Независимо дали искате да предавате любимите си предавания, да плащате сметките си или да имате достъп до важни облачни файлове, Интернет е вашето решение. За съжаление, вашата дейност по сърфиране едва ли е частна. Правителствата, доставчиците на интернет услуги, агенциите за наблюдение и киберпрестъпниците непрекъснато наблюдават и нарушават поверителността ви.

Престъпниците искат да откраднат вашата самоличност. Интернет доставчиците искат да продадат вашите данни. И правителствата често искат да ограничат това, което виждате и казвате онлайн. Това означава, че имате нужда от специален интернет инструмент, за да преодолеете гео ограниченията, да победите цензурата и да защитите вашите онлайн данни.

A Виртуална частна мрежа (VPN) е отличен инструмент, който можете да използвате за частно сърфиране в интернет и защита на вашите данни. Трудно е обаче да инсталирате VPN на множеството устройства, които притежавате. Трябва да изтеглите множество приложения и винаги да помните да включите VPN, преди да сърфирате в интернет. Направете една малка грешка в една от вашите джаджи и рискувате да изложите самоличността си.

За щастие, ако решите да инсталирате VPN на вашия рутер, можете да осигурите защитата на цялата си домашна мрежа наведнъж.

Какво е VPN рутер?

Това е тип рутер, който е съвместим с VPN връзки и има конфигуриран VPN. VPN рутерът може да установи сигурна онлайн връзка за цялата мрежа – както на софтуерно, така и на хардуерно ниво. След като имате активен абонамент, можете да защитите множество устройства, свързани към VPN рутера. Това включва смартфони, компютри, интелигентни телевизори, игрови конзоли, таблети и други. Как работи VPN рутерът?

Най-просто казано, интегриран VPN рутер криптира и осигурява мрежовия ви трафик между конфигурирания рутер и интернет. Всеки път, когато се опитате да сърфирате в интернет, VPN рутерът криптира вашите данни, дори преди ISP да ги види. Вашият трафик на сърфиране вече се изпраща до защитен тунел и се насочва през VPN сървър, с който сте свързани. Всички външни уебсайтове и любопитни очи ще видят вашия трафик, произхождащ от маскираното местоположение на VPN сървъра – като по този начин прикриват действителната ви самоличност.

В резултат на това всяко устройство, осъществяващо достъп до интернет през VPN рутера, е защитено автоматично. Това предполага, че можете да свържете множество домашни / офис устройства към един VPN рутер и да сърфирате в интернет, без да гледате през рамо.

Как мога да получа VPN рутери?

Има два начина да получите VPN рутер. Можете да изберете да закупите a предварително конфигуриран рутер, или можете да изберете да изтеглите конфигурационните файлове и да ги инсталирате ръчно на текущия си рутер. Закупуване a предварително конфигуриран рутер е най-добрият вариант – отлично решение за нетехнически потребители. Това е и най-добрият избор, ако искате да закупите нов рутер за домашна употреба.

Ако обаче вече имате рутер, препоръчвам ви да изтеглите конфигурационните файлове от официалния уебсайт на VPN и да настроите VPN. Тази опция ще ви спести разходите за закупуване на нов рутер, но процесът на конфигуриране може да бъде труден. За щастие можете лесно да се свържете с отдела за поддръжка на клиенти на вашата VPN и техните агенти ще ви помогнат в процеса. Можете също да следите това ръководство за това как да настроите вашата VPN на вашия рутер.

Забележка: Независимо дали решите да закупите предварително конфигуриран рутер или да изтеглите конфигурационните файлове за вашия рутер, това не ви предоставя автоматично VPN услуга. Трябва да закупите VPN абонамент, за да отключите предимствата на вашия VPN рутер.

Плюсове за използване на VPN рутер

Може би се питате защо всички тези проблеми си заслужават усилията? Какви предимства ви дава стартирането на VPN рутер, отколкото просто да стартирате VPN по нормалния начин?

Еднократна инсталация

Трябва да конфигурирате вашия VPN рутер само веднъж. Не е нужно да изтегляте и инсталирате различните VPN клиенти на вашите домашни или офис устройства. Това означава, че можете лесно да осигурите трафика на сърфиране на всяко свързано устройство, безпроблемно.

Спестете от разходи за абонамент

Няма допълнителни разходи, свързани с закупуването на абонамент за VPN рутер. Един лиценз може да ви позволи да защитите неограничен брой устройства, без да надграждате пакета си. Следователно, ако имате бюджет, закупуването на пакет VPN рутер е отличен избор за защита на няколко устройства едновременно.

Имайте предвид, че все още трябва да закупите план за VPN рутер, дори ако притежавате предварително конфигуриран рутер.

Поддържа всички платформи на устройства

VPN рутерите са съвместими с всяко устройство, което може да се свърже с интернет. Изборът на VPN рутер ви спестява неприятностите при необходимостта да изтегляте различни VPN клиенти за всички устройства, които притежавате. Освен това домашните устройства като интелигентни телевизори и игрови конзоли не се поддържат от повечето VPN. За щастие можете да използвате VPN рутер, за да ги защитите наведнъж.


Ще ви спести и времето за търсене в интернет в търсене на съвместими приложения за вашите множество устройства.

Осигурете пълна сигурност

Инсталирането на VPN на домашен рутер предполага, че цялата ви домашна мрежа е защитена от любопитни очи. Една добра VPN добавя допълнителен слой сигурност, който може да отблъсне външни атаки от киберпрестъпници, насочени към вашата мрежа.

Никога не забравяйте да използвате VPN

Няма грешки, когато използвате VPN рутер. Вероятно понякога ще забравите да включите VPN, когато използвате устройството си. За щастие това не е така при VPN рутерите. Целият входящ и изходящ интернет трафик се шифрова автоматично на ниво рутер, преди да стигне до вашите домашни джаджи. Благодарение на това можете да оставите свързаните устройства непреднамерено, без да гледате през рамо.

Увийте

Несъмнено VPN рутерите са страхотни, ако искате да осигурите безпроблемно дома или офиса си устройства.

Най-добрата част: можете да намалите разходите, които иначе ще похарчите, когато купувате множество абонаменти за вашите устройства. Това е така, защото един валиден лиценз е достатъчен за вашия VPN рутер, за да осигури тонове устройства. Има обаче уловка.

Ако повечето от вашите домашни потребители обикновено пътуват или прекарват по-голямата част от времето си извън домашната / офис мрежата, тогава VPN рутерът не е най-доброто решение.

Но ако прекарвате по-голямата част от времето си у дома или в офиса, можете лесно да настроите VPN рутер и да се наслаждавате на интернет без граници. През цялото време се наслаждавате на анонимност, първокласна сигурност и максимални скорости.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector