Стабилни монети – какво представляват и какво означават те?

стабилни монети

Един от основните проблеми със света на криптовалутите е, че повечето монети, които можете да купувате и търгувате, не държат стойността си през цялото време. Всъщност те са склонни или да се покачват, или да намаляват стойността си супер бързо, така че трябва да намерите творчески начин да се справите с този процес. И стабилните монети могат да помогнат.

Какво представляват стабилните монети?

Това са криптовалути, предназначени да поддържат стабилни стойности. Tether е добър пример, защото това е базиран на блокчейн актив, който ще продължи да се търгува за $ 1. Той е свързан с щатския долар и в дългосрочен план ще продължи да бъде такъв. Въпреки че всяка стабилна монета има собствен дял от механизма, всички те имат една и съща основна идея. Те притежават обезпечение и управляват доставката. Това ще предложи стимули за пазара, за да се търгува монетата на конкретната цена.

стабилни монети

В криптовалута в света винаги ще има ограничения и сделки, които просто не можете да направите, защото използвате определена валута. Това очевидно ще бъде доста проблем в по-голямата си част, особено поради ограничения и разпоредби. Борсите няма да могат да имат сделка в щатски долари, така че ще трябва да разчитат на криптовалути, които поддържат стабилно стойността си за възможно най-дълго време.

Използване на стабилни монети

Криптовалутните борси очевидно предпочитат да използват стабилни монети, тъй като те запазват стойността си и хората са по-заинтересовани да ги продават и използват по страхотен и уникален начин. Възможността да използвате стабилни монети като това винаги е важно, защото трябва да имате много повече фокус и доверие в решенията, върху които се фокусирате. През повечето време това може да бъде много трудно да се направи, така че винаги трябва да измествате границите, докато се опитвате да идентифицирате правилните решения, които да отговарят на вашите нужди. Никога не е лесно да опитате и да постигнете величие, особено в дългосрочен план и колкото повече правите, толкова по-добре ще бъде.

И проблемът с някои от стабилните монети е, че те са уязвими за колапс. В случай, че има проблеми, монети като Tether няма да имат нужната сума в щатски долари, за да се прехвърлят обратно във фиат. Това може да доведе до колапс, ако не се обработва правилно, така че знанието как да се управлява и обработва всичко това може да бъде изключително важно в дългосрочен план.

Но връзката не е единствената стабилна монета там. Стабилните монети на Близнаци също имат подход 1 към 1, когато става въпрос за щатски долари. Нещата, които ги правят по-добри тук, са, че те спазват регулаторните изисквания и прозрачността. Това определено се отплаща доста и ви носи много по-добра роля и страхотни резултати, които да изследвате през цялото време. Но правителствата, участващи в инициативата, в крайна сметка имат проблеми, защото платформата може да замрази всеки акаунт и да не позволи на този собственик да прехвърля токените. Фактът, че има един-единствен момент на отказ, може да е наред, но превръщането на символите в непрехвърляеми очевидно е основен недостатък.

стабилни монети

MakerDao

Това е децентрализирана автономна организация, която работи и срещу щатския долар. Но това е подкрепено от Ethereum, което е много важно. Тяхната стабилна монета DAI също струва $ 1 и те поддържат стабилност чрез много мощна система за интелигентни договори, която е проектирана да бъде автономна. За да получите монетата DAI, ще трябва да изпратите жетоните до платформата Maker и те ще заключат жетоните. Това е първата стабилна монета, подкрепена от ETH. Недостатъкът е, че е супер сложен и се движи с бавни темпове. Така че може да не е в състояние да предложи общата скорост и ефективност, които много хора очакват от този вид неща. Все още си струва да започнете, но резултатите определено могат да бъдат подобрени с него.

Basecoin

Това е още един пример за монета, която поддържа подхода $ 1, но те използват консенсус като основен фокус тук. Те сключват договори и разширяват предлагането на монети в зависимост от ситуацията. В случай, че стойността на монетата е под $ 1, те карат притежателите на монети да купуват облигации и използваните за това монети ще бъдат унищожени. Така че с увеличаване на цената те ще премахнат всички допълнителни монети, за да поддържат стабилност. Той предлага чудесен подход към стабилни монети и подходът е страхотен. Той е подкрепен от известни фондове, но процесът на неговите основни облигации се нуждае от вяра в протокола и това може да бъде нож с две остриета по-често, отколкото не.


Хаввен

Havven също се фокусира върху стабилността, но в техния случай те имат система, която автоматично се подкрепя с две монети. Номиналите е първата монета и това са стабилните монети. Havvens са резервни жетони. Такса за номиналните транзакции отива на компанията и системата ще освободи Havvens, за да се стабилизира и да избегне проблеми.

Плюсове и минуси за крипто индустрията

Както можете да си представите, основната полза е, че имаме стабилност в света на криптовалутите, което в момента е супер трудно да се постигне. Не само това, но наличието на системи, които автоматично се коригират и коригират, за да избегнат надминаване на определени стойности, е супер впечатляващо и също много си струва да се използва.

Недостатъкът е, че много от тези системи са супер сложни и това означава, че понякога могат да се провалят, ако има дори и най-малката грешка. И все пак фактът, че можем да имаме стабилни монети и да ги използваме по смислен начин за транзакции, е много важен. Повечето стабилни монети са в състояние да поддържат своята ликвидност и стойност от доста време. И това означава, че потенциалът да имате стабилни криптовалути определено е налице. Просто трябва да им се доверим и да разчитаме на системата, създадена тук, за да осигури по-добри и по-мощни резултати в дългосрочен план. Определено си струва да проверите стабилни монети, ако искате стабилни криптовалути!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector