Ръководство за начинаещи за залагане на PIVX за пасивни доходи

Ако се интересувате от пасивни доходи чрез залагане на PIVX, криптовалута, фокусирана върху поверителността, трябва да продължите да четете тази статия. Ще обсъдим някои от най-важните фактори, които влияят върху доходите ви.

Какво е PIVX?

PIVX означава частна незабавна потвърдена транзакция. Блокчейнът и криптовалутата PIVX са резултат от вилица на блокчейн DASH, но с много забележителна разлика. Вместо да използва Proof-of-Work като свой консенсусен механизъм като DASH, PIVX внедри Proof-of-Stake като консенсусен механизъм.

Поради този консенсусен механизъм, нови PIVX монети не се генерират чрез добив, а това означава, че не се изисква скъп хардуер за добив или да се налага да се занимавате със софтуер за добив и пулове за добив. Вместо това тези, които държат монети PIVX в официалния основен портфейл PIVX и поддържат портфейла отворен и работещ с интернет връзка, получават награди.

Proof-of-Stake е по-екологичен и щадящ ресурсите, отколкото Proof-of-Work, тъй като не изисква допълнителна енергия при производството на нови монети.

Първоначално PIVX стартира под името Darknet (DNET) на 1 февруари 2016 г., но по-късно бе ребрандиран на PIVX поради обратна връзка от общността. PIVX е фокусиран върху активирането на транзакции, които са незабавни и частни, както и върху разработването на управление, което поддържа мрежата, като същевременно носи предимства за всички потребители на PIVX.

PIVX също така много набляга на неприкосновеността на личния живот. За да подобри съществуващата си поверителност, PIVX внедри през ноември 2017 г.- Zerocoin, протокол за подобряване на поверителността. Това направи PIVX първата монета Proof-of-Stake, която мигрира към протокола Zerocoin.

Тази промяна на протокола даде възможност на потребителите на PIVX да изпращат и получават финансови транзакции, като същевременно са напълно анонимни. PIVX също има много бъдещи разработки в плана, включително децентрализирана борса, портфейл за iOS, гласуване в портфейла, гъвкави размери на блокове и интеграция на I2P мрежа.

PIVX в момента се оценява на $ 0,864112, с пазарна капитализация от $ 49 065 304. Настоящият оборот на монетата е 56 771 166 PIVX.

Залагане на пасивен доход PIVX

Тъй като PIVX е монета Proof-of-Stake, всеки, който държи PIVX монети в официалния PIVX портфейл за настолни компютри, може да заложи своите монети, за да получава пасивно нови монети. Ако искате да знаете точно колко пасивни доходи можете да направите, влезте в длъжностното лице Калкулатор за награди PIVX.

Портфейл PIVX

Първото нещо, което трябва да направите, е да изтеглите от тук официалния портфейл за настолни компютри PIVX. Изтеглете версията, която е съвместима с вашата операционна система, и след това я инсталирайте. Не избирайте Лек десктоп портфейл ако възнамерявате да залагате. След това ще трябва да се съгласите с инсталационната директория и след това да натиснете няколко пъти „Напред“. Този процес ще отнеме по-малко от минута.

След това ще се покаже екран и ще попита къде да съхранявате директорията с данни. Тук ще се съхраняват данните за блокчейн. Изисква минимум 1 GB налична памет. Директорията по подразбиране ще бъде подходяща и можете да щракнете върху „OK“. Ако Windows Defender или друг антивирус се появи на екрана с изскачащо съобщение, просто щракнете, за да разрешите достъп.


След това основният портфейл на PIVX за настолни компютри ще стартира и ще започне да изтегля блокчейна. Това изтегляне ще отнеме няколко часа, за да завърши процеса си, така че просто го пуснете, докато приключи.

Междувременно можете да си купите малко PIVX от Binance, Bittrex или Bithumb. След като портфейлът се синхронизира, ще можете да ги преместите в новия портфейл PIVX.

След това ще искате да шифровате портфейла, за да осигурите сигурността му. Можете да постигнете това, като отворите „Настройки“ и щракнете върху „Шифроване на портфейла …“ Това ще създаде парола, която ще се използва за отключване на портфейла, когато е необходимо.

Сега отключете портфейла с генерираната парола. Когато отключвате, поставете отметка в квадратчето „За анонимизиране и залагане“. Портфейлът ще се отвори и ако се покаже малка зелена стрелка в долния десен ъгъл на портфейла, това означава, че портфейлът е започнал да залага.

За да получите пълната награда за залагане, трябва да държите портфейла си отворен и свързан към интернет 24/7. Ако портфейлът работи само 30% от деня, тогава ще бъдат получени само 30% от наградата.

PIVX Masternodes

Друг изгоден метод за генериране на възвръщаемост е чрез пускане на „мастернода“ в мрежата на PIVX. Masternodes са основно възлови възли в мрежата, които ще изпълняват определени услуги, които не могат да бъдат направени от други възли в мрежата.

Източник: medium.com

The PIVX мастерноди улесняват процеса на извършване на транзакции анонимни и незабавни и те също допринасят за важни решения за управление. За да можете да управлявате мастернода в мрежата на PIVX, ще трябва да заложите 10 000 PIVX. Това ще служи като обезпечение, за да запази мастернодата честен и да работи в най-добрия интерес на мрежата.

При текущите цени трябва да имате минимум $ 7,628, за да можете да стартирате мастернода. Въпреки че това може да не е толкова бюджетно за инвеститори, които просто се задълбочават в крипто, това може значително да увеличи вашите награди за залагане.

В случая, в който залагате минимум 10 000 PIVX, не само ще получите 37,88 PIVX за залагане, но и ще получат 53,92 PIVX за наградата на мастернодите.

Следователно, ако вече залагате по-голяма сума над 6000 PIVX, би било логично да добавите още 4000, за да можете да стартирате мастернода и да спечелите тази допълнителна награда.

Заключение

Докато PIVX представя някои интересни функции като монета за поверителност, много собственици на PIVX проявяват по-голям интерес към неговата функция за залагане. И това е разумно, тъй като получавате дивиденти за нещо толкова просто, колкото да държите монетата в отворен портфейл.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector