Как да хеджирате своите биткойн холдинги

Както всеки притежател знае, биткойнът е летлив звяр. Зашеметяващото увеличение на цените може бързо да бъде последвано от сърцераздирателни капки, а периодите на спокойствие често не са нищо повече от окото на голямата буря. С течение на времето холдингът се оказа отлична стратегия; има обаче моменти, когато влакчето с влакчета се прокрадва до върха на тази планина, виждате първите коли, които започват своето спускане, и просто ЗНАЕТЕ, че сте на път да ускорите надолу с голяма скорост. Когато попаднете в такъв момент, какво можете да направите, за да защитите инвестицията си?

Хеджиране на биткойн без обмен в щатски долари

За щастие не е нужно да продавате своите биткойни, за да сведете до минимум риска. Биткойн фючърсните борси като bitmex предлагат прости и ефективни методи за намаляване на експозицията ви или поддържане на абсолютно същата номинална стойност на вашите биткойни по време на колебанията на цените.

Първо, големи прозорци отиват при Flood @ThinkingUSD за изписване на този метод на хеджиране:

Много от вас може да не знаят това, но ако искате да премахнете експозицията си на биткойн, без действително да преминавате през процеса на конвертиране във фиат, можете да преместите притежанията си в синтетични щатски долари на https://t.co/qr49NsLQCU чрез късо съединение с 1x лост.

– Flood [Bitmex] (@ThinkingUSD) 9 февруари 2018 г.

Нека да разгледаме как точно би работило това. Искате да хеджирате един биткойн, така че той да поддържа абсолютно същата стойност в щатски долари през следващите две седмици или така, период, през който не можете да обърнете внимание на биткойн пазара. Повторете следните стъпки и заспайте спокойно.

  1. Отворете сметка в bitmex и внесете един биткойн.
  2. Изберете бъдеща дата с изтичане извън двуседмичния период на хеджиране, който сте избрали.  

За нашите цели изтичането на март пада извън нашия период на хеджиране и е много близко по цена до текущата спот цена (вечна в горното изображение).

  1. Кратък 30 март с вашия 1 биткойн.

Имайте предвид, че всеки договор се оценява на един долар, което означава, че избраното количество трябва да бъде равно на доларовата стойност на биткойн. Обърнете внимание също, че лостът е настроен на плъзгача в долната лява страна на 1X.

Лимитната поръчка всъщност ще осигури отстъпка от такса от 0,025% за вас, но разбира се, ако пазарът се движи срещу вас или стойността на биткойн падне, поръчката ви няма да бъде изпълнена. Пазарната поръчка изисква малка такса от 0,075% или 00075 от биткойн за вашата една биткойн поръчка. Добре, така че сега сте закупили кратки договори, оценени в щатски долари на номиналната стойност на един биткойн.  

4. Затворете позицията в края на периода на хеджиране.

Добре, двете ви седмици изтекоха и вие отваряте екрана на компютъра си леко заинтересовани да видите как се представи биткойнът. Ако през това време биткойнът поевтинее, стойността на вашия договор ще се увеличи в стойността на биткойн. Ако приемем, че цената на биткойните е спаднала с 10% по време на двуседмичното ви хеджиране, след като ликвидирате позицията си (което може да се направи от менюто „позиции“ в долната част на екрана), ще струва приблизително 1,1 биткойна, минус вземащия такса при необходимост и такса за сетълмент от 0,05%. Тогава този 1.1 би бил еквивалентен в щатски долари на номиналната сума, когато отворите поръчката си. Гений!


Ако, от друга страна, биткойнът оцени с 10% стойност по време на двуседмичния си период на хеджиране, стойността на вашия договор ще намалее в стойността на биткойн. При ликвидация бихте държали приблизително 9 биткойна (отново минус всички съответни такси), което отново ще бъде равно на стойността в щатски долари, първоначално използвана за отваряне на късата позиция. По дяволите.

Използване на ливъридж при хеджиране

С помощта на лоста не е необходимо да премахвате всичките си биткойни от безопасността на вашето устройство Trezor. Повечето биткойн фючърсни борси позволяват на търговците да контролират голяма позиция на биткойни с относително малък баланс на сметката. Да предположим, че вместо да преместите цял биткойн на фючърсната борса, сте прехвърлили 2 биткойна и сте отворили къса позиция от 1 биткойн, използвайки ливъридж 5: 1. Точно както в предишния пример, след това изчезнахте в двуседмичната си пауза, като изхвърлихте биткойна напълно от съзнанието си, сигурни във вярата, че номиналната стойност в щатските долари на вашите притежания ще бъде също толкова сигурна, както ако сте скъсили 1 биткойн на 1X лост, както е описано по-горе.

И това е вярно, при условие че позицията ви не е ликвидирана. При ливъридж 5: 1, 20% ход спрямо вашата позиция би довел до загубата на цялата сума. В случай, че пазарът продължи в дълга посока, това всъщност би било щастлив инцидент за вас. Загубите ви ще бъдат ограничени до 2 биткойна, а останалите 8 във вашия трезор ще продължат да нарастват в щатски долари. Ако сте залепили целия си биткойн на 1X шорт, ще продължите да губите биткойн – като номиналната стойност в щатски долари остава същата.  

От друга страна, ако позицията бъде ликвидирана и след това има обръщане, вие сте извън това.2 биткойна. Ако имате 1X шорт, позицията ви ще остане отворена и ще понесете по-малко загуба.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector