Дали Facebook’s Past Haunting Libra’s Future ли е? Знайте тук!

Има ли някой, който е забравил Делото на Facebook за скандал Cambridge Analytica относно поверителността на данните? Ако не сте, тогава комисията на Сената все още проучва този случай.!

Както всички знаем, Фейсбук е бил обект на скандали в продължение на години – понякога заради намеса в изборите, а след това загриженост за поверителността. Въпреки всичко, Facebook реши да пусне своята криптовалута, монета Libra, която законодателите не усвояват.

Съответно законодателите все още не са готови да приемат факта, че Facebook вижда да революционизира сегашната форма на пари и се надява да улесни отворено банково съоръжение за необезпечени и недостатъчно банкови.

Сега е трудно да се доверим на Facebook!

The изслушване беше създаден на 16 юли 2019 г. на Capitol Hill във Вашингтон, където изпълнителният директор на Calibra Дейвид Маркус представи, за да засвидетелства плана на Facebook за предстоящата криптовалута, Везни, съответната поверителност и много други свързани аспекти. Само за да напомня, Libra е стабилна валута, подкрепена от консорциум от компании, включително PayPal, MasterCard, eBay, Visa, Vodafone и други – докато Calibra е цифров портфейл, който позволява да се съхраняват, прехвърлят и купуват монети Libra.

Според свидетелския документ, представен от г-н Маркус преди изслушването в Сената, Facebook Inc. няма отношение към финансовия аспект на Везните – като такъв, същото се обсъжда по време на изслушването. Г-н Маркус настоя, че финансовите данни на потребителя ще бъдат достъпни само в портфейла на Calibra и Facebook няма достъп до потребителски данни или финансова информация – освен това добавя, че Facebook Inc. ще бъде само един от членовете на Асоциациите на Везните, подобно на други частни играчи; eBay, Vodafone и др. За тези, които не знаят, Libra Association е организация с нестопанска цел, създадена за Везни и подкрепена от няколко частни компании от различни индустрии, включително телекомуникации, финанси, застраховане, медии и др..

Изслушване в Сената 1 ден Отваря проблем с поверителността

По време на деня на изслушването 1, Ларс Сейер Кристенсен, който е председател на Concordium, първата в света бизнес / blockchain мрежа, готова за ID / KYC, заявява, че един от ключовите въпроси разчита на недоверието на Везните е „сигурността”, която варира от националната сигурност до защита на инвеститорите.

По същия начин сенаторът Шерод Браун изрази загрижеността си;

Компанията показа „чрез скандал след скандал, че не заслужава нашето доверие“.

В непрекъснат разговор г-н Браун заявява, че би било „заблуда“ да се мисли дали дадено лице може да се довери на фирмата в социалните медии със своите „трудно спечелени“ пари. Докато Фейсбук вижда, че ще помогне за недостатъчно банкиране на необезпечени, г-н Браун посочва това;

„Ще сме луди, ако им дадем възможност да им позволят да експериментират с банковите сметки на хората.“

Предишните белези на Facebook все още се виждат. Най-лошият спомен за поверителността на Cambridge Analytica във Facebook е твърде труден за търкане, което накара друг сенатор да даде остър коментар. Републиканският сенатор Марта Максали изрази загрижеността си като „Не ви вярвам, момчета“. Тя каза;

„Вместо да почиствате къщата си, вие стартирате нов бизнес модел.“


Г-н Маркус се опита да обясни как Facebook държи социалната му мрежа настрана от Везни. Той каза, „Facebook ще има само един глас“.

„Начинът, по който изградихме това, е да разделяме социални и финансови данни, защото чухме ясно и ясно, че те не искат тези два типа потоци данни да са свързани, така че това е начинът, по който е проектирана системата“

Какъвто и да е случаят – цялото изслушване постави Везни на Facebook в дилема. Според бележките за изслушването г-н Маркус следва своя тон на обяснение на Libra като платформа с отворен код и криптовалута. От друга страна, Calibra е цифров портфейл, но междувременно това е продукт на Facebook, който е най-мощната социална мрежа. Един сенатор посочи Маркъс, казвайки „не правиш това за забавление“.

Въпреки че Facebook започна този план в Съединените щати, той получава добре дошъл ход и от други страни, като Швейцария. Това е съвсем вярно, тъй като свидетелствам за документ на г-н Маркус, който определя това, както следва;

Горд съм, че Facebook инициира тези усилия тук, в САЩ, пише Маркус. Вярвам, че ако Америка не води иновации в областта на цифровата валута и плащания, други ще го направят.

Facebook е изправен пред глоба от $ 5 милиарда

Освен това си струва да се отбележи, че докладите, в които се подчертава „Федералната търговска комисия (FTC)“, са одобрили глоба от около 5 млрд. Долара във Facebook за нарушения на поверителността на Cambridge Analytical. По отношение на това представителят Дейвид Сицилин, демократ от Род Айлънд, заявява, че; “FTC току-що подари на Facebook коледен подарък за пет месеца граф”.

„Много е разочароващо, че такава изключително мощна компания, която е извършила такива сериозни нарушения, получава шамар по китката.“

По отношение на този скандален въпрос, повдигнат по време на изслушване във вторник, 16 юли 2019 г., г-н Маркус отговори, че „знаем, че трябва да отделим време, за да направим това правилно“ – той отново ще даде показания пред Комитета за финансови услуги на Къщата в сряда (17 юли 2019 г.) за ден 2.

Комбинирането на смесени изявления от изслушване – както от технически мозъци, така и от онези, които брутално изразиха своето откровено недоверие към Facebook, е вълнуващо да се изчака изслушването на следващия ден и резултатите от него.

Какво следва?

Въпреки че г-н Маркус направи всичко възможно, за да обясни как Facebook изобщо не участва във Везни и Калибра, що се отнася до данните на потребителя – доста трудно е да повярвате във facebook, виждайки предишния си запис. Всъщност в началото на юли г-н Маркус заяви, че „потребителят не трябва да се доверява на Facebook, за да използва Везни“.

„Най-долу: Няма да се налага да се доверявате на Facebook, за да се възползвате от предимствата на Везните. И Facebook няма да носи някаква специална отговорност за мрежата Везни “, каза г-н Маркус. ‘Но ние се надяваме, че хората ще реагират положително на портфейла на Calibra. Ние сме наясно с нашия подход към разделянето на финансовите данни и ще изпълним ангажиментите си и ще работим усилено, за да предоставим реална полезност. “

Дали обаче Facebook ще постигне успех в САЩ все още е въпрос на време. Наскоро анализатор Brent Thill от Jefferies заявява, че „няма значение дали Везните на Facebook се провалят. Господин Тил държави че

“Той не вярва, че Везните на Facebook ще имат голям успех в Съединените щати, защото 80% от американските потребители на Facebook нямат интерес към цифровата валута.”

Като се има предвид, че Facebook няма чист опит в поверителността на данните на потребителя, каква според вас ще бъде следващата глава на Везните? Смятате ли, че ще получи положителни забележки от американските регулатори или твърда критика, която накара Facebook да вземе решение за следващия си ход.? Споделете вашето мнение в коментара по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector