Binance

Contents

Какво е Binance?

Името Binance е смесица от думите „финанси“ и „двоичен файл“.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Началните страници на Binance

Това е популярна борса, която предлага възможност за търговия с над 45 дигитални монети, включително Биткойн, Ethereum, Litecoin, и Binance Coin (BNB).

Платформата започна като борса за търговия с крипто към крипто, т.е.: търговия между две крипто двойки.

Той предлага услуги около списъка, търговията, премахването на списъка и или изтеглянето на цифрови монети.

Потребителите трябва да се регистрират за акаунт и да попълнят необходимите KYC изисквания, за да получат одобрение. След като бъдат проверени и одобрени, потребителите могат да започнат да добавят средства към своите сметки за търговия с виртуални монети.

Борсата поддържа три вида търговски поръчки:

 • Спиране на лимитирани поръчки: Станете валидни, когато цената достигне определена цифра.

 • Пазарни поръчки: Изпълнява се веднага на най-добрата пазарна цена.

 • Лимитирани поръчки: Изпълнява се на лимитна цена, определена от търговеца.

В този преглед на Binance ще разгледаме критично цифровия обмен и ще заключим дали си заслужава да се опита.

Купувайте монети в Binance

Да започваме:

Професионалисти

 • Много бързо
 • Доста достъпно
 • Силно течен
 • Отлична поддръжка на клиенти
 • Лесно използване

Минуси

 • Ограничени услуги в някои страни
 • Имало е нарушения на данни
 • Не се предлага в някои държави и щати

Професионалисти

Минуси

 • Много бързо
 • Ограничени услуги в някои страни
 • Доста достъпно
 • Имало е нарушения на данни
 • Силно течен
 • Не се предлага в някои държави и щати
 • Отлична поддръжка на клиенти
 • Лесно използване


Предимства и недостатъци

Ето плюсовете на Binance exchange:

Много бързо

Концепция за светлини на скоростта

Binance обработва повече от 1,4 милиона поръчки в секунда. Той използва най-новите технологии, за да осигури ненадмината скорост на потребителите, което му дава предимство пред конкурентите.

Доста достъпно

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница за поддръжка на Binance

Binance е доста достъпна, тъй като всяка транзакция носи стандартна такса от само 0,1%, което е по-ниско от това на много други графики на борсите. Освен това компанията предлага начини за намаляване на таксата. Ще платите по-малко, ако използвате собствената монета на платформата (БНБ).

Силно течен

Няма да имате затруднения при продажбата на вашите цифрови монети, ако някога имате нужда от пари.

Отлична поддръжка на клиенти

Екранна снимка на раздел страница на abinance.com Страница за поддръжка на Binance

Binance предлага денонощна поддръжка на клиенти на всички свои потребители. Можете да прегледате писмени документи, включително Ръководство за начинаещи и да проверите раздела с често задавани въпроси, ако имате въпроси, свързани с обмена.

Предлагат се и опции за билети, чат на живо и телефонна поддръжка. Агентите са доста информативни и приятелски настроени и обикновено няма да се налага да задържите дълго, за да се свържете с представител.

Лесно използване

Лекотата, която предлага Binance, е несравнима. Ето няколко неща, които я правят една от най-добрите борсови фирми:

Мобилни и настолни приложения

Екранна снимка на раздел страница на abinance.com Началната страница на Binance

Въпреки че версията на приложението за браузър работи добре, това не е единствената опция за потребителите, тъй като са налични и мобилни и настолни приложения Binance.

Можете да изпълнявате всички задачи в приложенията от покупка и продажба на монети до изтегляне на средства.

Надежден

Златен регистриран знак концепция

Тъй като Binance е лицензиран и регистриран, се счита за надеждна опция. Това е много важно, защото измамите са обща част от индустрията.

Опции за множество плащания

Концепция за опции за плащане

Binance предлага няколко опции за плащане, включително банкови сметки и PayPal. Освен това някои местни опции също могат да бъдат налични в зависимост от вашето местоположение.

Широка наличност

Концепция за неонов глобус

Binance е международна платформа, която обслужва потребители от цял ​​свят и предлага широка гама от монети за търговия. Ще говорим повече за тях по-късно в този преглед на Binance.

Въпреки че Binance е страхотно, не е без някои недостатъци. Нека сега да разгледаме някои от минусите на използването на платформата:

Ограничени услуги в някои части

Компанията също беше в новините за „Ниска ликвидност“ в някои части на света, включително САЩ. Това обаче не изглежда да е проблем с международната версия на платформата.

Имало е нарушения на данни

Знак за хакерска атака

Подобно на повечето крипто борси, Binance също е жертва на хакове и пробиви на данни, включително пробив през 2019 г., където Биткойн на стойност 40 милиона долара откраднат.

От депозитите са застраховани, ще си върнете парите, но в крайна сметка процесът може да бъде мъчителен.

Не се предлага в някои държави и щати

Допреди малко Ню Йорк също беше в този списък, но компанията успя осигурете лиценз което му позволява да предлага някои от своите услуги на жителите на Ню Йорк.

Фон на обмена на Binance

Основана от Changpeng Zhao през 2017 г., Binance е най-голямата фирма за обмен на криптовалути в света. Платформата е достъпна в стотици страни и предлага почти всички основни монети.

Binance сега се превърна в нещо повече от размяна. Той се превърна в екосистема, която предлага няколко търговски продукта и инструменти, които да помогнат на крипто ентусиастите да познават и търгуват с цифрови монети.

Борсата създаде вълнения, когато стартира за първи път, след като събра 15 милиона долара в блокбъстър ICO. Инвеститорите се сдобиха с Binance Coin (BNB), собствената дигитална монета на борсата, която потребителите могат да използват за покриване на такси за обмен и търговия с крипто.

Първоначално е основан в Хонг Конг, но по-късно е преместен на множество офшорни места поради променящите се политики на китайското правителство. Сега е със седалище в Япония.

Официално изявление от борсата гласеше:

Компанията винаги е приемала американски клиенти, но променящите се разпоредби в САЩ я принуждават да пусне американска версия на платформата, известна като Binance US.

Базиран в Сан Франциско, Калифорния, американският клон на борсата се ръководи от Катрин Коли, бивш изпълнителен директор на Ripple. В официалното й изявление се казва:

Binance има офиси и в някои други страни, включително Сингапур, Малта, Уганда и Джърси.

Компанията успя да постигне такъв огромен успех главно благодарение на уменията на нейния канадско-китайски главен изпълнителен директор Чангпенг Джао, който беше част от OKCoin и Blockchain.info, преди да създаде своя борса.

Zhao направи Binance най-голямата крипто борса в света по отношение на обема на търговията в рамките на осем месеца след стартирането и компанията е неудържима оттогава.

Безопасен ли е Binance?

Концепция за киберсигурност

Нито един преглед на Binance не може да бъде пълен, без да се знае колко безопасна е платформата. Това е важен въпрос, тъй като не е обичайно обменът на криптовалути да бъде хакнат.

Що се отнася до сигурността, трябва да погледнете от различни гледни точки.

 • Надежден ли е обменът или е измама?
 • Дали данните ми ще бъдат сигурни и защитени?
 • Кой може да има достъп до моите средства и сметка?

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница за поддръжка на сигурността на Binance

На първо място, нека бъдем ясни, че Binance не е измама. Компанията е регистрирана в различни части на света и притежава лицензи за търговия с дигитални монети. Следователно можете да създадете акаунт без никакви притеснения. Никой не се опитва да ви открадне парите.

Сега към втория въпрос, който също е много важен, защото Binance ще поиска вашата лична информация, включително финансови данни. Може да е обезпокоително, ако тази информация достигне до несигурни ръце.

Според блога Binance използва най-новите технологии за предотвратяване на хакове и пробиви в данни. Те включват технологии като AI и инструменти за анализ на данни.

Системата може да идентифицира подозрителна дейност и да извършва разследвания, за да достигне до корените на всяко престъпление.

Компанията държи по-голямата част от своите средства в своите хладилен склад и само малка част се съхранява в портфейла. Въпреки че компанията се опитва да предотврати хакове, подобни инциденти не могат да бъдат контролирани.

Жена ръце държи монети

За ваша безопасност Binance вече започна да осигурява средства. През 2018 г. той създаде Фонд за защитени активи за потребители, за да застрахова средства.

Според компанията 10% от всички приходи от търговия се депозират в този фонд, за да се защитят потребителите срещу потенциални нарушения. В допълнение към това са и депозитите на клиенти от САЩ отговарящи на условията за FDIC застраховка.

Ако искате повече безопасност, можете да опитате Binance DEX, по-сигурна версия на платформата.

Екранна снимка на binance.org Начална страница на Binance DEX

За да идентифицира вратички и да образова хората, компанията разполага стартира програма за награди. Не намерихме програмата за много ефективна, но очевидно е, че компанията предприема стъпки за подобряване на сигурността и отговор на опасенията относно поверителността.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Речник на Binance за програмата Bounty

Установихме, че агентите за обслужване на клиенти на Binance са винаги на разположение, за да отговорят на въпроси относно поверителността и липсващите средства. Те са помогнали на потребителите да възстановят хиляди липсващи монети поради пробиви и хакове.

Следователно можем да кажем, че Binance е в безопасност. Той използва различни методи, за да гарантира, че средствата ви остават сигурни. Той издава лични ключове и има строга опция за двуфакторно упълномощаване (2FA), за да осигури двоен слой от сигурност за потребителите. Можете също да използвате хардуерни ключове за сигурност на Binance.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Подкрепа на Binance за осигуряване на търговска сметка

Системата поддържа YubiKey, Трезор, и други подобни опции. Продължавайте да проверявате официалния сайт, за да научите повече за най-новите функции за сигурност и наличните инструменти.

Бързо сравнение: Крипто борси

СРАВНЕНИЕ

Лого Etoro

Еторо

 • Започнете да търгувате бързо; високи граници
 • Лесен начин за новодошлите да получат биткойни
 • Вашият капитал е изложен на риск

КУПИ СЕГА

Ние не насърчаваме, не одобряваме или печелим комисионни от търговията с ценни книжа от всякакъв вид, включително CFD, но eToro изисква да ви предоставим следното отказ от отговорност: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бърза загуба на пари да се използва. 62% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали разбирате как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Лого на Coinmama

Coinmama

 • Работи в почти всички страни
 • Най-високи лимити за закупуване на биткойни с кредитна карта
 • Надежден и доверен брокер

КУПИ СЕГА Лого на Kraken

Кракен

 • Страхотна ликвидност и ниски такси
 • Поддържа повечето държави
 • Доверен обмен, стартиран през 2011 г.

КУПИ СЕГА Лого на Binance

Binance

 • Най-големият обмен на Земята
 • Лесен за използване
 • Ниски такси

КУПИ СЕГА

Поддържани методи за плащане и такси

Binance изисква ниска такса, но структурата може да бъде трудна за разбиране, тъй като се различава по редица фактори.

Илюстрация на начините на плащане

Компанията присвоява различни нива на всеки потребител въз основа на историята на вашите транзакции. Нивото по подразбиране (VIP 0) съдържа 0,04% такси за участници и 0,02% такси за производители.

Държането на собствената Binance Coin и поддържането на определен размер на оборота (изчислен в BTC) може да намали таксата.

Отиди там за да видите пълния график на таксите, включително лихвения процент за заем и лихвения процент за фючърсна търговия.

Такси за теглене

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Раздел за такси за теглене на Binance

Таксата за теглене зависи от монетата. Има ограничение на минималната сума, която можете да изтеглите – в зависимост от монетата.

Отиди там за пълен списък на таксите за теглене и ограничения.

Поддържани държави

Дигитална концепция на световната карта

Поддържани монети

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница на поддържаните монети на Binance

Binance поддържа повече от 150 монети, включително стабилни монети. Новите дигитални монети продължават да се добавят към списъка. Ето няколко популярни монети, които ще намерите на платформата:

 • BTC
 • ETH
 • XRP
 • USDT
 • BCH
 • LTC
 • EOD
 • БНБ
 • BSV
 • BCHABC
 • XLM
 • ADA
 • ВРЪЗКА

Много малко борси и платформи за търговия предлагат такава широка гама. Отиди там за да видите пълния списък с наличните монети. Не забравяйте обаче, че може да не успеете да купите или продадете всички тези монети, тъй като някои от тях са налични само в ограничен брой държави.

Цифрите показват, че Binance е единствен отговорен за обращението на някои основни монети.

Лимити и ликвидност

Има ограничение за това колко можете да купувате, продавате и теглите. Тези ограничения зависят от редица фактори, включително вашето географско местоположение, история на транзакциите и статус на потвърждение.

Повечето проверени потребители могат да изтеглят до 100 BTC за един ден. От друга страна, непроверените потребители могат да изтеглят до 2 BTC само за един ден.

Няма да имате проблем с изтеглянето на средства, докато отговаряте на изискванията за проверка. Ликвидността обаче може да се окаже проблем за някои потребители.

Binance се рекламира като „най-ликвидната борса на криптовалути в света, с най-големи обеми в множество крипто двойки“, обаче установихме, че потребителите в някои страни са се сблъсквали с проблеми, свързани с ликвидността.

Илюстрация на монети от златен долар

Binance US беше критикуван, че не е толкова ликвиден, колкото другите топ имена като Кракен. Компанията обаче е забелязала това и изглежда работи за подобряване на услугите и привличане на повече клиенти за увеличаване на ликвидността.

Наскоро тя обяви плановете си да възнагради маркетмейкърите за осигуряване на фючърсна ликвидност. Вярваме, че стъпки като тези ще се окажат много полезни в дългосрочен план.

Потребителски интерфейс

работен плот

Човек отпред на компютърна илюстрация

Няма какво да не харесате в настолната версия на Binance. Ще можете да правите всичко, което трябва, в браузър по ваш избор.

Уеб базираната версия разполага с платформа две в едно, която позволява на потребителите да търгуват двойки altcoin и cryptocurrency на спекулативна основа. Базовата версия на инструмента не предлага много, но усъвършенстваната версия предлага интерактивни диаграми и ценна търговска информация като история на поръчките, пазарните цени за различни активи и бутоните за поставяне на поръчки.

Клавиатура с илюстрация на бутон на диаграма

Ако се огледате, ще намерите и някои впечатляващи инструменти за технически анализ като индикатори и инструменти за линии. Най-впечатляващото при тези инструменти е възможността да ги персонализирате.

Можете да избирате от различни типове диаграми, включително диаграми, линейни диаграми и диаграми на свещници. Уебсайтът също ви позволява да променяте времеви рамки – от 1 минута до 1 седмица.

Уебсайтът работи добре във всички най-нови браузъри, включително Chrome, Firefox и Safari. Оформлението е лесно, няма да имате проблем да намерите това, от което се нуждаете.

Професионалисти

 • Няма да се налага да инсталирате инструмент, за да свършите работата
 • Работи добре във всички браузъри
 • Оформлението и дизайнът са удобни за потребителя

Минуси

 • Ще трябва да започнете отново, ако в крайна сметка затворите раздела

Приложения

Има две приложения на Binance – Binance Desktop App и Binance Mobile App.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница за изтегляне на приложението на Binance

Приложението Desktop изглежда доста като версията на браузъра на инструмента. Това всъщност е нещо добро, защото ако сте свикнали с версията на браузъра на платформата, няма да намерите приложението трудно за използване.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Binance на Android & iOS APP Release

Същото важи и за мобилното приложение. Той работи добре както на iOS, така и на Android устройства и не отнема много място. Лесно е да преминете от един прозорец на друг на платформата. Няма да ви отнеме много време, за да разберете как работи и да намерите това, от което се нуждаете.

Професионалисти

 • Приложението означава, че можете да използвате Binance в движение
 • И двете приложения предлагат висока използваемост
 • Предлага всички функции, които прави версията на браузъра

Минуси

 • Приложението за Android може да замръзне често

Време за депозит

Будилник на илюстрация на сметки

Тъй като депозитите в Binance се обработват чрез редица канали за плащане, времето значително варира в зависимост от вашето географско местоположение и начин на плащане.

Най-добрият вариант е да депозирате с помощта на цифрови монети, това е най-бързият метод. Но не забравяйте, че някои монети може да не са налични поради портфейли, подложени на поддръжка. Освен това някои монети изискват специални бележки и адреси.

Преводите с кредитни карти също са добър вариант. Отнемането им отнема до 30 минути. Може да бъдете таксувани с такса от 3,5% за транзакция (минимум $ 10).

Мъж, който държи илюстрация на таблет

Може да се наложи да предоставите допълнителни документи за самоличност, за да използвате определени начини на плащане, включително кредитни карти.

СРАВНЕНИЕ

Лого Etoro

Еторо

 • Започнете да търгувате бързо; високи граници
 • Лесен начин за новодошлите да получат биткойни
 • Вашият капитал е изложен на риск

КУПИ СЕГА

Ние не насърчаваме, не одобряваме или печелим комисионни от търговията с ценни книжа от всякакъв вид, включително CFD, но eToro изисква да ви предоставим следното отказ от отговорност: CFD са сложни инструменти и са с висок риск от бърза загуба на пари да се използва. 62% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали разбирате как работят CFD и дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си.

Лого на Coinmama

Coinmama

 • Работи в почти всички страни
 • Най-високи лимити за закупуване на биткойни с кредитна карта
 • Надежден и доверен брокер

КУПИ СЕГА Лого на Kraken

Кракен

 • Страхотна ликвидност и ниски такси
 • Поддържа повечето държави
 • Доверен обмен, стартиран през 2011 г.

КУПИ СЕГА Лого на Binance

Binance

 • Най-големият обмен на Земята
 • Лесен за използване
 • Ниски такси

КУПИ СЕГА

Колко бързо Binance Exchange изпраща вашите монети?

Концепция за светлини на скоростта

Binance не предлага незабавни тегления; дори най-бързият метод отнема до 12 часа.

Според Binance тегленето може да бъде по-бавно, ако не отговаряте на определеното изискване за сигурност. Възможно е да има някои условия въз основа на вашите настройки. Те включват „Изпращане на имейл при влизане“ и „Наблюдение на тегленията по IP“.

Помислете за активиране на 2FA, за да ускорите процеса на изтегляне. Сметки без 2FA могат да бъдат бавни.

Упътване за Binance Exchange: Как да купувате и продавате в Binance

Създайте инфографика на акаунта

Доста лесно е да купувате и продавате биткойн или друга валута чрез платформата Binance.

Ето ръководство стъпка по стъпка, което ще ви помогне да започнете:

Създай профил

Ще трябва да получите акаунт, за да можете да търгувате с помощта на Binance. Отивам тук и се регистрирайте за безплатен акаунт.

 • Подайте необходимата информация
 • Поставете отметка „Приключих…“.
 • Щракнете върху „Създаване на акаунт;
 • Проверете имейл адреса си, като следвате инструкциите в имейла.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница на акаунта на Binance’s Register

Можете също така да се регистрирате чрез приложението. Изтеглете и инсталирайте най-новата версия от AppStore или Google Play и изпълнете следните стъпки:

 • Отидете в менюто Акаунт и докоснете Регистрация.

 • Въведете необходимите подробности, поставете отметка „Съгласен съм ….“ и кликнете върху Регистрация

 • Ще бъдете помолени да потвърдите, че сте човек, като попълните малък пъзел.

 • Проверете имейл адреса си, като следвате инструкциите в имейла.

Забележка: Можете да оставите секцията за препоръки празна, освен ако не сте били насочени към сайта от някой.

Потвърдете акаунта

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Поддръжка на Binance – Страница с често задавани въпроси

Потребителите в повечето страни ще имат право да го правят купувайте биткойни преди да потвърдите, но е важно да предприемете тази допълнителна стъпка, за да сте в безопасност.

Ако сте в САЩ, страницата ще ви помоли да потвърдите акаунта си, преди да продължите напред. Процесът е универсален и се състои от четири стъпки.

Ето как да го направите:

 • Отидете в раздела Потребителски център и щракнете върху Идентификация.
 • Изберете „Лично“, ако сте се регистрирали като физическо лице. Бизнес потребителите трябва да изберат Enterprise.
 • Предоставете необходимите подробности и качете съответните документи.

Приетите документи включват:

 • Паспорт
 • Лична карта
 • Шофьорска книжка

 • Може да имате възможност да качите допълнителни документи въз основа на вашето местоположение.
 • Ще бъдете помолени да щракнете върху селфи с хартия с код, показан на екрана ви. Компанията използва това, за да потвърди, че качените от вас документи ви принадлежат. Binance има специфични изисквания по отношение на селфитата и документите, т.е.: трябва да бъдат цветни, да не се редактират и т.н. Не забравяйте да ги прочетете на страницата.
 • Качете вашето селфи и преминете към следващата стъпка.
 • Последната стъпка включва проверка на лицето. Щракнете върху „Потвърждавам, че това съм аз“, за да стартирате процеса.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Потребителски център на Binance

Binance използва технология за разпознаване на лица за проверка на сметки и транзакции.

Следвайте инструкциите на екрана и направете селфи. Ще бъдете помолени да се обърнете, да премигнете и да подравните лицето си с екранното наслагване. Процесът е погрешен и може да изисква многократни опити.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Потребителски център на Binance

Ще трябва да премахнете аксесоари, включително шапки и очила, когато щракнете върху снимката. Освен това се уверете, че сте в стая с добра светлина.

След като завършите, ще трябва да изчакате около 48 часа, за да получите отговор от компанията. Ако успеете, ще имате потвърден акаунт. Ако не, компанията ще подчертае проблема. Можете също така да се свържете с екипа, ако не успеете след множество опити и всичките ви документи са верни.

Защитете акаунта си с двуфакторно разрешение

Концепция за двуфакторно удостоверяване

Препоръчваме ви да защитите акаунта си, преди да направите транзакция. Това не е задължително, но е важно да ускорите процеса и да запазите спестяванията си.

Ето как да защитите профила си:

Когато влезете в Binance, ще видите изскачащ прозорец с молба да активирате 2FA.

Можете да изберете Google Authentication или SMS удостоверяване, което и да намерите по-сигурно.

Екранна снимка на binance.com 2FA Ръководство в Binance Academy

Не се притеснявайте, ако не виждате изскачащия прозорец. Превъртете надолу и погледнете долния десен ъгъл на страницата. Ще видите опцията за активиране на Google удостоверяване. Щракнете върху него.

Екранна снимка на binance.com 2FA Ръководство в Binance Academy

Ще бъдете помолени да го направите изтеглете приложението 2FA на разположение за потребители на настолни компютри, iOS и Android.

Инсталирайте приложението на вашето устройство и кликнете върху „Следваща стъпка“ на екрана си. Той ще покаже QR код, който ще трябва да изтриете с приложението.

Оставете страницата Binance 2FA отворена, докоснете приложението на вашето устройство и намерете бутона „Добавяне на акаунт“, даден в долната част на страницата.

Binance Exchange Добавяне на акаунт Добавете акаунт към Authy – Активирайте 2FA за Binance

След като приключите, насочете камерата на телефона си към кода на екрана на компютъра и кликнете върху „Сканиране на код“. Приложението ще сканира кода и ще настрои 2FA токен за използване.

Сканирайте QR код от приложението Authy Сканирайте QR кода за 2FA токен – Активирайте 2FA за Binance

Няма да се налага да правите много, тъй като процесът е до голяма степен автоматичен.

След като сканирането приключи, приложението ще ви помоли да въведете име за вашия акаунт в Binance. Дайте му желаното име и кликнете върху „Готово“.

Приложението ще покаже акаунт в Binance 2FA с 6-цифрен код, който се променя на всеки 30 секунди.

6-цифрен код за удостоверяване на Binance Exchange Случайно генериран Binance Token – Активирайте 2FA за Binance

Върнете се в раздела Binance и погледнете екрана. На екрана ще видите 16-цифрен буквено-цифров резервен ключ. Запишете го и се уверете, че го пазите. Този код ще ви е необходим, ако някога трябва да потвърдите акаунта си. След като приключите, щракнете върху „Следваща стъпка“.

Системата ще ви помоли да въведете още някои подробности, включително вашата парола и 6-цифрения код, генериран от Authy.

След като активирате 2FA, Binance ще ви помоли да генерирате и въведете код с помощта на приложението Authy всеки път, когато се опитате да влезете, да изтеглите или да извършите транзакция.

Binance Exchange генерира 2FA код Страницата за удостоверяване на Google на Binance

Гледайте това официално видео, ако все още имате въпроси относно Binance 2FA:

Въпреки че Authy се казва, че е по-надежден, потребителите могат да изберат и SMS проверка.

Ако изберете този метод, системата ще поиска да въведете вашия мобилен номер. След това ще получите код чрез SMS, който ще трябва да въведете на сайта, за да потвърдите, че номерът ви принадлежи.

Екранна снимка на binance.com sms проверка 2FA Ръководство в Binance Academy

Ще получите код всеки път, когато се опитате да влезете в акаунта си.

SMS проверката е по-лесна от Authy, но и двете имат своите минуси. SMS изисква клетъчно приемане, докато Authy изисква от потребителите да инсталират допълнително приложение.

Ръководство стъпка по стъпка за добавяне на методи за плащане към Binance

Трябва да депозирате средства в сметката си, за да търгувате с крипто на борсата. Ето ръководство стъпка по стъпка как да го направите:

Добавяне на кредитна карта

Binance Exchange поддържа кредитни карти (Visa и MasterCard). Ще трябва да добавите валидна карта към акаунта си, за да я използвате за закупуване на криптовалута.

Как да купувате с кредитна карта в Binance Exchange Купете Crypto с кредитна / дебитна карта на Binance

Ето процеса:

 • Отворете приложението Binance на вашето устройство, щракнете върху падащото меню и докоснете опцията ‘Купете с кредитна карта’.
 • След това ще бъдете помолени да изберете желаната валута и да въведете сумата. Страницата ще ви покаже общата сума на поръчката, включително всички такси. Можете също така първо да въведете сумата и страницата ще покаже броя монети, които можете да закупите за тази сума въз основа на променящите се пазарни места.

Въведете данните за кредитната карта в Binance Exchange Въведете данните за кредитната карта в Binance Exchange

 • След като приключите, кликнете върху „Купете сега“ и изчакайте системата да обработи заявката ви. Ще ви бъде показано обобщение на вашата поръчка. Преминете през него и проверете „Прочетох..опция“ и щракнете върху „Към плащане“.

Потвърдете поръчката на Binance Exchange Потвърдете поръчката на Binance Exchange

 • Сега приложението ще ви помоли да въведете данните за кредитната си карта. Името на картата трябва да съвпада с името във вашия акаунт, за да работи този метод.

 • Въведете и потвърдете всичките си данни и кликнете върху „Плащане сега“

 • Сега системата ще провери данните за вашата карта. Ако за първи път правите депозит в Binance с помощта на кредитна карта, ще бъдете помолени да потвърдите своя имейл и телефонен номер.

 • Следвайте инструкциите на вашия екран и кликнете върху „ПРОДЪЛЖАВАНЕ“, след като сте готови.

Плащането на Binance Exchange Simplex е потвърдено Проверка на имейл и телефонен номер на Simplex

 • Ще бъдете помолени да потвърдите самоличността си, за да завърши процесът. Качете валиден документ като паспорт или шофьорска книжка. Документът не трябва да бъде същият, който сте използвали, за да потвърдите самоличността си, когато сте създали акаунт, но трябва да съвпада с информацията в акаунта ви.

Binance Exchange качва валиден документ Качете документи за проверка на самоличността

 • Системата ще провери документите ви незабавно или ще ви помоли да изчакате. Ако бъдете приети, ще бъдете известени и акаунтът ви ще бъде кредитиран след около 2-4 часа. Ако откажете, ще получите имейл за това.

Въпреки че този метод е ефективен, той идва с географски ограничения и не работи във всички страни и някои щати на САЩ, включително Ню Йорк, Хавай, Вашингтон, Джорджия и Кънектикът.

Добавяне на дебитна карта

За разлика от кредитните карти, дебитни карти може да бъде прикачен към вашия акаунт в Binance, т.е.: няма да се налага да подавате подробности всеки път, когато трябва да направите покупка.

Ето процеса:

 • Отворете уебсайта на Binance и отидете на „Настройки“. Превъртете надолу и ще видите бутона „Управление“ под Управление на плащанията.

Binance Exchange Добавяне на дебитна карта Страница за поддръжка на Binance – Добавяне на дебитна карта

 • Ще видите свързани акаунти на следващата страница (ако има такива). Докоснете „Добавяне на нов акаунт“ и изберете „Дебитна карта“

Binance Exchange свързана банкова сметка Страница за поддръжка на Binance – Добавяне на дебитна карта

 • Дайте данни за дебитната си карта, включително името и адреса. Цялата информация трябва да съвпада с информацията във вашия акаунт в Binance.

Binance Exchange подава данните за вашата дебитна карта Страница за поддръжка на Binance – Добавяне на данни за дебитна карта

 • След като бъде добавен, борсата ще ви помоли да въведете „4-цифрен код“, за да потвърдите акаунта си. Не затваряйте екрана, тъй като това би довело до стартиране на процеса от самото начало.

Дейност на акаунт в Binance Exchange Проверка на сметка на дебитна карта в Binance

 • Отидете на банковото си извлечение, за да намерите кода под името „PRM Binance.US;“
 • Въведете кода, за да завършите процеса.
 • След като приключите, върнете се в таблото и кликнете върху „Портфейл“ и отидете в раздела „Депозит“.
 • На страницата за депозит изберете „Дебитна карта“ под опцията „Депозиране от“ и въведете сумата в щатски долари.

Депозит на Binance Exchange Депозит от дебитна карта на Binance

 • Проверете вашата поръчка и щракнете върху Check Out, за да завършите процеса. Сумата ще бъде добавена към вашия акаунт след 2 до 4 часа, ако цялата информация е вярна и имате достатъчно салдо в сметката си.

Този метод също така поддържа ограничен брой монети, както е обсъдено по-горе и може да не е достъпен по целия свят.

Добавяне на информация за банкова сметка

Някои потребители вярват, че банковата сметка е най-лесният и безопасен начин за закупуване на криптовалута на Binance. Ето как да го добавите към акаунта си и да го използвате за закупуване на крипто:

Binance Exchange Основна банкова информация Добавяне на банкова сметка в Binance

 • Влезте в акаунта си, отидете в Настройки, намерете Управление на плащанията и щракнете върху „Управление“ в раздела „Банкова сметка“.
 • Кликнете върху „Свързване на нов акаунт“ и изберете желания от вас метод.

Изберете Начин на плащане за банкова сметка Избор на начин на плащане в Binance

 • Въведете подробностите, проверете информацията и завършете процеса. Цялата информация трябва да съвпада с информацията във вашия акаунт в Binance.

Изберете банкова сметка Избор на банкова сметка в Binance

 • След като приключите, отидете на таблото и щракнете върху „Портфейл“ и отидете в раздела „Депозит“.
 • На страницата за депозит изберете ‘Wire’ или желания от вас метод под опцията ‘Deposit From’ и въведете сумата в щатски долари.
 • Прегледайте поръчката си и я попълнете.

Депозит в щатски долари Депозирайте USD на Binance

 • Ще получите референтен код по имейл и на вашия екран. Запишете го и се свържете с вашата банка, за да потвърдите транзакцията, за да я завършите. Ако не го направите, това може да доведе до закъснения.

Подробности за депозит на банков обмен на Binance Подробности за депозит на Binance Wire

Сметка за финансиране с Crypto

Binance поддържа над 150 дигитални монети и можете да използвате всяка от тях, за да закупите желаната валута. Ето как:

 • Влезте в акаунта си, отидете до иконата на вашия профил в десния ъгъл и кликнете върху „Депозит“ под падащото меню.

Сметка за финансиране на Binance Exchange с Crypto Финансиране на Binance акаунт с Crypto

 • Изберете монетата, която искате да депозирате. Точният процес за депозиране зависи от монетата, която депозирате. В някои случаи може да бъдете помолени за бележка.

 • Екранът ще ви покаже уникален адрес за депозит. Уверете се, че не допускате грешки, тъй като всяка валута има различен адрес за депозит. Ако изпратите ETH до BTC, в крайна сметка може да загубите монетите си.

Сметка за финансиране на Binance Exchange с Crypto Депозирайте крипто на Binance

 • Копирайте адреса, отидете в портфейла си и преведете сумата на дадения адрес.

 • Процесът може да отнеме около 10 минути. Ще получите имейл, след като процесът приключи и сумата се добави към вашия акаунт.

 • След като приключите, можете да отидете на салда, за да проверите сумата, добавена към вашия акаунт.

Ръководство стъпка по стъпка за закупуване на биткойн и крипто на Binance

Обяснихме как да купувате монети на Binance в горния раздел. Някои методи не ви позволяват да ‘депозирате’ средства, можете да ги използвате само за закупуване на монети.

Най-лесният начин да купите всяка монета е да влезете, отидете на секция за покупка, въведете сумата, изберете начин на плащане и обработете заявката си.

Закупуване на монети от Binance Закупуване на монети от Binance

Ще бъдете помолени да депозирате сума или да потвърдите данните си въз основа на начина на плащане.

Например, ако използвате паричен баланс и имате достатъчно в портфейла си, можете да завършите транзакцията след завършване на процеса 2FA.

Ако изберете кредитна карта, ще трябва да въведете подробности и да потвърдите акаунта си.

Гледайте това видео за повече информация:

Ръководство стъпка по стъпка за продажба на биткойни и крипто на Binance

Ето как да продавате монети на Binance:

 • Влезте в акаунта си.

 • Отидете в Exchange и изберете Basic или Advanced.

 • Ако изберете Basic, ще се окажете на страница с куп графики и данни за свещи.

Преглед на борсата за търговия на Binance Обзор на търговската борса на Binance

 • Точно като Forex, ще трябва да търгувате алткойни по двойки. Повечето монети се търгуват срещу BTC, но са налични и други опции.

 • Ще намерите налични двойки в горния десен ъгъл на екрана. Не забравяйте, че можете да търгувате само с двойката, при която сметката ви е била депозирана. Също така, максималната сума също зависи от сумата в портфейла ви.

 • Изберете монетата, с която искате да се сдвоите.

 • Кликнете върху желаната двойка и страницата ще ви отведе до нея (в този случай избрахме пазара на Iota / BTC).

Двойки за търговия Binance Избор на двойки за търговия на Binance

 • Сега изберете типа поръчка, който ви интересува:
 • Лимитирани поръчки
 • Пазарни поръчки
 • Stop-limit поръчки

Двойки за търговия Binance Попълване на поръчка за търговски двойки на Binance

 • Ако искате да завършите транзакцията веднага, изберете опцията Market и въведете желаната сума.
 • Готово, купувайте или продавайте. Продали сте едната монета за другата.

Как да изтегля средства на Binance

Ето как да изтеглите пари чрез Binance:

 • Влезте в акаунта си и от падащото меню отидете в секцията Теглене.

Теглете средства от Binance Как да изтеглите средства от Binance

 • Изберете монетата, която искате да изтеглите. Не забравяйте, че тегленията понякога може да не са налични за определени валути поради поддръжка.

Теглете средства от Binance Как да изтеглите средства от Binance

 • Изберете сумата, която искате да изтеглите. Страницата ще ви покаже максималната сума, която можете да изберете, ако искате да изпразните портфейла си.

 • Сега ще бъдете помолени да въведете адреса на местоназначението. Копирайте го и го поставете от портфейла си или докоснете бутона QR, за да сканирате кода, ако се поддържа от портфейла ви. Можете също да активирате бял списък за изтегляне функция, за да улесните изтеглянето следващия път, това ще премахне необходимостта от ръчно въвеждане на адреса на портфейла.

Изберете портфейл от белия списък на Binance Избор на портфейл от бял списък на Binance

 • След като приключите, щракнете върху Оттегляне. Ще бъдете помолени да завършите 2FA процеса, за да завършите процедурата по оттегляне.

 • Въз основа на вашето местоположение можете да получите имейл с допълнителни инструкции за проверка на транзакцията.

Потвърждение на имейл за оттегляне Оттегляне от потвърждение по имейл на Binance

 • Сумата ще бъде преведена във вашия портфейл след около 30 минути.

Тъй като Binance предлага фиат двойки в ограничени държави, може да се наложи да конвертирате сумата във вашата местна валута или поддържана валута от портфейла, след като бъде изтеглена.

По-късно в този преглед на Binance разгледахме как да конвертираме крипто за финансиране на Binance.

Поддръжка на клиенти

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница за поддръжка на Binance – Раздел с често задавани въпроси

Разделът с често задавани въпроси е доста подробен. Има и писмени и видео ръководства за нови и опитни инвеститори и търговци. Харесахме ги много, защото те отговарят на всички въпроси, свързани с търговията, с прости думи.

Илюстрация за поддръжка на клиенти

Тези, които искат да се свържат с екипа, имат само една възможност – билети за подкрепа. Не е необходимо да сте член, за да пишете на компанията. Те обикновено реагират в рамките на 24 часа и са много полезни. В допълнение към това, чатът на живо е достъпен 24/7, но се обработва от бот, който поддържа няколко езика, включително английски, испански и турски.

За съжаление понастоящем платформата не предлага телефонна поддръжка. Можете обаче да се свържете с агенти на Binance Exchange чрез социалните медии.

Обществено мнение

Концепция на общественото мнение

Общото обществено мнение изглежда положително и потребителите изглежда имат много вяра в марката. Той получава много признания за подпомагане на стартиращи фирми и предприемане на стъпки за въвеждане на повече инструменти и функции.

Дали обменът е гласен по въпросите на криптополитиката?

Екранна снимка на началната страница на binance.us Началната страница на Binance в САЩ

Binance не е много гласен по отношение на крипто-политиките, но спазва правила. Компанията бързо блокира международната платформа за потребители в САЩ, когато регулациите се променят.

Той излезе с локална версия на сайта, за да обслужва клиенти от САЩ. Освен това компанията изглежда честна в комуникацията. Той пусна подробен блог след хакването за милиони долари, за да гарантира, че парите им са в безопасност.

Има ли борсата някакви патенти?

Концепция за регистриран знак

Binance не притежава никакви патенти според CBInsights, слуховете обаче са, че компанията работи върху патентована платформа за търговия откакто Tzero патентова своята платформа за интеграция.

Придобили ли са борсите или създали някакви противоречиви инструменти?

Трима души, обсъждащи илюстрация

Binance обикновено стои далеч от противоречията, но много експерти поставят под съмнение решението му да придобие CoinMarketCap. Има опасения относно нарастващите сили на платформата и способността да влияят на цените.

Следи ли борсата откъде изпращате и получавате монети?

Лупа на илюстрации на диаграми

Въпросът не е много ясен, някои експерти смятат, че Binance следи къде и кого изпращате и получавате монети. Все още нямаме ясна картина, тъй като компанията не е направила официално съобщение по темата.

Някои потребители твърдят, че нарастващото правителствено проследяване може да принуди Binance да следи транзакциите, но тепърва ще чуваме за това от длъжностните лица.

Сигурност

История на хакове и течове

Предупредителен знак на компютърна концепция

Както бе споменато по-рано, Binance се счита за безопасен, но има история на хакове и течове.

Размяната беше в новините за разследване на предполагаемото изтичане на данни на над 60 000 клиенти, изпратили KYC информация на борсата през 2018 и 2019 г..

Смяташе се, че тази липса е резултат от хак през 2019 г., когато крадците откраднаха криптовалута на стойност 40 милиона долара (7000 BTC) от борсата. Компанията проследи кражбата до един портфейл.

Рискове от държане на монети на борса

Инвеститорите избират цифрови монети, за да запазят парите си сигурни и да наблюдават как те растат. Такива решения обаче могат да бъдат рисковани, тъй като виртуалните монети са силно волатилни и цените могат да се покачват или намаляват без предупреждение.

В допълнение към това има и други рискове от притежаването на монети на борса като Binance:

Замразени акаунти

Концепция за замразени сметки

Binance е много строг, що се отнася до сигурността и е известно, че замразява акаунти, които счита за измамни.

Тъй като системата е автоматизирана, истинските акаунти, които следват всички указания, също могат да бъдат блокирани. Няма да можете да извършвате транзакции или достъп до средствата си, докато акаунтът ви е блокиран.

Хакове

Биткойни в илюстрация на портфейл

Не искаме да ви плашим, но истината е, че рискът от загуба на парите ви е висок, затова ви предлагаме да изберете надежден портфейл или борса – такъв, който осигурява защита и застраховка – като Binance.

Неплатежоспособни борси

Мъж, който държи очила, гледайки диаграми

Загубите поради хакове, пробиви на данни и други подобни причини могат да доведат до неплатежоспособност или обмяна на борсите. Въпреки че повечето борси обещават, че ще си върнете парите, в случай че изпаднат в несъстоятелност, истината е, че няма гаранции и процесът може да бъде много уморителен и продължителен.

Застраховка FDIC?

Лого на FDIC

Някои борси, като Binance, държат депозити на клиенти в щатски долари в „обединени попечителски сметки“ в застрахованите финансови институции на FDIC. Това е надежден начин за предпазване от загуби.

Прекъсване на обмена

поверителност

Уважава ли борсата поверителността на своите клиенти?

Според компанията „зачита поверителността на потребителите и няма да събира, разкрива или използва информация от KYC, освен за законни бизнес цели“.

Концепция за киберсигурност

Бихме искали да вярваме, че Binance се отнася сериозно към своите ангажименти, свързани с поверителността. Не е в новините за изтичане на лични данни и е уважаван за спазване на поверителността на клиентите.

Изисква ли спазване на KYC и AML? Ако да, на какво ниво?

Binance има въведени мерки за спазване както на „Познай своя клиент“ (KMC), така и срещу изпирането на пари (AML). Тъй като всяка държава има свои собствени закони, уреждащи тези мерки, ние нямаме конкретни стандарти.

AML писма

Binance се присъедини към Refinitiv, компания за доставчик на услуги на KYC, свързана с Chainalysis и Thomson Reuters. Наскоро беше и в новините за наемане на услуги на IdentityMind за „подобряване на съществуващите мерки за защита на данните и спазване на изискванията“, след като борсата беше подложена на пожар миналата година поради хакването.

Позволява ли ви да търгувате каквато и да е стойност без KYC или AML?

Човек, регистриращ илюстрация

Binance Global е една от малкото платформи, които позволяват на потребителите да търгуват без проверка с лимит до 2 BTC на ден. Въпреки това, компанията може да сигнализира вашия акаунт, ако открие подозрителни транзакции. Това ще доведе до блокиране на акаунта ви, освен ако не предоставите необходимата информация.

От друга страна, потребителите в САЩ не могат да търгуват, без да предоставят документи за самоличност, както се изисква от KYC и AML. Това е така, защото правилата на KYC се различават в различните държави.

Ще изтрият личните ви данни, ако ги поискате?

Концепция GDPR

Binance може да ви даде възможност да заявите за постоянно изтриване на вашите данни въз основа на вашето местоположение. Последната политика за поверителност на официалния сайт включва елементи от Общия регламент за защита на данните (GDPR). Такива услуги обаче може да не се предлагат извън Европейското икономическо пространство.

Освен това открихме и доклади, че Binance не спазва напълно GDPR, но не можахме да проверим такава информация.

Общи измами за обмен на Binance, които трябва да се избягват

Сигнал за предупреждение на компютърна илюстрация

Рискът от измама в Binance е нулев поради високата сигурност. За ваша безопасност се уверете, че никога не споделяте личните си данни, включително вашите документи, с други хора.

Сравнение с други борси

Въпреки че Binance е страхотно, това не е единствената ви възможност да купувате или търгувате с цифрови монети. Ето някои алтернативи на Binance:

Кракен

Binance срещу kraken

Кракен правила в САЩ и Binance изглежда е по-голямо име в световен мащаб. Kraken приема повече фиат валути от Binance. И двамата се смятат за сигурни, но Binance е хакнат в миналото, докато Kraken е известен като хак.

Не можем да сме сигурни кой е по-достъпен, тъй като и двамата имат различна структура на таксите. Въпреки това, Kraken, за разлика от Binance, начислява такса въз основа на вашия търговски запис.

Coinbase

Binance спрямо coinbase

Coinbase е един от най-големите конкуренти на Binance. Някои твърдят, че Coinbase е по-голям от Binance, но не можем да сме сигурни, тъй като не е включен в CoinMarketCap.

Coinbase поддържа 32 фиатни валути за разлика от Binance, който предлага ограничени възможности в Сингапур, Джърси, Уганда и САЩ. Въпреки това, Binance има повече налични крипто-двойки, тъй като Coinbase поддържа само Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin и Ethereum. Освен това Binance е по-достъпен от Coinbase, който таксува до 3,99%.

Bittrex

Binance срещу bittrex

Bittrex се радва на отлична добра воля, както дойде през 2014 г., няколко години преди Binance. Bittrex обаче е известно, че е по-скъп, тъй като изисква такса за търговия от 0,25%, докато Binance таксува само 0,1%.

Те са съвпадение по отношение на сигурността и лекотата на използване, но Binance е известно, че предлага по-добра поддръжка на клиенти.

Крипто Robinhood

Binance срещу robinhood crypto

Крипто Robinhood е нова платформа, която поддържа множество валути и предлага транзакции с нулеви такси. Той предлага по-малко монети от Binance, но е удобен за клиентите с планове за разширяване в други региони в бъдеще.

По същество това е приложение за търговия с акции без комисионна, насочено към потребители в САЩ, но достъпно в няколко други държави. Robinhood също предлага повече възможности за финансиране от Binance, но тепърва ще остави отпечатък в индустрията, тъй като крипто платформата е все още в зародиш.

Планирано разширяване на борсата

Разширяване на концепцията за ударни вълни

Binance добави няколко нови функции и услуги към платформата. Според докладите платформата води преговори за навлизане на повече американски пазари и разширяване в световен мащаб.

Освен това може да чуем и за Binance, предлагащ повече фиат валути.

Функции и услуги на Binance

Концепция за илюстрация на блокчейн

Както бе споменато по-рано, Binance е нещо повече от просто платформа за търговия. Това е пълна блокчейн екосистема и предлага разнообразни услуги.

Нека да разгледаме всичко, което платформата може да предложи:

Брокерска дейност

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница на програмата на Binance’s Broker

Програмата Binance Broker позволява на компанията да си сътрудничи с десетки брокери за разрастване на екосистемата. Компанията е изградила някои невероятни, високочестотни системи за търговия за брокери от цял ​​свят.

Системата поддържа търговия с фючърсни брокери и е популярна с предлагането на висока ликвидност, дълбочина на търговия и споделяне на комисионни. Програмата поддържа достъп до ключовия режим на KPI и позволява на фючърсите и спот брокерите да имат бърз достъп до търговията. Това значително намали прага за развитие да бъдеш Binance Broker.

Можете да спечелите до 60% от такси за търговия като брокер, като същевременно се възползвате от невероятната инфраструктура за сигурност и управление на активите на компанията.

Това, което ни харесва най-много в тази програма, е възможността да получаваме персонализирана поддръжка и маркетингови консултации. Тя може да помогне на брокерите да достигнат до нови купувачи и да отделят ниша.

Ръка, държаща чаша за награда

Известно е, че компанията възнаграждава 10-те най-ефективни брокери по отношение на обема на търговията, като предлага бонуси. Той използва 10% от приходите, генерирани чрез програмата Binance Broker за финансиране на бонуса.

Освен това партньорите получават редовни покани за събития на Binance, включително Годишна конференция за глобални брокери партньори. Това може да бъде чудесен начин да научите повече за бизнеса и да се свържете с други в бранша.

Ето какво ви трябва, за да отговаряте на условията за програмата:

Червената човешка глава изпъква концепцията

 • Поддържайте поне 3000 BNB във вашата сметка в Binance.

 • Бъдете институция с поне 20 000 потребители. Включва платформи за търговия с акции, брокери на ценни книжа, дилъри на облигации и др.

 • Трябва да отговаря на минималния месечен обем на търговия от 1000 BTC. Тези, които не изпълнят това изискване, ще бъдат включени в списък за наблюдение и ще бъдат предупредени. Ако не успеете да изпълните това изискване в продължение на два последователни месеца, ще бъдете дисквалифициран.

 • Трябва да управлява независима счетоводна и продуктова система и да използва името на марката само за придобиване на клиенти.

Комисионната и изискванията могат да се променят от време на време, проверете официалния уебсайт за последните актуализации.

Обмен

Списък на златните криптокойни

В края на деня Binance по същество е централизирана борса за криптовалута. Можете да търгувате с биткойн и стотици други валути само за няколко секунди. Отидете на официалния уебсайт, въведете сумата, която искате да похарчите, изберете желаната от вас монета и натиснете ‘Купи’.

Продажбата е толкова проста, колкото купуването, отидете на платформата и изберете монетата, която искате да продадете, и въведете обема.

Екранна снимка на услугата за обмен binance.com Обменна услуга на Binance

Компанията приема няколко валути, включително щатски долар, Евро, AUD, AED, CAD, ** INR, и т.н. Има няколко опции за плащане, включително банкови карти, портфейл Binance и електронни портфейли в зависимост от местоположението ви.

Максималната сума, която можете да похарчите в една транзакция е $ 5000 (покупка) и $ 10 000 (продажба), но може да се променя от държава в държава.

В повечето случаи ще трябва да предоставите лични данни, включително документи за местоположение, за да потвърдите самоличността си, преди да имате право да извършите транзакция. Процесът може да отнеме до 48 часа.

Най-хубавото на борсата е колко лесно се използва. Той работи добре на всички устройства, включително мобилни телефони. Можете да изтеглите специалното приложение на вашето устройство, за да улесните нещата.

Услуги за залагане

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница за залагане на Binanace

Binance е една от малкото борси, които се предлагат залагане.

Компанията определя карането като „процес на задържане на средства в крипто портфейл в подкрепа на операциите на блокчейн мрежа“.

Потребителите получават награди за депозиране и съхранение на цифрови монети. Залагането е свързано с механизма Proof of Stake (PoS), въведен от Скот Надал и Съни Кинг през 2012 г..

Binance вече поддържа залагане на редица PoS монети, включително Алгоранд (ALGO), Звезден (XLM), NEO (ГАЗ), VeChain (VTHO), Онтология (ONG), Tron (BTT), Стратис (STRAT), Qtum (QTUM), и Комодо (KMD).

Не можахме да намерим много информация за това как Binance разпределя награди. Компанията предлага да се свържете с агентите, за да научите повече, тъй като тя все още разработва механизма. Знаем обаче, че системата извлича баланси, като прави ежечасни снимки, за да получи средната дневна стойност.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Залагащите продукти на Binance

Инвеститорите могат да реализират печалба, без да се притесняват от настройването на възли, да се притесняват за времевите дължини, минималните суми на залагане или други подобни параметри.

Залагането може да бъде сложен процес за разбиране. Отидете тук знайте повече за залагането на Binance и как може да ви бъде от полза.

Извънборсова търговия

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Търговска страница на Binance

Binance наскоро представи OTC портал, за да увеличи приемането на крипто. Тъй като това е нова опция, не знаем много за извънборсовата търговия. Според официалния уебсайт порталът е платформа за искане на котировки, която позволява на потребителите да потвърждават сделките и да получават бързи сетълменти директно в своите акаунти в Binance.

OTC търговията се различава от борсовите услуги, които платформата предлага, тъй като се извършва директно между две страни. Подходящ е за търговци, които искат да обменят или разменят огромен брой монети.

Системата може да поддържа големи обеми и установихме, че тя предлага и по-добра ставка, когато правите голяма блокова търговия.

Начини за печелене на безплатна валута

Потребителите на Binance могат да получат възможност да печелят безплатни монети. Залагането е най-добрият вариант, ако искате да печелите безплатни дигитални монети, но може да има и други предложения от време на време.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница на програмата за препоръки на Binance

В допълнение към това можете да печелите безплатни монети, като насочвате други потребители към платформата. Можете да използвате връзките си за препоръки, идентификационния номер на препоръката или QR кодовете, за да насочвате хората.

Компанията плаща до 40% комисионна за успешни сделки, които вашите приятели правят. Структурата на комисията обаче може да бъде малко сложна за разбиране.

Разходни карти

Харесваме тази функция на Binance, тъй като улеснява живота и решава много проблеми, свързани с платформата.

Човек, който плаща с криптокойни на POS

Знаем колко трудно може да бъде използването на цифрови монети за плащане на сметки или пазаруване онлайн, тъй като не всички магазини са отворени за идеята да приемат цифрови токени. Единствената ви възможност е да се придържате към търговци, които поддържат цифрови монети или да конвертирате вашите монети в пари, което може да отнеме много време.

Картата е наистина глобална, тъй като се приема от над 46 милиона търговци, включително офлайн продавачи в повече от 200 региона. Услугата все още е в своя бета етап. Можеш Отиди там за да се регистрирате, ако отговаряте на условията за карта Binance.

За разлика от други банки, Binance таксува без годишни или месечни такси но има еднократна цена от 15 USD. Минималният баланс също е 15 USD, което е страхотно. Трансферите са незабавни и могат да се обработват чрез приложението по всяко време, когато пожелаете.

Други услуги

В допълнение към всички гореспоменати функции, Binance предлага някои продукти и услуги, които са специално създадени за инвеститори. Те включват:

Маржин търговия

В допълнение към традиционната търговия, Binance предлага платформа за маржин търговия, която ви позволява да търгувате със заемния си актив, като плащате лихва върху баланса си. Понастоящем само двойки, които имат „М“, поддържат маржин търговия.

За да използвате платформата Binance Margin, ще трябва да прехвърлите активи от традиционния си портфейл или портфейла за обмен към вашия портфейл Margin. Можете да търгувате до 5 пъти от първоначалната си сума, като вземете назаем. Ще трябва да плащате почасови лихви на истинския собственик на актива.

Фючърси на Binance

Binance Futures е нова платформа за търговия, предназначена да позволи на търговците да използват ливъридж и да отварят както дълги, така и къси позиции.

С тази опция компанията дава пряка конкуренция на гиганти като market.com. Хареса ни дизайнът на платформата за търговия, той е лесен за използване.

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Страница на услугата за фючърси на Binance

Регистрирайте се за акаунт, изберете договор, направете поръчка и управлявайте позицията си. Въпреки че е страхотно, той бледнее в сравнение с други платформи, тъй като можете да търгувате само ограничен брой монети на платформата, без опция за търговия с акции или други активи.

Поддържаните валути включват:

 • (ETH) / USDT
 • (XRP) / USDT
 • (BCH) / USDT
 • (ADA) / USDT
 • (XLM) / USDT
 • (TRX) / USDT
 • EOS / USDT
 • (LTC) / USDT
 • (ETC) / USDT
 • (Връзка) / USDT

Поддържаните поръчки включват:

 • Лимитирана поръчка
 • Поръчка Stop-Limit
 • Пазарна поръчка
 • Поръчка Take-Profit-Limit

Потребителите на Binance няма да трябва да правят нов акаунт, но от друга страна можете да търгувате само чрез депозиране на USDT.

Binance Labs

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Лабораторната страница на Binance

Binance Labs е рисковото звено на Binance, направено за овластяване и инкубиране на крипто и блокчейн общности и предприемачи.

Според официалния уебсайт мисията на програмата е „да подкрепя индустриални проекти, които помагат за растежа на по-голямата блокчейн екосистема, реализирайки пълния потенциал на блокчейн технологията и нейното социално въздействие, като същевременно увеличава приемането на криптовалути в световен мащаб“.

Големите инвеститори могат да изберат другия вариант и да работят със стартиращи фирми, които вече имат работещ продукт.

Програмата е достъпна по целия свят, включително Африка, Северна Америка, Европа, Азия и Латинска Америка. Той се фокусира върху stablecoin, парични преводи, плащания, оперативна съвместимост, приложения и други подобни канали.

Екранна снимка на раздел страница на binance.com Лабораторната страница на Binance

Това е чудесна възможност за хора, които искат да бъдат част от индустрията. Помислете за тази опция, ако ви е трудно да създадете ниша в бранша. Можете да се възползвате от обхвата на Binance, за да намерите силна опора и да прокарате своя проект.

Фиат продавач

Екранна снимка на раздел на страница на google.com Приложение за глобална програма за търговци на P2P за Binance

Binance дава възможност на потребителите да бъдат продавач на фиат. Ще трябва да попълните формуляр на Google Документи, за да кандидатствате за програмата. Попълването на формуляра може да отнеме около 15 минути, но не всички кандидати се приемат.

След като бъдете одобрени, ще можете да се възползвате от много от функциите на платформата и да предлагате услугите си на повече хора.

Списък на Binance

Екранна снимка на раздела на страницата binance.com Потребителски център на Binance

Ако искате да получите вашата монета в списъка на Binance, тогава ще трябва да отговорите на изискванията на платформата и да изпратите заявление с всички необходими подробности.

Освен това може да отнеме около месец, за да получите отговор, така че бъдете търпеливи. Компанията ви позволява да кандидатствате няколко пъти, но това може да не е най-добрият вариант. По-добре е да актуализирате напредъка на проекта си, когато нещата се променят или кандидатстват отново, само когато проектът премине към следващата стъпка.

От това, което видяхме, компанията изглежда по-приятелски настроена към проекти, които поддържат собствена монета (Binance Coin).

Доверете се на портфейла

Известен като един от най-надеждните електронни портфейли, Trust Wallet вече е официалният портфейл на Binance. Предлага се за потребители на Android и iOS и е известно, че предлага някои страхотни функции.

Той поддържа множество валути и работи като чар. Преди всичко е известно, че пазите данните си в безопасност и няма лична информация, съхранявана на вашето устройство.

Блокирайте Explorer

Екранна снимка на binance.com Chain Explorer Guide в Binance Academy

Explorer е полезен инструмент, който предоставя чудесна информация за блокчейн мрежата. Компанията го популяризира като „браузър и търсачка, където потребителите могат да намерят информация за публични адреси, отделни блокове и транзакции, свързани с конкретна монета“.

Инструментът предоставя подробна информация, включително пазарни диаграми и статистика в реално време. Ще получите достъп до данни за чакащи транзакции, пулове за копаене, скорост на хеширане на мрежата, валидатори на блокове, богат списък, осиротели блокове и хард форкове.

Заключение

Binance Exchange е надеждна крипто борса. Известна е като една от най-достъпните борси за криптовалути в света и е регистрирана в редица страни, което я прави сигурна и сигурна.

Платформата предлага стотици монети и двойки за търговия, но не всички услуги могат да бъдат достъпни в целия свят. Въпреки това все още се счита за надеждна опция за нови и опитни търговци поради ниските такси и отличната поддръжка на клиенти.

Повечето отзиви за Binance са положителни и повечето потребители се съгласяват, че компанията е безопасна за опит.

Купувайте монети в Binance

Оценка:

Окончателна присъда

Нашият рейтинг

7.0

Посетете сайта

Ние даваме на Binance 7.0 / 10. Той може да се похвали с много ликвидност, много монети за търговия и много ниски такси. Той също така има страхотен UX и единственото нещо, което се противопоставя на него, е хакът, възникнал на платформата. Очевидно е, че можете да избегнете подобно събитие да ви засегне, като премахнете монетите си от платформата, когато приключите с търговията (както трябва).

ЧЗВ

Колко безопасна е Binance Exchange??

Binance е хакнат веднъж, но се счита за безопасен. Американските пари са застраховани и компанията има фонд за покриване на загуби в случай на пробив на данни или хакване.

Застрахован ли е FDIC на Binance Exchange?

Да, депозитите в щатски долари са гарантирани от FDIC за по-голяма защита. Според официалното изявление Binance държи депозити в щатски долари в специални „обединени попечителски сметки“ в застраховани банки от FDIC.

Как да извадя парите си от Binance Exchange?

Можете да изтеглите пари от Binance, като отидете на опцията Теглене във вашия профил и изберете монетата, която искате да изтеглите.

Потребителите могат да конвертират монетата в щатски долари или поддържана валута. Този метод за теглене е наличен в някои страни и може да бъде бавен. Другата възможност е да изтеглите монети в портфейла си и да конвертирате тези изтеглени монети през портфейла.

Колко време отнема изтеглянето от Binance Exchange?

Тегленията от Binance могат да бъдат бързи или бавни в зависимост от естеството на вашата сметка и начина на теглене. Тегления до портфейли приключват за около 30 минути, но може да отнеме повече време, ако акаунтът ви не е потвърден или ако не сте активирали 2FA.

Такива акаунти могат да отнемат до 5 дни. Освен това тегленията може също да не са налични, ако не са минали 5 дни, откакто сте добавили метод за теглене или активирали инструмент за сигурност като 2FA.

И накрая, директното теглене на фиат може да отнеме между 5 и 10 дни.

Как да конвертирате крипто за финансиране на Binance?

Binance US и някои други местни страници Binance поддържат трансфери от крипто към щатски долари. Ето как да го изпълните:

– Отидете на началната страница, кликнете върху вашия профил, отидете на опцията Теглене под Wallet

– Изберете щатски долари под монетата, която искате да изтеглите, и следвайте инструкциите на екрана и изберете метода си за теглене

– Системата ще поиска да потвърдите транзакцията

– След като приключите, ще получите съобщение за потвърждение по имейл

– Сумата ще се появи в сметката ви след 5 до 7 дни в зависимост от начина ви на теглене

Незаконно ли е Binance?

Не, Binance не е незаконно, но в някои страни може да не е законно да търгувате или да притежавате крипто. Борсата забрани няколко държави в миналото поради променящи се разпоредби.

Можем ли да използваме Binance в САЩ?

Да, можете да използвате Binance в САЩ, но не и в международната версия. Binance US подкрепя базирани в САЩ потребители и предлага част от монетите, достъпни на международната платформа. Освен това Binance US не е законно или не се предлага в някои щати на САЩ, включително Хаваай, Вашингтон, Джорджия и Кънектикът

Има ли Binance портфейл?

Binance няма собствен портфейл, но платформата се е свързала с TrustWallet, който се предлага на пазара като официален портфейл на платформата.

Мога ли да продавам крипто на USD на Binance?

В повечето страни тази услуга не е достъпна, но Binance наскоро започна да предлага крипто за фиат търговия в някои части на света, където можете директно да продавате крипто на USD.

Binance докладва ли на IRS?

Не, Binance не докладва на IRS. Въпреки това, като данъкоплатец в САЩ, може да се наложи да отчитате притежания и печалби пред IRS. Свържете се с експерт, за да научите повече.

Трябва ли да държа монетите си на Binance Exchange?

Binance се счита за безопасно и много потребители оставят монетите си на платформата. Компанията стартира специална програма за залагане Binance, за да мотивира хората да държат монети на борсата, тъй като това е важно за ликвидността.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector