Какво е “Shitcoin”?

какво е shitcoin?

Въведение

Има два вида хора, които искат да знаят какво е shitcoin. Първият е човек, който чува „шиткойн“ навсякъде: „това е шиткойн!“ и „спрете да шилирате вашите шиткойни“, но те не знаят точно какво означава нещо да бъде шиткойн. Другият човек получава представа какво е шиткойн, но не знае кои криптовалути са шиткойни и кои не. Така че за тези, на които им пука, ето някои определения.

Shitcoin

Определението на „Shitcoin“

Има няколко определения:

The Urban Dictionary определя shitcoin като „чудесен начин да загубите пари“ и „криптовалута без полезност или уникални функции“. С други думи, shitcoin е криптовалута, която някой ден ще бъде напълно безполезна.

Investopia предоставя подробно определение, казвайки, че shitcoin е „унизителен термин, използван за описване на altcoin, който е станал безполезен. Стойността на Shitcoin може да изчезне, тъй като лихвата не е успяла да се материализира, защото самият altcoin не е създаден добросъвестно или защото цената се основава на спекулации. ” След това тази статия продължава да разбива „shitcoin“ повече с още 500 думи за описание и анализ.

Плакат на Quora го нарича „altcoin (който) се счита за безполезен поради липсата на … полезни функции при разработването на неговата блокчейн. Докато шиткойните се считат за безполезни, това не е задължително да им попречи да отидат ‘на Луната’ ”.

Имате ли вече от тях шиткойни?

Рубен Сомсен, домакин на Неизмит подкаст, и организатор на Среща в Биткойн в Сеул беше достатъчно любезен, за да накара ума си да работи върху правилната дефиниция на „shitcoin“:

Екранна снимка на Twitter

Кои монети са шиткойните?

Нищо в тази статия не е финансов съвет. Не съм финансов съветник. Моля, консултирайте се с професионален финансов съветник, ако търсите финансов съвет.

Купете биткойн


Истината обаче е, че определенията по-горе са доста добри. Но в крайна сметка какво монети са ‘шиткойни’ наистина е мнение. Всеки го има, нали? Декриптиране издига бялото знаме и просто определя shitcoin като „всяка криптовалута, която не се харесва от човека, който говори за нея“. И дори това има известни заслуги. Някои хора смятат, че всички криптовалути са шиткойни.

Нориел Рубини

Вземете Нориел Рубини, американски икономист, който преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет. През октомври 2018 г. терминът „shitcoin“ всъщност влезе в показанията на Сената на Съединените щати в Банковия комитет, благодарение на оценката на Рубини от 37 страници, озаглавена „Crypto е майката на всички измами и (сега разрушени) мехурчета, докато Blockchain е най-свръххиперираната технология, не по-добра от електронна таблица / база данни.

Twitter Screebshot Rubini

В показанията си той използва „shitcoin“ и „shitcoins“ всеки път, преди да направи незначително извинение на сената за това и цитира търсене в Google като доказателство за термина като номенклатура в криптовалутното пространство.

Показанията на Рубини

Можете да гледате пълното свидетелско свидетелство на Рубини по-долу:

Та да се върнем на въпроса. Кои криптовалути са шиткойни?

Биткойн е шиткойн?

Нориел Рубини мисли така. Но в този момент най-малко вероятно е монетата да е шиткойн.

Litecoin ли е шиткойн?

Създателят на Litecoin, Чарли Лий, смята така – най-добрият shitcoin там!

Етериум ли е шиткойн?

BitMex нарича Ether „двуцифрен shitcoin.”И да … така е.

За всяка криптовалута ще има дебат дали това е шиткойн или не. В действителност Отец Време ще има последната дума дали дадена криптовалута е шиткойн или не. И в много случаи той вече е говорил, тъй като безброй проекти вече са умрели, отишли ​​на нула или са били изоставени изцяло. За много други дните са преброени.

Произход на ‘Shitcoin’

Откъде идва терминът “shitcoin” в света на криптовалутата и кога е станал популярен е загадка. Но много вероятно е започнало малко след раждането на Биткойн през 2008-2009 г. Най-ранното споменаване на термина „шиткойн“, за който знаем, е на a BitcoinTalk дискусионна дъска от 02 ноември 2010 г., 22:21:57.

първата известна употреба на shitcoin

Най-ранните споменавания на „шиткойн“ на reddit се появиха преди 7 години, през 2011 г. И според Google Analytics, нямаше почти никакъв интерес към думата до 2017-18 по време на бума на криптовалутата.

търсене в google shitcoin

Днес думата shitcoin се хвърля, отнасяйки се до криптовалути като лодки в океан. Това е завинаги част от криптовалутното пространство. Има само нещо в това, като Ерик Ломброзо обяснява, думата просто има този вирусен пръстен, който й позволява да доминира.

TechCrunch наскоро написа статия печене Coinbase за добавяне на шиткойни в статия, която има заглавие като „Coinbase изоставя предпазливия си подход, но се свързва като„ coinbase-dabbles-in-shitcoins “.

Екранна снимка на Twitter Meltem

И ако името Meltem Demirors ви звучи ужасно познато, може би, защото току-що сте я гледали по националната телевизия … разговаря с конгреса … обяснявате с пълна сериозност какво е Shitcoin.

Можете да гледате това свидетелство тук:

Така че нека завършим това обяснение какво представляват шиткойните с малко шиткойн музика, която да ни разиграе – благодаря за четенето!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector