Относно платформите за криптовалута

Двата различни начина, по които се търгуват криптовалути

Криптовалутите са възникнали от привидно никъде, за да уловят инвестиционен капитал на стойност милиарди долари. Този динамичен клас активи предлага някои отлични характеристики и предимства на хората и бизнеса, които знаят как да го използват правилно. Криптовалутите могат да се търгуват / използват главно по следните два начина:

Използване на действителни криптовалути за спекулации, търговия, парични преводи или други цели.

Криптовалутите могат да бъдат закупени с пари в брой, кредитни карти, банкови преводи и др. След като се придобие определено количество криптовалута, тя може да бъде изпратена на всеки друг, който има съвместим портфейл за криптовалута. Това може да са физически лица или фирми, които имат или стандартен портфейл за криптовалута, или портфейл, хостван от борса за криптовалута.

В този случай различните страни притежават конкретните криптовалути и могат да го използват, за да плащат за артикули, да ги изпращат на някой друг или да ги пазят за спекулативни цели. Прехвърлянето на криптовалута на друго лице по същество е същото като изпращането на фиатна валута (например долари) на някого посредством електронен банков превод.

Спекулантите и инвеститорите могат да купуват и продават криптовалути на различни борси за криптовалути с цел да купуват ниско и да продават по-високо, за да получат печалба. Арбитражните стратегии за търговия могат да се използват и от арбитражни търговци, които използват ценовите разлики между различните борси за криптовалута.

В някои случаи спекулантите и инвеститорите могат да използват портфейли с криптовалута, за да спекулират (без да използват обмен на криптовалута). По същество тези страни просто трябва да прехвърлят малко криптовалута в своите портфейли и да изчакат цената да се повиши до желаното ниво. Когато дойде време да го продадат отново, те просто могат да намерят някой, който да купи криптовалутата от тях с конкретната необходима фиатна валута.

Криптовалутни договори за разлика (CFD) Спекулация

Някои форекс платформи за търговия предлагат криптовалутни договори за разлика (CFD) на своите клиенти. Тези CFD са удобен начин за търговия с криптовалути за спекулативни цели, без всъщност да ги притежавате.

Спекулациите с криптовалута могат да бъдат наистина полезни!

CFD е основно договор между брокер и негов клиент, който отразява движението на цените на базовия актив. Активът не е собственост на търговеца, но той или тя се излага на печалбите или загубите, причинени от неговите колебания в цената.

Например, ако търговецът на биткойни се ангажира с дълга (купува) CFD търговия на стойност един биткойн, той ще спечели долар за всяко увеличение на цената на биткойн за един долар. Когато позицията се отвори, ангажиран е определен размер от наличния му марж (средства), за да поддържа позицията отворена и да поддържа разходите за спреда и възможното изтегляне, докато позицията остава отворена. Когато цената се повиши или падне, печалбата или загубата се отразява в сметката на търговеца. Няма действителен обмен между долар и биткойн.

Хората, които искат да спекулират с криптовалути или които трябва да конвертират фиатната валута в криптовалута, често имат един или повече от следните въпроси:


 • Коя е най-добрата платформа за търговия с биткойни?
 • Коя е най-добрата платформа за търговия с ethereum?
 • Коя е най-добрата платформа за търговия с пулсации?

Тези въпроси може да са трудни за отговор и също така зависят от местоположението на всеки отделен човек, вида на фиатната валута, личните предпочитания и дали ще се търгуват CFD с криптовалута или реални криптовалути.

Какво представляват платформите за търговия с криптовалута? (На кои CFD на криптовалута могат да се търгуват)

Платформите за търговия с криптовалути обикновено са платформи за търговия на форекс, които включват CFD за криптовалута. Всяка платформа за търговия с криптовалута е свързана със своите доставчици на ликвидност, които осигуряват ликвидност на криптовалута, с която клиентите на крипто платформата могат да извършват сделки с криптовалута почти моментално. Наистина е удобно да търгувате с CFD на криптовалута с валутни брокери. Следните предимства могат да бъдат изпитани при търговия с CFD на криптовалута с добра платформа за търговия с криптовалути:

 • Изпълнението на търговията е лесно и надеждно.
 • Платформите за търговия с криптовалути често черпят ликвидност от няколко борси за криптовалути, което означава, че имат по-дълбоки и по-надеждни пулове на ликвидност от много отделни борси за криптовалути.
 • Някои платформи за крипто търговия осигуряват на своите клиенти защитна защита срещу сривове, като eToro.
 • Криптовалутите често могат да се търгуват с ливъридж.
Криптовалутите могат да се търгуват с предавки (лост).
 • Търговците имат възможност да въвеждат къси позиции в криптовалута.
 • Някои платформи за търговия с криптовалути предлагат социална търговия и търговия с копия на криптовалути.
 • Тъй като криптовалутите не се притежават при търговия с CFD на криптовалути, търговците не са изложени на хакери на криптовалути и губят своите криптовалути по други начини.
 • Форекс платформите за търговия, които предлагат търговия с криптовалути, често имат отлични инструменти за търговия, специални алгоритмични платформи за търговия, страхотен графичен софтуер и надеждна поддръжка на клиенти.
 • Достъп до множество финансови инструменти (от една и съща търговска сметка) освен криптовалути, които включват валутни двойки, стоки, индекси на акции, а в някои случаи и акции, ETF, облигации и лихвени инструменти.

U

Какво представляват борсите за криптовалута?

Функции:

Преобразувания от Fiat към Crypto, Crypto-to-Fiat и Crypto-to-Crypto

Най-важната функция на борсите за криптовалути е да предоставят платформа, на която хората могат да обменят фиатни валути (например долари, евро, лири и др.) За криптовалути и обратно. Много борси за криптовалути имат ограничена наличност на криптовалути, докато други дори предлагат криптовалутна криптовалута (конвертиране на една криптовалута в друга).

*Някои борси за криптовалути не поддържат конвертиране на валута в криптовалута или криптовалута във валута и позволяват обмен само между различни криптовалути.

Криптовалутни преводи / плащания

Криптовалутните борси също позволяват на своите потребители да прехвърлят определени криптовалути (особено биткойни) в портфейли за криптовалути. Тази функция може да се използва за плащане на стоки или услуги или просто за прехвърляне на криптовалута между приятели, семейство или някой друг. При някои борси за криптовалути такива транзакции се наричат ​​тегления, докато други го наричат ​​трансфери.

Хиляди онлайн и офлайн търговци по целия свят приемат биткойн плащания.

Спекулация / търговия с криптовалута

Няколко борси за криптовалути всъщност предлагат търговия с криптовалута с маржин сметки на разширени платформи за търговия по принцип по същия начин, както платформите за търговия на форекс.

Разбира се, спекулациите с криптовалута могат да се правят и с редовни борси за криптовалути, които не предлагат маржин търговия и които нямат особено изискани платформи за търговия.

Заключение

За лица, които просто искат да спекулират с някои от най-известните криптовалути и които всъщност не се нуждаят от транзакции с „физическите“ криптовалути, CFD на криптовалута може да са най-безопасният и лесен вариант.

Процесът е наистина лесен – отворете сметка при добър криптовалутен / форекс брокер, направете депозит и започнете да търгувате CFD с криптовалута веднага.

* При търговията с криптовалути ценовото действие е ключово. Следвайте тази връзка, за да научите защо.

За търговци и потребители на криптовалути, които изискват или предпочитат да търгуват или притежават действителните криптовалути, най-удобният начин е да открият сметка в борса за криптовалута. На повечето борси за криптовалути фиатните валути и криптовалутите могат да се обменят помежду си, а някои крипто борси също разполагат с всички видове алткойни и екзотични кръстове на криптовалути.

Повечето борси за криптовалути са подходящи за покупка и задържане на търговия с криптовалута, което не изисква бърза реакция или усъвършенствани платформи за търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector