Surfshark

Contents

Бързи подробности:

 • Име – Surfshark VPN
 • Базиран в – Британските Вирджински острови
 • Дневници – политика без регистрация
 • Най-добра цена – $ 1.99 / месец за 24-месечен абонамент
 • Поддръжка – 24/7 чат на живо
 • Продължителност на възстановяването – 30-дневна гаранция за връщане на парите
 • Уебсайт – Surfshark

Общ преглед

Surfshark е един от най-евтините, но все пак качествени VPN услуги на пазара днес. Удивително е, че те предлагат отлични услуги и функции, а с плана за плащане под 2 долара на месец с неограничен брой устройства, вие наистина получавате много пари за парите си. Тази VPN услуга е базирана на Британските Вирджински острови, далеч от юрисдикцията на 14-те очи и в страна, където поверителността на потребителя все още се цени и уважава. Ако трябва да се вярва на тяхната Политика за поверителност, те не събират никакви потребителски данни или онлайн поведение, което е страхотно нещо. Всички функции на Surfshark са добре пригодени, така че да задоволят нуждите на различни потребители. Независимо дали става въпрос за торент, геймъри или хора, които обичат да стриймват видеоклипове, които обикновено не са налични на тяхно местоположение, Surfshark разполага с всичко.

Професионалисти & Минуси

Професионалисти

 • Отлични планове за плащане
 • AES-256 криптиране
 • Функция AdBlock
 • Строга политика за не-регистриране
 • Функция MultiHop
 • Функция за статичен IP
 • Функция Kill Switch
 • Природни приложения за всички операционни системи
 • 30-дневна политика за връщане на парите

Минуси

 • Няма разкриване на членове на компанията
 • По-малък брой сървъри в сравнение с конкуренцията

Професионалисти

Минуси

 • Отлични планове за плащане
 • Няма разкриване на членове на компанията
 • AES-256 криптиране
 • По-малък брой сървъри в сравнение с конкуренцията
 • Функция AdBlock
 • Строга политика за не-регистриране
 • Функция MultiHop
 • Функция за статичен IP
 • Функция Kill Switch
 • Вградени приложения за всички операционни системи
 • 30-дневна политика за връщане на парите

Какво прави Surfshark

Surfshark предлага бързи сървъри в 63+ държави за надеждна и частна връзка, заедно с лесни за използване приложения за всички платформи. Surfshark има отлични функции и услуги и качествена политика за поверителност. За допълнителен слой поверителност и анонимност потребителите могат да плащат с биткойн.

Тестване на местна скорост

Намирам се в Европа, затова избрах няколко места, тествах опцията за скриване на IP адрес и проведох тест за скорост на Ookla през браузъра си. Ето моите открития: Това е тестът за скорост, преди да се свържете със Surfshark.

скорост на surfshark

Моят IP адрес и скоростите при свързване към сървър в Гърция:

скорост на surfshark IP1 surfshark speed Гърция

След това избрах сървър в Германия и ето резултатите:

скорост на surfshark IP2 surfshark скорост Германия

След това връзка с сървър в България и ето какво получих:

скорост на surfshark IP3 сърфинг скорост България

Тест за скорост на дълги разстояния


Свързах се с няколко сървъра далеч от местоположението си и проведох същите тестове, както по-горе. Първо се свързах с базиран в САЩ сървър и ето резултатите:

скорост на surfshark IP4 скорост на surfshark САЩ

След това сървър в Индия:

скорост на surfshark IP4 скорост на сърф акула Индия

За последния си тест за скорост се свързах със сървър в Тайланд:

скорост на surfshark IP5 скорост на сърфхарк Тайланд

Съвети за получаване на най-бързите скорости при използване на Surfshark

Surfshark има добре обмислен списък с функции и услуги. Въпреки това има някои неща, които трябва да се отбележат, когато използвате тази VPN. За да можете да получите най-бързите скорости за стрийминг, трябва да сте наясно с кой сървър сте свързани. В случай че имате проблеми с достъпа до конкретно съдържание в Netflix, трябва да сте сигурни, че сте се свързали с правилния сървър. Когато се свържете с мрежата Surfshark, ще бъдете подканени да се свържете със сървър, който е най-близо до вашето местоположение. Това е функцията за бърза връзка и начин да получите най-бързите скорости за сърфиране в мрежата. В моя случай се свързах със сървър в моята страна и нямам проблеми със скоростта на VPN. Страницата за помощ на Surfshark има добра база знания за всичко това, така че можете да я използвате във ваша полза, когато искате да постигнете по-бързи скорости чрез тази VPN.

Качество на поточно предаване

По време на моите изследвания и тестване на услугите Surfshark успях да тествам качеството и скоростите на поточното му предаване с помощта на Netflix. Базиран съм извън Европа, но се свързах със сървър, базиран в САЩ, и успях да заобиколя функцията за геолокация, която Netflix има. Това ми даде достъп до американското съдържание на Netflix без никакви проблеми. Що се отнася до скоростите на поточно предаване, не забелязах значително забавяне, тъй като нямаше забележима разлика със или без използването на Surfshark VPN.

surfshark netflix САЩ

Торентно качество

Въпреки че Surfshark е по-евтин от другите първокласни VPN услуги, те ме изумиха със своите услуги. Всички техни сървъри поддържат P2P, което е невероятна новина за хората за торент. Функцията P2P позволява на потребителите да изпращат и получават данни, без никой да е наясно с това. Режимът на камуфлаж позволява успешна навигация през възможните ограничения на IPS, позволявайки трафикът ви да остане личен. Функцията CleanWeb позволява чисто сърфиране без тракери, злонамерен софтуер и фишинг измами. Има и други функции като функцията MultiHop, която ви позволява да се свързвате със сървъри в различни държави, за да маскирате отпечатъка си и да активирате безопасно и сигурно торентиране.

Качество на игрите

Surfshark има добра репутация като VPN, която поддържа онлайн игри. Техните функции са проектирани по такъв начин, че да помогнат на потребителите да се възползват от всички специфични функции без никакви ограничения. Геймърите могат да играят в пълна неприкосновеност на Surfshark и могат да бъдат спокойни, че остават сигурни по време на играта си. Специфичните функции също така позволяват на геймърите да имат достъп до каквото и да е, без гео-ограниченията и да се пазят от DDoS атаки. Това, което е много важно, е геймърите да останат анонимни, а Surfshark ви помага да скриете вашия IP дори по време на чатове. Моят приятел геймър тества способностите на Surfshark, докато играе онлайн Call of Duty. Той каза, че харесва характеристиките на тази VPN, тъй като не е забелязал значително забавяне или заекване по време на играта си. Бих нарекъл това победа за Surfshark.

VPN сравнение

СРАВНЕНИЕ

Лого на PureVPN

Чист VPN

 • Страхотни цени
 • Достойни сървъри
 • Не е най-личният

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на NordVPN

Nord VPN

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на ExpressVPN

Express VPN

 • Повечето частни VPN
 • Пламтящо бързо
 • Повечето сървъри и държави от всички VPN

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на Surfshark

Surfshark VPN

 • Страхотни скорости
 • Страхотен запис за сигурност
 • Нова VPN

КУПИ СЕГА

Избягване на гео-фехтовка

От моите изследвания и тестове видях, че Surfshark има много добри функции, които позволяват на потребителите му да получат достъп до уебсайтове и услуги, до които обикновено няма да имат достъп. Това е особено важно за стрийминг услуги като Netflix, Hulu, ESPN, BBC iPlayer, Disney + и други. Surfshark е добра VPN за този вид употреба, тъй като позволява на потребителите си да заобикалят геоблоковете и потребителите могат да получат достъп до това съдържание. Базиран съм в Европа и съм свързан с американски сървъри за достъп до Netflix US. Не съм тествал Surfshark на други стрийминг услуги, но очаквам същите резултати. Също така забелязах, че Surfshark ми даде възможност да се свържа с определени сървъри и да получа достъп до видеоклипове в Youtube, които са ограничени в моята страна. Друг добър пример за заобикаляне на геоблокове.

Резюме на политиката за регистриране

Sufrshark има строга политика за не-регистрация. Това е подобно на другите големи играчи в тази област. Те събират само основна информация като вашия имейл адрес и парола. По този начин те могат да ви предоставят качествена услуга и да следят всички сривове на приложението. Другата лична информация е свързана с плащането за техните услуги и ще се съхранява 30 дни в случай на възстановяване на сумата. Ако изберете да платите чрез услуга на трета страна, тогава Surfshark няма да събира никакви ваши лични данни. Потребителите имат възможност да плащат чрез криптовалута за анонимно използване на услугите Surfshark. Според тяхната Политика за поверителност Surfshark не събира информация за IP адреси, история на сърфиране, информация за сесии, използвана честотна лента, времеви печати за връзка, мрежов трафик или друга подобна информация. ако искате да редактирате информацията си или акаунтът ви да бъде изтрит окончателно, можете да напишете имейл до Surfshark и те ще изпълнят заявката ви, стига да няма правни проблеми.

Изтриване на данни

Според Политиката за поверителност и Условията за ползване, Surfshark не събира никакви лични данни. Те имат строга политика за не-регистрация и не събират никакви данни от вашите сесии. Според официалния уебсайт на компанията, 70% от сървърите на Surfshark са само с RAM. Те работят по замяната на всички сървъри само с RAM, тъй като предлагат подобрени функции за безопасност и сигурност.

Местоположения на виртуални сървъри

За да може да побере повече клиенти, Surfshark предлага виртуални сървъри в страни, където нямат физически сървъри. Surfshark е отворен и ясен с потребителите си относно свързването с техните местоположения на виртуални сървъри. Те ясно казват, че обясняват, че използват местоположенията на виртуалните сървъри, за да могат да доставят по-висока скорост на клиентите, заедно с много опции за свързване. Те са много прозрачни за това, тъй като приложението Surfshark позволява на всеки потребител да избере да се свърже с физически или виртуален сървър. Виртуалните сървъри са обозначени със сив знак V в списъка с местоположения в приложението. Всеки потребител ще знае дали се свързва с виртуален или физически сървър. Но те също така гарантират на своите клиенти, че всеки физически сървър отговаря на строгите критерии за поверителност и безопасност, всеки сървър получава нова инсталация на Linux и обширни тестове за сигурност преди стартирането. Те гарантират на потребителите, че няма значение дали се свързват с физически или виртуален сървър, те ще получат същите функции за сигурност.

Статичен / специален IP адрес

Surfshark има възможност за своите потребители да се свържат със статичен IP адрес. По този начин потребителите могат да получат достъп до специфични функции и услуги, които имат софтуер за откриване на VPN. Използването на статичен IP адрес е начин за заобикаляне на това. Surfshark ви позволява винаги да се свързвате към един и същ сървър и да получавате един и същ IP адрес. Сървърите, които поддържат статичен IP адрес, са маркирани със сива буква S в приложението.

surfshark Статичен IP

Одити на трети страни за сигурност и спазване на посочената политика

За да са сигурни, че Surfshark се придържа към посочената политика, те са били подложени на одит на трета страна. Те подложиха приставките на браузъра за Chrome и Mozilla на одит, извършен от фирмата за тестване на сигурността и проникването на кода Cure53. Според техните констатации и двете разширения са преминали с летящи цветове. Не е имало други публично обявени планирани или вече извършени одити на Surfshark.

VPN базирана ли е на място, което зачита поверителността?

Surfshark е базиран извън Британските Вирджински острови. Това им позволява да предлагат много висока поверителност на своите потребители съгласно законите за поверителност на тази островна държава. Съгласно законите, по никакъв начин не се призовава компанията да събира или съхранява лична информация за своите потребители или онлайн дейност. Малко съм скептичен, че всичко това е напълно вярно, но това може да се дължи на подозрителния ми характер и Surfshark може напълно да зачита поверителността на своите клиенти.

Кой притежава VPN и каква е тяхната репутация?

След много проучвания не успях да разбера подробности за собствениците на Surfshark. Разбрах само, че те са собственост на компания, регистрирана на Британските Вирджински острови и не са част от юрисдикцията на 14-Eyes.

История на течове или съгласие за предаване на данни на правителства

Към момента на писане на този преглед Surfshark не е свързан с големи течове или хакове. Те не са замесени в големи скандали, нито са принудени да предават данни на правителства. Те ценят поверителността на своите клиенти и изглежда я уважават.

Размер на мрежата

Сървърната мрежа Surfshark се състои от 1700+ сървъра, разпределени в 63+ държави. Всички техни сървъри имат частен DNS, всички са удобни за P2P и всички се придържат към стриктната политика за не-регистриране.

карта на сървъра на surfshark

VPN сравнение

СРАВНЕНИЕ

Лого на PureVPN

Чист VPN

 • Страхотни цени
 • Достойни сървъри
 • Не е най-личният

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на NordVPN

Nord VPN

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на ExpressVPN

Express VPN

 • Повечето частни VPN
 • Пламтящо бързо
 • Повечето сървъри и държави от всички VPN

КУПИ СЕГА ПРОЧЕТЕТЕ ПРЕГЛЕД Лого на Surfshark

Surfshark VPN

 • Страхотни скорости
 • Страхотен запис за сигурност
 • Нова VPN

КУПИ СЕГА

Допълнителни функции

Ето подробен списък на всички услуги и функции, предлагани от Surfshark, и някои обяснения за тях.

 • WhiteLister – Surfshark позволява на определени приложения и уебсайтове да заобикалят VPN. Тази функция е удобна при работа с приложения като мобилно банкиране и други подобни.
 • CleanWeb – Да, Surfshark има безплатна функция Adblock, която предпазва от реклами, злонамерен софтуер и опити за фишинг.
 • VPN Kill Switch – за защита на поверителността на потребителя, Surfshark има функция Kill Switch, която ви изключва от интернет, в случай че VPN връзката ви падне.
 • Разширение за браузър – Да, Surfshark има разширения за браузъри както за Chrome, така и за Firefox.
 • MultiHop връзка – Surfshark дава двоен слой сигурност на своите потребители, като се свързва чрез два различни VPN сървъра.
 • Частен DNS & защита от течове – всеки сървър Surfshark има частен DNS и има защита от течове при използване на стека IPv4.
 • Tor съвместимост – Да, Surfshark е съвместим с Tor за по-лична и сигурна връзка.
 • Камуфлажен режим – тази функция ви позволява да скриете вашата онлайн активност от вашия доставчик на интернет за допълнителна поверителност.
 • Режим NoBorders – за да заобиколи цензурата на някои региони, Surfshark има режим NoBorders, който позволява достъп до стрийминг, цензурирано съдържание и други възможности.
 • Неограничени инсталирания – Surfshark ви позволява да използвате приложението на всичките си устройства и с неограничени инсталирания.

Хардуерна поддръжка

Surfshark има собствени приложения, разширения на браузъра и поддръжка за устройства, които позволяват на потребителите да използват техните услуги в много платформи:

 • iOS – Да
 • Android – Да
 • macOS – Да
 • Windows – Да
 • Linux – Да
 • Playstation – Да
 • Xbox – Да
 • Пожарна телевизия – Да
 • Apple TV – Да

списък с приложения на surfshark

Ако искате да използвате Surfshark VPN, за да защитите устройства, които нямат поддръжка на родния VPN, можете да инсталирате VPN на вашия рутер и той да защити всичките ви устройства едновременно. За да можете да го направите, ще трябва да изберете рутер, който поддържа функцията VPN. Surfshark има поддръжка за още следните модели рутери:

 • Asus
 • DD-WRT
 • Микротик
 • Сабай
 • Netduma
 • Безплатна кутия
 • Домат
 • Linksys – някои модели
 • OpenWRT
 • Синология

Общ преглед на поддръжката на клиенти

Какъв вид поддръжка можете да получите и на какви нива на абонамент?

Surfshark има едно ниво на абонамент, само продължителността на абонамента варира от едномесечен, 12-месечен и 24-месечен абонамент. Но няма значение дали вече сте абонирани за Surfshark или не, тяхната поддръжка на клиенти е същият враг на всички. Опцията за чат на живо е много добра и те правят всичко възможно да отговорят своевременно на всяко запитване по имейл.

Добра ли е подкрепата?

Опитах поддръжката за чат на живо и операторът беше много приятелски настроен и отговори с натура на всичките ми въпроси. Зададох няколко почти нелепи въпроса, но операторът взе всичко на крака, предоставяйки качествени отговори и не намирайки въпросите ми за досадни.

Колко бързо реагират?

Бях свързан с оператор почти веднага от задаването на въпроса ми, който намерих за много задоволителен. Отговорът за по-малко от минута е голям плюс за екипа за поддръжка на клиенти на Surfshark.

Как изглежда интернет като цяло да се чувства по отношение на тяхната подкрепа?

Опитах се да намеря колкото се може повече информация за мненията на онлайн общността за Surfshark и прочетох повечето доволни мнения. Повечето коментари бяха насочени към бързите отговори, предоставени от поддръжката за чат на живо 24/7.

Преглед на политиката за възстановяване на суми

Ако не сте доволни от покупката на абонамента Surfshark, можете да поискате възстановяване на сумата в рамките на 30 дни от първоначалната покупка. Това може да стане чрез опцията за чат на живо или като напишете имейл до екипа за поддръжка на клиенти на Surfshark.

Общ преглед на цените

Опциите за ценообразуване на Surfshark са както следва:

 • $ 1,99 / месец за 24-месечен абонамент
 • $ 5,99 / месец за 12-месечен абонамент
 • $ 11.95 / месец за месечен абонамент

планове за плащане на surfshark

Независимо от продължителността на абонамента ви, ще получите пълните услуги на Surfshark, достъпни за използване на всичките ви устройства, тъй като те предлагат свързване с неограничен брой устройства. Получавате също неограничена честотна лента, без ограничение на данните и 24-часова поддръжка на клиенти на Surfshark.

Начини на плащане

За да могат да използват функциите на Surfshark, потребителите имат няколко начина на плащане. Най-лесно е плащането с кредитна карта и те приемат Visa, MasterCard, AMEX и Discover. Има и опции за плащане чрез PayPal, Google Pay и други услуги за онлайн разплащане. Но за наистина анонимно използване на тази VPN, на хората се предлага възможност да плащат чрез криптовалута. От май 2020 г. Surfshark приема плащания в монети Bitcoin, Ethereum и XPR Ripple.

surfshark опции за плащане

Бързи спецификации

 • Клиентски софтуерни платформи: Windows, macOS, Linux, iOS, Android
 • Поддържани платформи: Linux, рутери, интелигентни телевизионни системи, Apple TV, Fire TV, Playstation, Xbox
 • Поддържани протоколи: OpenVPN, IKEv2, Shadowsocks, ChaCha, Wireguard, L2TP
 • Брой сървъри: 1700+
 • Брой държави: 63+
 • Държава на регистрация: Британските Вирджински острови
 • Опции за плащане: Кредитни / дебитни карти, PayPal, услуги за онлайн разплащане, Google Pay, плащания с криптовалута
 • Истинско име е необходимо: Не
 • Протокол за шифроване: AES-256
 • Ограничение за използване на данни: Не
 • Ограничение за използване на честотната лента: Не
 • Макс. не. на едновременно свързани устройства: неограничен
 • Поддръжка на клиенти: 24/7 поддръжка за чат на живо, имейл
 • Политика за поверителност: Добра политика без регистрация

Заключително резюме

От всичко, което видях за Surfshark, мога свободно да кажа, че това е най-достъпната качествена VPN услуга на пазара днес. С отлична ценова точка под 2 долара на месец за 2-годишен абонамент, те със сигурност са достъпни за повечето от нас. Техните приложения имат интуитивен дизайн и са удобни за начинаещи. Surfshark предлага всичко, което може да очаквате от VPN услуга, заедно с някои допълнителни функции. С неговите услуги можете да защитите вашата самоличност, докато сърфирате в мрежата, получавате качествен AdBlocker и защита срещу тракери и злонамерен софтуер. Функциите и услугите позволяват на потребителите на Sufrshark да бъдат защитени при използване на обществени Wi-Fi връзки, имат безупречна сигурност при използване на парични услуги като онлайн банкиране или управление на вашите криптоактиви. Харесвам всички функции на Surfshark, които тествах, тъй като те показаха добро качество и последователност. Имаше известно забавяне в скоростите, когато се свързах с по-отдалечени сървъри и използвах функцията MultiHop, но това може да се очаква. Особено ми харесаха цените и тяхната поддръжка за чат на живо 24/7. Техният помощен център може да използва известно подобрение, но поддръжката за чат на живо 24/7 компенсира липсващите подробности.

Инструкции за инсталиране

Използвам Windows, така че тук ще споделя инструкциите за инсталиране на приложението Surfshark Windows. Цялото нещо отне по-малко от две минути и бях готов да използвам Surfshark VPN.

прозорци за surfshark

 • След като изберете план за плащане и платите, можете да настроите потребителско име и парола. Потребителското име обикновено е вашият имейл, който е лесен за запомняне и услугата го използва, за да споделя актуализации и промоционални сделки с вас.
 • След това от официалния уебсайт трябва да изберете приложението, което работи за вашата операционна система, в моя случай приложението Windows 10. Изтеглянето отне около една минута.
 • След успешно изтегляне ще трябва да щракнете няколко пъти следващото, точно както всяко друго приложение и ще бъдете почти готови.
 • След като бъде инсталирано, приложението ще се стартира и ще трябва да въведете потребителското си име и парола, за да влезете.
 • След успешно влизане ще видите всички налични опции.
 • За проста връзка можете да изберете най-бързата сървърна връзка, което означава, че ще бъдете свързани със най-близкия до вас сървър за висока скорост и най-добро обслужване.
 • Ако търсите нещо повече, можете да разглеждате приложението и да използвате някои от другите функции като MultiHop, StaticID и можете да сърфирате в сървърите по местоположение.
 • Като направите списък с любимите си сървъри, можете да се свържете с предпочитан сървър за предпочитана употреба, като например американски сървър за Netflix.
 • Приложението Surfshark има прост интерфейс, с хубава черно-бяло-синя кожа и интуитивна работа.

Рейтинг

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector