Оценяване на токена на BNB: Как Binance може да увеличи 2X BNB стойност на монети за една нощ

В предишен анализ на CoinFi, направен от нашия главен изследовател на данни Алекс Сваневик, ние сравни различни обменни токени, използвайки съотношението TVEV, откривайки, че има прост модел, който бихме могли да използваме, за да оценим дали даден обмен на токен се оценява справедливо по отношение на други обменни токени. В тази публикация ще се опитаме да оценим токена за обмен Binance (монета BNB) от гледна точка на паричния поток.

Причините за очарованието на CoinFi от обменните токени са:

 • Икономиката на полезността / маркера обикновено е добре дефинирана, което ги прави лесни за разбиране и оценяване.
 • Обменните токени като цяло (особено Binance) са широко използвани, разпространявани и тествани в битка. Няколко от тях дори са имали редица изкупувания.
 • Въпреки неотдавнашните разпродажби в крипто, борсовите токени се държаха доста добре, както е показано на графиката по-долу.

bnb представяне на монети срещу BTC

Както можем да видим от горния график, от март 2018 г. BNB токените са се удвоили в сравнение с BTC, докато HT (Huobi Token) се е увеличил повече от три пъти!

За тази статия ще се съсредоточим върху оценката на монетата на БНБ по три причини:

 1. Извън обменните токени монетата на БНБ има най-дългата история.
 2. През последните няколко месеца Binance постоянно е сред борсите с най-голям търгуван обем и може би е най-голямата съществуваща борса.
 3. И накрая и най-важното, основният случай на употреба на токена BNB е много ясен – той предоставя отстъпка от търгувания обем. Този прост модел улеснява сравнително лесното изготвяне на точна оценка. В бъдещи публикации в блога може да се опитаме да изчислим стойността на други характеристики на различни обменни токени, които не се отнасят пряко до отстъпката от таксата за транзакция.

По-долу са дадени основните пазарни данни за БНБ:

Binance BNB
* 19 юни 2018
BNB px 16,53 долара
циркулираща доставка 114 041 290
общо предлагане 194 972 068
циркулиращ $ mkt cap $ 1,885,102,524
общо $ mkt капачка 3 222 888 284 щатски долара

Текущата полезност на токените BNB идва като форма на отстъпка от такса за транзакция, при която плащате в BNB, а не в родната валута, която търгувате.

Отстъпките при такси за транзакции за притежатели на БНБ са както следва:

Година 1: 50% отстъпка Година 2: 25% отстъпка Година 3: 12,5% отстъпка Година 4: 6.75% отстъпка

Определението на значението на „Година 1“ не е ясно на уебсайта на БНБ, затова решихме да разберем директно от Binance.

Имейл за поддръжка на Binance

Първо, извикайте на CS Yuu при поддръжката на Binance за бързия отговор (9 минути) – добрата поддръжка на клиенти винаги е чудесен знак.

Стойността на BNB Coin отива ли на нула?

Това означава, че към 5-та година от съществуването на БНБ, отстъпката за такса за транзакция всъщност отива до нула!

Така че, освен ако BNB излезе с допълнителна полезност на токена, стойността, която идва от отстъпката от таксата за транзакция, ще достигне нула и ще остане само стойността на токена като обменна валута.


 • Имайте предвид, че около 100 милиона долара обем на БНБ се търгуват на ден, с добър дял като форма на обменна валута за покупка или продажба на други криптовалути, така че дори както е в момента, ще има някаква остатъчна стойност на символа след края на отстъпката.
 • Binance може (и по наша оценка вероятно ще) да добави допълнителни стимули в бъдеще за притежателите на токени на BNB, за да се конкурират с някои от стимулите, които други борсови токени предлагат.

Binance също наскоро добави нова функция от 18 май 2018 г.:

Binance Double Referral Rewards

Макар че горната нова функция със сигурност променя търсенето на токени, което вероятно има положително въздействие върху цената, ние ще се съсредоточим главно върху отстъпката от таксата за транзакция, тъй като тя е най-значимата полезност на символа и най-лесна за оценка.

Как моделирахме стойността на BNB Coin

За разлика от много полезни модели на токени, монетата на БНБ има ясна основна парична стойност, която можем да определим количествено – таксата за транзакция, която търговците спестяват, като държат жетоните на БНБ. Искаме да знаем колко струва тази програма.

В резултат на това всъщност можем да гледаме на БНБ като на актив, генериращ паричен поток, при който паричният поток идва под формата на спестени такси за транзакции.

Сега да разгледаме следния сценарий: Да предположим, че някой трябваше да притежава всички токени на BNB, колко трябва да начисли на желаещите търговци на Binance?

От този ъгъл можем да разглеждаме собствеността върху токените на Binance като бизнес с предсказуеми парични потоци, което ще ни позволи лесно да оценим токена.

Първа стъпка: Оценка на обема

Първо и най-важно, трябва да изчислим търгувания обем в щатски долари, за да видим колко би могла да изкара всяка година компания, която отпуска БНБ всяка година.

Имайте предвид, че Binance като борса съществува от около една година, така че опитът да се проектират търгувани с обем долари години в бъдеще не е лесна задача и ще трябва да направим няколко предположения:

 • През последните няколко месеца Binance е сред водещите борси. Може да се каже, че това е борсата номер 1 по отношение на търгуваната стойност на долара и като се има предвид сегашното им господство, изглежда малко вероятно те да бъдат освободени в близко бъдеще.
 • През последните няколко седмици Binance търгува Криптовалути на стойност 1,6 милиарда долара на ден. Въпреки че този обем варира в зависимост от действията на пазара, това е добро предположение за изходното ниво.
 • Със сигурност има вероятност Binance да отпадне от радара. Ако случаят се окаже такъв, тогава оценяването на БНБ може да се окаже безсмислено. Това обаче (поне частично) се компенсира от факта, че не правим никакви прогнози за растеж на общия пазар на крипто търговия като цяло.

Ако приемем, че всеки ден се търгуват 1,6 милиарда долара на Binance, можем да изчислим бъдещите парични потоци на тази хипотетична компания, отпускаща BNB на своите клиенти.

Такса за транзакция Binance Отстъпка Дневен обем Запазена такса за транзакция (ежедневно) Запазена такса за транзакция (годишно)
Година 2 0,10% 25% 1 600 000 000 долара 400 000 долара 146 000 000 долара
Година 3 0,10% 12.50% 1 600 000 000 долара 200 000 долара 73 000 000 долара
Година 4 0,10% 6,75% 1 600 000 000 долара 108 000 долара 39 420 000 долара
Година 5 0,10% 0% 1 600 000 000 долара $ 0 $ 0
Сума 708 000 долара 258 420 000 долара
 • Година 1 – която има 50% отстъпка – е пропусната от този модел, тъй като токените на BNB идват към своя 11-и месец на съществуване.
 • Ние използваме 0% лихва за отстъпка за първа оценка, тъй като текущият лихвен процент от около 2% все още е исторически доста нисък и няма да има голям ефект върху нашето заключение.
 • Общата сума на паричния поток до 4-та година е 258 милиона долара.

Въз основа на този модел, полезността на „отстъпка от такса за транзакция“ на токена на BNB е потенциално на стойност 258 милиона долара.

Някои от вас може да посочат, че този модел е погрешен, защото не всеки купува ефективно точната сума на БНБ, за да оптимизира своите търговски разходи. Този момент става без значение, тъй като стойността на компанията, която държи монета на БНБ, ще зависи от това кое е оптималното кредитиране, а не от това кой е решил да бъде ефективен при закупуването на точен брой токени на БНБ за тяхната търговия.

Освен това някои притежатели на символи могат да държат повече, отколкото е необходимо, което би компенсирало търговците, които забравят да държат БНБ.

Циркулиращо предлагане или общо предлагане?

С тази стойност от 258 милиона долара, присвоена на помощната програма за отстъпка от таксата за транзакция, бихме искали да видим каква част от цената на символа се дължи на тази функция.

Тук използваме циркулираща доставка. Това се различава от нашето анализ на обмен на токени на съотношението TVEV, където използвахме общото предлагане, за да отчетем големите несъответствия в% обращение на токени.

За да се опитаме да разберем какъв процент от текущата пазарна капитализация се отчита от помощната програма за отстъпка от таксата за транзакция, трябва да вземем предвид общата сума на жетоните, които търговците могат да използват, за да получат тази отстъпка. Това е циркулиращото захранване.

BNB Coin Price 16,53 долара
Циркулиращо предлагане 114 041 290
Циркулираща пазарна капитализация $ 1,885,102,524
Стойност на отстъпката за такса за транзакция 258 420 000 долара
Част от таксата за транзакция% 13,71%

С циркулираща пазарна капитализация от 1,89 млрд. Долара, полезността „отстъпка от такса за транзакция“ на токена на БНБ представлява приблизително 14% от цената на токена.

И така, къде отидоха останалите 86%?

 • Binance използва 20% от печалбата си за обратно изкупуване и изгаряне на BNB. Подобно на програмата за обратно изкупуване на акции, това добавя допълнителна стойност към цената на монетата, която не сме отчели. Представете си компанията, която отпуска BNB, тя в крайна сметка може да продаде обратно празен BNB на предварително определена стойност.
 • Не сме обмисляли нарастване на модела. Но с премия цена, вероятно има известен ръст, и тъй като крипто валутите стават основна, Binance е готов да се възползва от предимствата.
 • БНБ има и други помощни програми, като 2x такса за препоръчване, която посочихме по-рано в статията, а също така наскоро добави функция, която позволява усилване на правото на глас за листване за притежатели на БНБ, което оправдава допълнителна премия върху цената.
 • Binance намекна по-рано през годината, че целта им е в крайна сметка да работи за превръщане в децентрализиран обмен, а някои предполагат, че БНБ може да се използва като форма на газ за захранване на мрежата – със сигурност вълнуващо развитие на стойност на премия цена.
 • Могат да се добавят допълнителни функции, които вероятно ще коригират икономиката на маркера и стойността на символа. По принцип отстъпката от такса за транзакция досега е служила като начин за привличане на крипто трейдъри да се регистрират за тяхната борса.
 • По-рано в статията посочихме, че двойките на БНБ търгуват за приличен обем и все повече търговци го използват като форма на обменна валута, за да купуват и продават други криптовалути, като й се придава вътрешна стойност като форма на обменна валута.

Една проста промяна Binance може да направи 2 пъти стойността на маркера

Какво се случва, ако Binance разшири отстъпката от таксата за транзакция от 25% за всички притежатели на монети на БНБ завинаги? Нека разгледаме как това може да повлияе на цената на BNB.

От предишната ни таблица (фигура 2 за година, която използва 25% отстъпка от такса за транзакция), това би означавало 146 милиона долара потенциални годишни разходи за транзакции, спестени от търговци, или 146 милиона долара годишен паричен поток за нашата хипотетична компания за кредитиране от БНБ.

Като се има предвид, че това са потенциални парични средства за постоянно, можем да използваме формулата за непреходност, използвана за изчисляване на финансов договор, който изплаща никога не приключващи годишни дивиденти на своите собственици, за да оценим пазарната капитализация.

формула за вечност

 • Използваме 10-годишната ставка в САЩ на 3,1%
 • Стойност на вечността = $ 146 милиона / 3,1% = 4.709 милиарда долара
 • Използвайки циркулираща доставка от 114 041 290, това означава a на цена от $ 41.3, почти три пъти по-голяма от текущата цена само при отстъпка от таксата за транзакция!
 • Това дори не взема предвид бъдещите характеристики, които биха могли да доведат до още по-висока оценка, или характеристиката на изгаряне и прогнозите за растеж.

Докато подобно съобщение би било чудесна новина за търговците в Binance и ходорите на BNB, защо Binance би искал да направи това? Технически те биха загубили 146 милиона долара годишни приходи годишно – определено нетривиален брой, особено за компания, която вероятно ще продължи да се сблъсква със силна конкуренция в бъдеще.

Ползите обаче потенциално надвишават разходите за Binance като компания:

 • Binance и неговите основатели държат значителна част от монетите на БНБ, така че стимулът им е съобразен с ходърите там.
 • Удължаването на отстъпките след 4-та година би гарантирало, че монетата на БНБ остава актуална и продължава да се търгува и циркулира. Това може да втвърди BNB още повече като обменна валута за закупуване на други криптовалути.
 • Ако повече хора държат и търгуват БНБ, това би довело до увеличен тираж на монетите на БНБ, което би имало възходящ спирален ефект върху цената на монетата.
 • Те ще продължат да бъдат сред най-евтините сред основните борси и ако пазарът се разраства, техният дял от общия пай на приходите също ще расте.

Така накратко, това е печеливша за всички страни.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector