Плюсовете и минусите на първоначалните предложения за монети

Тъй като Китай и Южна Корея забраняват първоначалните предложения за монети (ICO), човек трябва да се запита защо такъв ход е направен от страни, които се радват на всичко крипто. Що се отнася до САЩ и други страни, които не са се намесили, за да забранят тези предложения, странно е защо Китай и Южна Корея не са направили подобни ходове. И така, ще разгледаме плюсовете и минусите на ICO и ще се опитаме да разберем защо те са толкова противоречиви.

Първо, ще започнем с Професионалисти

1. Има ключови причини, поради които ICO са толкова полезни за екосистемата на криптовалутите. На първо място, те са наистина полезни за стартиращи компании, тъй като са основен източник на пари, необходими за задвижване на топката, без което повечето организации биха се провалили. Ангелските инвеститори и рисковите капиталисти са оскъдни и единственият начин стартиращи компании някога да достигнат до тях е чрез ICO.

Тази ниско висяща възможност за плодове позволява на стартъпите да достигнат до инвеститорите, които разполагат с парите, необходими за тях, да излязат от земята, където в противен случай пътят им ще бъде блокиран. Тя позволява на всеки, независимо от географското му местоположение, политически възгледи, етноси или религиозни убеждения, да набира капитал. Това демократизира пространството и позволява на всеки (теоретично) с воля и начин да създаде своя собствена криптовалута.

2. Времето винаги е срещу всеки в стартовия режим и ако нямате достатъчно инерция, ще умрете с бърза смърт. ICO предлагат скорост, защото е необходима само бяла книга, за да започнат нещата. Юридическата документация, която е необходима за създаване на корпорация, холдингова сметка или срочен лист, е много скъпа и процесът, по който инвеститорите да прочетат всички тези материали, преди да влязат, обикновено е доста дълъг. С ICO има ограничения за тези нужди, а времето и парите, необходими за постигане на нещата, са много по-лесни за справяне.

3. ICO също изграждат общности, преди дори да имат продукт, в който да инвестират, и това е важно, тъй като носи със себе си стимули за инвеститорите да насърчат растежа на токена.

Сега ще влезем в ПРОТИВ:

1. В пространството има много измамници, които са използвали ICO, за да измамят много хора без пари. Всичко може да изглежда добре на хартия и когато всичко, от което се нуждаят, е привлекателна бяла хартия, която да накара хората да се заинтересуват да рискуват парите си, не е трудно да се разбере защо измамниците се възползват от тази лесна плячка. Фантастичните имена, множество „консултативни съвети“ и професионално изглеждащи уебсайтове могат да смучат непредпазливия инвеститор и да ги изсушат, ако позволят.

2. Концептуализирани продукти, които нямат стойност без спекулации, дават голяма сила на причудливите мнения на онези, които могат или не могат да имат собствен интерес да видят успеха или провала на проекта. Конфликтът на интереси винаги е нещо, което трябва да се има предвид, преди да се даде стойност на всякакви спекулации. 3. Хората с най-много пари в космоса са склонни да ги манипулират, както правят другите пазари. Тези хора, известни като „китове“, могат да прокарат пазара с ботове, GAS и скриптове, които настройват нещата в тяхна полза. Те могат да си позволят да плащат повече такси за транзакции, за да ви изпреварят на опашката и да купят токените в рамките на ICO.

4. Организациите, предлагащи ICO, които нямат истинско ръководство (както би имала обикновена корпорация) и които не разбират как да създадат подходяща, устойчива компания, която ще издържи теста на времето, са в беда. Това е нещо, което се е случвало много пъти с нови стартиращи компании, защото техните екипи са децентрализирани, нефокусирани и се нуждаят от интелигентни вземащи решения, които могат да доведат компанията до успешно съществуване.

5. Студената, твърда реалност е, че 90% от тези ICO ще се провалят по каквато и да е причина, а броят на неуспехите в сравнение с броя на успехите затруднява легитимирането на ICO за онези, които полагат дължимата си грижа. Въпреки това; повечето хора инвестират в ICO с включени щори. Те не учат как да търгувате с криптовалута правилният начин. Вместо това те се втурват и инвестират капитала си, без да знаят всички плюсове и минуси на ICO, и се надяват да го ударят като игра на лотария.

Както можете да видите, ползите почти винаги са в ръцете на тези стартиращи фирми и инвеститорите с най-много пари, докато недоброжелателите са запазени за малките инвеститори, които харчат трудно спечелените си пари с надеждата да го направят богат. Дали хората са успели да инвестират в ICO? Да. Означава ли това, че ще го направите? Човек може да спекулира, но за малкия инвеститор, който не използва разума и практикува надлежна проверка, шансовете за загуба винаги са по-високи от шансовете за печалба.

=== Биография на автора ===


Chris Douthit @chris_douthit

Крис Даут е анализатор на акции и криптовалута, който е работил както във финансите, така и в технологиите в продължение на близо 20 години. Със своята проницателност и технически анализ той постигна над 2000% възвръщаемост в криптовалутното пространство през 2017 г. Днес неговият учебен и изследователски център CryptoInvestingInsider.com бързо се превръща в уебсайт за инвеститори, които искат бързо да проследят успеха си.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector