Coinmama

Contents

Въведение: Какво е CoinMama?

CoinMama е криптовалутна борса, пригодена за крипто-новаци. Предлага само брокерски услуги: покупка и продажба на десет криптовалути. Няма да намерите портфейл, портфейлни диаграми или някакви сложни функции на CoinMama. Въпреки че предлага бърз и лесен начин за закупуване на крипто с вашата кредитна или дебитна карта, CoinMama има и солидни такси, вероятно най-високите на пазара.

Снимка на началната страница coinmama.com Начална страница на Coinmama

Мислете за CoinMama като магазин за електронна търговия за крипто и не много повече. Основното предимство на използването на CoinMama се крие в неговата световна наличност и скорост. Недостатъците включват липса на функции като портфейл и проблеми с поверителността.

Купете монети в Coinmama

CoinMama: Плюсове и минуси

Професионалисти:

Три ръце, които се държат една за друга

Приятелски за начинаещи. Ако има една борса, която крипто-начинаещият може да използва за закупуване на първата си монета, това е CoinMama. Те рационализираха процеса на закупуване, обясниха го подробно и CoinMama ви изпраща монети бързо.

Земя с биткойн

Купуването на крипто е достъпно по целия свят. За разлика от други борси, CoinMama ви помага да купувате крипто в повече от 180 държави, дори с дебитна карта.

Човек в йога стойка с крушка като глава

Лесни за разбиране ръководства. Една от целите, които създателите на CoinMama са си поставили, е да научат света за крипто. И в това отношение се справят добре. Ще намерите отговор на всеки въпрос, който може да имате в тяхната база знания.

Ръка, държаща трима души

Полезен екип за поддръжка. Докато CoinMama няма чат на живо или телефонна поддръжка на клиенти, тяхната поддръжка по имейл за проверени потребители е бърза и надеждна.

Минуси:


Икона на диаграма

Високи такси. Комбинираните такси на CoinMama за закупуване на крипто с помощта на кредитна карта са 10,9%. Използването на банков превод намалява таксите до 5%.

Ръчно натискане на бутон

Простота. Потребителите на напреднали крипто бързо ще открият, че CoinMama предлага малко за високи такси.

Биткойн и знак за продажба

Продажбата на криптовалута е ограничена до биткойн за клиенти в 37-те европейски страни от SEPA.

Професионалисти

 • Начинаещ приятелски
 • Купуването на крипто е достъпно по целия свят
 • Лесни за разбиране ръководства
 • Полезен екип за поддръжка

Минуси

 • Високи такси
 • Няма разширени функции за търговия
 • Много европейци могат да продават само биткойни

Професионалисти

Минуси

 • Начинаещ приятелски
 • Високи такси
 • Купуването на крипто е достъпно по целия свят
 • Няма разширени функции за търговия
 • Лесни за разбиране ръководства
 • Много европейци могат да продават само биткойни
 • Полезен екип за поддръжка

Какво мислят потребителите за Coinmama

С Резултат от Trustpilot 4,5 CoinMama е предпочитан клиент.

Лице, пишещо в клипборда

Какво хвалят потребителите:

 • Страхотни възможности за плащане
 • Надеждност
 • Бързи и лесни транзакции
 • Невероятен екип за поддръжка (извикайте на Иван – един от героите на щастието на CoinMama)

Какво не харесва потребителя:

 • Строг процес на проверка
 • По-високи такси
 • В някои страни е разрешено само да купуват и да не продават

Като цяло, въпреки високите такси, получавате това, за което плащате – отзивчиво, бързо, надеждно място за покупка и продажба на крипто с екип за поддръжка, който се грижи за вас и ви слуша.

Предистория на CoinMama

CoinMama е основана през 2013 г. в Израел. От скоро CoinMama оперира в Словакия. CoinMama заявява, че в момента обслужва над 1 900 000 потребители в 188 държави. Те осигуряват бърз начин за купувайте биткойн с кредитна / дебитна карта, или с вашата банкова сметка. Можете също така да закупите повече криптовалути, включително ETH, XRP и LTC.

Безопасен ли е CoinMama?

Сейф с илюстрация на портфейл за телефон

Coinmama не ви предоставя портфейл за криптовалута. Той не съхранява или инвестира средства на клиента. По този начин CoinMama се предпазва от това да бъде център на атака. Това също така означава, че ваша отговорност е да осигурите своя хостван портфейл.

Таблица за сравнение

Тази таблица сравнява Coinmama с други популярни борси.

СРАВНЕНИЕ

Лого Etoro

Еторо

 • Започнете да търгувате бързо; високи граници
 • Лесен начин за новодошлите да получат биткойни
 • Вашият капитал е изложен на риск

КУПИ СЕГА

Ние не насърчаваме, не одобряваме или печелим комисионни от търговията с ценни книжа от всякакъв вид, включително CFD, но eToro изисква да ви предоставим следното отказ от отговорност: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бърза загуба на пари да се използва. 62% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали разбирате как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Лого на Coinmama

Coinmama

 • Работи в почти всички страни
 • Най-високи лимити за закупуване на биткойни с кредитна карта
 • Надежден и доверен брокер

КУПИ СЕГА Лого на Kraken

Кракен

 • Страхотна ликвидност и ниски такси
 • Поддържа повечето държави
 • Доверен обмен, стартиран през 2011 г.

КУПИ СЕГА

Услуги на CoinMama

Партньорска програма

Графична информация за партньорска програма

CoinMama предлага отворена партньорска програма. Ще го намерите в раздела „Маркетингови инструменти“ във вашия акаунт. Можете да спечелите 15% от комисионната на CoinMama за всички покупки на вашия реферал. Няма ограничения за това колко хора можете да се обърнете към CoinMama. Но има уловка. Можете да осребрите само след 3 успешни поръчки, направени от поне 3 различни хора, които сте посочили.

Програма за лоялност Coinmama за намалени такси

Подаръци и пазарски чанти в близост до карта за лоялност

Високите такси са основен недостатък на използването на CoinMama. В отговор те въведоха Coinmama Loyalty през 2019 г., за да предложат три нива на спестяване на такси. Нивата на лоялност на Coinmama са:

Крипто любопитен. Това са нови потребители на Coinmama, които плащат пълната такса (10,9%).

Крипто ентусиасти. Придобиването и поддържането на ниво на лоялност на Enthusiast изисква кумулативна покупка от 5000 USD за период от 90 дни. Ентусиазмът ви спестява 12,5% от таксите CoinMama. Освен това се радвате на по-бързо време за реакция на клиентската поддръжка.

Крипто вярващи. За да придобиете и поддържате статута на Believer, ви е необходима кумулативна сума за покупка от 18 000 USD за период от 90 дни. Похарчването на 50 000 USD или повече също ви дава това ниво. Вярващите спестяват 25% от таксите CoinMama и получават VIP поддръжка на клиенти.

Инфографика за нива на лоялност на Coinmama

Спестяванията от лоялност се показват като крипто бонус, когато платите.

Купони

Илюстрация на купон за отстъпка

След регистрацията веднага забелязах в профила си връзка Купони. Нямаше активни промоции, когато се регистрирах, но бързото Googling ми даде код за отстъпка от 5% при първата покупка. Нямаше обаче поле за въвеждане на този талон, така че той или не работи, или просто щракнете върху стръв.

Поддържани методи за плащане и такси

Можете да закупите криптовалута на CoinMama с всяка дебитна или кредитна карта MasterCard или Visa. Можете също да използвате стандартен банков превод за закупуване на крипто. CoinMama не приема American Express, Discover Card или Paypal.

Екранна снимка на методите за плащане на Coinmamas Източник – Coinmama

Методът за банков превод е достъпен чрез SEPA превод в Европа и SWIFT превод навсякъде другаде. Ако нямате нищо против да изчакате, CoinMama приема нареждания за банков превод до 12 000 USD на работен ден.

Такси CoinMama

Мобилно приложение с концепция за паричен превод

Цените, изброени в CoinMama, разчитат на средната стойност на TradeBlock XBX + 2%. В допълнение към това, има комисионна CoinMama за комисионна (3,90%) при транзакции за покупка и 0,9% такса за транзакции.

Транзакции с карти със заключена крипто скорост и незабавна доставка, има допълнителна инерционна такса от 5,00%.

Като цяло всички такси се равняват на a 10,9% такса при покупки на карти.

Поръчките по банков път (SWIFT, SEPA и по-бързи плащания) нямат импулсна такса и не носят допълнителни такси, ако покупката ви е над 1000 USD.

Докато CoinMama дава код на търговец на издателя на картата, когато заявява вашите плащания, те решават дали да приложат такса за авансово плащане в брой. CoinMama ви съветва да се свържете с банката си и да оспорите тази такса.

Ако използвате акаунт, който не е във валути, поддържани по подразбиране, можете да се изпратите пред такса за обменния курс до и от вашата местна валута.

Екранна снимка на секцията за такси coinmama.com Източник – Coinmama

Поръчките за банкови преводи (SWIFT, SEPA и по-бързи плащания – Великобритания) нямат инерционна такса. Ако живеете извън Европа или Великобритания, можете да си купите крипто чрез SWIFT банков превод. Поръчки над 1000 USD нямат допълнителна такса за обработка. Имайте предвид тук, че поръчките за банков превод под 1000 USD имат такса за обработка от 20 GBP. Вашата банка може също да начисли още една такса, този път за започване на превода.

Поддържани държави

Карта на света

Coinmama поддържа всички държави, държави и територии, които не са изброени по-долу. Ако не виждате родния си щат или държава в таблицата по-долу, имате право да купувате и продавате на Coinmama.

Ограничени региони

Ограничени държави Куба Крим Иран Израел Ливан Северна Корея Палестински територии Южен Судан Судан Сирия
Съединени щати в САЩ Флорида Хавай Ню Мексико Орегон Върмонт Хавай
Ограничени американски територии Американска Самоа Гуам Северни Мариански острови Пуерто Рико Малки американски отдалечени острови Вирджински острови

Поддържани монети на CoinMama:

Буркани с монети и крипто монети

 1. Биткойн (BTC)
 2. Bitcoin Cash (BCH)
 3. Ethereum (ETH)
 4. Ethereum Classic (ETC)
 5. Cardano ADA
 6. Litecoin (LTC)
 7. Qtum (QTUM)
 8. Пулсации (XRP)
 9. Tezos (XTZ)
 10. Eos (EOS)

Лимити и ликвидност

Концепция за анализ на фондовия пазар

Ограничения на транзакциите на Coinmama са подвижни ограничения. Това означава, че те се прилагат за всеки даден 24-часов или 30-дневен период. Нулирането на транзакциите се нулира въз основа на вашите разходи, а не на първото от месеца. Можете да проверите лимитите си, като влезете в акаунта си и изберете „лимити“.

Ограниченията на CoinMama отчитат всичките ви транзакции – както покупка, така и продажба – заедно.

Ниво 1 (Лимит за транзакции на акаунт: $ 15 000 USD) Ежедневно: Карта (само за покупка): $ 5000/5 поръчки Банков превод (купете & продавам): 12 000 долара Месечно: Карта (само за покупка): $ 15 000/20 поръчки Лимит на банков превод (купете & продажба): $ 15 000/50 поръчки
Ниво 2 (Лимит за транзакции на акаунт: $ 50 000 USD) Ежедневно: Карта (само за покупка): 5 поръчки / $ 5000 банков превод (купете & продажба): 10 поръчки / $ 30 000 Месечно: Карта (само за покупка): 30 поръчки / $ 30 000 банков превод (купете &продажба): 50 поръчки / 50 000 $
Ниво 3 (Лимит за транзакции на акаунт: $ 1,000,000 USD) Ежедневно: Карта (само за покупка): 5 поръчки / $ 7500 Лимит за банков превод (купете & продажба): 10 поръчки / $ 30 000 Месечно: Карта (само за покупка): 30 поръчки / $ 40 000 Банков превод (купете &продажба): 50 поръчки / $ 100 000

За да се придвижите до нива 2 & 3, първо трябва да похарчите 7500 щатски долара или равно на крипто с CoinMama. Също така ще трябва да попълните допълнителна проверка, като предоставите:

 • още един валиден държавно издаден документ за самоличност и
 • сметка за комунални услуги или
 • банково извлечение от последните 6 месеца

Качвате тези документи чрез формуляра за потвърждение във вашия акаунт в CoinMama.

ВИП текст с корона

Ниво 4 е запазено за купувачи на високи билети. Ако сте един от тях, свържете се с CoinMama на [email protected] Те ще ви преведат през необходимата проверка и изискванията на KYC.

Потребителски интерфейс

По това време CoinMama има само уеб интерфейс. Няма приложение CoinMama, така че ще трябва да използвате мобилен браузър на телефона си за достъп до уебсайта.

Мобилен телефон с текст „No Coinmama App“ на екрана

Най-важните опции, от които се нуждаете – купувайте, продавайте & Акаунт – са видни. Няма много друго, което да възпрепятства този възглед. Ще ви трябва допълнително приложение за портфейл на вашата машина, за да използвате сайта.

Време за депозит

В CoinMama няма директни депозити или свързани кредитни / банкови сметки. Купувате монети директно от CoinMama. Едно нещо, което трябва да имате предвид, е, че имате 30 минути преди да направите поръчка и да потвърдите адреса на портфейла си. В противен случай поръчката ви се анулира.

СРАВНЕНИЕ

Лого Etoro

Еторо

 • Започнете да търгувате бързо; високи граници
 • Лесен начин за новодошлите да получат биткойни
 • Вашият капитал е изложен на риск

КУПИ СЕГА

Ние не насърчаваме, не одобряваме или печелим комисионни от търговията с ценни книжа от всякакъв вид, включително CFD, но eToro изисква да ви предоставим следното отказ от отговорност: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бърза загуба на пари да се използва. 62% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали разбирате как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Лого на Coinmama

Coinmama

 • Работи в почти всички страни
 • Най-високи лимити за закупуване на биткойни с кредитна карта
 • Надежден и доверен брокер

КУПИ СЕГА Лого на Kraken

Кракен

 • Страхотна ликвидност и ниски такси
 • Поддържа повечето държави
 • Доверен обмен, стартиран през 2011 г.

КУПИ СЕГА

Колко бързо CoinMama изпраща вашите монети?

Светлини на скоростта

Използване на карта:

 • Веднага след като потвърдите адреса на своя портфейл, вашите монети ще пристигнат след 10-20 минути.

Използване на банков превод:

 • Европа. Банковите преводи на SEPA отнемат около 24 часа. Ако плащането ви не достигне CoinMama в рамките на седем дни, то ще изтече и монетите няма да бъдат изпратени.
 • Останалата част от света. За извършване на банковите преводи SWIFT са необходими 2-3 работни дни.

Поддръжка на клиенти

Човек, който говори с чат-бот

CoinMama няма чат на живо или поддръжка по телефона. Има само чат бот & поддръжка по имейл.

Поддръжката за проверка на акаунта работи 24/7, докато можете да получите:

 • Обслужване на клиенти: неделя-четвъртък 9: 00-18: 00 GMT + 3
 • Бизнес запитвания: неделя-четвъртък 9: 00-18: 00 GMT + 3

Сигурност

Екранна снимка на Twitter

На 15 февруари 2019г списък с 450 000 имейла и хеширани пароли на потребители на CoinMama, регистрирани до 5 август 2017 г., бяха публикувани в тъмен уеб регистър.

Въпреки че никой не можеше да открадне криптовалутата на потребителите, излагането на лични данни беше неизбежно. По това време CoinMama накара потребителите си да сменят паролите, 2FA или подобна мярка за сигурност все още предстои да бъде въведена.

поверителност

Концепция за съхранение на данни

CoinMama не съхранява клиентски данни на сървърите за обмен, но само това не гарантира поверителността ви. Тъй като CoinMama е лицензиран от FinCEN и IMPA, той има установени процедури за познаване на вашите клиенти (KYC) и борба с изпирането на пари (AML). Не можете да търгувате каквато и да е стойност без да предоставяте личните си данни, т.е. потвърждаване на вашия акаунт.

Дъска с ниво едно

KYC Ниво 1 е необходимо, за да започнете да купувате или продавате крипто. Както ще видите след малко, ще трябва да предоставите имейл, пълно име, дата на раждане, телефонен номер, държава, адрес, национален документ за самоличност / шофьорска книжка / паспорт и селфи с документ за самоличност.

Табло с нива две и три

KYC нива 2 & 3 са необходими за по-високи лимити на разходите. В тези случаи ще трябва да подадете допълнително валидно удостоверение за самоличност, доказателство за пребиваване и потвърждение на източника на средства.

Ще изтрие ли Coinmama вашите лични данни, ако го поискате?

Упътване за CoinMama: Как да закупите биткойн на CoinMama

Създайте инфографика за акаунт coinmama

Създай профил

Стъпка 1: Регистрирайте се

Регистрирайте се в CoinMama

Стъпка 2: Потвърдете вашия имейл адрес

Щракнете върху връзката за потвърждение

Проверка на акаунта

Потребителската проверка в днешно време отнема няколко часа. По време на наполовина биткойн през май отнема по-малко от 24 часа, за да потвърдя акаунта си.

Стъпка 3: Въведете вашата лична информация

Проверете личните данни на CoinMama

Стъпка 4: Качете вашите документи

Проверка на CoinMama, качете вашите документи

Стъпка 5: Изчакайте да бъде потвърдена

В очакване на одобрение

Стъпка 6: Готови за пазаруване!

Добре дошли след проверка

Финансов акаунт & Теглене на средства

В CoinMama добавяте начина си на плащане всеки път, когато купувате или продавате. Няма възможност да финансирате сметката си с криптовалута.

Минималната сума на транзакцията за поръчки за закупуване на криптовалута на CoinMama е 50 USD. За продажба на криптовалута най-малката сума, която можете да продадете, е BTC или друг крипто еквивалент на 50 USD.

Купуване на монети на Coinmama

Стъпка 1: Изберете предварително дефинирана стойност или въведете персонализирана сума

Купете крипто на CoinMama

Стъпка 2: Въведете адреса на портфейла си

Въведете адреса на портфейла си

Стъпка 3: Изберете начина си на плащане

Изберете начин на плащане

Стъпка 4: Купете с банкова карта или банков превод

Купете с карта

Стъпка 4а: Приемете SEPA ToC

SEPA ToC

Стъпка 4а: Инструкции за банков превод на SEPA

Инструкции на SEPA

Стъпка 4б: Потвърдете адреса на портфейла си

Потвърдете портфейла си

Продавам монети на CoinMama

Стъпка 1: Изберете сумата за продажба

Продавайте биткойн

Стъпка 2: Изберете метода си на изплащане

Изберете Метод на изплащане

Стъпка 3: Въведете банковите си данни

Въведете банковите си данни (SWIFT)

Често срещани измами CoinMama, които трябва да се избягват

Брокер & Измами за управление на акаунти

Изскачащ прозорец за цял живот

Типичният сценарий включва брокер, с когото никога не сте контактували, да дойде при вас с „възможност за цял живот“. Освен това тези „брокери“ идват при вас, като споменават гарантирана възвръщаемост на инвестицията или изискват да изпратите средства, за да изтеглите печалбите си. CoinMama не предлага такъв тип услуги, така че можете да разпознаете измамата, ако някой се представи като „CoinMama Broker“.

„Агент“ на CoinMama се свързва с вас

Сто процента изскачащи реални сделки

Тясно свързан с предишния тип измама, някой се свързва с вас, представяйки се за „агент на CoinMama“. CoinMama не извършва телефонна поддръжка, телемаркетинг или директни продажби. В случай, че по този начин се свърже с вас някой, представляващ CoinMama, свържете се с CoinMama чрез официалния имейл или социалните мрежи.

Търговски измами

Изскачащият прозорец за плащане не бе успешен

Първо, винаги изпращайте покупките си от CoinMama до вашия портфейл, а не към портфейла на някой търговец. Търговска измама се случва, когато използвате крипто за закупуване на нещо от онлайн магазин. В случаите на измама фалшивият търговец твърди, че не е получил плащане. Това лесно се опровергава чрез потвърждение на Blockchain. Също така можете да използвате всеки блокчейн изследовател, за да видите транзакциите на портфейла на търговеца, като въведете адреса на портфейла му.

Други измами

Изскачащи прозорци за други измами

Някои измами се простират по-широко от CoinMama. Но ако някой открие, че имате акаунт в CoinMama, той може да ви помисли за плячка за бърза измама. Фалшивата техническа поддръжка, изискваща директен достъп до вашата машина, може да получи всяка информация, която сте съхранили. Измамите за запознанства са по-прости. Симпатичният човек от другата страна ви моли да му изпратите малкия знак на любов под формата на BTC.

Сравнение с други борси

CoinMama срещу Binance

Коинмама срещу Бинанс

Binance незабавно ви моли да активирате 2-факторно удостоверяване. Можете също така да направите заявка за покупка на Binance без предварителна KYC проверка. За разлика от CoinMama, Binance ви предлага да купувате монети от местни продавачи и чрез Плащане от трети страни (Simplex, Koinal …) заедно с покупки на банкови кредити. Както CoinMama, така и Binance са достъпни по целия свят.

CoinMama срещу CoinBase

Coinmama срещу Coinbase

CoinMama обхваща много повече страни от света CoinBase. Въпреки че CoinBase предлага по-разширени функции и начини за печелене на безплатни монети, те струват малко, ако нямате достъп до тях от вашата държава на пребиваване.

CoinMama срещу Bitstamp

Coinmama срещу Bitstamp

И CoinMama, и Bitstamp изискват от вас да преминете процеса KYC, преди да можете да търгувате. Процесът на проверка е същият, както на CoinMama. Предимство на Bitstamp пред CoinMama е наличието на 2FA. Но таксите от 5% Bitstamp на върха на инерционните такси ги правят почти равни по отношение на ценообразуването.

Заключение

Като цяло CoinMama е сигурен и бърз начин за закупуване на крипто. Цените им са най-високите на пазара, без значение дали използвате банкова карта или банков превод. Положителната страна е, че можете да имате монети в портфейла си за броени минути.

Купете монети в Coinmama

Присъда:

Оценка: 6,0 от 10.

Окончателна присъда

Нашият рейтинг

6.0

Посетете сайта

ЧЗВ

Застрахован ли е CoinMama FDIC?

Не. Депозитните инвестиционни продукти, като CoinMama, не са застраховани от FDIC.

Как да извадя парите си от CoinMama?

Изобщо не можете да запазите crpto в CoinMama. Те не предлагат никакви услуги за портфейл или портфейл, така че не е нужно да се притеснявате за изваждането на парите си от Coinmama. За fiat просто трябва да направите заявка за теглене и да им дадете банковата си информация.

Колко време отнема изтеглянето от тази борса?

След като CoinMama одобри плащането ви и потвърдите адреса на портфейла си, монети се изпращат в портфейла ви в рамките на 10 минути. Ще можете да ги видите веднага щом транзакцията бъде потвърдена в Blockchain. Това обикновено се случва в рамките на няколко минути, но може да отнеме повече време, когато Blockchain е зает.

Трябва ли да държа монетите си на CoinMama?

Не можете да държите монетите си на CoinMama. Вместо това се нуждаете от самостоятелно хостван портфейл, който поддържа закупеното от вас крипто. Coinmama дори няма да ви позволи да завършите покупката си, докато не им предоставите адрес на портфейла, за да изпратят монетите.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector