Опитът на цените на биткойните е основен спад – миньорите, за които се подозира, че са причината

Биткойн цена

Нова меча вълна започна на 2 юли, като Биткойн загуби $ 300 за период от два часа и половина.

Почасовите адреси на биткойн достигнаха 2-годишен връх в този ден, а активните адреси на час също достигнаха нов годишен връх, според данни на Glassnode.

Този ръст на адресите обаче успя да съвпадне с катастрофата от $ 300 в цената на биткойн, като пазарната капитализация на водещата монета загуби $ 4 милиарда през последните няколко часа.

Индикатори показват началото на нов мечи сезон

През последните два месеца Bitcoin демонстрира страничен модел на търговия, въпреки че напоследък натискът е в полза на продавачите. На 22 юни монетата се повиши до 9 780 долара, но след това през следващите дни отново падна, като в момента се търгува на 9,134,94 долара според данните на Coinmarketcap.

От тази BTC / USD диаграма може да се забележи, че ценовото действие е навлязло в меча страна, от нарастващ клиновиден модел.

btc_jul2_4h-min-min

Внезапното нарастване на натиска върху продажбите тласна Bitcoin спрямо седмичната отворена поддръжка (бяла линия) на $ 9,113 надолу под 500-EMA (маркирана в червено), която е около $ 8,944.

Преди мечото спускане биковете изглеждаха доста активни, два пъти тествайки 50-EMA (синя линия), но настроението на пазара рязко се промени, след като не успяха да преминат през силната съпротива от $ 9,260 за пети път (както се забелязва на 30-минутна диаграма по-долу).

Понастоящем ценовите нива, при които биткойнът ще се сблъска с най-голяма съпротива срещу всеки краткосрочен възходящ тренд, ще бъде цената, при която монетата отвори тази седмица $ 9,113, и някъде близо до нивото от $ 9,200, ако цената на биткойн се върне към предишното ниво на поддръжка на издигащия се клин (жълта линия).

Може да се забележи, че има известна подкрепа на психологическо ниво от $ 9000 и обратно на ниво 500-EMA въз основа на по-ниските нива. Специалистите обаче предполагат, че може да има второ движение за продажба, което ще се случи, след като мечките подновят силите си от скорошния спад. Ако това се случи, продавачите на биткойн може да се насочат към нивото от 8 800 долара за краткосрочна цел, цена, която преди е служила за подкрепа и ниво на удължаване на Фибоначи 0,5.

btc_jul2_30m-мин

„Биткойнът вероятно ще се насочи към повторен тест на дневния MA 200, след като пробие, повторно тества и бъде отхвърлен на възходящия тренд от връх 20 март, минимуми от 10 май и след това“, заяви крипто анализатор и личност в Twitter BigCheds от CNBC Африка на 2 юли.

200-дневната пълзяща средна, посочена от BigCheds, в момента е на стойност 8 360 долара. Тенденционната линия служи като ценова съпротива за Биткойн на 20 март, когато се търгуваше около $ 6,980. Същата линия на тенденция действа като подкрепа на обратната страна на 10 май, близо 8 100 долара.


Биткойнът наскоро премина през тази тенденция в посока надолу и започна да тества това ниво като нова съпротива.

Биткойн успя да се върне от под $ 9,000 за пореден път на 2 юли и възстанови позицията си на това ниво по време на пресата.

Дали миньорите са причина за спада на цените на биткойн?

Съоснователят и главен изпълнителен директор на анализа на данни Digital Assets Data, Майк Алфред, наскоро предположи, че биткойн майньорите може да са имали някакво влияние при последните колебания на цените на биткойн (BTC).

„Трудно е да се каже окончателно, но изглежда, че действията на миньорите имат пряко, непосредствено въздействие върху цената“, заяви Алфред на 1 юли.

„Това е особено очевидно по време на извънредни събития, като на 23-ти, където видяхме разтоварване на миньори >300% повече BTC, отколкото са добили този ден “, заяви той, позовавайки се на движението на цените на биткойн на 23 юни.

Изображението е предоставено от Digital Assets Data

„Подвижният MRI (Miner’s Rolling Inventory) е намалял значително след наполовина, което означава, че майньорите държат на повече BTC, отколкото добиват“, каза Алфред на 18 юни, посочвайки значително нарастване на трудността на добива на веригата Bitcoin. Той обаче забеляза, че няколко дни по-късно, на 23 юни, ЯМР се е повишил.

На теория това предполага, че има по-голям акцент върху продажбите от миньори, което може да обясни защо цената на Биткойн се е понижила толкова рязко.

На 11 май Bitcoin премина през третото си наполовина, което намали възнаграждението за добив на блока Bitcoin. Това означава, че сега майньорите получават 6,25 BTC вместо 12,5 BTC, които са направили преди при откриването на нов блок. Много анализатори и търговци очакваха, че майньорите може да започнат да продават своите BTC, тъй като майнингът вече няма да бъде печеливш за тях поради намаляването на блоковата награда.

От минали исторически класации, Биткойн е нараснал преди да се намали наполовина и след събитието настъпи мечи период. Тогава биткойнът значително се повишава в цената около година след наполовина, което се надява повечето криптовалути да се случи и този път.

Препоръчано изображение: TechCrunch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector