Как да търгувате с Ethereum (Ether) – Ръководство за начинаещи

 Ethereum (Ether), втората по големина криптовалута в света, нараства експоненциално. Независимо дали сте ветеран търговец или начинаещ на капиталовите пазари, търговията с ethereum предлага разнообразни предимства и възможности. Прочетете това удобно ръководство, за да научите как да търгувате с ethereum, как е изобретен, корелации и какво влияе върху цената му.

За да започнете да се възползвате от потенциала на тази мощна криптовалута, започнете пътуването си за търговия с ethereum още днес!

Произход на криптовалутите накратко

Биткойн, първата децентрализирана криптовалута, е създадена от анонимно лице (или лица), използващо псевдонима Сатоши Накамото. През януари 2009 г. Сатоши добива и ‘генезисния блок’ на биткойните.

Биткойн е най-голямата криптовалута в света и нейната пазарна капитализация се разшири значително. Например, на 6 октомври 2019 г. пазарната му капитализация беше повече от 144 милиарда долара.

Изобретението на Ethereum

Иновативно младо момче на име Виталик Бутерин, чрез амбицията си да преобрази изцяло интернет, изобрети крипто платформа, на която разработчиците могат да изградят всякакъв вид децентрализирано приложение.

Разбирайки задълбочено биткойните, Виталик предположи, че се нуждае от скриптов език за разработване на приложения. Когато никой не се интересуваше от неговото предложение, той продължи работата си по мощния си нов проект.

През 2013 г. Vitalik публикува бяла книга, описваща тази динамична нова платформа, която той нарече Ethereum. За невероятната си иновация той беше обявен за стипендиант на Тил през 2014 г. и получи награда от 100 000 долара.

След това младежът отпадна от Университета на Ватерло, за да преследва амбицията си в Ethereum. С помощта на други разработчици и съоснователи, проектът бързо премина към overdrive.

С много успешна крауд ​​продажба през юли 2014 г. те събраха над 18 милиона долара, като продадоха Ether, токените Ethereum, които бяха основно акциите на проекта.

Как да търгувате с етер 1

Биткойн и етер, най-големите виртуални валути в света.

Ether се използва също за плащане на транзакции и изчислителни услуги в мрежата Ethereum.


Година по-късно първото им издание, наречено Frontier, стартира на 30 юли 2015 г. Вече се предлага нова платформа, на която разработчиците могат да създават свои собствени децентрализирани приложения и интелигентни договори.

Ether е втората по големина криптовалута в света и на един етап през 2017 г. тя е имала пазарна капитализация от почти 38 млрд. Долара, въпреки че към октомври 2019 г. пазарната капитализация е 18 млрд. Долара. Този интересен финансов инструмент е нараснал с невероятни темпове!

Ефирна седмична диаграма – Част от ценовото действие през последните 3 години

Ethereum също е много нестабилен, подобно на повечето основни криптовалути. През 2017 г. цената започна да се покачва нагоре и след това през второто тримесечие на тази година започна „златната треска“ от тази година. Криптовалутите станаха страхотното нещо за инвестиции през тази година за широката общественост, а алткойните имаха звездна година, като Биткойн достигна близо 20 000 долара. 

С напредването на 2017 г. инвеститорите продължиха да задоволяват апетита си за търговия с ethereum. Към 31 декември цената на етера се е повишила до над 725,00 долара, достигайки 1370 долара. Астрономическата годишна възвращаемост за 2017 г. е измерена нагоре от 4800%!

Как да търгувате с Ethereum

Първата стъпка в научаването как да търгувате с Ethereum е осигуряването на услугите на компетентен брокер. Силно се препоръчва да търгувате с етер с надеждни, утвърдени валутни брокери.

Такъв брокер е eToro. eToro не предлага ливъридж върху етер, но има и други брокери, които предлагат ливъридж, разбира се. Някои от тези фирми предлагат до 33X ливъридж.

Някои брокери предлагат разнообразие от възможности за търговия с ethereum. Двойките, които обикновено се включват, са ETH / USD (етер / щатски долар), ETH / BTC (етер / биткойн), ETH / EUR (етер / евро), ETH / CAD (етер / канадски долар) и ETH / GBP (етер / британски паунд).

Поради нестабилността на етера, търговците не трябва да го търгуват с много лост. Нулевият ливъридж е най-сигурният, разбира се. Поради огромния ръст на цената на етера, „купувай и задръж“ е отлична стратегия. „Купуването на спадове“ също е работило много добре, въпреки че търговците биха пропуснали редица чудесни възможности, ако използват само този подход (най-малкото на дневния период).

* Ако искате да научите повече за търговията с биткойн, следвайте тази връзка към статия, посветена специално на: Как да търгувате с биткойн – Ръководство за начинаещи.

Основи на търговията с Ethereum: Какво движи цената на етера?

Тъй като етерът все още е доста млада криптовалута, цената му се влияе до голяма степен от събития, свързани с неговото развитие.

Както споменахме по-рано, етерът е стойностен маркер, който се използва за плащане на транзакции и изчислителни услуги в мрежата Ethereum. Следователно, разширяването на блокчейна Ethereum и свързаните с него услуги очевидно ще повлияе на стойността и цената на етера.

Наистина важен външен фактор, който влияе върху цената на етера, е цената на големия му брат, биткойн. Когато парите се вливат в биткойн, етерът и други криптовалути обикновено се възползват от това. Стойността на биткойн е фактор, допринасящ за присъщата нестабилност, свързана с търговията с ефириум. Когато биткойнът е под натиск, се засяга целият клас активи на криптовалутите.

Причината за тази корелация е, защото криптовалутите принадлежат към един и същ пазарен сектор, така да се каже. Когато цената на биткойните се увеличи, общото възприятие на пазара е, че пазарът на криптовалута е „здравословен“ и също така е жизнеспособна опция за инвестиция.

Тъй като етерът е втората по големина криптовалута, не е изненадващо, че той е силно повлиян от цената и настроенията на биткойн. Когато разбирате как да търгувате ethereum, трябва да се зачита въздействието на биткойн върху ценовото действие.

Време е за раздвижване на някои печалби

Това ли е видът пробив, от който се нуждаете в търговската си кариера? Посетете нашата страница за сигнали днес и изпробвайте нашата безплатна или премиум сигнали за търговия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector