Може ли тази борса да детронира Binance? Как FCoin се повиши до 17,3 милиарда щатски долара дневен обем

Това е най-горещата борса в града и вероятно никога не сте чували за нея.

Понастоящем има най-голям обем транзакции в света и дори не е включен в списъка на CoinMarketCap.com.

Възходът на FCoin

FCoin, базирана в Китай борса, създадена от бившия технически директор на Huobi, Zhang Jian започна търговия в началото на май.

Видял е метеорен скок в обема през последните две седмици. Нищо от това все още не е уловено от големи изводи за данни, тъй като повечето от тях като Coinmarketcap.com все още не са добавили емисията си с данни към своите сайтове.

И наистина е метеоритно. Можете да се уверите сами от моментна снимка на последните 24 часа обем $, търгуван от уебсайта им по-долу.

* 26 юни 2018 г., 11:00 HKT

Основна зона:

Основна зона

Иновационна зона:

Иновационна зона

Тези томове са взети от уебсайта https://www.fcoin.com и са разделени на 2 секции:

 1. „Основната зона“, която е списък на основните крипто двойки срещу USDT, заедно със собствения си токен FT (FCoin Token), търгуван.
 2. „Иновационната зона“, която търгува за малък обем на по-малко известните двойки.

FCoin’s Eye Popping Numbers

 • Да, очите ви не грешат през последните 24 часа, а Огромните 17,3 милиарда щатски долара обем се търгува на борсата.
 • За да се представи това в перспектива, сумата от стойност $, търгувана на топ 10 борси, се движи на около 6 милиарда долара
 • От 17,3 милиарда долара, изтъргувани през последните 24 часа, 8,9 милиарда долара са само за двойките FT! Това означава, че има много фанфари или поне активност около FCoin Token, което представлява 51,1% от целия обем на борсата.
 • Тук има няколко основни въпросителни. Колко от този обем е реален (т.е. не за търговия с пране) и колко устойчив е този обем. И в двата случая, дори ако възприемем консервативен подход и приложим огромна отстъпка към номерата на обема, все още се търгува много голяма стойност.

Как FCoin постигна такъв метеоритен растеж?

Имайте предвид, че борсата FCoin започна да търгува с някои основни двойки в началото на май с малко или никакви фанфари и минимален обем, но едва преди около 2 седмици обемът започна да нараства експоненциално.


И какво стана? Прост, FCoin Token (FT) е роден.

В бяла хартия за FT основните помощни програми за маркери са описани както следва:

 1. Разпределение на приходите от 80%
 2. Права за вземане на решения – интелигентно гласуване на важни решения
 3. Избори & Права на надзор – За връзка с членове на общността FCoin

Основното нещо, което обаче трябва да се отбележи, е методът на разпределение на токените, който те наричат ​​„Модел за трансфер на такси“:

Транс такса Майнинг

Дали FCoin ‘Trans-Fee Mining Model’ е новата форма на ICO?

Как точно работи този нов модел? Когато търгувате на борсата FCoin, както и всички други борси, плащате такса за транзакция в размер на 0,1% от обема, който сте търгували.

По-голямата част от времето плащате в основната валута, която в по-голямата си част е в BTC или ETH. FCoin в края на деня, след това кредитира сметката ви с еквивалентната стойност във FT, теоретично превръщайки FCoin в безмитен обмен!

Това разпространение ще продължи, докато 51% или 5.1 милиарда токени бъдат напълно разпределени.

Интересното е, че ако приемем, че обемът на FCoin продължава да се търгува на 5 милиарда долара (17,4 милиарда долара на ден със сигурност ще намалеят), на 0,42 долара като цената на FT, т.е.ще отнеме 214 дни за 51% от жетоните да бъдат разпределени в крайна сметка.

Ето един прост пример; търгувате BTC / USDT на стойност $ 1000, така че таксата ви за транзакция ще бъде $ 1, която ще бъде дебитирана в BTC. В края на деня, да речем, че FT се търгува на $ 0,5, борсата ще ви кредитира с 2 FT.

Някои важни неща, които трябва да се отбележат:

 • Безплатна такса за транзакция не означава безплатни FT токени – по същество обменяте своите BTC & ETH за FT. Това всъщност е много нов начин за борсата да проведе ICO по свой собствен начин и с текущите обеми, които вижда, със сигурност е работил.
 • Делът на приходите от 80% е потенциално много привлекателен, и заедно с получаването на FT токени, той предоставя огромен стимул за търговците да скочат на борсата – защо не? Те просто плащат такси другаде.
 • Тъй като обаче обменяте ETH & BTC за FT, това означава, че ефективно поемате риск. Ако цената на FT спадне значително преди да изтеглите пари, вие ефективно ще поемете разходите за търговия на борсата.

Решението дали търговците трябва да сменят борсите се свежда до цената на FT токена, тъй като при справедлива оценка има смисъл да купувате и продавате крипто на FCoin, тъй като получавате нещо в замяна – докато на други борси все още сте такси за нетно плащане.

Каква е стойността на FCoin?

Текущата цена на FCoin (FT двойки търгуват на собствена борса) е около $ 0,42 и като се има предвид общото предлагане на монети от 10 милиарда, разглеждаме общата пазарна капитализация на предлагането от 4,2 милиарда долара.

Това е по-голямо от общата пазарна капитализация на BNB (Binance Exchange Token), която се оценява на 2,85 млрд. Долара.

Въпреки че можем да обсъждаме стойността на разликата в комуналните услуги за токени, за обмен, който възникна преди по-малко от 2 месеца, моделът „Транс такса за добив“ със сигурност е бил успешен.

Бележка за 80% дял от приходите

Една от основните помощни програми на токена е 80% дял от приходите, който ще започне на август 2018 г..

С огромния обем BTC и ETH, вече събрани чрез модела за трансфер на такси за трансфер, това прави дяла от приходите на FT много привлекателен. Това създава положителна обратна връзка, при която потребителите използват FCoin, за да получат FT токени, а използването дава стойност на FT токени, което прави модела за трансфер на такси брилянтен „хак на растеж“ за FCoin.

Но скептичните наблюдатели ще се чудят как борсата, която разпределя 80% от приходите си, може ефективно да управлява бизнес. Заслужава да се отбележи, че заинтересованите страни на FCoin държат останалите 49% от доставката и следователно косвено ще запазят 40% от приходите.

Изпълнителният директор на Binance отбелязва

Метеорният възход на борсата FCoin със сигурност привлече вниманието на техните конкуренти, както се вижда от Отговорът на изпълнителния директор на Binance CZ на техния модел, публикуван на Weibo.

Ето обобщение за тези, които не четат китайски:

 • „Модел за трансфер на такси за трансфери“ е не само ICO, но и ICO с много висока цена. Потребителите трябва да действат внимателно.
 • Използвате BTC или ETH, за да платите таксата за транзакция на борсата, където тя ви връща 100% чрез борсовите токени. Не е ли същото с използването на BTC или ETH за закупуване на обменните токени? Каква е разликата между това и ICO?
 • Ако борсата не начисли такса за транзакция, единственият начин за тях да реализират печалба е да увеличи цената на символа си, в противен случай те не могат да оцелеят. Мислите ли, че бихте могли да спечелите в тази игра?
 • Когато токените се отключат за акционерите на компанията, мислите ли, че те все още ще имат мотивация да продължат обмена? От дългосрочна перспектива, смятате ли, че този вид обмен ще бъде конкурентен?
 • Говорейки за конкуренция, този модел няма голяма бариера. Всеки може да го направи. Колкото по-ниска е обаче летвата за влизане, толкова по-малко професионализъм. Някои борси твърдят, че ще направят 100 франчайз борси. Скоро ще загуби стойност.
 • Binance защитава потребителите. Не използваме този модел.

Отговорът на CZ продължи:

„Разбрах, че математиката не е силната ви страна за много от вас. Позволете ми да използвам Binance като пример, за да направя сравнение.

Размяна A: 80% дивидент, 0,1% такса за транзакция. Токените за акционери се отключват със същата скорост.

Binance: 0,1 такса за транзакция, използвайте BNB, за да получите 50% отстъпка, плюс 40% такса за препоръчване.

Да речем, че сте търгували 10 000ETH.

Exchange A получава 10ETH и връща 8ETH на общността. В същото време 10ETH се отключи за отбора. Така екипът получава 12ETH. 50% от ETH, който се връща на общността, всъщност се дава на екипа, защото те трябва да имат около 50% от обменните токени, ако не са продали нито един. Следователно екипът получава 16ETH, а общността получава 4ETH дивидент.

В Binance, ако държите BNB, ние таксуваме само 5ETH, което е 0,05%. 40% от 5ETH се връща на човека, който ви е препоръчал (дори не ме карайте да започвам случая, че вие ​​сами сте се насочили). Така нашият екип получава само 3ETH, без дивидент.

Кой модел е по-добър за вас, като потребител?

Предпочитате ли обменът да вземе 20ETH от вас, след това да ви върне 4ETH с действителното таксуване 16ETH или предпочитате обменна такса само 3ETH?

Къде отиде таксата за незаредена транзакция в Binance? Той директно се връща на действителния търговец!

Ако смятате, че борсата предлага дивидент, е добър, защото други плащат такса за транзакция и вие получавате дивидента. Но наистина ли мислите, че хората ще продължат да търгуват на тази борса дълго време? Кой би бил толкова глупав, за да продължи да плаща таксата за транзакцията? Все още ли обменните токени струват 50 милиарда? Вече е по-висока от БНБ с 500%.

Това е игра, за да видите кой бързо зарежда жетоните.

Индустриалната дисциплина също зависи от дисциплината на потребителя. Не обвинявайте борсата, когато загубите пари. Бъдете отговорни за решенията и изборите, които правите сега. Ако излезете късно, не обвинявайте никого, че не ви е предупредил. “

Въпреки критиките на CZ, FCoin изглежда неуверен. Те дори изброиха двойката BNB в тяхната „Иновационна зона“, което вероятно се прави с намерение да се бракониери клиентската база на Binance или поне да се разбърка пота малко – наистина много нахално.

Ще оцелее ли този нов модел?

Както при повечето неща в крипто, трудно е да се каже дали този „Модел за трансфер на такси“, който катапултира FCoin на върха, ще продължи да го поддържа там.

Освен това остава да видим дали бизнес моделът с 80% дял от приходите ще се самоподдържа (Чехия със сигурност не мисли така), но някои неща са сигурни:

 • „Моделът за копаене на трансфери“ е успешна алтернатива на ICO в смисъл, че е събрал средства на стойност, по-висока от най-големия борсов токен BNB, и в същото време е служил като гениална стратегия за придобиване на клиенти чрез предоставяне на стимули за търговците да преминат към своята платформа
 • Дори ако FCoin не поддържа първото място, обемът на търговия, който са взели от други борси, ще доведе до други борси, които преоценяват своите модели на жетони и може би ще го преразгледат, за да осигурят повече стимули за търговците. Повече борсова конкуренция означава по-добри условия за търговците.
 • Може би CZ най-накрая може да приложи токен помощната програма, която предложих.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector