Какво означава „Hodl“?

‘Hodl’ е най-емблематичният мем, който съществува в Биткойн днес. Той е едновременно вечен, обичан и изисква признателност от всички любители на крипто. Това е дума, използвана за описание на истинските любители и поддръжници на монета. Това е дума, използвана за насърчаване на онези, които са очукани от побоите на мечи пазар. Това е дума, използвана за разделяне на силния от слабия.

Това е въплъщение на всичко крипто.

Hodl!

Монети

Hodl възниква за първи път през декември 2013 г., което е около пика на втората голяма помпа в историята на биткойн, когато цената за първи път надмина 1000 щатски долара. На bitcointalk.org разочарован търговец с прякора „GameKyuubi“ стартира конец със заглавие „АЗ СЪМ ХОДЛИНГ“. Постът му е следният:

ЗАДЪРЖАМ снимка на екрана

Очевидно е, че той е бил пиян, когато е писал това, и не е успял да пише правилно. Поради безотговорното му питейно поведение обаче сме надарени с ходл. От тук hodl се е разпространил до всички аспекти на крипто и е най-емблематичният мем. Създателят му, GameKyuubi, все още живее и публикува на bitcointalk.org и до днес.

Определение

Докато първоначално „hodl“ е бил предназначен само за биткойн, терминът се е разпространил от монетите му. GamerKyuubi използва думата „hodl“ като сегашно причастие под формата на „hodling“. Обаче от самото си създаване, сега тя се е превърнала в „hodlers“ и „hodl“ и се използва като съществително, както и глагол.

Word Hodl

„Hodler“ се използва, за да опише твърдо вярващ, че монетата по негов избор ще поскъпне. Те ще продължат да инвестират и ще изчакат цената да се покачи, независимо колко време отнема. Използвано е и като право на хвалене, за да покаже, че сте били един от ранните вярващи. „Hodl“ се използва като команда, обикновено като насърчение за другите да държат на монетите, дори ако цената пада. Той се използва и като стратегия за тези, които не са добри в търговията, но искат да участват в спекулациите.

Търговец на бизнес дами, гледащ на лаптоп и таблет,

Hodl в медиите

Hodl е станал емблематичен до такава степен, че е бил използван в масовите медии като Forbes, The Guardian и много други. Дори беше дефиниран по време на Банков комитет на Сената, където Дж. Кристофър Джанкарло свидетелства и съобщава на Сената на САЩ.

Тук той определи hodl като обратното име „Hold on for Dear Life”. Тъй като популярността на думата „hodl“ става все по-популярна, мемът също носи това определение. Въпреки това, думата води началото си от грешното изписване на потребител на bitcointalk през 2013 г. и все още ще остане по този начин напред.


Ютубър на име Chris Record Vlogs направи рап песен за холинга.

Hodl също дебютира в „Миналата седмица тази вечер“ с Джон Оливър.

И e-Toro се подигра на Ходл с приликите му с Ходор от телевизионното предаване „Игра на тронове“.

Hodl е използван като популярен прякор сред биткойнърите с такива популярни акаунти в Twitter като @MrHodl и @hodlonaut използвайки термина в техните псевдоними. Терминът е толкова емблематичен до степен, че обменът HodlHodl, го е използвал от тяхно име.

Други мемове

Има и други мемове, които съществуват в криптоверсията, освен така известния Ходл. Има „Когато Луната“, фраза, използвана да пита кога цената на монетата, която държат или искат да държат, ще се повиши в цената. Има и „Когато Ламбо“, също използвано да пита кога цената ще се покачи, да се покачи достатъчно, за да си купи Lamborghini, луксозно превозно средство, използвано за означаване на нечие богатство.

Биткойн и пазарна графика

Има още една фраза, която е измислена поради печатна грешка, този път с произход от Reddit на r / bitcoinmarkets. На 11 ноември 2014 г. потребител на Reddit на име „qwsazxcde1“ беше публикувал това.

Снимка на Reddit

Очевидно беше искал да каже „Това е господа“, но в разгара на вълнението си от преминаването на 1D EMA той прецака „това“. За съжаление на „qwsazxcde1“, мечият пазар не беше приключил и цената падна и бичият пазар започна отново през лятото на 2015 г..

Има любимата мембрана на Maxtrix на всички на Морфей, казваща на Нео, че няма да се налага да продава своите биткойни, когато изпусне.

Матричен мем

Има един толкова класически мем за съветника на Reddit, който е фантастично покрит с това средна статия.

Екранна снимка на medium.com Medium.com – Как една реклама на Reddit направи Bitcoin хит

Въпреки че съществуват други мемове и се създават още повече мемове всеки ден, няма класически, добре обичан и смислен мем като hodl. Той е обичан от всички, включително Bitcoiners, любителите на Ethereum, Ripplers и дори хората от Bcash. Това са всички неща крипто и ще продължи да бъде определящата дума за всеки от нас. Hodl.

Billfodl решава този проблем, като предоставя лесно, безопасно и многократно решение за запазване на вашата мнемоника в безопасност от пожар и щети от вода. Бъдете готови за следващия път, когато портфолиото ви спъва, и инвестирайте в Billfodl днес и станете истински ходър.

Купете Billfodl

ЧЗВ

Какво е биткойн?

Биткойнът се счита за криптовалута. Можете да изпращате или получавате биткойни през интернет, без да сте свързани с истинска самоличност.

Биткойнът е добра инвестиция?

Ако търсите краткосрочна печалба, биткойнът е страхотна инвестиция. Но това може да бъде и добра дългосрочна инвестиция, поради голямото си търсене на пазара.

Кой е направил най-много пари от биткойн?

Сатоши Накамото е спечелил най-много пари от биткойн, тъй като той е изобретателят на първата децентрализирана цифрова валута. Той също така внедри първата блокчейн.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector