Ripple срещу Ethereum – основни разлики между тези две криптовалути

Ripple срещу Ethereum е най-често срещаното сравнение в индустрията за криптовалута. Инвеститорите искат да знаят основните разлики между тези два цифрови актива. В същото време те също трябва да разберат как биха могли да се развият в бъдеще. Ентусиастите, които навлизат в тази индустрия, се интересуват от основните характеристики на Ethereum и Ripple.

Ripple срещу Ethereum – разлики

Ethereum (ETH) и Ripple (XRP) са две от трите най-големи криптовалути на пазара. След Bitcoin, ETH и XRP доминират на пазара с високи оценки. Това може да се отдаде на предимствата и услугите, предлагани на участниците на пазара.

XRP

Пулсации е компанията, която стои зад виртуалната валута XRP. Тази фирма работи с цел да предложи по-добри трансгранични платежни услуги. Всъщност международните преводи могат да бъдат извършени само за няколко секунди и почти без такси с XRP. В днешно време преместването на средства през границите може със сигурност да бъде трудно.

ETH монета

Ethereum е създаден като блокчейн мрежа, която има за цел да подобри услугите на Bitcoin. Тази мрежа вече може да предложи на потребителите възможността да изпълняват интелигентни договори, децентрализирани приложения (dApps) и много други неща. По този начин, освен че предлага цифров актив, като BTC, той предлага и нови решения на пазара.

Докато Ripple стои зад разработването на XRP и неговите решения, Ethereum има децентрализирана мрежа от разработчици. На тази платформа работят няколко лица и ентусиасти. Независимо от това, заслужава да се спомене, че Ripple има много активна общност. И двете мрежи и криптопроекти имат много ентусиасти в социалните мрежи.

Предстоящите раздели ще бъдат използвани за описание, с повече подробности за основните разлики между Ripple и Ethereum. Има много характеристики, като консенсус алгоритъм и издадени монети, които ще бъдат обсъдени по-нататък.

Алгоритъм на консенсуса

coinfomania.com

Ripple срещу Ethereum имат важна разлика: консенсус алгоритъм. Консенсусен алгоритъм е протокол, който тези цифрови активи и мрежи използват, за да постигнат съгласие. Това се използва, за да се потвърдят транзакциите и да се помогне на тези мрежи да работят както трябва.

В момента Ethereum работи с алгоритъм за консенсус Proof-of-Work (PoW). Това е същото като това, използвано от Bitcoin (BTC) или Litecoin (LTC). Като цяло PoW има тенденция да консумира голям брой ресурси. Освен това миньорите изискват закупуване на скъпо оборудване за добив, за да бъдат част от мрежата. Когато обаче обработват транзакциите, те получават награда в зависимост от броя на блоковете, които намерят.

Въпреки че алгоритъмът за консенсус PoW осигурява нива на висока сигурност, той е по-малко ефективен от Proof-of-Stake (PoS). С Proof-of-Stake е възможно да се контролира мрежата, като се избягва голямото потребление на енергия на PoW.

Вместо това Ripple работи с уникална мрежа от сървъри. Този консенсусен алгоритъм Ripple Protocol (RPCA) позволява на мрежата да обработва сигурни, бързи и ефективни транзакции. Това го прави много полезен за компании, извършващи трансгранични трансфери.


Тази мрежа е много децентрализирана и има голям брой участници. В сравнение с Ethereum, консенсусният алгоритъм на Ripple прави трансферите по-бързи и по-евтини.

Сравнение на цените Ripple срещу Ethereum

Винаги е имало някакво съперничество между Ripple и Ethereum. Всъщност тези две виртуални валути много пъти се опитваха да получат втората позиция на пазара. През някои периоди от време XRP успя да бъде по-ценен от Ethereum.

По време на писането на тази статия Ethereum е втората по големина виртуална валута. Междувременно Ripple е третият по големина. Те имат оценка съответно на 67 524 688 289 долара и 28 104 915 453 долара.

coinmarketcap.com

Ripple е отсекъл 100 милиарда XRP монети. Само 43,81 милиарда XRP обаче са пуснати на пазара. Ethereum няма лимит от монети, които някога биха могли да бъдат добивани. Всъщност това е проблем, който засегна общността и тази виртуална валута. В момента в обращение има над 110 милиона ETH монети.

В момента всеки ETH може да бъде закупен за $ 600,19, а XRP има цена от $ 0,661 за монета. Най-високата цена за Ripple беше близо до $ 3,84 през януари 2018 г. Ethereum достигна рекордните си $ 1,432 за всички времена на 13 януари 2018 г..

Ако сте инвеститор, ще бъде много важно да разберете как може да се развие цената на тези криптовалути. Ето защо бъдещите партньорства и осиновяване ще играят ключова роля при определянето на търсенето на тези активи.

Придобиване и съхранение на Rippled Ethereum

Не би трябвало да е трудно да получите достъп както до Ripple, така и до Ethereum. В момента няколко борси за виртуални валути предлагат решения на потребителите. Като се има предвид, че това са две от най-големите криптовалути, те биха се поддържали на широк спектър от платформи.

Binance и Coinbase са само два примера за борси, които биха ви позволили да закупите XRP и ETH. Въпреки това има някои други борси с различни услуги. Поради това винаги е добре да изберете платформата, която предлага най-добрите решения според вашите нужди.

Въпреки че борсите са чудесен начин за придобиване на тези две виртуални валути, препоръчително е да използвате крипто портфейл. Един от най-добрите хардуерни портфейли в бранша се произвежда от Ledger. Както Ledger Nano S, така и Ledger Nano X ще работи правилно за безопасно съхраняване на виртуални валути.

Портфейли на Ledger

Бъдещето на Ripple и Ethereum

И двете криптовалути работят по много интересни партньорства и предложения. Ясно е, че тези два проекта са в челните редици на пазара. Ripple работи, за да привлече по-голям брой потребители към своята платформа. Това означава, че те търсят нови партньорства с финансови компании. Това би направило цялата финансова система много по-ефективен пазар.

В допълнение към това, Ripple популяризира XRP виртуалната валута и нейното използване. Няколко разработчици получават средства, за да създадат нови решения, базирани на книгата Ripple.

Ethereum също е фокусиран върху планирането на своята мрежа Proof-of-Stake. Това подобрение на PoS би направило още по-бързо и лесно извършването на трансфери на върха на Ethereum. Тази виртуална валута със сигурност ще стане по-бърза и чудесно решение за стартиране на dApps и интелигентни договори.

Ethereum също се приближава до Ethereum Classic (ETC). Очаква се това да обедини двете общности и да им позволи да станат по-силни в бъдеще. Освен това пазарът на децентрализирани финанси (DeFi) също се разширява. Ethereum може да бъде основната блокчейн мрежа, улесняваща разширяването на този сектор.

Заключение

Ethereum и Ripple са страхотни цифрови активи на пазара. Те имат свои собствени характеристики и решения за потребителите, което означава, че те се опитват да решават различни проблеми и проблеми в пространството. Изглежда, че бъдещето е много светло за Ethereum и Ripple.

Тъй като пазарът навлиза в нова бича тенденция, може да е възможно тези виртуални валути да продължат да предлагат страхотни решения и да се разрастват по целия свят.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector