ICO Market Watch: Основни разпоредби и държави, които трябва да разгледате, преди да стартирате ICO

ICO Watch Watch – Добре! Така че сте решили да стартирате ICO, но скорошната паника, създадена от SEC, забрана в Китай и т.н., ви кара да сте скептични.

Ами тази статия, ако е за вас. Първо ще разгледаме ключовите разпоредби, наложени от правителството. и прегледайте мненията на няколко държави, които публично са предоставили публично изявление за текущия статус на ICO.

Само малко резюме на ICO, за да привлечете всички на една и съща страница!

Какво представляват ICO’S- ICO Market Watch:

Първоначални предложения за монети или ICO‘с са подобни на IPO или краудфандинг за набиране на средствата, необходими за стартиране на бизнес. Подобно на криптовалутите, те не са регулирани и се провеждат за набиране на пари за ново начинание на криптовалута, точно както бихте започнали семеен бизнес и помолихте роднините си да си партнират с пари в замяна на евентуални бъдещи доходи. В типична ICO кампания процент от новата криптовалута се дава на ранните поддръжници на проекта в замяна на пари или други криптовалути, но обикновено за биткойн.

Защо инвеститорът инвестира в ICO?

Инвестиращите в началото на операцията са мотивирани да инвестират в новата криптовалута с надеждата планът да стане успешен и печеливш след стартирането му, което може да доведе до по-висока стойност на криптовалутата от тази, която са инвестирали в нея по време на стартирането на проекта. Един пример за успешен ICO проект, който беше печеливш за ранните инвеститори, е Ethereum, който има Ethers като crpto монети. През 2014 г. Ethereum беше стартирана и нейната ICO събра 18 милиона долара в биткойни в размер на 0,40 долара за етер. Проектът стартира през 2015 г. и през 2016 г. имаше етерна стойност, която достигна до $ 14 с капитализация от над 1 милиард долара, което направи много милионери.

Защо трябва да бъдете предпазливи?

  • ICO за измама

Въпреки че имаше много успешни ICO и те трябва да бъдат разрушителни инструменти за иновации в идните времена, някои ICO кампании са измамни. Тъй като тези кампании за набиране на средства не са регулирани от финансови разпоредби, средствата, загубени в резултат на тези измами, никога не се възстановяват.

  • ICO е забранен от Китай и Южна Корея

След няколко такива случая на измамни ICO, мненията се втвърдиха за тях поради рисковете, свързани с тази възможност за инвестиция. Докато цената на Биткойн продължава да чупи рекорди, тъй като всеки ден чувате все повече и повече от вашите приятели да влагат пари в биткойни, Китай и Южна Корея забраниха ICO, а виждането на Япония за промяна на мнението за тези алткойни води до това, че други големи икономики също заемат агресивна позиция в предупреждавайки своите граждани да ги предпазват от подобни съмнителни инвестиции.

  • Регламенти на ICO

ICO също започнаха саморегулиране. Платформата Blockchain си сътрудничи с играчи на пазара като Deloitte, Центъра за компетенции на Ethereum и управляващата фондация ICO, за да започне саморегулиране. Това саморегулиране би обхващало законосъобразности като данъчно облагане, счетоводство, познаване на клиента или KYC и други подобни надлежни грижи за смекчаване на измамите ICO, които не са нищо друго освен регулаторно решение за търсене на ниски суми от публични лица без правилата и разпоредбите на традиционното IPO.

  • Как различните страни се отнасят към ICO?

Европейският съюз разрешава ICO, ако се придържат към изпирането на пари, политиките на KYC и други бизнес разпоредби и лицензи на ICO. Канада разглежда IPO за всеки отделен случай, Китай и Южна Корея са забранили ICO заедно с Китай, като искат всички пари, събрани от ICO, да бъдат възстановени в пълен размер. В Америка ICO трябва да бъдат регистрирани и лицензирани от федералната агенция SEC по същия начин, сякаш не са ICO. Някои държави имат допълнителни ограничения, които включват дори изискване на депозити при тях с еднаква или по-голяма стойност от тази на ICO. Обединеното кралство е издало предупреждения за инвеститори срещу ICO, но засега ги позволява. Швейцария разрешава ICO, но Швейцарският орган за надзор на финансовия пазар или FANMA разглежда ICO за възможни нарушения на законите.

Източник: https://www.linkedin.com/pulse/asiapacific-crypto-currency-ico-legislation-heatmap-xie/?articleId=6348357279833817088

Сингапур разрешава ICO, но бъдещите ограничения са вероятни, той казва, че всички продукти на капиталовия пазар, включително алткойни, могат да бъдат регулирани съгласно MAS. Япония създава правила за тяхното регулиране и вече издава предупреждения за инвеститорите. Израел също разрешава ICO, но техният орган за ценни книжа решава дали да регулира ICO или не. Германия разрешава ICO, но предупреждава инвеститорите за свързания риск, а също така очаква ICO да се придържа към съществуващите правила за банкови, инвестиционни и търговски актове. Тайланд, Хонк Конг и Филипини също така позволиха на ICO да се уверят, че те могат да бъдат регулирани в бъдеще Австралия е първата държава, която има официално регулирани ICO. Те изискват ICO да се придържат към дейността на корпорациите.


Тъй като пазарът на криптовалута се увеличава, не се изненадвайте, ако ICO са ограничени почти като IPO в повечето от големите икономики.

Какво мислите за бъдещето на ICO’s, уведомете ни в коментарите по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map