Ексклузивно интервю с вицепрезидента на мултифункционален доставчик на услуги за облачен майнинг, Cryptouniverse

В ексклузивно интервю с вицепрезидента на Cryptouniverse, той обясни как миньор не изисква голяма инвестиция, за да започне добив. Той обясни как с Cryptouniverse потребителят може да започне да копае само с $ 50 [приблизително].

          1. Как се появи проектът CryptoUniverse.io? 

Нашата история датира от 2015 г. Крипто индустрията едва започваше да се формира. За двама от приятелите ми копаенето беше страст. Бихме анализирали технологията на блокчейн, криптовалутите и POW-копаенето, купувахме и тествахме всяка видеокарта, която намерихме. 

През 2017 г. създадохме първата си тестова ферма. Започнахме само с две платформи, но два месеца по-късно вече разполагахме с 54 платформи, 10 ASICs S9 и чакахме да бъде доставен чисто нов L3. До октомври създадохме втората минна ферма. Стартирането на тестови ферми ни позволи да съберем голям брой безценни статистически данни и да добием представа какво работи и кое не. 

2. Кога е основана компанията и от кого? 

Създадохме CryptoUniverse на 14 февруари 2018 г. – със същите двама мои колеги, които бяха в проекта от самото начало. Тогава имахме екип от 8 души, но само за няколко месеца отворихме нов офис и персоналът ни се увеличи четирикратно. След това обединихме целия си опит в областта на копаенето и статистиката и изградихме първия си напълно функционален център за данни в Кириши, Ленинградска област. Оттогава се разширяваме. В момента нашата компания в момента има 126 служители и сме представени в няколко държави.

3. Моля, предоставете текущата информация за компанията. Какви бяха целите на създаването на CryptoUniverse?

Първоначалната ни визия беше да запознаем повече хора със света на криптовалутата и блокчейна. Целта е да се изгради доверие и да се създаде лесна за ползване, прозрачна платформа, където всеки може да получи лесен достъп до минната индустрия. 

В момента CryptoUniverse предлага услуги за облачен майнинг с широк спектър от договори за всяка стратегия и бюджет, като разработва и нови функции. Ние поставяме нуждите на нашите клиенти на първо място, затова се стремим да намалим броя на кликванията. Един от последните аванси е опция за извършване на плащания с Visa и Mastercard. 

4. Планове за следващите пет години?

Тъй като броят на нашите клиенти непрекъснато нараства, ние се увеличаваме. Това лято планираме да открием нов, усъвършенстван център за данни. Това ще бъде технопарк, където освен криптовалутите ще работим и с AI, BigData и IoT. Второ, разработваме нова платформа с разширени функции. Това ще бъде пространство, където можете да добивате, да съхранявате приходите си, да обменяте криптовалути, да продавате и купувате договори за добив и т.н.. 


Освен това планираме да навлезем на американския пазар. Също така ще работим по нашите странични проекти – например, Минния университет, където ще предоставим съответни знания в областта на криптовалутите. 

5. Къде се намират центровете за данни? 

Основният ни център за данни се намира в Кириши, Русия, а новият ще бъде изграден в района на Иркутск. Решихме да се възползваме от студения сибирски климат и лесен достъп до водна енергия. Позволява ни да спестим от охлаждащи системи, за да можем да бъдем по-енергийно ефективни, да поставим ниски договорни цени и не на последно място да бъдем по-зелени.

6. Говорете за вашето оборудване: конкурентно ли е?

Абсолютно. Ние постоянно тестваме нови модели на миньори в нашите центрове за данни и предлагаме само онези модели, които се оказаха най-ефективни. Например, миналия май купихме нови миньори от Сanaan (AvalonMiner 852, 911 1041F, 1041) и Bitmain Antminers (S15, T15, S17, T17). Сътрудничим си с големи производители на минно оборудване: работим с Bitmain и Canaan и Innosilicon ще се присъедини към тях в най-близко бъдеще като наш нов партньор.

7. Можете ли да разсеете мита, че за да сте миньор, ви е необходим много начален капитал за оборудване? 

Всъщност това не е мит. Разходите за добив ще зависят от вашите стратегии. Ако изградите своя собствена система за добив, тогава необходимият начален капитал е висок, както и разходите за поддръжка. Домашните миньори трябва да се научат да работят със софтуера, да поддържат работно състояние, да осигуряват постоянно охлаждане на оборудването и да се справят с проблема с шума. Разходите за електроенергия могат да изядат над 50 процента от доходите им. Облачният добив е много по-достъпен. Когато решите да копаете в облака, вие делегирате всички тези проблеми на вашия доставчик на облачен добив.

8. Колко капитал е достатъчен, за да станете миньор на вашата платформа? 

Няма да ви е необходим голям капитал, за да започнете да копаете с CryptoUniverse. Минималната сума на първоначалната инвестиция е около $ 50. Казвам „за“, защото нестабилността на крипто пазара е висока и цените леко се променят през цялото време – понякога дори по-често от веднъж на ден. Договорната цена обаче е сравнима с цената за излизане в бар. Копаенето е по-здравословна алтернатива.

9. Как може да се инвестира в тези платформи?

Като купувате хешрейт, купувате миньори или инвестирате директно в компанията. Закупуването на хешрейт е най-лесният начин да започнете да копаете. Закупуването на собствен майнер е по-изгодно в дългосрочен план, но това е дългосрочна инвестиция – минимум 2-3 години. В бъдеще ще има и възможност за дялово участие при закупуване на миньор.

Напоследък има много подозрителни криптопроекти и съм наясно, че много инвеститори се страхуват да навлязат на пазара поради страха от загуби или измами. CryptoUniverse означава доверие и пълна прозрачност. Нашите центрове за данни са реални и отворени за посещение на всички наши клиенти и потенциални инвеститори.

10. Какви криптовалути или начини на плащане използвате?  

Ние добиваме BTC и LTС, криптовалутите, които се оказаха най-стабилни през годините. Разбира се, приемаме и двамата. Има и опции за извършване на плащания чрез SWIFT и европейската система SEPA по текущата сметка IBAN. Наскоро си партнирахме с Connectum – онлайн банка, която има финансов лиценз във Великобритания и придобива лицензи от VISA и Mastercard, които гарантират надеждност и високо качество на услугите, които предоставят. Така че сега приемаме и плащания с карта.

11. Какви гаранции предлагате на клиентите си по отношение на сигурността? Има случаи на хакери, които влизат в портфейли и обменят.

Цялостно подходихме към въпроса за сигурността, започвайки от избора на строителни материали за нашите центрове за данни, до сложна защита от хакове и измами. CryptoUniverse има единна система за сигурност и наблюдение с дублирана система за предупреждение. Специалистите по сигурност и информационни технологии работят денонощно. 

Системата е защитена от DDOS- и хакерски атаки, а сървърите се одитират всеки месец. За да защитим средствата, използваме студени портфейли и криптирани частни ключове. Когато някой се опита да изтегли пари, системата извършва поведенчески анализ; след това всяка транзакция преминава през ръчен одит. Да, това увеличава времето за обработка, но осигурява високо ниво на защита в замяна. Благодарение на тази система, през цялата история на CryptoUniverse не е имало нито една спорна ситуация, свързана с процеса на оттегляне. В допълнение към всичко по-горе, ние имаме 700 хиляди долара в нашия акционерен капитал, така че ние носим пълна финансова отговорност. Ние притежаваме земята и сградите, което ни прави независими от наемателите и също така представлява ценна част от нашите активи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector