Преглед на услугата за кредитиране на Crypto.com: Незабавни заеми, цени, плюсове и минуси

Crypto.com кредитиране

Има нарастващ пазар за кредитиране на криптовалути, тъй като крипто индустрията се развива с бързи темпове. Една от компаниите, предлагащи тази услуга, е борсата Crypto.com. В тази статия ще направим преглед Заем от Crypto.com да се види качеството на техните услуги, както и техните силни и слаби страни.

Заем на Crypto.com: Общ преглед

Crypto.com е платформа за търговия с криптовалути със седалище в Хонг Конг. Стартирала през 2016 г., борсата е известна с максималното си съответствие с разпоредбите. Досега той е получил няколко уникални сертификата за сигурност, като първият е Cryptocurrency Security Standard (CCSS), ISO 27001: 2013, ISO / IEC 27701: 2019 и PCI: DSS 3.2.1 (Ниво 1). Можете също така да научите повече за характеристиките на тази борса в нашия Crypto.com преглед.

В съответствие с целта си да насърчава използването на криптовалута в ежедневието, компанията стартира услугата Crypto.com Lending. С Crypto.com Lending клиентите могат да получат незабавен заем с гъвкава система за изплащане. Те могат да получат Заеми, като използват всяко от CRO, LTC, BTC, ETH, XRP, USDC, USDT, VET, LINK и DOT като обезпечение. Кредитополучателите могат да изплатят заеми частично или изцяло в рамките на период от 12 месеца.

Заемите имат високо съотношение заем / стойност (LTV), което ги прави много привлекателни за тези, които държат необходимите активи като обезпечение. LTV е съотношението на заетата сума към стойността на обезпечението в щатски долари. Това се изчислява и актуализира непрекъснато за заема, който вземате, до деня, в който върнете цялата сума с лихва. Недостатъкът на високата LTV е, че лихвените проценти и таксите ще бъдат високи поради риска, който заемодателят поема.

Условия и изисквания за кредитиране

По-долу са посочени условията и изискванията, на които потребителите трябва да отговарят, за да получат достъп до услугите за кредитиране на Crypto.com:

Квалификация на потребителя: Клиентите на Crypto.com ще трябва да извършат проверка на напреднало ниво, за да се класират за услугата за кредитиране. Също така, членове от някои ограничени държави не могат да получат достъп до услугата поради местни разпоредби.

Поддържани криптовалути: Заемите могат да се вземат в USDC, USDT, BTC, ETH, XRP и LINK, докато CRO, LTC, BTC, ETH, VET, LINK, DOT, XRP, USDT и USDC могат да се използват като обезпечение. От време на време се добавят още активи, така че внимавай за нови.

Минимална сума на заема: Минималната сума, която може да бъде взета назаем, трябва да бъде еквивалентна на $ 100 към момента на вземане на кредита.

Максимален лимит на заеми: Максималният лимит на заеми зависи от редица фактори, един от които е видът на титуляра на сметката. За потребителите на дребно максималният лимит е 500 000 щатски долара. Институциите могат да заемат до еквивалента на 1 милион долара, докато институциите с Lending Pro могат да заемат до 2 милиона долара. Имайте предвид, че клиентите могат да имат до 3 непогасени заеми, а кумулативната сума е това, което се добавя към максималната сума в щатски долари.

Условия и срокове на кредита: Срокът на заема е за 12 месеца, през които кредитополучателят може да върне всяка сума по всяко време. Срокът изтича ден след датата на вземане на заема през предходната година.

Как да заемете заем с помощта на Crypto.com Lending


За да вземете заем, влезте във вашия акаунт в Crypto.com. На таблото за управление отидете на „Кредитиране“ и след това на „Кредити“. След това просто трябва да кликнете върху „Стартиране на нов заем“, за да кандидатствате. Имате право да вземате заем само по един актив в даден момент, тъй като в момента не се поддържат множество заеми.

Можете да вземете до 3 кредита, ако не отговаряте на изискванията за това. Струва си да се спомене, че нямате достъп до друг заем, ако:

 • Изчерпали сте 3-те заеми, на които имате право;
 • Неизплатените Ви заеми са на Margin Call;
 • Неизплатените Ви заеми са под Принудителна ликвидация;
 • Общата сума, която сте взели назаем, надвишава максималния лимит за вашия вид сметка.

Как да изтеглите крипто активи, заети с помощта на услугата за кредитиране Crypto.com

Крипто активи, заети с помощта на услугата Crypto.com Lending, могат да бъдат изтеглени от портфейла на борсовия спот към акаунта на приложението Crypto.com или адреса на портфейла в белия списък.

Лихва и погасяване

Лихвите по заемите са фиксирани в зависимост от първоначалната стойност на кредита към момента на вземането му. Те се събират в края на всеки ден въз основа на непогасената заемна сума на главницата. Колкото по-висок е LTV, толкова по-висок е лихвеният процент, който варира от 2% годишно за 25% LTV до 8% годишно за LTV от 50%.

Всяко направено погасяване ще включва главницата и лихвите, като плащането трябва да се извърши в същия заем.

 • Изплащането на главницата по кредита е както следва:

Погасяване на главницата на кредита

= (Главница на непогасения заем ÷ Неизплатено салдо) × (Изплащане)

 • Изплащането на лихвата по Заема е както следва:

Изплащане на лихви

= (Неплатена лихва ÷ Неплатено салдо) × (Изплащане)

За повече подробности относно изчислението посетете страницата за лихвите и изплащането по заема тук.

Мониторинг и управление на заеми

Винаги можете да наблюдавате заема си, като влезете в акаунта си в Crypto.com и изберете Заеми и История на заема. Там ще намерите подробности за вашите заеми, включително суми на заем, лихви, изплащания, изисквания за маржин и история на ликвидация.

Заем на Crypto.com: Присъда

Crypto.com Lending е иновативен начин за привличане на криптовалути в кредитиране. Сумите на заема са доста щедри и срокът на заема от 12 месеца е удобен момент за изплащане, за да се гарантира, че клиентите не са стресирани по време на плащането. Като цяло това е добра услуга за кредитиране, от която клиентите на Crypto.com могат да се възползват, за да развият своя бизнес или инвестиции.

Услуга за кредитиране на Crypto.com: Плюсове и минуси

Професионалисти:

 • Налични суми на заем;
 • Дълъг срок на заема от 12 месеца;
 • Допускат се до 3 непогасени заеми.

Минуси:

 • Само клиентите на Crypto.com имат достъп до заеми;
 • Не можете да вземате заеми в множество активи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector