Топ 10 доставчици на ликвидни пулове през 2020 г.

Пулът на ликвидността предизвиква неадекватните проблеми с ликвидността на модела на книгата за поръчки. Поради тази причина обменът няма да зависи от оферентите и участниците, които попълват книгата за поръчки. Също така традиционните борси, които често манипулират сделките, за да привлекат инвеститорите, няма да се притесняват да правят това отново. Следователно, нека знаем какво е наложило пулове на ликвидност. 

Преди това традиционните пазари, включително криптовалута, акции и валута, страдаха от неадекватна ликвидност. За всяка сделка купувачът ще трябва да изчака продавачът да определи цените. Докато двете страни не се споразумеят за цена, няма да има търговия.

Сделките обаче може да не се случват или понякога да отнемат повече време. При решаването на бюрократичния характер на книгата за поръчки търсенето на начин за осигуряване на ликвидност става необходимо, тъй като пречи на инвестициите, като същевременно възпира обещаващи проекти.  

Междувременно моделът на книгата за поръчки не се ограничава до централизирани борси, тъй като децентрализираните борси имат същата съдба в ранния си етап. Следователно пуловете на ликвидност – чрез автоматизирани интелигентни договори запълват празнината. 

Ще бъде интересно обаче, че имате основно разбиране за ликвидността и защо те са необходими.

Какво е ликвидност и защо?

Ликвидността често е предизвикателство при акции, валута, криптовалута и други финансови услуги. То се отнася до лекотата, при която даден актив може да бъде преобразуван в друг, без това да повлияе на пазарната цена.

Следователно, това е един от проблемите на модела за обмен на книги с поръчки, тъй като търговците понякога не желаят да купуват на определено ценово ниво. Следователно традиционните борси прибягват до модел на маркетмейкър, за да създадат ликвидност. Същото обаче може да се отнася и за децентрализирания обмен.

Според Матю Превит, криптоикономически съветник в Amentum Capital и съ-ръководител на RadicalxChange и Стивън Макки, изпълнителният директор на Amentum Capital,

„Входящата и изходящата ликвидност е от съществено значение за създаването и растежа на финансовите пазари“.

Те смятат, че пулът на ликвидност трябва да се счита за впечатляващо постижение в децентрализираното институционално изграждане и предпоставка за растежа на редица други институции, финансови и други. 

Какво представлява пулът на ликвидността?

Пулове на ликвидност са пулове от токени, заключени в интелигентен договор за улесняване на търговията чрез осигуряване на ликвидност. Те се използват от Автоматизирани маркетмейкъри (AMM) за намаляване на ценовата промяна при търговия на децентрализираните борси. Той предоставя уникална, по-малко спекулативна причина хората да държат токени, които все още нямат голяма потребителска база.


Как работят пуловете на ликвидност?

Пуловете на ликвидност противоречат на моделите на книгите за поръчки. Автоматизиран интелигентен договор ви помага да попълвате поръчки за покупка / продажба вместо съответстващ механизъм. 

Следователно методите за обединяване поддържат постоянна ликвидност, като същевременно намаляват безпрецедентните колебания в цените. Сред другите предимства на най-добрите пулове на ликвидност са: 

  • По-ниски такси за газ. 
  • Даване възможност на всички да осигуряват ликвидност, използвайки автоматизирания интелигентен договор. 
  • Чрез помощта на автоматизирано доказване, доставчици на ликвидност може да печели пасивни доходи. 

Как да идентифицираме най-печелившия пул на ликвидността?

Ето защо, ако някога сте искали да търгувате на ликвиден пазар, трябва да помислите за най-добрите доставчици на ликвидни пулове на DeFi. Едновременно, Басейни.fyi ще ви насочи как да намерите топ 10 на пуловете за ликвидност.

Списъкът обаче не беше изчерпателен, следователно пуловете, обхванати в тази статия. 

Топ 10 доставчици на пулове за ликвидност

Банкор е един от първите проекти, които въвеждат ликвидност, а последният се популяризира от Uniswap. Те са сред най-добрите доставчици на пулове за ликвидност, както е показано по-долу:

1. Разменете

разменят

Разменете е децентрализиран обмен на токени ERC-20, който поддържа 50% договори Ethereum и 50% от други целеви активи (ERC-20 токени) договори. Тя ви позволява да обменяте ETH за всеки друг ERC-20 маркер по децентрализиран начин.

Той управлява борса с отворен код, където можете да създадете нова двойка за размяна в нов пул на ликвидност за всеки токен и без разходи за листинг. Платформата обаче начислява суапера 0,3% такса за суап и се споделя с доставчиците на ликвидност. Може да намерите списъка с маркери тук или също така можете да създадете нов.

Подобно на други доставчици на пулове за ликвидност, вие просто депозирате крипто, за да получите токен Uniswap, когато доставяте ликвидност. Например, когато депозирате DAI, ще получите еквивалентна сума на Uniwap токен. Той се състои от няколко пула на ликвидност, както следва: yDAI + yUSDC + yUSDT + yTUSD, AD, LGO-WETH, WETH-AMPL и много други пулове.

2. Криви финанси

Curve Finance Ликвидност

Крива е базиран на Ethereum децентрализиран пул за ликвидност за търговия с stablecoin. Подобно на Convexity, той предоставя на потребителите ниско приплъзване, тъй като стабилната монета не е летлива. Платформата няма собствен токен, но може би стартира Curve token (CRV token).

Платформата разполага със 7 пула със собствена двойка пулове ERC-20. Той поддържа размяна на диапазони стабилни монети и активи в следните пулове: Compound, PAX, Y, BUSD, sUSD, Ren и sBTC.

3. Балансир

Баланс на ликвидност

Това е мениджър на портфейл, който не е попечител, доставчик на ликвидност и сензор за цени, изграден върху Ethereum. Тя позволява на всеки да създава или добавя ликвидност към персонализирани пулове и да печели такси за търговия.

The Балансир Протоколът за обединяване е композируем и управлява няколко вида обединяване, включително частни, споделени и интелигентни пулове. Частното обединяване позволява само на собственика да предоставя ликвидност, да актуализира параметри и пълно разрешение. За разлика от частните пулове, всички параметри като тегла, символи, такси и т.н. са постоянно зададени в споделен пул.

Следователно няма специална привилегия, тъй като всеки може да добави ликвидност, докато собствеността на пуловете се проследява с Balancer Pool Token. От друга страна, интелигентният пул е друга разновидност на частните пулове, където интелигентните договори контролират транзакциите. Той обаче приема ликвидност навсякъде и се проследява с токена Balancer Pool.

Протоколът, стартиран през март 2020 г., наскоро разпространи управленски токен, наречен BAL, на доставчиците на ликвидност чрез процес, наречен добив на ликвидност.

Balancer предоставя няколко пула на ликвидност, включително, но не само: DIA / USDC, USDC / BAL, NMR / WETH, наред с други.

4. Банкор

Банкор

Bancor е базиран на Ethereum Blockchain протокол, който използва обединена ликвидност. Подобно на Curve, Uniswap и други, той използва алгоритмични механизми за създаване на пазара чрез използването на „интелигентни токени“, за да осигури ликвидност и точни цени чрез поддържане на фиксирано съотношение спрямо свързани токени (например ETH) и коригиране тяхното предлагане.

Пулът му на ликвидност се нарича реле Банкор. Той представя Bancor stablecoin за решаване на нестабилността на ликвидността поради зависимостта от BNT, родния токен. Следователно, той поддържа обединяване на ликвидност между токени BNT, Ethereum или EOS и неговата стабилна монета (USDB).

Следователно, той използва BNT, за да улесни размяната между други блокчейн, като в момента поддържа веригите Ethereum и EOS. За разлика от Uniswap със специфична такса за суап, Bancor има различни такси от 0,1-0,5%, в зависимост от пула.

5. Kyber Network

Пул за ликвидност на Kyber

Кибер е базиран на Ethereum, верижен протокол за ликвидност, който позволява на DApps да предоставя ликвидност, за да подобри потребителското изживяване. Следователно доставчиците и портфейлите позволяват на потребителите да плащат, разменят, получават разновидности на токена с една транзакция.

Той има естествен токен, наречен KNC за награждаване и управление на екосистемите. Следователно притежателите залагат токена, за да участват в управлението и да спечелят награда, както е предварително определено от интелигентния договор.

6. Протокол за изпъкналост

Convexity е децентрализиран доставчик на ликвидни пулове. Той установява обобщена рамка за наречени взаимозаменяеми ERC-20 токенизирани опционни договори острови. Потребителите могат да пишат договори за обезпечени опции и да продават тези договори под формата на жетони.

Като нова концепция обаче тя има ограничени случаи на употреба. Един специален случай на платформата е застраховането на ликвидност. Следователно е по-безопасно за нови търговци или доставчици на ликвидност.

7. ICTE

Пул за ликвидност на Icte

Това е междуобменен пул на ликвидност. Той управлява кръстосан блокчейн протокол DeFi, който свързва регионални базирани в облака обмени. Според проекта те вярват, че свързването на борсите ще реши предизвикателствата за латентност, сигурност и попечителство, като същевременно осигури огромна ликвидност за заинтересованите. 

Въпреки това, всяка борса функционира напълно самостоятелно, но е в рамките на глобалното ICTE Алфа сървърна инфраструктура. 

8. DeversiFi

diversfi

DeversiFi е депозитна и децентрализирана борса, известна с високи транзакции в секунда. Той използва механизма за мащабиране на слой 2 на StarkWar, ​​за да постигне до 9 000 TPS. 

Поради високата си скорост той предлага обединяване на ликвидност и почти нулева такса. 

Протоколът DeversiFi позволява на частни и публични портфейли за криптовалута да депозират активи в интелигентния договор на родния, наречен DeversiFi zkSTARK. Чрез интелигентния договор търговците извършват сделки извън веригата и баланс по веригата. Дейностите се извършват с NEC токен, роден токен на протокола. 

Вътрешният токен, NEC токенът предоставя други предимства, базирани на полезност, включително; 

  • 0% отстъпка от такса за търговия
  • Залагането в Nectar DAO, което е заложено до 17 000 ETH. 
  • Печелене от добива, ориентиран към бур. 

9. OIN финанси

OIN

Това е интересен, нов пул за ликвидност. Това е първият DeFi, изграден върху онтологията Blockchain. Въпреки че тепърва ще бъде пуснат, той обещава да предлага различни DeFi услуги като OINwap, портфейл, Lend, Stabecoi и DAO. 

С токена за полезност притежателите могат да предоставят ликвидност и да печелят според условията на интелигентните договори. Въпреки това, много подробности не са налични по време на писането. Независимо от това OIN финанси екип наскоро осигури $ 1 милион в частен кръг на 24 август, докато се подготвя за публична продан два дни след това. 

10. ПазителDAO

Пул за ликвидност на KeeperDao

Подобно на повечето пулове на ликвидност на DeFi, Пазител DAO е базиран на Ethereum DeFi протокол. Най-добре се нарича верижен застраховател на DeFi. Протоколът стимулира икономически участието и по този начин управлява ликвидация и балансира приложения, обхващащи маржин търговия, кредитиране и обмен. 

Заключение

DeFi доказа, че решава предизвикателните ликвидни предизвикателства на традиционното криптовалутно пространство чрез автоматизирани интелигентни договори – обединяване на ликвидност. Следователно, общата заключена стойност на DeFi е над $ 8,75 милиарда според DeFI пулс. Все повече и повече протоколи все още се стремят да донесат повече ликвидност. Следователно, целта на DFi за самобанкиране ще бъде възможна. 

Отказ от отговорност Представеното съдържание може да включва лично мнение на автора и зависи от пазарните условия. Направете проучване на пазара, преди да инвестирате в криптовалути. Авторът или публикацията не носят никаква отговорност за Вашите лични финансови загуби.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector