Научете как да избегнете плащането на високи такси на крипто борсите

избягвайте плащането на високи такси

Борсите намаляват вашите крипто фондове за техните услуги и въпреки че не можете да избегнете изцяло таксите, можете да избегнете плащането на високи такси, като използвате някои трикове.

Първото нещо, с което трябва да сте наясно, са различните структури на таксите, използвани от борсите, и как можете да ги манипулирате във ваша полза. В крайна сметка можете да спестите пари, като изберете правилния крипто обмен за конкретна транзакция.

Нека да разберем какви такси обикновено се начисляват на крипто борсите:

Такси за търговия

Най-основната такса на борсите е таксата за търговия. Тази такса се прилага, когато търгувате крипто за друга крипто. Един прост съвет би бил да намерите борса, която има най-ниската такса за търговия. Но има много други такси, които се добавят към процеса на търговия, както скоро ще разберете.

Такси за обмен

такси за обменДруги такси, начислявани от борсите, могат да включват такса за създаване на адрес, такса за депозит и такса за теглене на транзакции. Повечето борси не начисляват такси за депозит, но това може да доведе до по-висока такса за теглене.

Също така борсата, която не начислява никакви такси за теглене, може да се отрази в по-високи такси за търговия, или малка такса за търговия може да е увеличила таксите за депозит и теглене.

Трябва да внимавате с тази стратегия за скриване на определени такси, като същевременно рекламирате тези, които очевидно са по-малки. Повечето борси се продават по този начин и скриват неконкурентните такси в дребния шрифт. Ето защо много потребители се оплакват онлайн след търговия, когато разберат, че борсата е взела по-голяма част от средствата си.

Някои такси се изчисляват въз основа на процента от сделката, докато други имат фиксирана ставка за всички суми за търговия. За да избегнете плащането на високи такси при търговия с ниски суми, не избирайте борси, които използват система с фиксирана такса.

Когато видите борса, която твърди, че имат нулеви комисионни, без такси за обмен и без такси за услуги, започвате да се чудите как те правят парите си? Просто, те просто продават двойката с по-висока скорост от отворения пазар.

Премиум такса

Такси за преобразуванеЗа мигновени сделки ще трябва да платите борсата повече за този вид първокласна услуга. Опциите за незабавно закупуване се предлагат с завишени цени. Да предположим, че борсата предлага и двата вида услуги; купуването на биткойн мигновено идва, за да се приложи 7% такса за транзакция, докато търговията на техния пазар би имала по-ниска цена за сделка, обикновено някъде под 1%. Естествено, бихте избрали да пуснете пазарна сделка, вместо да отидете за незабавна търговия.

Такси за преобразуване


Други скрити комисионни включват такси за преобразуване. Ако депозирате друга фиатна валута в обмен, който приема само долар, ще бъдете таксувани за конвертиране на вашата валута. Но колко може да струва такса за преобразуване? Е, Coinbase добавя спред от 0–2% към обменния курс. И ако искате да осребрите в същата сметка, ще загубите пари по обменния курс два пъти. Един добър начин да се избегне плащането на високи такси за преобразуване е като ги направите предварително в реалния живот, преди да депозирате или изтеглите на каквато и да е размяна.

Сега, когато имате по-добро разбиране за това как таксите работят на борсите, нека разгледаме някои методи за минимизиране на тези такси, за да можете да получавате същите пари в ежедневните си активни сделки.

Никога не използвайте кредитни карти

nocreditcardПравенето на фиатни депозити чрез кредитна или дебитна карта изисква астрономически такси на всяка борса. Coinbase прилага такса от 3,9% за депозит на кредитна карта, а таксата може да достигне дори 5%.

Така че, вместо да използвате кредитна сметка, трябва да изберете сметка за депозит, банкова сметка или електронен портфейл.

Депозитните сметки за обмен могат да бъдат финансирани чрез ACH и обикновено не се таксуват за депозита и повечето от тези сметки са щатски долари, които са застраховани от FDIC. Чрез използването на този тип сметка таксите за търговия могат да бъдат някъде в диапазона от 0,25% вместо 4% -5% такси, които се начисляват с помощта на карта.

Добавете ликвидност чрез вашите пазарни поръчки

Има определени борси, които възнаграждават потребителите за използване на лимитирани поръчки, при които не само избягвате да плащате високи такси, но всъщност изобщо не плащате никакви такси. Това е техният начин да възнаграждават търговците за добавяне на ликвидност на пазара. Въпреки това, вие плащате такси, когато приемате ликвидност (това, което се нарича такса за вземане), което означава, че попълвате поръчка за покупка от страна на искането или попълвате поръчка за продажба от страна на офертата.

Имайте предвид таксите за теглене

Вместо директно да изтегляте криптовалута от вашия портфейл Coinbase към други борси, можете да изберете да ги преместите първо в Coinbase Pro.

След това от вашия акаунт в Coinbase Pro можете да прехвърлите средствата си на други борси. Не се прилагат такси за преместване на вашите средства от Coinbase в Coinbase Pro, а има и нови такси, възникнали при преместване на крипто от Coinbase Pro към други борси.

Peer-to-peer платформи

peer to peer платформаPeer-to-peer платформи или пазари позволяват на хората да се свързват помежду си, без да се изисква трета страна да посредничи при транзакцията. Двете страни сами определят условията на сделката и се договарят за продажната или покупната цена, както и за начина на плащане и местоположението (ако решат да се срещнат лично).

Някои от тези пазари са LocalBitcoins, Paxful и LocalEthereum. Дори да няма такси за търговия, такси за конвертиране, депозит или теглене, платформата прилага такса от 1% за продавачите. Купувачите не трябва да плащат никакви такси.

Друг недостатък е, че такива платформи имат по-малко потребители, така че ще трябва да изчакате, за да намерите продавач, а след като намерите такъв, трябва да сте много предпазливи, тъй като има много измамници.

Търгувайте само когато трябва

Най-простият начин да избегнете плащането на високи такси е изобщо да не търгувате. Чрез активна търговия парите, които ще похарчите за десетки такси, се сумират. Така че най-добрият ход би бил да се търгува рядко само когато има възможности, които могат да доведат до резултати с висока печалба.

Заключение

Ако сте активен търговец, трябва внимателно да проучите борсите и всички техни такси. Въпреки че може да намерите такъв с по-ниски такси в един отдел, той най-вероятно ще има по-високи такси за други аспекти. Трябва да обмислите своя стил на търговия и как можете да го използвате, за да избегнете плащането на ненужни разходи.

Препоръчано изображение: cryptowisser.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector