейл достатъчно.

Цената може да е пречка за някои (при $ 159, това не е евтино), но мисля, че повечето ще намерят допълнителни разходи, струващи разходите за влизане. Този портфейл е толкова радостен за използване и мисля, че всеки крипто ходлер дължи на себе си да използва най-доброто, когато става въпрос за безопасно съхранение на монетите си

Ние даваме на Trezor Model T оценка 8,8 от 10!

ЧЗВ

Безопасен ли е Trezor Model T?

Ако много мотивиран и висококвалифициран нападател физически се добере до вашия Trezor Model T, вашите монети може да не са в безопасност. Тази атака обаче никога не е извършвана извън лаборатория, така че заплахата е далечна. В почти всички случаи Trezor Model T ще запази вашите монети много безопасни.

Безопасно ли е да купувате трезор на Amazon?

Обикновено е най-добрата практика да купувате устройства trezor само от trezor или упълномощени от тях дистрибутори. Когато купувате от Amazon, всъщност не знаете от кого купувате и бихте могли да получите подправен Trezor с бекдор в устройството, за да открадне вашите монети.

Какво се случва, ако загубите своя Trezor?

Ако загубите своя Trezor, няма от какво да се страхувате (най-вероятно). Когато настроите вашия Trezor, получихте фраза от 24 думи. Това ви позволява да възстановите портфейла си, ако някога загубите Trezor или той бъде унищожен или откраднат. Ако някой намери вашия Trezor, едва ли ще успее да получи вашите монети, освен ако не е много квалифициран и разполага с много време, преди да преместите монетите си в нов портфейл.

Кое е по-добре – Trezor или Ledger?

Ledger е по-сигурен, ако портфейлът ви бъде намерен, но Trezor няма Bluetooth, което намалява риска от отдалечена атака на вашето устройство. Trezor също има повече функции и по-добър екран, ако го правите с Model T.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector