Милиарди причини да се постигне финансово включване с екосистема без триене

В световен мащаб, 1.7 милиарди възрастни остават без банки, което означава, че повече от една трета от населението на света няма официални финансови услуги. Смята се, че привличането на небанкирали възрастни и фирми във формалната финансова платформа може да генерира около 380 млрд. Долара нови приходи за банките.

LALA World се надява да създаде финансова екосистема за всички, където услуги, включително евтини парични преводи, безкасови плащания, равнопоставено кредитиране, кредитиране по фиат и др., Преобладават под един чадър. Той отваря вратата за регулирани финансови услуги, заявявайки, че има голям потенциал да защити до 42 милиарда долара от това, което нарича „сивият пазар“.

LALA World има визията да достигне до хора с ограничени ресурси чрез блокчейн, без да е необходимо да разбира основните технологии.

LALA World твърди, че в момента международните транзакции в развиващите се страни са изключително неефективни – проблем, който се влошава от много мигранти, които работят в различни части на света. Според ООН DESA 3,4% от жителите на света днес са международни мигранти. Броят на мигрантите, пребиваващи в страните с високи доходи, се е увеличил от 9,6% през 2000 г. на 14% през 2017 г..

Той казва, че плащанията през неговата екосистема биха били без граници и значително евтини. Плащанията също ще бъдат обработени бързо, тъй като никой междинен продукт не забавя транзакцията. Всички транзакции, обработвани през неговата екосистема, се записват неизменно в блокчейн, което ги прави непроменими.

Компанията е планирала да предлага различни услуги и продукти през следващите месеци, някои от които вече работят и работят. Всеки продукт е стъпков етап за тази мрежа да се оформи и да се превърне в устойчива финансова екосистема.                           

LALA Pay, услугите за плащане бяха стартирани успешно в Индия по-рано този месец чрез приложението LALA World с функции на

услуги за плащане на сметки, чрез които потребителят може да плати своите телефонни, газови, широколентови, електрически и абонаментни сметки на повече от 25 различни доставчици на комунални услуги в Индия.

Друго предложение на LALA, LALA Lending, стартира на живо в Индия по-рано тази седмица, тъй като първият им заем беше отпуснат успешно чрез придобитата от него небанкова финансова компания (NBFC) в Индия, чието заявление за смяна на борда се подава в Резервната банка на Индия, управляващият орган. Без обезпечение, fiat Lending и LALA Pay на LALA Световната нетрайна финансова екосистема мечтае да докосне многобройни животи с техните щедри предложения и услуги.

LALA, като начало, ще предлага заеми в два сегмента в първата си фаза:

1) Микро и нано кредит (MANC) за физически лица.

2) Кредити за ММСП: за микро, малки и средни предприятия.

Индия е огромен пазар и за двете предложения. Както посочва Световната банка, индийското ММСП е наело повече от 50 милиона души, мащабирайки производствените възможности, ограничавайки регионалните различия, балансирайки разпределението на богатството и допринасяйки за сектора БВП-ММСП формира 8% от БВП. С Nano Credit той може да даде възможност на младите да станат успешни предприемачи с финансова подкрепа, която не може да бъде осигурена от традиционното банкиране.

LALA World изследва множество ъгли, за да достигне до максимален брой хора чрез техните социално-бизнес платформи.  


До 23 юли 2018 г. те планират да стартират услуги за презареждане чрез приложението LALA World от ОАЕ, използвайки партньорството им с ManGo Point Payment Services L.L.C която е компания, регистрирана в Дубай, ОАЕ под Дубайския икономически отдел за приемане и обработка на плащания в ОАЕ. След стартирането всеки мигрант в ОАЕ ще може да попълни акаунта си в LALA World App чрез павилиони ManGo, присъстващи в 450 местоположения в ОАЕ. След успешно допълване потребителите могат да извършат допълване на собствения си мобилен номер или на всеки друг мобилен номер, принадлежащ на 10 различни държави извън ОАЕ, като ги спасяват от чести посещения на павилионите.  

До 2020 г. те искат да направят разлика в 100 милиона живота и да изградят приемливостта на LALA, правейки тези отделни изстрелвания като стъпка към мегавизията!

В бъдеще LALA World ще може да даде възможност за крипто-към-крипто кредитиране между връстници (peer-to-peer). Това ще бъде най-бързата форма на кредитиране и ще даде възможност на мигрантите, които се нуждаят спешно от кредит, които биха могли да заемат от близките и близките.

С нарастващите нива на доходите финансовото включване сега е една от най-важните програми за публичните и частните финансови институции. Времето е подходящо за всички финансови институти да вземат предвид небанковия и недобанкирания пазар. Това може да стане чрез промяна на настоящия им оперативен модел, за да обслужва ефективно този бързо растящ печеливш пазар. Предизвикателствата на настоящите банкови услуги и услуги за отдаване под наем трябва да имат обща основа на решението, за да се обединят всички на една и съща платформа и изглежда LALA World притежава силен потенциал да го постигне.

Организации като LALA World могат да подобрят значително годишните приходи на нациите, като:

  • Преодоляване на кредитната разлика в малкия бизнес при средни спредове на заеми и предоставяне на консервативни базирани на такси услуги.
  • Включване на небанкирали възрастни в официалната финансова система и повишаване на техните официални нива на разходи за финансови услуги.

Ресурси:

(Акцент: https://www.accenture.com/us-en/insight-billion-reasons-bank-inclusively)

(http://www.iamwire.com/2017/09/importance-of-msme-sector-in-india/166912).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector