Основен преглед на най-добрите криптовалутни борси за начинаещи

Криптовалутите и технологията Blockchain доведоха до революционна промяна в няколко процеса. Плащанията са се възползвали особено от иновативните функции, предоставени от тази технология, не на последно място като предоставят достъп до онлайн плащания на милиони по света, които нямат традиционни банкови услуги. В това отношение борсите за криптовалути изиграха жизненоважна роля, като спомогнаха за донасянето на цифровите валути до масите.

Какво е борса за криптовалута?

Обменът на криптовалута е просто описан като онлайн платформа, където можете да превърнете една валута в друга. Има хиляди борси за разлики, предлагащи разнообразни услуги и поддържащи редица валути. Много платформи приемат традиционни фиатни валути, като EUR и USD, като ви дават възможност да се присъедините към криптовалутната общност. Други борси са базирани само на криптовалута, което ви дава достъп до богат избор от цифрови монети и токени.

Видове борси за криптовалути

Има няколко различни начина за категоризиране на борсите за криптовалути. Например, може да изненада някои, когато научат, че въпреки че криптовалутите често се описват като децентрализирани, значителна част от борсите всъщност са централизирани. Това означава, че търговията се извършва на платформа с централен субект, управляващ транзакциите и често потребителски достъп.

Терминът обмен на криптовалути произлиза от някои от първите платформи, които функционират подобно на стоковата борса. На такива платформи, купувачите и продавачите търгуват директно въз основа на пазарната цена. Платформата обикновено начислява такса за всяка транзакция.

Друг популярен вид обмен е брокер, което се оказа много популярно сред начинаещите търговци. Платформите, които предлагат брокерска услуга, действат като посредник между купувачите и продавачите. По този начин, независимо дали купувате или продавате, винаги ще се занимавате единствено с брокера. Докато таксите обикновено са по-високи от тези на традиционната борса, с помощта на брокер получавате предимствата на по-бързите и по-опростени транзакции.

Peer-to-peer търговия (P2P) платформи са друг популярен тип обмен. Действайки като отворени пазари, тези платформи позволяват на купувачите и продавачите да договарят цени директно и обикновено се начислява такса за всяка транзакция. Функциите на P2P платформите се различават значително както по отношение на сигурността, така и по отношение на функционалността. Платформите, като LocalBitcoins, осигуряват добро ниво на сигурност, като същевременно ви дават възможност да купувайте биткойн с помощта на PayPal, банков превод, а понякога дори и пари в брой.

Какво е най-важно за вас, когато става въпрос за търговия?

Без значение дали ще го направите просто обмен на биткойн, или ако сте професионален търговец, който иска да се възползва от движението на цената на монета, има някои общи характеристики, за които трябва да внимавате при избора на платформа. Следват няколко черти, често срещани сред най-добрите борси за криптовалута:

  • Сигурност – Проверете репутацията на платформата за сигурност, като се уверите, че тя разполага със системите, които защитават вас, вашите данни и вашите средства. Шифроването, двуфакторното удостоверяване и IP регистрирането са само част от тези мерки.
  • Поддържани криптовалути – Различните борси ви позволяват да търгувате с различни цифрови токени. Докато някои платформи ви дават достъп само до шепа монети, други се специализират в предлагането на стотици различни.
  • Поддържани методи за плащане – За да финансирате сметката си и да започнете да търгувате, трябва да използвате поддържан начин на плащане. Независимо дали използвате EUR или ETH, трябва да се уверите, че платформата може да приеме валутата и метода, които искате да използвате.
  • Такси – Някои платформи са предназначени за професионални търговци, докато други са специализирани за начинаещи потребители. Други все още предлагат различни инструменти в зависимост от вашите нужди за търговия. Целият този избор се превежда в различни такси и структури на таксите.

Различни платформи за различни потребители

По-долу са някои от най-добрите борси за криптовалута въз основа на профили на различни видове търговци. Винаги е важно да прочетете отзивите на борсите, преди да се ангажирате.

Ако сте начинаещ търговец с ограничени познания за търговия с цифрови токени, трябва да помислите за откриване на сметка при Coinbase. Лесен за използване и лесен за настройка, Coinbase предлага брокерска услуга, която ви дава достъп до няколко топ монети и поддържа плащания във фиатна валута чрез карти и банкови преводи.

По-опитни търговци, търсещи достъп до по-широк избор от монети и желаещи да изпробват напреднала търговия, трябва да помислят eToro. Тази глобална платформа за търговия ви позволява обмен на биткойн, като същевременно инвестира в криптовалутни договори за разлика (CFD). eToro предлага изчерпателен избор на начини на плащане и има едни от най-ниските такси в бранша. Таксите им са много прости и лесни за разбиране, можете научете повече тук.


Ако търсите да купите биткойн или алткойни, като същевременно останете относително анонимни, Changelly е сред най-добрите борси за криптовалута, за да ви позволи да направите точно това. Поддържайки плащания във фиат и криптовалута, платформата е лесна за използване, с ниски такси и бърза търговия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector