Победете „Crypto Exchange Blues“, като отговорите на тези 5 важни въпроса

Ако тепърва започвате с криптовалута или навлизате по-дълбоко, вие навлизате в екосистема, която има известна сложност. Повечето начинаещи знаят, че има различни опции за размяна, но по-малко от тях разбират как тези борси се сравняват помежду си. В момента някои от най-големите въпроси, които търговците може да имат, са около легитимността и надеждността на борсите и техните оператори. Но има и други въпроси, на които трябва да се отговори. Обърнете внимание на тези големи често срещани притеснения, които хората имат, когато се впуснат в крипто. Ще станете по-информирани за това, което е там, и по-добре да управлявате собствения си портфейл от активи.

Ето пет от въпросите, които често си задават търговците по средата на крипто покупка:

1. „Кой стои зад това?“

В момента търговията с криптовалути и инвестирането е малко под пистолета в някои отношения.

Един от най-изявените примери е борсата BitMex. Само преди месеци това беше обичайно място за правене на бизнес при размяна на един крипто или фиат актив за друг.

Сега изпълнителният директор Артър Хейс е в ареста и други висши лидери са преследвани от правителствени следователи, които твърдят, че операторите на BitMex не са предприели достатъчно мерки срещу изпирането на пари или не са изисквали правилните видове проверки и пълномощия за заинтересованите страни. Това няма тенденция да вдъхва доверие!

BitMex също не е единственият пример. Лидерът на OKEx Star Xu също беше арестуван напоследък, а различни други оператори сега са на горещо място, тъй като федералните регулатори в страни като САЩ и Китай се заемат сериозно с репресиите срещу нерегистрирани и нелицензирани криптовалутни дейности.

Имайки това предвид, един от най-големите първоначални въпроси на търговеца е – кой стои зад тази платформа? Действат ли според правилата, или просто го крият?

2. „Съвместим ли е този обмен?“

Следвайки първия въпрос, вие имате търговци, които се чудят дали дадена борса е нарушила някакви стандарти, които регулаторите са задали.

По принцип много страни изискват от оператора да има определен лиценз (или да предоставя прозрачни регулаторни отчети), за да се увери, че борсата се управлява по определен начин. В противен случай потенциалът за различни видове пране на пари и измами е широко разпространен.

В много случаи е сравнително лесно да разберете бонафидите на вашата борса, доколкото е регулирано. Но преди агенциите да започнат да стават агресивни с борсите, търговците не винаги са правили това проучване. Тогава те се оказаха заслепени, когато любимите им борси се свалиха! Дори популярни борси като Binance, които изглежда са направили всичко както трябва и вероятно би трябвало да погледнат отново своите правила на KYC в светлината на текущата регулаторна дейност.

3. „Ами ако загубя?“

Някои търговци на криптовалути са доста запознати с терминологията и как да търгуват фиат за крипто или обратно. Те имат някаква форма на стратегия по отношение на придобиването на активи, изчисляване на базата на разходите и в крайна сметка получаване на печалба, когато техните монети са излетели.


Притесненията им са по-скоро за волатилността на пазара на криптовалути. И то е летливо. Това не може да се отрече. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате стойностите на Биткойн между предишния му пик от $ 20 000 и текущата му стойност около $ 16 500. Едва ли е нужно нещо, за да загуби или спечели половината от стойността си или повече, така че търговците могат да бъдат разбираемо загрижени.

На борси като Currency.com търговците могат да се възползват от ценови сигнали в реално време и заключете гарантирани стоп-лос поръчки за предотвратяване на проблеми със сривове на флаш или други спонтанни изгаряния на определен крипто пазар. Има и инструменти за съхранение на портфейла, както и редица ресурси за начинаещи, за да направят всичко по-прозрачно.

4. „Какво, по дяволите, е маржин търговията?“

Currency.com също предлага по-голям ливъридж от някои други борси. В някои случаи търговците могат да използват няколкостотин пъти стойността на първоначалната си инвестиция, за да играят на криптовалута.

Ключът тук обаче е да разберете риска. Търговията на марж означава, че ако загубите, вие сте на кука за много по-големи изплащания от това, което първоначално сте пуснали на пазара.

Друг добър съвет е да се възползвате от крипто деривати, като фючърси и опции, където може да успеете да се възползвате повече, без да се окажете дължими планини пари, ако вашият игрови план не се изчерпа напълно. Уникалната стратегия за търговия с опции дава на феновете на криптовалутата повече алтернативи. Те могат да преследват наградата, без да повишават риска по традиционния начин, който правите, ако купувате собствен капитал или актив на марж.

5. „Какви са моите избори?“

Също така е важно за борсата да има много различни класове активи в игра. Финансовите журнали често говорят за криптовалута „on-ramps“, където притежателите на фиатни валути могат лесно да обменят в цифров актив. Търговците също оценяват двойките криптовалута, които позволяват пивотиране или диверсификация в криптовалутна стратегия. С над 1500+ активи и възможност за търговия с възможности за токенизация на активи, Currency.com съчетава внимателно спазване на нормативната уредба и установи легитимността на търговията с широко ново меню от опции за хеджиране, диверсификация и в крайна сметка иновации в крипто и дефи инвестициите. Това наистина е съвсем нов свят и този, в който търговците могат да се уверят, че се движат, ако знаят, че борсите играят с регулаторните агенции.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector