5 най-добри мобилни биткойн портфейла (актуализация 2021 г.)

Въведение

Точно както при парите, бихте искали да имате множество различни хранилища за вашите биткойни. Едно безопасно и постоянно място за съхранение на големи суми в брой и още едно удобно място за по-малки суми, като например портфейла ви. Същата логика се отнася и за биткойн. Бихте искали по-безопасно място за големи суми (напр. Офлайн портфейл) и удобно местоположение, за да можете лесно да ги използвате.

Въпреки това, с множество Биткойн портфейли там може да е трудно да изберете безопасен, личен и богат на функции портфейл, който бихте искали. Това ръководство ще ви преведе през най-добрите портфейли за биткойни за iOS и Android, за да можете да ги запазите ходене На.

Критериите за включване в списъка бяха:

  1. Поддържа Segwit
  2. Има добра история на актуализиране на портфейла си
  3. Е с отворен код
  4. Богат на функции
  5. Има добро име в общността на Биткойн
  6. Не се включиха в ICO

Син портфейл

син портфейл

Докато е сравнително нов за играта, Blue Wallet лесно заема първо място с богатия си брой функции и модерен потребителски интерфейс. Налични както за iOS, така и за Android, те са направили Segwit подкрепата им за първи приоритет от пускането им и предлагат много полезни функции на Биткойн като Lightning Wallet, Replace-By-Fee, гледане само на портфейли, поддръжка на множество стандарти за портфейли (BIP 39, BIP 44, BIP 49) и правдоподобно отрицание.

В момента техният портфейл Lightning използва API, за да получи достъп до Lightning Network, което означава, че използвате техния възел, за да получите достъп до Lightning Network. Търгувате с децентрализация и сигурност, но това е един от най-лесните и прости начини за използване на Lightning Network. 3 крана е всичко, което трябва да направите, за да настроите Lightning Wallet.

Откакто стартираха със Segwit, те обещаха да работят върху HD портфейли и Lightning Wallets и двете обещания са изпълнени. С функции като мултиподпис и свързване към вашия собствен Bitcoin Core възел, обещани, Синият портфейл може да стане още по-добър в бъдеще.

Портфейл Samourai

Портфейл Samourai

Портфейлът Samourai съществува от 2015 г. и е един от най-популярните биткойн портфейли днес. Те са фокусирани върху поверителността с такива функции като портфейл само за гледане, офлайн режим, stonewall и paynyms. Всички тези функции много затрудняват някой да проследява вашите транзакции с биткойн.

Те също така разполагат с нов хардуерен пълен възел за стартиране, който ще ви позволи да го свържете с вашия портфейл Samourai, което ще ви помогне да управлявате вашия Bitcoin портфейл възможно най-без доверие, подобрявайки поверителността.

Също така, Samourai е и един от най-опростените и интуитивни биткойн портфейли, които да използвате със своя опростен потребителски интерфейс. Въпреки че Samourai Wallet не е наличен в iOS към момента, ако имате телефон с Android и искате портфейл, който просто работи, Samourai вероятно е начинът.

Портфейл HODL

Портфейл HODL

Отклонен от Breadwallet, портфейлът HODL предлага SPV портфейли без ICO и altcoin разсейване, които Breadwallet има. Вместо да разчитате на пълен възел за вашите блокове от портфейли, вместо това можете да изберете да имате SPV възел. SPV възел само изтегля заглавките на блоковете и не проверява съдържанието, но е скъпо да се правят фалшиви заглавки на блокове и обикновено е достатъчно добър за по-малки количества Bitcoin. С добавената поддръжка на Segwit, портфейлът HODL се състезава за един от най-добрите биткойн портфейли, които можете да имате в iOS, и е достъпен и за Android.

Blockstream Green (известен още като Greenaddress)

Greenaddress


Наличен както за Android, така и за iOS, Greenaddress влиза в списъка въпреки своя бъги потребителски интерфейс, тъй като предлага функция, която никой друг биткойн портфейл няма: многофункционално двуфакторно удостоверяване. Когато правите портфейл в приложението, имате възможност да създадете портфейл с много подписи 2 от 2 или 2 от 3. С портфейла мултиподпис 2 на 2 Greenaddress и потребителят запазват по един, а с 2 от 3 държите два, докато Greenaddress запазва 1. Когато искате да похарчите, Greenaddress ви подканва за потвърждение по имейл, SMS, или Google Удостоверител. По този начин, дори ако ключът ви бъде изложен, нападателят няма да може да вземе средствата, ако няма и достъп до вашия 2FA по ваш избор.

Тази функция прави Greenaddress най-сигурният мобилен портфейл за биткойни там. Те обявиха, че новият им портфейл с чисто нов потребителски интерфейс, Green, ще излезе скоро. Те може да заслужат по-високо място в бъдеще, но засега остават на 5-то място.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map