Търговия със суров нефт – Ръководство за начинаещи

FX Leaders предоставя отлични търговски сигнали за суров нефт WTI (USOIL). WTI е съкращението за West Texas Intermediate.

Търговия със суров петрол

Добив на нефт в Тексас.

Това е наистина вълнуващо, защото суровият нефт е наистина летлив инструмент, който може да прави впечатляващи движения за кратки периоди от време. Разбира се, летливите инструменти могат да бъдат опасни, но ако знаете какво правите, има много пари, които да спечелите с тях.

Държави с най-големи запаси от нефт

Близкият изток е невероятно богат на петролни запаси и значителна част от световния петрол е в капан в този регион.

Страната с най-големи доказани запаси от нефт в света обаче е Венецуела. Нека да разгледаме кои държави имат най-големи запаси от невловен петрол. (Статистика в началото на 2017 г.):

 1. Венецуела: 300,878 милиарда барела.
 2. Саудитска Арабия: 266,455 милиарда барела.
 3. Канада: 169,709 милиарда барела.
 4. Иран: 158,4 милиарда барела.
 5. Ирак: 142,503 милиарда барела.
 6. Кувейт: 101,5 милиарда барела.
 7. Обединени арабски емирства: 97,8 милиарда барела.
 8. Русия: 80 милиарда барела.
 9. Либия: 48,363 милиарда барела.
 10. САЩ: 35,23 милиарда барела.

История и история на добива и потреблението на нефт

Сега, когато знаем къде се намира най-много „черно злато“, нека да разгледаме накратко къде и кога за първи път се добива петрол в разумно големи количества.

През 1859 г. мъж проби дупка във ферма в Пенсилвания и удари петрол на около 70 фута. Маслото бързо запълни дупката.

От този ден добивът на петрол бързо се увеличи в региона и три години по-късно петролните предприемачи добиваха тази стока с годишен темп от около 3 милиона барела.

Тогава беше използвана само определена част от нерафинираното масло – керосин, който се използваше за осветление.

Скоро след като Томас Едисън изобретил крушката с нажежаема жичка през 1879 г., търсенето на керосин и съответно на петрол започнало да се влошава.

Скоро след това обаче на сцената се появиха автомобили, управлявани от двигатели с вътрешно горене. Търсенето на бензин нарасна и в рамките на едно десетилетие той се продаваше по-бързо от керосина.

Търговия със суров петрол


Модел Т Форд.

Към 1956 г. американците притежават над 50 милиона автомобила. Търсенето на бензин задвижва бързи темпове на добив на нефт. Военните дейности също консумираха много петрол.

Разбира се, добивът на нефт не се ограничаваше само до Съединените щати. Тъй като търсенето на петрол се увеличава, дейностите по добив на нефт се разпространяват на много други места в света, включително Мексико, Близкия изток, Канада и Русия.

В това съвременно време милиони барели петрол се добиват ежедневно, за да се осигури огромното търсене на енергия в света.

Нека да разгледаме кои държави произвеждат най-много петрол.

Най-големите производители на нефт (Актуализирано през октомври 2019 г.)

1. САЩ – 17,87 милиона барела на ден

2. Саудитска Арабия – 12,42 милиона барела на ден

3. Русия – 11,4 милиона барела на ден

4. Канада – 5,27 милиона барела на ден

5. Китай – 4,82 милиона барела на ден

Как да търгуваме суров нефт WTI

Въпреки че има и други начини за търговия с нефт, ние ще се съсредоточим само върху това как се прави на платформите за търговия на форекс на дребно.

Размер на суровия нефт

Когато се търгува суров петрол, минималният размер на търговията обикновено е договор от 10 барела. Един от моите брокери обаче предлага договор с 1 барел. Това обаче не е много често.

Позицията на суров петрол от 10 барела ще ви струва 500 долара, ако нямате достъп до ливъридж. Тоест на цена от 50 долара за барел.

Някои брокери предлагат ливъридж 1: 500 върху суров петрол, което означава, че само един долар от собствения ви капитал е ангажиран, когато отворите 10-барелова позиция.

Разбира се, имате нужда от допълнителен собствен капитал, за да поддържате позицията, след като търговията с петрол е отворена, защото всяка плаваща загуба трябва да бъде подкрепена с безплатен (наличен) марж. Веднага след като отворите позиция за търговия със суров петрол, ще има плаваща загуба от около 5 пипса, което е спредът.

Някои брокери предлагат много по-нисък ливъридж за търговия със суров петрол от 1: 500. Един от брокерите, с които търгувам, предлага ливъридж от само 1:40.

* Знаете ли, че един барел петрол е 42 галона (около 159 литра)?

Стойност на суров петрол

Пип е постепенна промяна на цената, с определена стойност в зависимост от пазара на обекта. Това е стандартна единица за измерване на това колко валутен курс е варирал в стойността.

Повечето платформи за търговия смятат, че износът на суров петрол е 0,01 долара. Това означава, че колебанията в цената на петрол за 1 долар са равни на 100 пипса.

Нека да работим с договор от 10 барела: 10 барела X 0,01 $ = 0,10 $. Това е пип стойността за търговски сметки, деноминирани в щатски долари.

Тази пип стойност винаги остава същата, тъй като суровият петрол и щатският долар са сдвоени, като доларът е „валута на котировката“ в „двойката“. Изчислението и стойността на пипса са същите като при EUR / USD и GBP / USD, например.

Търговия със суров петрол

Петролна платформа в морето.

Изчисляване на печалбата и загубата

Тук във FX Leaders ние полагаме допълнителни усилия, за да предложим на търговците възможно най-добрите форекс сигнали. Само през 2016 г. събрахме феноменалните 4 907 пипса!

Наскоро добавихме някои наистина вълнуващи финансови инструменти към нашата програма за сигнали, които включват злато, Nikkei 225 и един от любимите ми суров петрол.

Нямам търпение да видя данните за първите 6 месеца на сигнали за търговия с петрол, тъй като този нестабилен инструмент има голям потенциал да увеличи броя на пипсовете, които правим. Нека разгледаме как да изчислим печалбите, получени от сигнали за суров нефт, с прост пример:

Нека изчислим колко бихте спечелили, ако закупите 140 барела суров петрол на 50 долара и постигнете печалбата си на 53,75 долара.

Най-бързият начин да изчислите печалбата си е да умножите броя на закупените варели по разликата между вашата печалба и цената, на която сте въвели:

$ 53.75 минус $ 50.00 = печалба от $ 3.75. Умножете това по 140 барела и ще получите печалба от $ 525.

Много търговци обичат да изчисляват своите печалби или загуби, като умножават броя на пипсовете (375) по стойността на пипса (0,10 долара). След това това число се умножава по броя на лотовете от 10 барела (14), за да се получи печалбата от $ 525. Наистина е лесно, нали?

Инструменти, свързани със суров нефт

Цената на петрола обикновено има осезаем ефект върху валутите на някои от страните, които до голяма степен зависят от производството и износа на петрол.

Добър пример за такава държава е Канада, която изнася повечето си петролни продукти за САЩ.

Канадският долар обикновено е силно корелиран с търгуваната цена на петрола. Внезапен спад или покачване на цената на петрола при нормални пазарни условия може лесно да се забележи в обменния курс USD / CAD, както и в курсовете на други двойки канадски долари.

Норвежката крона (NOK) и датската крона (DKK) също са силно свързани с търгуваната цена на петрола.

Основни събития, които оказват влияние върху цената на петрола

Събитията, които оказват влияние или имат потенциал да повлияят на предлагането или търсенето на петрол, обикновено променят цената на петрола.

Очевидно данните за производството и потреблението също влияят върху цената на петрола. Например, ако запасите на суров петрол в САЩ разкрият, че напоследък има значително усвояване от енергийните запаси в САЩ, ние знаем, че потреблението на енергия и следователно търсенето на петрол се е увеличило.

Увеличаването на търсенето на петрол ще окаже възходящ натиск върху цената на петрола, освен ако доставката на петрол се увеличи със същата скорост или по-бързо.

И обратно, когато се публикуват данни, които показват, че търсенето на петрол намалява, това може да окаже натиск надолу върху цената на петрола.

Новини за производството на петрол от ОПЕК (Организация на страните-износителки на петрол) може да окаже голямо влияние върху цената на петрола.

Например, ако решат да намалят производството на петрол, това може да доведе до рязко покачване на цената за кратък период от време, тъй като инвеститорите и спекулантите бързо купуват петрол в опит да спечелят от очакваното покачване на цената на петрола поради очакваното намаление на доставката на петрол.

Търговия със суров петрол

Голям петролен танкер.

Други фактори като санкции срещу страни производителки на петрол, войни в страни производители на петрол, лошо време, което забавя доставката на петрол, засилени сондажни дейности, щети, причинени на важни нефтопроводи, стойността на щатския долар и други валути, технологични иновации, и други фактори могат да повлияят на предлагането и (или) търсенето на петрол, а оттам и на неговата цена.

Форекс сигнали и ценна информация за търговия

Ако търсите пробив в търговската си кариера, бихме искали да ви поканим да посетите нашата страница за форекс сигнали. Както бе споменато по-рано, FX Leaders осигуряват постоянна възвръщаемост на своите безплатни форекс сигнали от самото начало.

Това обаче не е всичко. Разполагаме с невероятна библиотека от стратегии за валутна търговия, както и задълбочени прегледи на форекс брокери, новинарски статии в реално време и всеобхватен курс за валутна търговия.

Благодарим ви, че посетихте уебсайта на FX Leaders. Успех с вашата търговия!

 • Вижте нашите безплатни форекс сигнали
 • Искате ли да получавате сигнал НА ЖИВО за всеки сигнал? Натисни тук!
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map