Ръководство за начинаещи за това как да закупите Litecoin (LTC)

Litecoin

Това ръководство за закупуване на Litecoin ще бъде полезно за хора, които искат да имат достъп до LTC само с няколко кликвания. Ще споделим с вас няколко борси и ще ви кажем как лесно да закупите Litecoin (LTC).

Що се отнася до Litecoin, едно от първите неща, които инвеститорите питат, е как да го придобият. Закупуването на Litecoin не се различава от придобиването на други цифрови активи на пазара. Ще има обаче различни решения и потребителите на борси ще могат да избират.

Litecoin е една от най-големите криптовалути на пазара. Всъщност тази цифрова валута обикновено се разглежда като добра инвестиция за добавяне към диверсифициран крипто портфейл. В момента Litecoin е седмата най-ценна крипто в космоса.

Какво е Litecoin?

Litecoin е криптовалута, създадена от Чарли Лий през 2011 г. Г-н Лий беше инженер на Google, който беше привлечен от Биткойн (BTC) и искаше да предложи нови крипто решения. От този момент Litecoin се превърна в един от най-признатите цифрови активи в света.

Някои от основните му характеристики включват сигурност, бързи и евтини транзакции. Потребителите могат да придобият LTC, за да извършват по-бързи транзакции, отколкото в биткойн мрежата. Освен това разработчиците на биткойни могат също да използват LTC за тестване на нови внедрения.

Последното споменато нещо е много полезно за подпомагане на цялата биткойн общност. Litecoin работи като тестова мрежа за Bitcoin. Това е много полезно, защото някои от нещата, приложени първо на Litecoin, могат по-късно да бъдат използвани на Bitcoin.

В същото време разработчиците на Litecoin вече работят, за да предложат подобрени решения за поверителност. Потребителите ще могат да изпращат и получават Litecoin по по-личен начин. С тази функция, която предстои да бъде внедрена, LTC остава лидер в пространството.

Получаване на Litecoin портфейл

Преди да купите Litecoin, ще бъде важно да имате портфейл, който да ви позволи да съхранявате средствата си. На пазара има няколко LTC портфейла със страхотни услуги за потребителите. Като цяло горещите портфейли ще бъдат лесно управляеми, но хардуерните портфейли ще осигурят по-добри стандарти за сигурност.

Горещите портфейли – като например приложения за смартфони или портфейли за настолни компютри – обикновено са полезни за ежедневна употреба. Ако купувате и продавате стоки и услуги с LTC, това би било полезен портфейл. Ако обаче предпочитате да увеличите сигурността си, тогава хардуерният портфейл може да е най-добрият вариант.

Ledger Nano S и Ledger Nano X са два от най-добрите Litecoin хардуерни портфейли на пазара. И двете произведени от Ledger, те позволяват на хората да защитават средствата си по всяко време. Борсите и горещите портфейли могат да бъдат обект на атаки по всяко време. Хардуерните портфейли показаха, че е възможно да се защитят средствата на потребителите по лесен начин. В допълнение към това, тези хардуерни портфейли позволяват на потребителите да съхраняват широк спектър от виртуални валути. Това би улеснило потребителите, които имат разнообразно портфолио в крипто пространството.

Как да закупите Litecoin на Крипто борси

обмен на лайткойниmedium.com

Има няколко борси, които биха ви позволили да закупите Litecoin. Две от тях са Binance и Coinbase. Тези две платформи работят от няколко години и вече предлагат няколко услуги на потребителите.


Въпреки това има много други обмени в космоса. Препоръчваме ви да проверите борсата, която ще ви предложи най-добрите решения.

Coinbase стана известен в крипто пространството за предлагане на търговия с Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC). Потребителите от различни юрисдикции могат лесно да получат достъп до тези цифрови активи. За дълъг период от време Coinbase предлага само три различни криптовалути.

През последните няколко години броят на новите цифрови активи, поддържани от тази платформа, се увеличи. Това привлече по-голям брой потребители. В допълнение към това услугите, които те предоставяха, достигнаха до по-голям брой лица от цял ​​свят.

За да закупите Litecoin с помощта на Coinbase, ще трябва да отворите сметка. След него обменът сам ще ви предостави достатъчно информация за това как да придобиете Litecoin. Всъщност Coinbase се счита за чудесно решение за новодошлите на пазара. С тази борса потребителите могат да купуват или продават цифрови активи само с няколко кликвания.

Освен това, за по-експертни търговци, Coinbase предлага Coinbase Pro. Тази платформа включва по-добра графика, повече информация за цифровите активи и възможността да имате ограничени и стоп поръчки. Coinbase също така позволява на потребителите да залагат други цифрови активи, които предлагат тази възможност. В бъдеще потребителите могат да се насладят на нови услуги, предлагани от тази платформа.

Binance също е чудесен начин за придобиване на Litecoin. Борсата има голям брой търговски двойки и голяма ликвидност на много различни пазари. Потребителите ще могат да купуват Litecoin, като използват няколко виртуални валути и стабилни монети. Основната разлика с Coinbase е фактът, че Binance не поддържа изцяло фиатните валути.

Потребителите, които искат да търгуват с фиатни валути, трябва да използват борсата Binance.US или Binance Jersey в Европа. По този начин потребителите ще имат достъп до търговия с USD, GBP и EUR. Независимо от това, борсата Binance Jersey има по-ниска ликвидност от международната платформа Binance.

Binance предлага на клиентите широк спектър от услуги, като залагане или кредитиране. Освен това те също позволяват на потребителите да търгуват с марж.

След като придобиете желания LTC, ще трябва да изпратите средствата в портфейла си. Това обаче е незадължителна стъпка. Можете да оставите средствата си на борса, но се препоръчва да използвате портфейл за съхранение на цифрови активи. Ако сте търговец или току-що сте купили LTC, за да спекулирате, можете да съхранявате средствата на борсата за кратки периоди от време.

Как да закупите Litecoin Заключение

В тази статия споделихме с вас как да закупите Litecoin по целия свят. В обобщение трябва да имате крипто портфейл. Веднага след като го получите, трябва да отворите сметка на борса. След като придобиете своя LTC чрез борсата, трябва да изпратите средствата в портфейла си – освен ако не сте търговец.

Препоръчано изображение: bitcoinist.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector