DYP Максимизиране на предимствата на протоколите за земеделско земеделие

добив земеделие

Ако искате да изведете вашата инвестиционна стратегия на DeFi на следващото ниво, трябва да разберете отглеждането на добив и кои платформи предлагат най-добрите награди. Добивът на земеделски продукти се превърна в често срещана характеристика на пазара в последно време. Както при всяка нова технология обаче, трябва да DYOR (направете свое собствено проучване), за да откриете кои платформи предлагат най-добрите ROI.

Какво е земеделско производство

Можете да се сетите добив земеделие като еволюция на залагането. Преди беше, че потребителите биха залагали своята криптовалута само при валидиране на транзакции в мрежи Proof-of-Stake. Скоро тази стратегия се превърна в други форми на залагане, като пулове на ликвидност и земеделие. В днешно време има много причини потребителят да заложи крипто. Една от най-популярните причини е отглеждането на добив.

Доходност земеделие срещу залагане

Често чувате термините залагане и земеделие, използвани като взаимозаменяеми. По-специално, това е неправилно. Критичната разлика между залагането и отглеждането на добива е APY и периодите на блокиране. Добивът на земеделие произвежда по-нисък APY от залагането на крипто на повечето платформи. Пуловете за залагане обаче изискват много по-дълго заключване, отколкото отглеждането на добив. В повечето случаи фермерите имат кратки изисквания за заключване, ако има такива. Поради тази причина е обичайно земеделските протоколи да въведат някаква форма на наказание за ранно оттегляне, за да попречат на потребителите незабавно да зарежат своите токени за земеделски басейн.

Как работи добивното земеделие

Доходното земеделие функционира подобно на залагането на вашата крипто. По-конкретно, ще трябва да се съгласите с някаква форма на заключване и да депозирате криптовалутата си в земеделски басейн. След това тези средства са на разположение за нови проекти или други потребители, в зависимост от платформата. Забележително е, че получавате награди за земеделие в пул жетони. Токените на пула могат да се покачат, тъй като повече ликвидност влиза в земеделския протокол. Следователно можете да спечелите допълнителни ROI, когато това се случи.

В момента на пазара има няколко различни вида протоколи за отглеждане на добив. Най-популярната форма на земеделие е децентрализираното кредитиране. В този сценарий се съгласявате да заключите финансирането си в земеделски пул, срещу който други потребители могат да заемат.

Тези краткосрочни заеми се изплащат с лихва. Това изплащане се връща обратно в басейна, увеличавайки още повече неговата ликвидност. На свой ред жетоните на пула се покачват в стойност. Тези системи обединяват всички средства на потребителите в земеделския фонд. Тази стратегия гарантира, че заемодателите получават изплащанията по заемите си навреме, независимо дали кредитополучателят е изпълнил своите отговорности.

Ползи от земеделското производство

Добивът е толкова популярен, защото въвежда значителни ползи на пазара. От една страна, това е лесно да се направи. В повечето случаи не се нуждаете от техническо разбиране. Поради тази причина е много по-безопасно от търговията за нови потребители. Освен да проучите достойнствата на платформата, с която възнамерявате да търгувате, просто трябва да разберете периода на блокиране и наградите.

Тъй като има по-малко рискове и обща зависимост от действията на инвеститора, земеделието осигурява по-последователни награди за инвеститорите спрямо търговията. Освен това се е доказало, че отглеждането на добив предлага по-висока възвръщаемост на инвестициите за нови потребители в сравнение с търговията. Защо да прекарвате седмици в опити да научите стратегии за търговия, когато можете просто да обработвате крипто и да започнете да печелите награди днес.

Рискове от земеделското производство

Важно е да споменем, че отглеждането на добив не е перфектно. Има някои рискове, за които потребителите трябва да са наясно, преди да участват в тези мрежи. Първо, трябва да се пазите от измамници, обещаващи невъзможни изплащания. Ако възвръщаемостта на инвестициите звучи твърде добре, за да е истина, това е така.


Обратно, вие също трябва да сте наясно с дърпането на килим. Издърпване на килим се случва, когато фирмата премахва цялата си ликвидност от пула, без предварително да уведомява потребителите. За съжаление дърпането на килими е твърде разпространено на пазара и оставя инвеститорите да държат чантата.

Понастоящем инфлацията е най-значимият риск за платформи за отглеждане на добив. На пазара предстоят инфлационни заплахи заради начина, по който работят земеделските басейни. Не забравяйте, че всеки път, когато някой добави ликвидност към пула, се издават повече токени. Проблемът тук е, че тези издания на символи започнаха да изкривяват баланса между търсенето и предлагането. На свой ред тези емисии влияят негативно на пазарната стойност на тези токени.

DYP въвежда дефлационен протокол DeFi

Протокол за добив на DeFi разработчиците може да са намерили най-добрия начин за борба с най-големия враг на земеделското стопанство с новата си дефлационна структура на управление. За разлика от конкуренцията, DYP интегрира различни дефлационни протоколи, за да помогне да се поддържат стойностите на символите.

Например мрежата автоматично преобразува DYP токени в ETH ежедневно. Тази стратегия намалява предлагането на DYP и засилва неговата стойност. Освен това, DYP е първата платформа на DeFi, която ви позволява да залагате токени DeFi и да получавате наградите си в ETH. И двете системи имат за цел да намалят DYP в обращение и да укрепят основния блокчейн на мрежата, Ethereum.

DYP Добив земеделие

В момента DYP поддържа селекция от земеделски басейни. Има автоматизирани договори за отглеждане на добив за DYP / ETH, DYP / USDC, DYP / USDT и DYP / WBTC. Най-хубавото е, че вашите земеделски такси се връщат на общността, защото те се подават в басейните за ликвидност.

Използване на DYP токени

Токенът DYP играе жизненоважна роля в мрежата. Този токен функционира като основен управляващ токен. Потребителите могат да гласуват по належащи мрежови проблеми, когато притежават DYP токени. Колкото повече DYP притежавате, толкова по-голяма тежест имате при одобрението или отказа на надстройки на мрежата, добавени пулове или промени в таксите.

Истинско управление

Всеки ден след завършване на дефлационния протокол на DYP, общността трябва да реши какво да прави с неконвертирани DYP токени. Членовете на общността гласуват дали да горят тези жетони или да ги преразпределят чрез пуловете за ликвидност. По този начин потребителите на DYP имат повече мнение в посоката на мрежата и стойността на маркера на проекта.

DYP – Не всички земеделски добиви са равни

DYP взема тортата по отношение на лекотата на използване и участието на общността. Техният дефлационен модел на управление е първи на пазара. Ако успеете, можете да очаквате тази форма на дефлационен модел на управление да види широко разпространеното използване напред. Засега потребителите на DYP наслаждавайте се на здравословни ROI благодарение на способността им да защитават стойността на символа на проекта.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector