Топ 5 блокчейн компании в технологиите за здравеопазване

Blockchain, технологията, която стои зад най-ценната цифрова валута Bitcoin, е приета за следващата революция в интернет технологиите. Blockchain предоставя начин за извършване на транзакции в децентрализирана мрежа, премахвайки необходимостта от трета страна като банка, правителство или хазна. Това също така гарантира, че транзакциите са по-бързи, необратими и струват много по-ниско, отколкото при валутите на Fiat. Технологията трябва да има въздействие в много индустрии и здравеопазването не е по-различно.

Всъщност здравната индустрия има много области, които биха могли да използват блокчейн за обмен на данни в цялата индустрия, сътрудничество, да помогнат за предотвратяване на кражби на данни, да запазят поверителността и прозрачността при управлението на здравни събития, като предоставят неизменни и проследими записи, проследяване на фармацевтичната верига на доставки за намаляване на кражбите и грабежи, подобряване на споделянето на данни за клинични изпитвания и изследвания и сигурно споделяне на данни със застрахователни компании.

Нека разгледаме някои от компаниите, които работят усилено за решаването на тези проблеми. Ето топ 5 на блокчейн компаниите в сектора на здравеопазването:

Решете. Грижи

Решете. Грижи е най-добрият претендент за разрушително стартиране, внедряващо блокчейн решения за тази индустрия. С рекорд на иновативни здравни решения в САЩ, тази компания вече пусна приложението Care.Wallet for Physician на платформата blockchain за Arizona Care Network (ACN), една от най-големите отговорни организации за грижи в САЩ. Тяхното приложение прави здравеопазването по-безопасно и по-ефективно и рационализира администрирането на предимствата. Той показва дейни данни за лекарите, за да управляват по-добри грижи и финансовите печалби, които те печелят от ACN за подобрено предоставяне на здравни грижи и намалени разходи.

Solve.Care е най-интересната компания, защото всъщност са внедрили мащабно решение за плащания, основани на стойността, за мрежа от 5500 доставчици на ACN, използвайки Care.Coin, техния цифров маркер. Това, въпреки факта, че американската здравна индустрия е известна с консервативността си, е огромна сделка. Още едно тяхно приложение Care.Wallet for Familys вече е налично в Google Play, както и в магазина за приложения на Apple за изтегляне и използване от потребители от над 80 държави.

Ху-мъжество

Човечеството решава един от най-старите и най-важни проблеми в тази индустрия – осигуряването на лични данни. Понастоящем по-голямата част от данните за пациентите са разпръснати на случаен принцип и се намират в централизирана база данни в множество корпорации, фармацевтични компании, лекарски компютри, бази данни за застраховка и много други места.

Блокчейн решението на Humanity, изградено върху Ethereum, е решение от вериги вериги, наречено Human Data Consent and Authorization. Тяхното убеждение е, че „всеки има право на законна собственост върху присъщите му човешки данни като собственост“. Това включва медицински данни.

Верига за грижи

Care Chain е друга иновативна компания, работеща за създаване на инфраструктурата на блокчейн, необходима за поддържане на такива огромни количества данни. Те работят и за управление на личните данни. Водена от Ethereum Enterprise Consortium и HyperLedger, веригата Care има намерение да създаде по-широка мрежа, като включи всички заинтересовани страни в здравната екосистема.

Пациент

Patientory е приложение, изправено пред потребителите, с визията да ви „даде възможност за сигурен достъп, съхранение, проследяване и обмен на вашите здравни данни с избрания медицински специалист“. Подобно на повечето EMR в blockchain приложения, те позволяват на потребителите да съхраняват, преглеждат, споделят и защитават своите медицински записи в blockchain. Тяхното мобилно приложение е безплатно за използване, където потребителите плащат само докато търсят записите, които съхраняват. Те също имат екип за поддръжка, който им позволява да комуникират директно с лекарите и доставчиците на здравни услуги.

Медицинска верига


Медицинската верига има платформа за телемедицина, която позволява на потребителите да се консултират и да споделят своите данни директно с лекарите. Транзакциите и трансферът на данни се извършват на блокчейн, където потребителите ще могат да плащат сигурно, използвайки MedToken. MedicalChain стартира пилоти, където практикуващи и пациенти могат да се регистрират и използват своята платформа.

Заключение

Очаква се здравната индустрия да се възползва в голяма степен от блокчейн технологията. Повечето решения са в новозараждащ етап в момента. Но с развитието на индустрията най-голямото предимство ще се види от потребителите, които ще могат да контролират и защитават своите данни. Отделно от това, това ще доведе до огромна ефективност, като премахне документооборота и намали сложността, като същевременно позволи по-добро сътрудничество. Разходите за здравеопазване са очаква се да се повиши до над 10 трилиона долара до 2022 г. и тези компании имат възможност да вземат значителна част от това.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector